Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

194 gasten online

FC Groningen gooit na rust aanvallende schroom van zich af en wint verdiend

Het publiek ging vanmiddag tevreden naar huis nadat het de spelers van FC Groningen tijdens een ereronde voor hun bewezen diensten had bedankt, maar daar zag het halverwege in de opvallend veel lege plekken vertonende Euroborg niet naar uit. De ploeg van Robert Maaskant, die met een verrassende opstelling aan de wedstrijd was begonnen (er was alleen op zaterdag in deze variant getraind en FC Groningen had ons verzocht hierover niet te berichten, hetgeen wij natuurlijk gerespecteerd hebben), kende teveel dissonanten voorin en speelde bovendien te behoudend (waar was het door ons zo geliefde druk zetten naar voren?) en hield teveel mensen achter de bal. Wij hebben geen moeite met een tactisch ingestoken schouwspel met de linies kort op elkaar, maar FC Groningen bracht de plannen niet optimaal ten uitvoer omdat de ploeg te slordig met balbezit omging.

 

Het voetballende vermogen, de drijfveer van de trainersstaf om tot een rigoreus andere basis met 3 à 4 nieuwe spelers over te gaan, was onder de maat. Aan de andere kant liet Heracles in de eerste helft juist wél af en toe zien tot snelle combinaties in staat te zijn. 

 

De spelers juichen na afloop voor de Noord Curve

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting FC Groningen - Heracles Almelo (pas later te zien)

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd

Interview met Richairo Zivkovic na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Peter Bosz na de wedstrijd

Interview met scheidsrechter Dave Higler na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Peters Bosz vóór de wedstrijd

 

Reportage RTV Noord (rechterkant van artikel)

Interviews OOG Radio en TV met Zivkovic en Johansson (onderaan artikel)


Inmiddels hebben we ook nog een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

 

De enthousiaste David Texeira, die voor het eerst sinds 19 augustus jl. weer eens in de basis mocht starten, viel op door een slechte balaanname hetgeen steevast balverlies inluidde. In de 29e minuut had hij aan de basis van de 1-0 moeten staan, maar in plaats van af te spelen op de zo mogelijk nog vrijer staande Michael de Leeuw schoot hij zelf en zag zijn schot door Heracles-goalie Remko Pasveer gestopt. In deze fase werd Género Zeefuik node gemist. Texeira had overigens wel de pech dat werkelijk elk fysiek duel tegen hem werd gefloten, en hij had bovendien een strafschop moeten krijgen toen hij door Vejinovic (de Heraclied speelde vandaag vermoedelijk zijn belabberdste wedstrijd) tegen de vlakte werd gerost.

 

Omdat bovendien Leandro Bacuna een uiterst zwak eerste bedrijf speelde kon de Trots van het Noorden aanvallend gezien geen potten breken. Het verdedigende centrum met Kees Kwakman en vooral Virgil van Dijk stond wél zeer goed, en Emil Johansson speelde een uitstekende pot als linksback, waardoor er aan de rechterkant van de Heraclieden niemand langs kwam. Femi, ook al een basisklant vandaag, speelde zowel in de eerste als in de tweede helft prima en praktisch foutloos. Wij stellen een versnelde naturalisatie tot Nederlander voor, waardoor zijn contract betaalbaar verlengd zou kunnen worden. Tim Sparv zal er een hele zware dobber aan hebben om de Nigeriaan weer uit de basis te spelen. Sneu voor de Fin die in een goede vorm steekt, maar qua spel te gelijkwaardig en te weinig complementair is aan Femi. Twee van hen is net iets te veel van het goede. Tenslotte een woord van lof voor Luciano die weer betrouwbaar keepte.

 

Door goed te verdedigen ging FC Groningen zonder schade aan de thee. Johan Kappelhof had zijn handen meer dan vol gehad aan Everton, maar de Braziliaan had zijn kruit toen voor een aardig deel verschoten.

 

De wedstrijd kwam in de tweede helft volledig tot leven en in het laatste halve uur was het onder aanvoering van een zeer goed spelende Andraz Kirm genieten geblazen. De 1-0 kon niet uitblijven en viel in de 60e minuut dan ook, maar hier was wel een eigen inzet van Marko Vejinovic voor nodig, die een voorzet van Kirm snoeihard achter de kansloze Remko Pasveer in de kruising joeg. Pasveer was woedend en tikte met vinger op z'n voorhoofd als teken van een harde aanraking van Vejonovic met een klap van de molenwiek met alle geestelijke gevolgen van dien. Inderdaad is niet duidelijk wat Vejonovic, die er in de blessuretijd met rood vanaf mocht wegens 'code 22B' (grove/beledigende taal jegens de scheidsrechter), bezielde. Om ons heen hoorden wij verbaasde kreten: "Sinterklaas bestaat tóch!" Drie minuten later gooide Michael de Leeuw de pot in het slot door een mooie verre pass van Emil Johansson achter Pasveer te werken.

 

In het restant van de wedstrijd kon FC Groningen vrijuit spelen en de ene na de andere aanvalsgolf rolde op het doel van Heracles af. Opeens kwamen de voorzetten vanaf de flanken wél aan en zagen we een spectaculair spelend FC Groningen. Gescoord werd er niet meer, maar het basisdebuut van de pas 16-jarige Richairo Zivkovic smaakte naar meer. Hij is vandaag exact 16 jaar en 89 dagen jong en daarmee jonger dan Arjen Robben, die op 3 december 2000 in de uitwedstrijd tegen RKC debuteerde en toen 'al' 16 jaar en ruim 10 maanden 'oud' was. Zivkovic viel goed in, viel op met zijn snelheid en behendigheid en wist zelfs nog bijna te scoren. De Euroborg, die hem vanmiddag fanatiek begroette, zou ontploft zijn! Richi bood zich ook graag aan en stond dus met het nodige zelfvertrouwen op het veld. Als Leandro Bacuna in de slotfase niet zo gul met diverse kansen zou zijn omgesprongen, dan zou Zivkovic ook zijn eerste assist op zijn naam hebben gehad.

 

Ook Henk Bos smaakte het genoegen van een invalbeurt en ook hij deed het prima. Hij komt met name aan de linkerkant uitstekend tot z'n recht en we zouden hem wel eens in de basis zien met Andraz Kirm op rechts. Wij zien de Sloveen liever op rechts dan op links. Ons viel overigens op hoe goed Michael de Leeuw en Andraz Kirm elkaar aanvoelen!

 

Het feit tenslotte dat ook Nick Bakker zijn opwachting mocht maken geeft aan hoe de zelf opgeleide spelers van de FC momenteel aan de weg timmeren.

 

Door de verdiende zege (pas de eerste dit seizoen met meer dan één doelpunt verschil) is FC Groningen het linker rijtje binnengedenderd en de ploeg heeft de schone taak om deze positie volgende week in de graftombe van ajax te verdedigen.

 

Wij gaan nagenieten van een met name in de tweede helft boeiende pot voetbal! Dat scheidsrechter Dave Higler vanmiddag werkelijk dramatisch floot en zich bovendien 'gesteund' wist door stekeblinde figuranten aan de zijlijn en een pedante vierde official die het bloed onder de nagels van Robert Maaskant weghaalde nemen we maar even voor lief - de mooie overwinning, pas de tweede thuiszege, vergoedt veel!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_5232
DSC_5235
DSC_5242
DSC_5249
DSC_5257
DSC_5261
DSC_5267
DSC_5317
DSC_5344
DSC_5350
DSC_5368
DSC_5394
DSC_5396
DSC_5400
DSC_5434
DSC_5442
DSC_5443
DSC_5444
DSC_5467
DSC_5472
DSC_5485
DSC_5512
DSC_5519
DSC_5520
DSC_5529
DSC_5530
DSC_5543
DSC_5549
DSC_5556
DSC_5562
DSC_5570
DSC_5573
DSC_5580
DSC_5584
DSC_5585
01/35 
start stop bwd fwd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Johansson (90’ Bakker); Kieftenbeld, Ajilore; Bacuna, De Leeuw (82’ Bos), Kirm; Texeira (84’ Zivkovic).
Rest bank: Bizot, Magnasco, Sparv, Van Moorsel.


Opstelling Heracles Almelo
Pasveer; Te Wierik, Rienstra (56’ Davidson), Dorda, Duarte, Armenteros, Vejinovic (92’ rood), Everton, Quansah, Castillion, Overtoom,.
Rest bank: Van Loo, Paljic, Van Mieghem, Van Dijk, Belterman.


Toeschouwers: 19.981
Scores: 60’ Vejinovic (eigen doelpunt) 1-0, 63’ De Leeuw (Johansson) 2-0


Scheidsrechter: Higler
Officials: Geutjes, Hoksbergen en Honig
Rode kaart: 92’ Vejinovic (commentaar op de leiding)
Gele kaarten: 54’ Kieftenbeld (overtreding op Te Wierik), 71’ De Leeuw (hinderen doelman), 72’ Duarte, 78’ Kirm (schwalbe)

  

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.