Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

FC Groningen vecht met 10 man voor wat het waard is en speelt ondanks dramatische arbitrage gelijk tegen VVV

FC Groningen heeft vanavond met 0-0 gelijk gespeeld tegen VVV Venlo. Aan de aftrap stond hierbij een ander elftal dan verwacht. Genéro Zeefuik mocht, anders dan Robert Maaskant de pers gisteren nog wilde doen geloven, vanaf de eerste minuut beginnen en ook de weer in genade aangenomen Lorenzo Burnet stond in de basis. Hierdoor moesten David Texeira en Nick Bakker alsnog plaats nemen op de bank. Maaskant motiveerde zijn keuze voor Burnet met het feit dat deze meer aanvallende dreiging naar voren heeft en kan opkomen als Bacuna naar binnen trekt, terwijl Bakker meer een centrale verdediger is. De opstelling werd dit keer overigens pas 1,5 uur vóór de wedstrijd aan de spelers bekend gemaakt.

 

Al in de zesde minuut stuurde de vanavond dramatisch slecht fluitende scheidsrechter Serdar Gözübüyük de Groninger Leandro Bacuna met een rode kaart van het veld na een fraai staaltje acteerwerk van Venloër Yuki Otsu die later ook nog eens de vandaag jarige Paco van Moorsel een gele kaart aansmeerde. FC Groningen moest behoorlijk wennen aan het feit dat er met 10 tegen elf gespeeld moest worden maar vocht zich steeds beter in de wedstrijd. De beste kansen waren voor VVV maar op basis van ijver en werklust verdiende de Trots van het Noorden misschien wel meer dan één punt.

 

Dieptepunt van de tweede helft: moraalridder Serdar Gözübüyük wil Robert Maaskant vanwege de kennelijk ook al respectloze woorden '100% overtreding' schofferen met een 'respect-bandje' maar zet zichzelf op een ongelofelijk gênante wijze voor schut. De respectloze arbiter had dit vóór de wedstrijd al bedacht en lijkt rijp voor een carrière in de filmwereld. De vandaag hard van zijn voetstuk gevallen arbiter had dit nl. vooraf al in de persruimte aangekondigd!

 

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting FC Groningen - VVV-Venlo (pas later te zien)

Interview met Serdar Gözübüyük na de wedstrijd

De gewraakte scene met het respectloze respect-bandje

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Ton Lokhoff na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Género Zeefuik na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Ton Lokhoff vóór de wedstrijd

 

Interviews NOS Sport met Robert Maaskant, Ton Lokhoff en Serdar Gözübüyük (rechterkant)

 

Onderaan het wedstrijdverslag hebben we een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Eerste helft

 

FC Groningen begon duidelijk met de beste intenties aan de wedstrijd en speelde de eerste minuten vooral op de helft van VVV. Maar al in de zesde drukte scheidsrechter Gözübüyük, normaal toch echt één van de betere officials, door een verkeerde beslissing zijn stempel op de wedstrijd. Na een wat onbesuisde tackle van Bacuna trok de scheidsrechter tot ongeloof van een groot deel van het publiek en de betrokken speler zelf, een rode kaart. Hierbij speelde ook het 'slachtoffer' Otsu een op z'n minst vervelende rol. Hij rolde over het veld alsof hij zwaar geraakt en geblesseerd was en liet zich zelfs per brancard van het veld dragen om even later weer langs de lijn te staan om terug te mogen keren in het veld. Matennaaier type Anthony Lurling dus. Na de wedstrijd, na het terugzien van de beelden, gaf Gözübüyük overigens toe dat hij Bacuna met de rode kaart te hard had gestraft en pleitte voor technische hulpmiddelen. Het kwaad voor deze wedstrijd was echter al geschied.

 

Leandro Bacuna krijgt al na zes minuten een onterechte rode kaart

 

FC Groningen had er zichtbaat moeite mee om zich van deze klapt te herstellen en moest een tijdje zoeken naar een oplossing voor het feit dat de linker kant onderbezet was. Van de aanvallende intenties werd even afscheid genomen en het initiatief werd vooral aan VVV gelaten. De Venlonaren waren echter niet van plan om het spel te maken aangezien de ploeg hiervoor ook simpelweg de kwaliteit ontbreekt. Zij waren voor een gelijkspel te komen en bleven ook met een man meer vooral op de counter loeren. Ricky van Haaren schoot nog wel van afstand op de paal maar dat was eigenlijk ook het enige echte wapenfeit van VVV.

 

Aan de andere kant kwam ook FC Groningen nauwelijks aan aanvallen toe. Zeefuik, die naar eigen zeggen pas anderhalf uur voor de wedstrijd te horen had gekregen dat hij in de basis zou starten, stond op een eiland in de spits maar toonde zich wel een goed aanspeelpunt. In de eerste helft werd hier alleen te weinig gebruik van gemaakt. Gevaarlijk kon hij in de eerste helft maar één keer worden. Helaas was zijn schot te zacht om keeper Mäenpää te verrassen en dus gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers in. Zeefuik ging wel veel meer lopen en de 'nieuwe Genéro' werd in het begin van de wedstrijd enthousiast door het publiek ontvangen.

 

Bij scheidsrechter Gözübüyük slaan de stoppen door

 

Tweede helft

In de tweede helft kwam al snel Henk Bos voor de vandaag behoorlijk tegenvallende Andraz Kirm in het veld. Laatstgenoemde trapte wel prima corners maar speelde verder ongelukkig. Het publiek was blij met deze wissel en scandeerde 'alle ballen op Henkie'. De wissel pakte goed uit. Met Henk Bos in het veld, in combinatie met een wat gedurfdere speelwijze achterin, kwam Groningen veel meer aan voetballen toe. We gaan ervan uit dat Henk Bos zich met zijn optreden vanavond voor de wedstrijd van donderdag tegen ajax in de basis heeft gespeeld!

De spelers knokten stuk voor stuk voor wat ze waard waren en dit, in combinatie met een aantal discutabele beslissingen van de arbitrage, zorgden ervoor dat het publiek opgezweept werd en honderd procent achter de ploeg ging staan. Er hing een heerlijk rauwe sfeer in het stadion en doordat de Trots van het Noorden bleef vechten, ook toen de krachten duidelijk weg begonnen te vloeien, was het publiek al met al toch tevreden. Qua spel viel er ook in de tweede helft weinig te genieten. Maikel Kieftenbeld kwam nog voor Van Moorsel in het veld en vier minuten voor tijd mocht ook Richairo Zivkovic, voor de derde keer op rij, speelminuten in het eerste elftal maken. Aan hem werd de voorkeur gegeven boven David Texeira, die net als Zivkovic aan het warmlopen was.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor VVV. Vlak voor tijd kon Luciano, die wat minder aan de wedstrijd begon, zich met een prachtige redding onderscheiden na een vrije trap van Van Haaren. Hiermee redde de sympathieke Braziliaan nog een punt voor Groningen. Hier was nog een aantal hachelijke situaties voor het doel van Luciano aan vooraf gegaan.

Bij FC Groningen herstelde Virgil van Dijk zich van een minder optreden van afgelopen zondag bij ajax. Hij was vanavond weer de rots in de branding zoals we dat van hem gewend zijn. Ook Femi was op het middenveld weer de heerser die met veel goede ingrepen belangrijk was voor de ploeg. En voorin tenslotte werkten zich zowel Michael de Leeuw, in de tweede helft nog pittig geraakt door invaller Yannick Wildschut waardoor Michael hevig bloedde, als ook Genéro Zeefuik een slag in de rondte. Zeefuik is zichtbaar fitter en blijft een zeer goed aanspeelpunt.

De kans dat FC Groningen de wedstrijd had gewonnen als Gözübüyük niet al in de zesde minuut een rode kaart voor Bacuna had getrokken lijkt ons best groot. Het is erg jammer dat het nog steeds mogelijk is dat een scheidsrechter op een dergelijke manier zijn stempel op een wedstrijd kan drukken. Donderdag, als we in de achtste finale van de beker tegen ajax mogen spelen, hopen we vooral op een goede, eerlijke arbitrage (lijkt met Wiedemeijer wel lastig, maar het kan!) maar aan de andere kant ook op een vergelijkbaar rauwe sfeer in de Euroborg!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_5968 (Small)
DSC_5986 (Small)
DSC_5990 (Small)
DSC_6007 (Small)
DSC_6012 (Small)
DSC_6029
DSC_6035 (Small)
DSC_6036 (Small)
DSC_6037 (Small)
DSC_6044 (Small)
DSC_6068 (Small)
DSC_6096 (Small)
DSC_6098 (Small)
DSC_6101 (Small)
DSC_6107 (Small)
DSC_6117 (Small)
DSC_6123
DSC_6124 (Small)
DSC_6136 (Small)
DSC_6138 (Small)
DSC_6142 (Small)
DSC_6144 (Small)
DSC_6155 (Small)
DSC_6178 (Small)
DSC_6197 (Small)
DSC_6214 (Small)
DSC_6216 (Small)
DSC_6224 (Small)
DSC_6236 (Small)
DSC_6237 (Small)
DSC_6241 (Small)
DSC_6242 (Small)
DSC_6245 (Small)
01/33 
start stop bwd fwd

 

De statistieken, met dank aan www.fcgroningen.nl

 

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Ajilore, Van Moorsel (80’ Kieftenbeld), De Leeuw (86’ Zivkovic); Kirm (52’ Bos), Zeefuik, Bacuna.
Rest bank: Bizot, Sparv, Texeira, Bakker.

 

Opstelling VVV-Venlo
Mäenpää, Joppen, Röseler, Seip, Fleuren, Maguire (66’ Wildschut), Radosavljevic, Van Haaren, Otsu (76’ Nwofor), Linssen, Cullen (86’ Bergkamp).
Rest bank: Heimann, Vorstermans, Altheer, Leiwakabessy.

 

Toeschouwers: 20.587

Scheidsrechter: Gözübüyük
Overige officials: Olde Olthof, Steegstra en Bekebrede


Rode kaart: 6’ Bacuna (overtreding op Otsu)
Gele kaarten: 19’ Luciano (protesteren), 55’ Van Moorsel (overtreding op Otsu), 65’ Seip (overtreding op De Leeuw), 80’ Joppen (overtreding op Burnet), 89’ Zeefuik (overtreding op Radosavljevic), 92’ Röseler (overtreding op Zivkovic)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.