Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

91 gasten online

Voorbeschouwing De Graafschap - FC Groningen

Na één bekerronde in de KNVB-beker, een gedrocht dat we in de toekomst eigenlijk maar beter kunnen boycotten nu we met afgrijzen hebben vastgesteld dat de inquisitie uit Zeist wederom allerlei lotingstrucs in de strijd heeft gegooid, kan de groen-witte focus alweer op de competitie. Dat is wellicht maar goed ook, want de huidige 10e plaats van FC Groningen strookt niet met onze ambities.

 

Tussen AZ-uit en De Graafschap-uit zit amper een uurtje of 60 en er staan slechts twee trainingsdagen tot Huistra's beschikking om de knop om te zetten en de Trots van het Noorden klaar te stomen voor een hete Vijverberg-zondagmiddag. Ook een pot die voor meereizende supporters tot de leukere uitwedstrijden behoort. Kortom, wij hebben er zin in!


UPDATE na training zaterdag 24 september 2011:

Hiariej en Pedersen vallen af; Burnet twijfelgeval; Nick Bakker debuteert in selectie

 

Nick Bakker (foto: Eric Smit)

 

Onderaan de voorbeschouwing staat meer over de zaterdagtraining, incl. foto's van Eric!

 

 

Mini-terugblik op AZ-uit

 

We hebben gisteravond van David Texeira genoten! Hij is doelgericht, gaat

voor elke bal, is een plaag voor de vijandelijke keeper en scoort ook nog!

(foto's: FCG on Tour)

 

Lange tijd leek de late donderdagavond-kraker in Alkmaar op een stunt uit te draaien. Immers, al na vijf minuten had David Texeira, een groot lichtpunt in de huidige relatieve duisternis, onze handen op elkaar gekregen en AZ kwam pas diep in de tweede helft langszij. Hoe het verder is afgelopen is algemeen bekend en tevens op onze site na te lezen. We liggen uit de beker, een snoepreisje naar Dordrecht gaat aan onze neus voorbij en we weten weer even wat onze plaats is.

 

Korte (subjectieve) analyse huidige seizoen

Uit bij Roda en NAC speelden we een helft lang prachtig voetbal, zo ongeveer op z'n AZ's zou ik bijna zeggen. De tegenstander werd, in eigen stadion nog wel, van de mat gespeeld en we speelden met pressie alsof het een thuiswedstrijd in onze eigen Groene Hel betrof. Echter, na een goede helft verviel de ploeg in veel minder dominant voetbal, en uit beide wedstrijden werd slechts één puntje gepeurd. Dominant voetbal kun je alleen over langere tijd opbrengen als je vertrouwen in eigen kunnen hebt, en dat valt of staat met de resultaten (lees: puntenoogst). De puntenoogst viel echter tegen, het vertrouwen zakte en daarmee het spelpeil. Spelers als Andersson, Tadic en Sparv spelen onder hun niveau, de tandem Stenman-Tadic is vervangen door een veel minder geolied op elkaar ingespeeld duo Burnet-Tadic (niets ten nadele van Burnet die een heel goed seizoen draait) en verder hebben we ook over pech niet te klagen. Het dubbeltje dat aan het begin van vorig seizoen de goede kant opviel, valt nu net verkeerd (we hebben nog geen enkele keer meer punten behaald dan waar we eigenlijk recht op hadden, terwijl dat aan het begin van het vorige seizoen wel zo was met een paar lucky gelijke spelen en een paar lucky zeges). Gevolg: weinig punten, rechter rijtje en een pressievoetbalvariant die we alweer een paar wedstrijden niet meer zien. In dat soort situaties is het resultaat heilig, en dat probeert de trainersstaf logischerwijze met een compacte strategie te behalen. Gevolg: tegen Excelsior een 2-0 voorsprong koesteren en naar huis spelen, en tegen AZ proberen de 0-1 te consolideren. Diverse spelers hebben 'het' momenteel gewoon niet. 'Het' krijgen ze alleen terug als we een paar keer achter elkaar winnen. En dat zal lastig genoeg worden, getuige de serie die we voor de kiezen hebben: De Graafschap-uit, ajax-thuis, Heracles-uit, Twente-thuis, Feyenoord-thuis en RKC-uit. Zit geen makkelijke pot tussen.

 

Staan de verkeerde spelers op het veld? Wat ons betreft niet. Van Loo keept alweer een paar potjes voldoende (al laat Luciano bij het opwarmen zien over heerlijke reflexen te beschikken die doen terugdenken aan zijn goede oude topvorm-tijd), Kappelhof kon Hiariej gisteren niet doen vergeten en Johansson was tot nu toe niet wedstrijdfit. Aan de poppetjes ligt het niet echt. Meer aan de vorm en het zelfvertrouwen van die poppetjes. Ja, Matías Jones zouden we wel graag eens een helft of zo zien spelen.

 

Danny Holla kwam gisteren vroeg in de tweede helft voor Petter Andersson in de ploeg omdat het middenveld versterkt moest worden, en Holla viel goed in, al had hij wel een doelpuntje kunnen en zelfs moeten maken. Petter zal tegen De Graafschap echter ongetwijfeld in de basis beginnen, omdat we er op voorhand niet vanuit gaan dat de superboeren ons à la AZ met wervelend aanvalsspel dreigen te overlopen.

 

Hoe zit het met de fitheid van de selectie? Een blik op het trainingsveld op vrijdagmiddag verschafte wat meer duidelijkheid.

 

Training vrijdag 23 september 2011

De training begon vanmiddag erg laat, en was voor de spelers die gisteren in actie gekomen waren ook al snel weer afgelopen. Aan de training was een bespreking vooraf gegaan, en er zullen ongetwijfeld wel de fouten aan de orde gekomen zijn die gisteren gemaakt werden.

Brian van Loo, Tom Hiariej, Koen van de Laak en de van een hersenschudding herstellende keeper Agil Etemadi waren vanmiddag niet aanwezig. Of zij misschien in de sportschool bezig waren is ons niet bekend. Lorenzo Burnet was er wel, maar ging alleen een aantal rondjes lopen. Hij gaf zelf aan zondag vermoedelijk wel te kunnen spelen, maar denkt hiervoor wel wat pijnstillers nodig te hebben. Zijn instelling is in ieder geval uitstekend te noemen!

De spelers die gisteren in actie waren gekomen, kregen een hele lichte training voorgeschoteld. Na het warmlopen gingen zij met Pieter Huistra wat lichte oefeningen doen, vervolgens nog een paar rondjes lopen en nog een korte bespreking houden. Voor hun zat de (officiële) training er na ruim een half uur alweer op. Velen van hun bleven echter nog achter om voor zichzelf nog wat oefeningen te doen.

De overige spelers kregen wel een volwaardige training voorgeschoteld. Naast de keepers Luciano en Fij, waren er Johansson, Kwakman, Enevoldsen, Pedersen, Jones en Suk van de A-selectie en verder Bos, Ben Moussa, Luis Pedro, Bakker, Batbay en de gisteren kort in actie gekomen Tim Keurntjes. Naast uiteenlopende oefeningen speelden zij ook een partijspel met 7 tegen 7 spelers. Aangezien iedereen de training zonder (zichtbare) problemen kon afwerken, gaan wij er vanuit dat al deze spelers ook inzetbaar zijn (behalve de nog steeds geschorste Suk uiteraard).
 

 

De FC heeft op de clubsite al gemeld dat Emil Johansson zondag bij de selectie zit, en ook dat Lorenzo Burnet dermate veel last van z'n kuit heeft dat de club denkt dat hij zondag niet inzetbaar is. Lorenzo Burnet mag dan zelf denken dat hij met een lading paracetamol, ibuprofen of wat dies meer zij over de Vijverberg kan dartelen - we zullen zien of de medische staf groen licht geeft voor een participatie van de enthousiaste knaap.

 

De andere back, Tom Hiariej, schitterde vandaag door afwezigheid. FC Groningen mag dan verkondigen dat hij niet ernstig geblesseerd is en gisteren meer uit voorzorg is gewisseld - dan had hij ook, net als Burnet, kunnen meetrainen toch? Kortom, voorlopig houden we het even op Johan Kappelhof. Overigens zijn we benieuwd hoe Burnet het als rechtsback zou doen in combinatie met Johansson als linksback. Blonk Daley Blind als linkspoot niet wekelijks uit als rechter verdediger? Waarom zou Burnet dat niet ook kunnen?

 

Brian van Loo was er vandaag ook niet, maar de beste man woont nog steeds in Almelo en wellicht dat hem toestemming is gegeven het half uurtje hersteltraining in zijn eigen Tukkerse omgeving af te werken. Van een mogelijk gisteravond in Alkmaar opgelopen blessure is ons in elk geval niets gebleken.

 

Uiteraard zal FCG Online zaterdag tijdens de afsluitende training even spieden naar de verwachte opstelling die in Doetinchem toch echt drie punten moet scoren. Op dit moment denken we dat we zondag als volgt zullen spelen:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Johansson - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Van Loo

 

Foto's van de vrijdagtraining:

 

Jones, Luciano en Texeira spoeden zich naar het trainingsveld

 

Losjes inspelen voordat de training begint

 

Burnet (zittend) en Bacuna, en Van den Berg (manueel therapeut)

 

De hele groep loopt warm

 

De Graafschap-uit, wat kunnen we verwachten?

Als er één speler van De Graafschap is die bij ons steevast als een rode lap op een stier werkt, dan is het Purrel Fränkel. Het stuk tuig pur sang schopte op 28 maart 2008 Koen van de Laak met een doodschop bijkans invalide, kreeg slechts geel en was ook na afloop bepaald niet genegen ook maar een greintje spijt van zijn criminele actie te tonen. Deze hork onder de horken is echter geblesseerd, dus voor zijn karatetrappen hoeven we niet te vrezen. Anco Jansen is nota bene vanavond gecontracteerd, maar hij zal pas in de winterstop de overstap van Veendam naar de Achterhoek maken. Wel van de partij zal Rydell Poepon zijn, en van hem hebben we ook geregeld last. Mocht de thuisploeg zondag overigens een strafschop krijgen, dan zal Poepon zich niet over het leder ontfermen, want zijn penalty belandde woensdagavond tegen Utrecht bijna in Duitsland.

 

Voor de rest staat de ploeg van Andries Ulderink hoger dan de door hemzelf neerwaarts bijgestelde ambities (tot blinde woede van zijn management), en door deze truc is het vertrouwen meteen een stukje opgekrikt. De superboeren dansten woensdag in polonaise door het stadion toen Utrecht na strafschoppen uit het bekertoernooi was gekegeld en het zal zondag ongetwijfeld een bikkelhard voetbalgevecht worden. Pieter Huistra en ook Erwin van de Looi houden van mooi voetbal, maar dit hoeven we momenteel niet te verwachten. De mouwen moeten wat meer opgestroopt te worden, en ook al lijkt FC Groningen daar wellicht niet de ploeg voor te hebben, het zal zondag toch moeten. De Graafschap gooit nl. wél de nodige strijd in de ploeg en een timide wijze van tegenstand lijkt niet de beste strategie.

 

We zijn al vier uitwedstrijden in Doetinchem ongeslagen: het werd achtereenvolgens 2-2, 1-1, 0-1 en vorig seizoen sloten we af met een teleurstellende 1-1. De goal van Danny Holla, al na een half uur gescoord, was weliswaar prachtig, maar één punt vonden we toch te weinig.

 

Danny Holla's geweldige doelpunt, gescoord op 13 februari 2011:

 

 

En ook zondag zullen we niet slechts één mager puntje willen meenemen noar Stad en Ommeland, dat talrijk en verbaal ook duidelijk waarneembaar in het uitvak vertegenwoordigd zal zijn. Door de zege op Excelsior zijn we opgerukt naar een 10e plaats, maar dat is slechts een tussenstation op weg naar het linker rijtje, of, voor de wat behoudender denkende medemens: tegen De Graafschap zijn drie punten broodnodig gezien het loodzware programma dat we in de weken erna voor de kiezen krijgen.

 

Nog even nagenieten van de sfeer in het uitvak vorig seizoen:

 

 

Jack van Hulten hanteert de fluit, en wat ons betreft kon dat minder. In de vorige uitwedstrijden moesten we het met Wiedemeijer en Nijhuis doen, met een Van Hulten voel je je dan al gauw verwend. Hij floot ons al 26x, en dit resulteerde in slechts 9 zeperds - er zijn fluitisten die ons beroerder liggen.

 

Genoeg geleuterd. Check hier morgen na de laatste training nog maar even wat de laatste inzichten zijn, en dan op naar Doetinchem. Waar echt gewonnen MOET worden! Maar met de juiste instelling en iets meer geluk bij de pogingen om 100% kansen te benutten zien wij wel degelijk een brede glimlach op ons gelaat verschijnen bij het laatste fluitsignaal van Van Hulten. En dan wacht de kraker tegen ajax. Wederom een hete zondag!

 

Tot morgen na de training!

 

UPDATE na training zaterdag 24 september 2011:

Hiariej en Pedersen vallen af; Burnet twijfelgeval; Nick Bakker debuteert in selectie

 

Vandaag verzamelde zich een groep van 20 spelers op het TCN trainingsveld voor de laatste training vóór het cruciale duel tegen De Graafschap. Onder hen Hyun Jun Suk en Jonas Ivens die morgen beiden geschorst zijn. De overige 18 spelers zullen morgen op het wedstrijdformulier staan. De opstelling en bankbezetting zijn morgen als volgt:

 

Opstelling FC Groningen tegen De Graafschap:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet/Johansson - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Van Loo

 

Bank: Luciano, Bakker, Keurntjes, Holla, Jones, Enevoldsen, Johansson/Burnet

 

Nick Bakker debuteert bij de wedstrijdselectie. Door de gedwongen absentie van Ivens hebben we een centrale verdediger nodig die in noodgevallen kan invallen, en Nick Bakker uit de B-kern is daarvoor de aangewezen persoon.

 

Afwezig op de training waren o.a. Tom Hiariej en Nicklas Pedersen. Het begint een droevig verhaal te worden met de Deen, die gisteren helemaal op het eind van de training een blessure opliep en er vandaag niet bij was. Ook Tom Hiariej zagen we vandaag niet, net als gisteren. Hij heeft nog steeds last van zijn tegen AZ opgelopen hamstringblessure. Lorenzo Burnet deed weliswaar alles mee vanmorgen, maar had na afloop weer last van zijn kuit. Het zou ons niet verbazen als de FC met hem geen risico wil lopen en Emil Johansson een basisplaats gunt. Burnet wil het trouwens zelf wel graag proberen. Krijgt hij de medische staf mee?

 

Er werd een partij van 11 tegen 11 gespeeld, waarbij de niet-basis werd aangevuld met de trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien. Daarna werd een partij van 10 tegen 10 gespeeld, en dit was een heuse interland: het betrof een potje van 10 Nederlanders tegen 10 buitenlanders. De groepen waren als volgt samengesteld:

 

Oranje:

Van Loo, Burnet, Kwakman, Van Dijk, Kappelhof, Holla, Kieftenbeld, Bacuna, Bakker, Keurntjes


Buitenland:

Luciano, Jones, Texeira, Johansson, Sparv, Tadic, Andersson, Ivens, Enevoldsen, Suk

 

Oranje wist deze interland met 1-0 te winnen door een doelpunt van Danny Holla. Deze partij was het aankijken meer waard dan de partij daarvóór waarin de basis van de kraker tegen De Graafschap met 0-0 gelijkspeelde tegen de niet-basis. De spelers hadden veel meer lol in de 'interland', en dat kwam het voetbal en hun drive ten goede.

 

Fotoreportage van de zaterdagtraining van Eric:

 

tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0049 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0087 (Small)
tn_DSC_0089 (Small)
tn_DSC_0099 (Small)
tn_DSC_0104 (Small)
tn_DSC_0126 (Small)
tn_DSC_0130 (Small)
tn_DSC_0136 (Small)
tn_DSC_0167 (Small)
tn_DSC_0169 (Small)
tn_DSC_0174 (Small)
tn_DSC_0175 (Small)
tn_DSC_0176 (Small)
tn_DSC_0179 (Small)
tn_DSC_0180 (Small)
tn_DSC_0183 (Small)
tn_DSC_0184 (Small)
tn_DSC_0185 (Small)
tn_DSC_0186 (Small)
tn_DSC_0190 (Small)
tn_DSC_0194 (Small)
tn_DSC_0197 (Small)
tn_DSC_0210 (Small)
tn_DSC_0212 (Small)
01/47 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.