Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Mat FC Groningen verliest in Almelo; Huistra stelt teleur met laffe wissels

De Trots van het Noorden heeft vanavond volkomen terecht een 2-1 nederlaag geleden in Almelo. Door een slechte wedstrijdinstelling en laffe en onbegrijpelijk late wissels mochten zowel de ploeg als ook de trainersstaf geen aanspraak maken op een overwinning. Groningen speelde slordig en ongeïnspireerd en werd pas wakker nadat invaller Suk de stand een kleine twintig minuten voor het einde vanuit het niets gelijk getrokken had. Eventjes zetten de Groningers aan en leek het erop dat de 1-2 dichterbij was dan de 2-1, maar in de counter besliste Willi Overtoom het duel. Hiermee eindigde een reeks van drie overwinningen op rij met een even teleurstellende als onnodige nederlaag.

 

Heracles Almelo is FC Groningen hiermee ook nog eens op de ranglijst gepasseerd.

 

Virgil van Dijk na afloop, hij baalt...

(foto: Eric Smit; kijk verder voor meer mooie foto's van hem!)

 

Beelden van Eredivisie Live tijdens en na afloop van de wedstrijd:

(tip van FCG Forum om stilstaan van het beeld na 10 seconden te voorkomen:

bekijk een willekeurig ander filmpje, bv. op www.dumpert.nl, klik rechts en

vink bij Instellingen de optie 'Hardwareversnelling inschakelen' UIT;

bekijk dan de Eredivisie Live-filmpjes))

Reactie van Erwin van de Looi in de rust

Reactie van Pieter Huistra na afloop

Reactie van Petter Andersson na afloop

 

Fotoreportage van Heracles Almelo - FC Groningen van Eric Smit:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0053 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0060 (Small)
tn_DSC_0069 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0083 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0090 (Small)
tn_DSC_0091 (Small)
tn_DSC_0094 (Small)
tn_DSC_0101 (Small)
tn_DSC_0103 (Small)
tn_DSC_0104 (Small)
tn_DSC_0105 (Small)
tn_DSC_0106 (Small)
tn_DSC_0107 (Small)
tn_DSC_0108 (Small)
tn_DSC_0110 (Small)
tn_DSC_0113 (Small)
tn_DSC_0115 (Small)
tn_DSC_0118 (Small)
tn_DSC_0120 (Small)
tn_DSC_0169 (Small)
tn_DSC_0202 (Small)
tn_DSC_0205 (Small)
tn_DSC_0211 (Small)
tn_DSC_0220 (Small)
tn_DSC_0259 (Small)
tn_DSC_0263 (Small)
tn_DSC_0277 (Small)
tn_DSC_0280 (Small)
tn_DSC_0326 (Small)
tn_DSC_0327 (Small)
tn_DSC_0328 (Small)
tn_DSC_0330 (Small)
tn_DSC_0331 (Small)
tn_DSC_0336 (Small)
tn_DSC_0338 (Small)
tn_DSC_0402 (Small)
tn_DSC_0404 (Small)
tn_DSC_0424 (Small)
tn_DSC_0431 (Small)
tn_DSC_0432 (Small)
tn_DSC_0435 (Small)
tn_DSC_0443 (Small)
tn_DSC_0448 (Small)
tn_DSC_0449 (Small)
01/65 
start stop bwd fwd

  

Eerste helft
De wedstrijd begon nog redelijk gelijk opgaand, en de eerst kans van de wedstrijd was zelfs voor Burnet, die in de vierde minuut een aardige aanval van de Groningers afrondde. Zijn schot ging echter naast. Maar al gauw liet Groningen het initiatief over aan Heracles en leek het volledig op de counter te loeren. Tot echte counters kwam het echter niet, en zo was het spelbeeld erg eentonig. Heracles had de bal en zette onmiddellijk druk als eens een keer een speler van Groningen de bal wist te veroveren. Eigenlijk speelde Heracles het spel dat FC Groningen had willen spelen: de tegenstander niet de kans geven op te bouwen door al door de voorste linie druk op de vijandelijke verdediging te laten zetten. En als de voorste vier de opdracht (druk zetten) niet voldoende uitvoeren, wat tegen ajax wel gebeurde, door dezelfde spelers - dan heeft dit o.i. met wedstrijdinstelling te maken.

 

Toch konden ook de Almeloërs niet echt gevaarlijk worden. Verdedigend stond het toch wel aardig goed bij FC Groningen. Met name Virgil van Dijk maakte een onverstoorbare en sterke indruk. Glynor Plet, de meest effectieve spits van de Eredivisie, werd door Virgil volledig uit de wedstrijd gespeeld. Op het middenveld was Maikel Kieftenbeld de man die in positieve zin opviel. Met zijn werklust mag hij een voorbeeld voor de rest worden genoemd. Gezien de zeker op kunstgras veel te lage handelingssnelheid van Tim Sparv hadden we misschien liever Danny Holla naast Kieftenbeld willen zien spelen, maar tot onze verrassing bleek Holla niet eens meegereisd te zijn naar Almelo. Een duidelijke reden hiervoor werd niet gegeven, dus ziek is hij kennelijk niet, en wij vragen ons dan ook af waarom Huistra en zijn manschappen hiervoor hebben gekozen. Aangezien het wel de bedoeling schijnt te zijn dat hij maandag bij de beloften meespeelt, maar gisteren nog geen melding werd gemaakt van het feit dat hij niet bij de wedstrijdselectie zou zitten, hebben wij het gevoel dat het hier een disciplinaire maatregel betreft.

 

Met name aanvallend kon FC Groningen vanavond geen vuist maken. Het strijdplan dat op de trainingen nog zo feilloos werkte en schitterend uitgevoerd werd, werd vanavond helaas niet in de praktijk omgezet. De duels werden veel te slap aangegaan, de bal werd herhaaldelijk zomaar afgepakt en eigenlijk lieten de Groningers in de eerste helft maar één mooie aanval zien. Via verschillende schijven belandde de bal bij Tadic, die een mooie voorzet op Texeira gaf. Heracles-verdediger Looms was onze Uruguayaan helaas net te snel af, waardoor Texeira niet bij de bal kon komen.

 

Op dat moment was er al een doelpunt van Bacuna (terecht) wegens buitenspel afgefloten en had Duarte Heracles na een klein half uur met een knap afstandsschot op voorsprong gezet. Nog voor de rust had Heracles bijna op een 2-0 voorsprong gestaan, maar de vandaag zwaar onder niveau en erg warrig fluitende Janssen had Glynor Plet iets te opzichtig zien duwen en trekken en keurde een tweede doelpunt van de Heraclieden af.

 

Gratis broodjes voor de uitsupporters!

... hoe lang nog, als ze in de pisbakken worden gegooid?

 

Tweede helft
Groningen begon iets scherper aan de tweede helft, probeerde het tempo ook wel wat op te voeren en liet het initiatief niet meer uitsluitend aan Heracles. Toch was het de eerste kans van de tweede helft weer eentje voor de thuisploeg: Plet kopte een voorzet van de vandaag verder vrij onzichtbare Armenteros maar net voorlangs. Na een uur het eerste echte schot van de Groningers richting het doel van Edwin Pasveer. Jonas Ivens probeerde het maar eens met een afstandsschot. Doordat deze van richting werd veranderd, leverde het schot tenminste nog een corner op. Maar ook hieruit kon de FC niet gevaarlijk worden. Pieter Huistra koos na een ruim voor een erg laffe wissel: David Texeira, die ongelukkig speelde, maar wel hard werkte en ook geen fatsoenlijke bal van zijn medespelers kreeg, moest het veld verlaten voor Hyun Jun Suk. Bij een achterstand en met nog een half uur te spelen kunnen wij dit alleen maar onbegrijpelijk vinden. Als je moet scoren, zou je er een spits bij moeten zetten en wat meer risico moeten nemen. Teleurstellend!

Suk, die na een langdurige schorsing voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie zat, viel wel goed en scherp in. Na ruim tien minuten in het veld te hebben gestaan, profiteerde hij van een gruwelijke misser van Heracles-verdediger Looms, die een terugspeelbal volledig miste, waardoor de bal zomaar voor de voeten van Suk belandde. De Koreaan liep vervolgens alleen af op keeper Pasveer en rondde koeltjes af: 1-1!

Even later had Suk zomaar de 1-2 binnen kunnen schieten, maar zijn schot ging voorlangs. De aantrekkelijkste fase van de wedstrijd was hiermee begonnen. Groningen toonde eindelijk de inzet die we vanaf de eerste minuut hadden verwacht, en de Heraclieden leken enigszins verlamd door de gelijkmaker, die toch eigenlijk wel een beetje uit de lucht was komen vallen. Op het moment dat de Groningers weer geloof hadden gekregen in een goede afloop van de wedstrijd, besliste Willi Overtoom de wedstrijd na een messcherpe counter. Hij werkte een prachtig afstandsschot van invaller Everton knap af met een diagonaal schot.

Er volgde aan Groninger kant nog een tweede onbegrijpelijke wissel, toen Pieter Huistra ervoor koos Henk Bos voor de teleurstellende Bacuna in het veld te brengen. De wissel was niet alleen te laat, maar ook nog een onbegrijpelijk te noemen. Wel een aardige opsteker voor talent Bos, maar aan de andere kant ook een belediging voor Matias Jones. Dat Bos in deze situatie de voorkeur kreeg, zal bij de Uruguayaan, die recentelijk met goede invalbeurten nog een prima indruk had achtergelaten, hard aankomen. Virgil van Dijk ging de laatste minuten nog mee naar voren, maar dat had van ons wel eerder gemogen.

Volgende week is FC Twente op bezoek in de Euroborg, en dan zal hopelijk weer een heel ander, veel strijdbaarder elftal op het veld staan. Met de vandaag tentoon gespreide instelling zou een forse afstraffing realistischer zijn dan een overwinning tegen de Tukkers. Gelukkig laat Groningen in de thuiswedstrijden gewoonlijk veel meer zien dan in de uitwedstrijden. Het verschil tussen de uit- en thuiswedstrijden blijft onverklaarbaar groot en is ronduit dramatisch te noemen.

 

Aan de sfeer in het uitvak lag het vanavond absoluut niet. Die was geweldig!

 

(zondag volgt nog een fotoreportage van Eric Smit)

 

De statistieken (met dank aan www.fcgroningen.nl)

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Kappelhof, Ivens, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna (83’ Bos), Andersson, Tadic; Texeira (65’ Suk).
Rest bank: Luciano, Johansson, Jones, Hiariej, Keurntjes.
 

Opstelling Heracles Almelo
Pasveer; Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom (92’ Te Wierik), Vejinovic (55’ Everton); Armenteros, Plet (82’ Bruns), Duarte.
Rest bank: Telgenkamp, Luis Pedro, Douglas, Ter Horst.
 

Toeschouwers: 8.500 (uitverkocht)
Scores: 29’ Duarte (afstandsschot) 1-0, 73’ Suk 1-1, 80’ Overtoom 2-1


Scheidsrechter: Janssen
Gele kaarten: 11’ Burnet (spelbederf), 32’ Van Dijk (overtreding op Overtoom), 53’ Quansah (overtreding op Kieftenbeld), 69’ Kappelhof (overtreding op Looms), 89’ Overtoom (overtreding op Andersson)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.