Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

153 gasten online

 

 

In het wedstrijdverslag staat nu een fotoreportage van Eric Smit!

 

 

 

PSV zet onthutsend zwak FC Groningen te kijk: 6-1

FC Groningen is er ondanks de steun van maar liefst 500 meegereisde supporters niet in geslaagd in Eindhoven een resultaat te boeken. In een onthutsend zwakke wedstrijd werd de Trots van het Noorden over grote delen van de wedstrijd te kijk gezet door PSV. Door deze forse nederlaag is FC Groningen weliswaar maar één plek op de ranglijst gezakt, maar hebben de Noorderlingen helaas nogal in negatieve zin aan het doelsaldo gewerkt (nu 25voor en 25 tegen), hetgeen aan het einde van het seizoen nogal een belangrijke factor kan zijn.

 

Groningen begon nog redelijk goed aan de wedstrijd. Met veel inzet werd geprobeerd PSV ver van het doel te houden, en dat lukte aardig. Dat na het eerste tegendoelpunt, na een kwartier spelen, het elftal als een kaartenhuis in elkaar zakte, lijkt vooral een mentale kwestie.

Werk aan de winkel, Pieter Huistra! 

 

Beeldmateriaal:

Samenvatting PSV - FC Groningen (Eredivisie Live) (pas later te zien)

Interview met Petter Andersson na afloop van de wedstrijd (Eredivisie Live)

Interview met Virgil van Dijk na afloop van de wedstrijd (Eredivisie Live)

Interview met Pieter Huistra na afloop van dde wedstrijd (Eredivisie Live)

Interview met Pieter Huistra vóór de wedstrijd (Eredivisie Live)

Reportage RTV Noord

Alle doelpunten (Studio Sport)

 

Fotoreportage van PSV - FC Groningen van Eric Smit:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0051 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0058 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0096 (Small)
tn_DSC_0097 (Small)
tn_DSC_0101 (Small)
tn_DSC_0104 (Small)
tn_DSC_0105 (Small)
tn_DSC_0107 (Small)
tn_DSC_0108 (Small)
tn_DSC_0110 (Small)
tn_DSC_0112 (Small)
tn_DSC_0124 (Small)
tn_DSC_0127 (Small)
tn_DSC_0129 (Small)
tn_DSC_0134 (Small)
tn_DSC_0135 (Small)
tn_DSC_0136 (Small)
tn_DSC_0137 (Small)
tn_DSC_0141 (Small)
tn_DSC_0142 (Small)
tn_DSC_0146 (Small)
tn_DSC_0219 (Small)
tn_DSC_0220 (Small)
tn_DSC_0222 (Small)
tn_DSC_0317 (Small)
tn_DSC_0347 (Small)
tn_DSC_0350 (Small)
tn_DSC_0415 (Small)
tn_DSC_0429 (Small)
tn_DSC_0441 (Small)
tn_DSC_0442 (Small)
tn_DSC_0443 (Small)
tn_DSC_0444 (Small)
tn_DSC_0445 (Small)
tn_DSC_0446 (Small)
tn_DSC_0447 (Small)
tn_DSC_0448 (Small)
tn_DSC_0450 (Small)
tn_DSC_0451 (Small)
tn_DSC_0481 (Small)
tn_DSC_0503 (Small)
tn_DSC_0506 (Small)
tn_DSC_0521 (Small)
tn_DSC_0598 (Small)
tn_DSC_0599 (Small)
tn_DSC_0600 (Small)
tn_DSC_0630 (Small)
tn_DSC_0631 (Small)
tn_DSC_0632 (Small)
tn_DSC_0633 (Small)
tn_DSC_0634 (Small)
tn_DSC_0639 (Small)
01/69 
start stop bwd fwd

 

Eerste helft
FC Groningen ging de wedstrijd duidelijk met de beste bedoelingen in. PSV had in de beginfase weliswaar erg veel balbezit, maar de Groningers slaagden er toch aardig in de Eindhovenaren bij het doel van Brian van Loo uit de buurt te houden - overigens geen overbodige luxe, zo zou later in de wedstrijd blijken. Dat deze missie lukte zorgde voor wat zelfvertrouwen, waardoor de FC steeds beter in het spel kwam. Hoogtepunt was na ruim 10 minuten een splijtende pass van Virgil van Dijk op Petter Andersson, die vrij voor de keeper stond, maar de bal niet goed genoeg kon controleren. Deze goede fase van de FC kwam abrupt ten einde toen een uittrap van Van Loo door een speler van PSV werd opgevangen die vervolgens Mertens inspeelde. De Belg bracht de van een schorsing teruggekeerde Strootman met een sublieme pass in stelling en die rondde op zijn beurt koeltjes af: 1-0.

Vervolgens gebeurde wat we na een tegendoelpunt te vaak zien bij de spelers van FC Groningen: de koppen gaan hangen, en ineens is er helemaal niets meer over van de strijdlust. Als makke schapen draven ze over het veld om de bal gewillig af te laten pakken en vrije doortocht te verlenen. Dit lijkt toch vooral een mentaal probleem. Ook al staat er een zeer jonge ploeg op het veld, ook in de jeugdelftallen zullen de spelers toch de omgang met tegenslagen ervaren moeten hebben? Op het mentale vlak lijkt er behoorlijk wat werk aan de winkel voor Pieter Huistra en de rest van de technische staf!

Nadat PSV de score al via een vrije trap en een goede kans van Matavz had kunnen uitbouwen, terwijl de Groningers hier helemaal niets tegenover wisten te stellen, was het na een half uur wel raak. De verder vanavond als een van de weinigen nog redelijk op niveau spelende Petter Andersson beging een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Mertens mocht op een voor hem geknipte plek aanleggen voor een vrije trap en schoot die onberispelijk binnen: 2-0. Dat de bal in de hoek vloog die altijd voor de keeper moet zijn, mag Brian van Loo zich aanrekenen. De Groninger goalie was vanavond een van de zwakste spelers aan de kant van de FC.

Groningen probeerde onder de druk van PSV uit te komen, maar dat lukte maar mondjesmaat. David Texeira, die zich ook vanavond weer een slag in de rondte werkte, kreeg nog een aardige kans die tenminste een hoekschop opleverde, maar even later was het alweer aan de andere kant raak. Nadat Lorenzo Burnet balverlies leed was het de vleugelflitser Labyad die vrijwel ongehinderd door de Groninger verdediging kon slalommen en de 3-0 binnenschoot. Strootman en Matavz hadden de stand nog voor rust naar 4 of 5-0 kunnen tillen, maar deze vernedering bleef de Groningers op dat moment nog bespaard.

 

Tweede helft
Pieter Huistra probeerde de boel op scherp te zetten door in de rust een dubbele wissel toe te passen. Kieftenbeld, die al vroeg in de wedstrijd een gele kaart had gekregen (hij is hierdoor geschorst voor de wedstrijd tegen NEC), werd vermoedelijk uit zorg voor een eventuele tweede gele kaart vervangen door Danny Holla. Dat ook spits Texeira in de kleedkamer moest achterblijven was een minder voor de hand liggende wissel. Voor hem mocht Nicklas Pedersen zijn opwachting maken, en gezien de werklust van Texeira hadden wij ons juist goed voor kunnen stellen op een 4-4-2 systeem over te schakelen waarin deze twee spelers naast elkaar kunnen opereren.

Dat de wissels niet direct voor de broodnodige scherpte hadden gezorgd bleek al na ruim twee minuten in de tweede helft: Ook Wijnaldum mocht zijn goaltje meepikken nadat hij in het strafschopgebied de bal aangespeeld kreeg en door Van Loo niet gehinderd werd de 4-0 in te tikken. Dit was voor een aantal spelers kennelijk de druppel, waardoor toch even de mouwen opgestroopt werden om een verdere demontage van het elftal te verijdelen. Petter Andersson bracht Nicklas Pedersen met een geweldige pass in stelling, en onze Deen van glas, die vandaag goed inviel, liet deze kans niet onbenut: 4-1. Hierop volgde de beste fase van de Trots van het Noorden van deze wedstrijd. Zowel Pedersen (afstandsschot) als ook Tadic waren nog dicht bij een tweede treffer, voordat ook Tim Matavz zich in een vervroegde Sinterklaas viering mocht wanen - op aangeven van Wijnaldum scoorde hij de 5-1.

Er viel nog één goede kans voor Groningen te noteren, en wel voor de vandaag ook zwak spelende Burnet. Hij werd door Pedersen met een mooie pass vrij voor PSV keeper Isaksson gezet, maar wist dit buitenkansje niet doeltreffend af te ronden. Het slotakkoord was derhalve voor de meest irritante speler van PSV, Ola Toivonen, die er dankbaar gebruikt van maakte dat Brian van Loo de bal na een schot van Lens los liet en voor de voeten van de Zweed manoeuvreerde: 6-1. Dat hier een buitenspelsituatie van Toivonen aan vooraf was gegaan zullen we maar verder buiten beschouwing laten. Dat PSV het hierna wel goed vond en Groningen wat meer ten aanval liet trekken, zorgde niet meer voor echt gevaar voor het Eindhovense doel. PSV maakt nog wel gebruik van de ruimte die vervolgens ontstond, maar wist het net ook niet meer te vinden. Gelukkig vond scheidsrechter Makkelie het niet nodig nog extra tijd bij de wedstrijd te trekken, iets waarvoor de Groningers hem dankbaar geweest zullen zijn.

De ruim 500 supporters in het uitvak waren woest over de prestatie die de spelers vandaag geleverd habben, en dat lieten zij niet na in woord en gebaar duidelijk te maken. Aanstaande zaterdag als NEC op bezoek komt in de Euroborg, zal er met het mes tussen de tanden gestreden moeten worden! Bloed, zweet en tranen, dat is de enige manier om de meer dan vieze smaak weg te poetsen die we allemaal overgehouden hebben aan deze wanprestatie!

 

De statistieken, met dank aan fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Ivens, Burnet; Kieftenbeld (46' Holla), Sparv; Bacuna (70' Jones), Andersson, Tadic; Texeira (46' Pedersen).
Rest bank: Etemadi, Kappelhof, Keurntjes, Bos.

 

Opstelling PSV
Isaksson, Manolev, Bouma, Marcelo, Strootman, Toivonen, Matavz (82' Vennegoor), Wijnaldum, Mertens, Labyad (65' Lens), Willems (70' Derijck).
Rest bank: Sinouh, Engelaar, Lens, Ibrahim, Derijck, Vennegoor, Ritzmaier.

 

Toeschouwers: 33.200

Scores: 14' Strootman 1-0, 30' Mertens 2-0, 36' Labyad 3-0; 47' Wijnaldum 4-0, 48' Pedersen 4-1, 55' Matavz 5-1, 72' Toivonen 6-1

Gele kaarten: 16' Kieftenbeld, 76' Marcelo

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.