Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

FC Groningen wint ook ruim van Regioselectie Siddeburen: 0-8

Op Sportpark Ewensborg in Siddeburen zal FC Groningen vanavond de strijd aanbinden met een Regioselectie die bestaat uit spelers van van VV Siddeburen, VV Scheemda, VV Muntendam, VV Hoogezand en VV ZNC uit Zuidbroek. Wij hebben dit spektakel in dit artikel al uitgebreid voorbeschouwd. 


Eindstand: 0-8; kijk verderop voor wedstrijdverslag!

 

Theo Migchelsen, anno 1990/1991 in het shirt van FC Groningen

en anno 2012 in het doel van Regioselectie Siddeburen

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

16' 0-1 David Texeira (uit corner)

19' 0-2 Michael de Leeuw (assist David Texeira)

28' 0-3 Femi (assist Stefano Magnasco)

44' 0-4 David Texeira (assist Filip Kostic)

45' 0-5 Filip Kostic (assist David Texeira)


TWEEDE HELFT

48' 0-6 Paco van Moorsel (assist Letschert)

84' 0-7 Jonas Ivens (assist Letschert)

86' 0-8 eigen doelpunt Regioselectie Siddeburen

 

Opstelling FC Groningen 1e helft:

Bizot; Magnasco, Kappelhof (aanvoerder), Van Dijk, Burnet; Femi, De Leeuw, Kwakman; Schet, Texeira, Kostic

 

In de tweede helft zal een geheel ander team spelen, met o.a. Paolo Francisco, Jesse Renken en Timo Letschert, die afgelopen zaterdag tegen RWE Eemsmond niet meespeelden. Nick Bakker, Yoëll van Nieff, Luis Pedro, Hilal Ben Moussa en Henk Bos zullen vandaag niet meespelen.

 

Opstelling FC Groningen 2e helft:

Van der Lei; Francisco, Ivens, Renken, Batbay, Johansson (aanvoerder), Hiariej, Letschert, Keurntjes, Van Moorsel, Suk

 

Warming-up team eerste helft

 

Vanavond een volgepakt Sportpark Ewensborg in Siddeburen

 

Wedstrijdverslag eerste helft

In Siddeburen is het gezellig druk! Maar we hadden niet anders verwacht. In het begin van de eerste helft verstopt de Regioselectie Siddeburen zich niet. Als we vanavond op onze website met het scoreverloop overigens enigszins achterlopen, dan is dit te wijten aan de werkelijk dramatische verbinding alhier...

 

In de eerste vijf minuten heeft FC Groningen zich nog geen echte kans weten te creëren. Het eerste schot op doel is echter van de thuisploeg! Groningen is wat slapjes begonnen en leidt veel balverlies. Na een minuut of zeven krijgt het wel de eerste corner.

 

Even later schiet Kees Kwakman op de paal. De scheidsrechter had echter al gefloten voor een overtreding op een speler van FC Groningen. Jammer, voordeelregel was beter geweest...

 

Even later kopt Michael de Leeuw uit een corner net naast.

 

Na een klein kwartier schiet Lorenzo Burnet, fraai vrijgespeeld door Kees Kwakman, net naast. Siddeburen levert duidelijk meer weerstand dan RWE Eemsmond!

 

Na ruim een kwartier komt de FC dan toch op voorsprong. Het is David Texeira die uit een corner de openingsgoal verzorgt. Even later verdubbelt hij de score bijna, maar hij raakt de lat, en weer even later schiet hij net naast.

 

Lorenzo Burnet, met een lichte trainingsachterstand aan de wedstrijd begonnen vanwege een blessure, valt tot nu toe wat tegen.

 

Michael de Leeuw rondt in de 19e minuut een mooie aanval, die begon bij Stefano Magnasco die afspeelde op David Texeira, af: 0-2!

 

Kees Kwakman stroopt de mouwen op en heeft voor een tegenstander een forse charge in petto. Inzet genoeg dus bij FC Groningen, ook in een oefenduel! In de competitie goed voor een donkergele kaart...

 

FC Groningen krijgt na een klein half uur een vrije trap. Filip Kostic schiet de bal echter te slap in.

 

Er zijn hier vanavond naar inschatting van Paul Zweverink 2.000 toeschouwers! De laatste toeschouwers mochten gratis naar binnen omdat de kaartjes op waren...

 

Femi zorgt in de 28e minuut voor 0-3. De Nigeriaan rondt een schitterende voorbereidende slalom van Stefano Magnasco af!

 

Over het eerste halve uur kunnen we zeggen dat Filip Kostic nog wat wisselend speelt. Het is vooral leuk om op rechts naar Stefano Magnasco en Mitschell Schet te kijken.

 

Na een minuut of 35 krijgt FC Groningen een vrije schop op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Virgil van Dijk. Van Dijk neemt de bal zelf ... en schiet hoog over. Kort daarop zien we een mooie aanval via Burnet en Kostic. De val wordt vlak vóór de lijn door een verdediger van Siddeburen weggehaald.

 

Luis Pedro en Henk Bos zijn hier vanavond wel, maar zullen niet spelen en lopen 'in burger' rond. Dit geldt ook voor de overige spelers die niet zullen spelen. Met het 'verhaal Veendam' heeft dit vermoedelijk niets te maken.

 

Op slag van rust scoort David Texeira de 0-4 uit een mooie aanval via Filip Kostic! Maar nog vóór het rustsignaal zorgt Filip Kostic voor de 0-5, nu is het Texeira die de assist afleverde.

 

Cooling down in de rust van team van de 1e helft

 

Wedstrijdverslag tweede helft

Om 20:01 uur is de tweede helft begonnen, met een compleet ander FC Groningen en ook zeven nieuwe spelers bij de Regioselectie Siddeburen.

 

FC Groningen begint met een schot op de paal van Paco van Moorsel na mooi voorbereidend werk van Timo Letschert. Controlerende middenvelders zijn in de tweede helft Hiariej en Keurntjes; Letschert speelt rechtsvoor, linksvoor is Batbay en Van Moorsel speelt 'op tien'.

 

De ploeg van de tweede helft weet eerder te scoren dan het team dat in de eerste helft speelde en meer vermoedelijke basispslers voor de competitie in de gelderen had. Paco van Moorsel scoort de 0-6 in de 48e minuut, na goed voorbereidend werk van Timo Letschert, die in de eerste minuten van het tweede bedrijf goed speelt!

 

De Regioselectie Siddeburen heeft overigens helemaal niets meer in te brengen...

 

FC Groningen claimt in de 10e minuut na rust een strafschop vanwege vermeend hands; de penalty wordt echter niet gegeven.

 

FC Groningen speelt nu erg sterk; Siddeburen houdt het met veel kunst- en vliegwerk nog een beetje tegen. Het team van de tweede helft peelt duidelijk scherper dan de ploeg uit de eerste helft.

 

Bij de regioselectie Siddeburen keept in de tweede helft overigens Theo Migchelsen, die in het seizoen 1990-1991 twee maal het doel van het eerste elftal van FC Groningen verdedigde; de FC won toen beide wedstrijden! Theo is inmiddels 42 jaar oud. Hij doet het goed (net als zijn collega die in de eerste helft het doel verdedigde)! Zal er een andere oud-keeper van FC Groningen te vinden zijn die 100% van de gespeelde wedstrijden won?

 

Twintig minuten na rust ebt het Sturm und Drang-spel van de FC wat weg, maar de ploeg van Robert Maaskant is natuurlijk nog wel veel sterker dan de opponent.

 

Halverwege de tweede helft wisselt Siddeburen nog een keer. Het heeft na de thee pas één doelpunt hoeven te incasseren, prima!

 

Het FC-team van de tweede helft speelt met veel inzet, maar het team van de eerste helft herbergde meer klasse. Dit verschil is nu duidelijk merkbaar. Bij FC Groningen staat het vizier in de tweede helft niet op scherp. Hyun Jun Suk lijkt minder scherp dan anders te zijn, net of hij wat ziekjes is. Het schijnt dat ze vóór de wedstrijd al rondjes moesten lopen en dat Suk toen als enige een halve ronde achter lag. Maaskant heeft dat toen met een bedenkelijke blik aanschouwd.

 

Na een half uur spelen in de tweede helft wisselt Siddeburen nog een keer. Volgens opgave van FC Groningen zijn er vanavond 2.450 toeschouwers op Sportpark Ewensborg, een enorm aantal!

 

Deze toeschouwers zien dat het spel van FC Groningen steeds slordiger wordt. Erg jammer, het begon in de tweede helft zo veelbelovend! Paco van Moorsel heeft na zijn treffer nog wel wat mogelijkheden gehad, maar schoot helaas steeds over of naast.

 

Eindelijk, zes minuten vóór het einde van de wedstrijd kunnen de armen weer de lucht in. Het is Jonas Ivens die voor de 0-7 zorgt, opnieuw na prima voorbereidend werk van de erg goed spelende Timo Letschert!

 

Even later wisselt Siddeburen nog een keer. De 'nieuwe' speler heeft vanavond volgens ons al eerder gespeeld. Moet kunnen ;-)

 

(Inmiddels weten we dat de speler die gewisseld werd op last van de scheidsrechter naar de kant ging: de man (Arie Hartman, aldus het Dagblad van het Noorden) was aardig aan het schoffelen en de arbiter wilde de coach van de regioselectie de kans geven de wedstrijd met 11 spelers uit te spelen.)

 

Twee minuten na de 0-7 zorgt een speler van de thuisploeg met een eigen doelpunt (volgens Marcel Middelbos van dhr. Hovenkamp) voor 0-8. Anders zou Jonas Ivens echter wel gescoord hebben. Suk had fraai breed gelegd.

 

Even later zit de wedstrijd erop! Na twee oefenduels zijn de klinkende doelcijfers: 24 voor, 0 tegen! Op naar Kickers Emden, komende zaterdag! Wie benn'n d'r bie! Of de beide keepers van FC Groningen dan voor de derde maal op rij niets te doen zullen hebben?

 

Fotoreportage van Eric Smit

 

DSC_7760
DSC_7764
DSC_7772
DSC_7775
DSC_7783
DSC_7784
DSC_7785
DSC_7786
DSC_7790
DSC_7792
DSC_7793
DSC_7795
DSC_7807
DSC_7819
DSC_7823
DSC_7831
DSC_7834
DSC_7842
DSC_7857
DSC_7858
DSC_7862
DSC_7868
DSC_7870
DSC_7873
DSC_7876
DSC_7880
DSC_7887
DSC_7888
DSC_7890
DSC_7897
DSC_7912
DSC_7917
DSC_7920
DSC_7922
DSC_7939
DSC_7942
DSC_7945
DSC_7948
DSC_7949
DSC_7960
DSC_7963
DSC_7972
DSC_7983
DSC_7984
DSC_7989
DSC_8009
DSC_8018
DSC_8029
DSC_8036
DSC_8046
DSC_8053
DSC_8072
01/52 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = = = = = = =

 

VV Siddeburen kondigt op de clubsite de oefenpot, voor de organiserende vereniging ongetwijfeld de Wedstrijd van het Jaar, als volgt aan:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.