Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

238 gasten online

Timo Letschert versterkt B-kern FC Groningen

Tijdens de vanmiddag gespeelde oefenwedstrijd in Harkstede is duidelijk geworden dat Timo Letschert komend seizoen de overstap maakt van Jong Heerenveen/Emmen naar Jong FC Groningen. Hij zal komend seizoen spelen als verdedigende middenvelder. Letschert, die op 15 mei a.s. 19 jaar wordt, trainde al een aantal malen op proef mee met FC Groningen. Hij deed vanmiddag een half uur als proefspeler mee en scoorde het 21e en laatste doelpunt van de FC. Voor meer info's over Timo Letschert zie onze artikelen van 7 maart 2012 en 5 april 2012.

 

 

Vanmiddag: VV Harkstede - FC Groningen --> eindstand: 0-21

Vanmiddag speelt FC Groningen de eerste van drie oefenwedstrijden die vóór de zomerstop zijn ingeroosterd. Op Sportpark Hamstede in Harkstede kruist FC Groningen straks de degens met VV Harkstede uit de zondag 4e klasse C. Het is de eerste wedstrijd van de Trots van het Noorden na het ontslag van trainer Pieter Huistra.

 

De wedstrijd zal worden voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-voorzitter Renze de Vries. De spelers van FC Groningen spelen om deze reden met rouwbanden.


Kijk verderop voor de opstelling van FC Groningen en wedstrijdverloop!

 

Eindstand VV Harkstede - FC Groningen: 0-21 (ruststand: 0-11)

 

Doelpunten:

Leandro Bacuna 4 (1e helft één als rechtsback; tweede helft drie als rechtsbuiten)

Hyun Jun Suk 3 (alleen half uur in 2e helft gespeeld)

Matiás Jones 2 (alleen tot 60e minuut gespeeld)

Nicklas Pedersen 2 (alleen tot 60e minuut gespeeld)

Thomas Enevoldsen 2 (alleen eerste helft gespeeld)

Henk Bos 2 (alleen half uur in 2e helft gespeeld)

David Texeira 2 (alleen tot 60e minuut gespeeld)

Tom Hiariej 1, Timo Letschert 1, Maikel Kieftenbeld 1, Hilal Ben Moussa 1

 

Eén minuut stilte ter nagedachtenis aan Renze de Vries (foto: fcgonline)

 

Later vanavond volgen nog fotoreportages van Jannes Veenstra en Eric Smit!

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

2' 0-1 Tom Hiariej (afstandschot)

18' 0-2 Thomas Enevoldsen (afstandsschot)

19' 0-3 Matías Jones (eigen actie)

20' 0-4 Nicklas Pedersen (voorzet Leandro Bacuna)

21' 0-5 David Texeira (assist Jones)

25' 0-6 Nicklas Pedersen (eigen actie)

30' 0-7 Maikel Kieftenbeld (eigen actie)

31' 0-8 Matías Jones (één-tweetje met David Texeira)

32' 0-9 David Texeira (hakje)

42' 0-10 Thomas Enevoldsen (Texeira)

45' 0-11 Leandro Bacuna (rebound)

 

TWEEDE HELFT

49' 0-12 Leandro Bacuna (van richting veranderd afstandsschot)

52' 0-13 Henk Bos (rebound)

66' 0-14 Hilal Ben Moussa (Bos)

68' 0-15 Henk Bos (intikker)

69' 0-16 Hyun Jun Suk (bal van tegenstander gekregen)

83' 0-17 Hyun Jun Suk (Bacuna)

85' 0-18 Leandro Bacuna (Suk)

88' 0-19 Leandro Bacuna (Suk)

89' 0-20 Hyun Jun Suk (Batbay)

90' 0-21 Timo Letschert (eigen actie)

 

Opstelling FC Groningen:

Fij; Bacuna, Kappelhof, Ivens, Van Nieff; Kieftenbeld, Hiariej; Jones, Pedersen, Enevoldsen; Texeira

 

Bank: Van der Lei, Suk, Luis Pedro, Bakker, Ben Moussa, keurntjes, Bos, Timo Letschert (op proef), Batbay

Vóór de wedstrijd bij de andere spelers aanwezig op het veld maar niet inzetbaar: Virgil van Dijk.

 

Ook aanwezig: de geblesseerden Sparv, Andersson, Johansson, Van Loo en Van de Laak

Nog niet gespot: Tadic, Kwakman

 

Opstelling in linies:

 

Texeira

Enevoldsen - Pedersen - Jones

Hiariej - Kieftenbeld

Van Nieff - Ivens - Kappelhof - Bacuna

Fij

 

Eerste helft

Na een minuut stilte begint de wedstrijd. Maikel Kieftenbeld is vandaag - bij afwezigheid van Andersson en Tadic - de aanvoerder. FC Groningen komt al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Tom Hiariej, die de score met een afstandsschot opent!

 

Na 10 minuten verdubbelt Thomas Enevoldsen bijna de score, maar zijn doelpunt wordt (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Even later schiet Nicklas Pedersen de bal op de paal, na voorbereidend werk van Thomas Enevoldsen die de bal goed breed legde.

 

Een paar minuten later krijgt Matías Jones een mooie kans.

 

Een ons bekende trainer, die misschien op een lijstje van FC Groningen staat om Pieter Huistra op te volgen, hebben we nog niet gezien. Technisch manager Henk Veldmate is er wel.

 

Daarna scoort FC Groningen binnen vier minuten vier maal: eerst Thomas Enevoldsen uit een afstandsschot, daarna Matías Jones na een mooie eigen actie, weer een minuut later Nicklas Pedersen uit een voorzet van Leandro Bacuna en tenslotte David Texeira uit een fraaie aanval via Pedersen en Jones.

 

Maikel Kieftenbeld wekt een zeer gedreven indruk. De aanvoerdersband lijkt hem vleugels te geven. Hij toont veel inzet en haalt de bal na elk doelpunt weer snel uit het doel om maar door te kunnen gaan.

 

Nicklas Pedersen tekent voor de 0-6 met een schitterend schot dat met een boogje langs de keeper wordt geschoten.

 

De spelers van FC Groningen laten mooie dingen zien. En passant wordt bijna een eigen doelpunt gescoord door Harkstede - FC Groningen tegenstand bieden valt niet mee.

 

FC Groningen gaat door. De spelers zijn heel scherp en tonen echt veel inzet. Weer drie doelpunten in drie minuten tijd: Maikel Kieftenbeld met een schitterend doelpunt (hard schot via onderkant lat in het doel), Matías Jones na een één-tweetje met zijn vriendje David Texeira en David Texeira zelf met een hakje. Wat een middag, wat een score!

 

Inmiddels lopen er twee spelers warm: Tim Keurntjes en Henk Bos. Thomas Enevoldsen schiet op de paal. De score blijft vooralsnog ongewijzigd, voor schrijvers van live-verslagen niet onaardig ;-)

 

Dat hadden we niet moeten zeggen: nog vóór de rust komen de dubbele cijfers op de borden, althans - als de scoreborden dubbele cijfers aan zou hebben gekund. Uit een hele mooie aanval via Pedersen en Texeira scoort Thomas Enevoldsen de 0-10 in de 42e minuut.

 

Wat kan deze ploeg goed voetballen, en wat hebben we dat lang niet gezien zeg... De spelvreugde bij de spelers lijkt ook helemaal terug. Toegegeven, de tegenstand van Harkstede stelt niets voor, maar toch.

 

Vlak vóór de rust nog een doelpunt: Leandro Bacuna maakt de 0-11! Hij was trefzeker in de rebound.

 

Even later fluit de scheidsrechter voor de rust.

 

Tweede helft

Thomas Enevoldsen en Yoëll van Nieff, die vanmiddag bij FC Groningen A1 node wordt gemist getuige de achterstand aldaar van 0-3 tegen FC Utrecht A1, blijven in de kleedkamer achter; Henk Bos en Tim Keurntjes nemen hun plaatsen in. Keurntjes dus als linksback.

 

Ook VV Harkstede heeft gewisseld, en wel de keeper ;-) Deze kan niet voorkomen dat er alweer snel wordt gescoord. Het is Leandro Bacuna die voor de 0-12 zorgt uit een van richting veranderd afstandsschot.

 

De keeper van Harkstede schiet even later tegen David Texeira aan; dit levert bijna een doelpunt op. De keeper kan er wel om lachen.

 

Drie minuten later zorgt Henk Bos voor de 0-13. Hij scoort uit de rebound na een schot op de lat van Matías Jones.

 

Ook diverse andere wisselspelers van FC Groningen lopen nu warm. Hyun Jun Suk maakt zich klaar om in te vallen. Ook Hilal Ben Moussa, Nick Bakker (eindelijk weer terug!), Atilay Batbay, Luis Pedro en proefspeler Timo Letschert zullen straks invallen. Het grote wisselen vindt in de 60e minuut plaats. Uit het veld gaan Hiariej, Pedersen, Ivens, Texeira, Jones en Kieftenbeld. Luis Pedro is nu rechtsback. Ook Harkstede wisselt drie spelers.

 

Inmiddels weten we dat Timo Letschert volgend seizoen voor Jong FC Groningen zal spelen! Later meer hierover. Hij trainde al een aantal malen op proef mee. Hij zal als verdedigende middenvelder gaan spelen.

 

De grensrechter ziet doorlopend buitenspel wat er niet is; ook hij solliciteert naar een wissel.

 

Bij FC Groningen is de drive van de eerste helft niet meer in die mate aanwezig. De vloeiende aanvallen komen nog maar hoogst zelden tot stand. Harkstede wisselt nog een keer.

 

Wel leuk dat Nick Bakker eindelijk weer kan spelen! Zijn seizoen was op 11 april jl. plotseling ten einde toen duidelijk werd dat hij de Ziekte van Pfeiffer had.

 

Het scoren gaat door: Hilal Ben Moussa scoort na 66 minuten de 0-14. Henk Bos had de keeper uitgespeeld en gaf toen af op Ben Moussa. Even later scoort Henk Bos zijn tweede doelpunt: een intikker. Daarna is het een andere invaller, Hyun Jun Suk, die het genoegen van het 16e doelpunt van FC Groningen smaakt. Uit een lange bal van achteruit werd de bal door een speler van Harkstede doorgekopt, recht voor de voeten van Suk. Er is weer wat meer 'Schwung' in het spel van FC Groningen gekomen.

 

Harkstede wisselt wederom twee maal. Timo Letschert speelt onder nummer 38, straks op foto's van Eric en Jannes te zien.

 

Na en half uur in de tweede helft een opmerkelijk wapenfeit: een corner voor de thuisploeg!

 

Henk Bos speelt overigens een sterke tweede helft. Ook Timo Letschert laat aardige dingen zien; hij lijkt ons een prima speler voor de B-kern.

 

Hyun Jun Suk scoort de 0-17 uit een pass van Bacuna, en twee minuten later scoort Leandro Bacuna zelf uit een assist van Suk. 0-18 na 85 minuten! Vervolgens ziet Luis Pedro een doelpunt ten onrechte afgekeurd worden. Hij is afgefloten voor buitenspel terwijl de bal via de keeper van Harkstede in het doel vloog. Daarna treft Leandro Bacuna de lat.

 

De score loopt op naar 0-20 (op het scorebord weergegeven als 0-0 omdat dubbele cijfers niet aangegeven kunnen worden) door doelpunten van Leandro Bacuna (één-tweetje met Suk) en Hyun Jun Suk (assist van Atilay Batbay), en Timo Letschert maakt er in de slotminuut 0-21 van! Dit is ook de eindstand, want even later is het afgelopen en zijn we getuige geweest van een leuke pot die in een monsterscore is geëindigd! De wedstrijd had meer publiek verdiend dan de slechts 600 toeschouwers die op het duel waren afgekomen...

 

Warming-up onder leiding van...

 

... Erwin van de Looi

 

Na afloop deelt nieuwste B-kern-aanwinst

Timo Letschert handtekeningen uit

 

Sportpark Hamstede aan de Hamweg in Harkstede

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.