Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

FC Groningen benut diverse goede kansen niet en loopt tegen onnodige nederlaag op; nacompetitie dreigt; roep om 4-4-2 neemt toe

Na een wedstrijd die twee gezichten kenden is FC Groningen andermaal met lege handen achtergebleven. De eerste helft was van beide zijden matig tot slecht. FC Groningen had grote moeite om een fatsoenlijke aanval op te zetten, en als de bal al bij een aanvaller belandde, dan was het balbezit bij met name Género Zeefuik en Mitchell Schet van korte duur. Na 45 minuten stond er een 1-0 voorsprong voor N.E.C. op de borden door doelpunt van Rens van der Eijden die koppend scoorde uit een vrije trap van Nick van der Velden.

 

Er moest wat gebeuren en Robert Maaskant gooide het in de tweede helft over een andere boeg. David Texeira werd na een uur spelen in de ploeg gebracht voor de falende Maikel Kieftenbeld, waarna FC Groningen zich in het restant van het tweede bedrijf legio kansen wist te creëren. Verder dan een doelpunt van Lorenzo Burnet, die zijn schot door Ryan Koolwijk onhoudbaar voor Khalid Sinouh van richting veranderd zag, kwam de Trots van het Noorden niet. Virgil van Dijk, Género Zeefuik en Femi lieten een aantal grote kansen onbenut, waarna de thuisploeg de wedstrijd in de 80e minuut besliste. FC Groningen reageerde apathisch bij een ingooi van N.E.C., waardoor Nick van der Velden de bal zomaar kon doorgeven aan Søren Rieks. De Deen, die eerder in de belangstelling van FC Groningen stond, benutte het buitenkansje dankbaar.

 

In de stand van 2-1 kwam geen verandering meer. FC Groningen moet na de tamelijk onverdiende en zeker onnodige nederlaag nadrukkelijk naar beneden kijken: de voorsprong op het op de 16e plaats bivakkerende Roda JC bedraagt welgeteld één punt. De roep om over te gaan op 4-4-2 neemt toe...

 

Rasmus Lindgen was goed (maar kan nog beter); Andraz Kirm scoorde vanmiddag een ruime voldoende. Hij strooide met gevaarlijke vrije trappen. Uitblinker aan de kant van FC Groningen was andermaal Virgil van Dijk. Mocht Brighton nu nog twijfelen om een fatsoenlijk bod op tafel te leggen, dan is de club uit de Championship onze beste speler niet waard. Hans Nijland, die vóór de wedstrijd samen met Henk Veldmate het uitvak bezocht, zal echter gezien hebben dat het momenteel uit sportief oogpunt volstrekt onverantwoord is om Van Dijk in de winterstop te verkopen. En aangezien de financiële noodzaak er volgens de algemeen directeur niet is om hem te verkopen lijkt ons de conclusie helder: geïnteresseerde clubs kunnen zich komende zomer melden. De poorten blijven de rest van deze maand gesloten, als het aan ons ligt. Echter:

 

'Trainer van Brighton en zaakwaarnemer van Virgil van Dijk in de rust aanwezig in spelershome in Nijmegen'

Van een betrouwbare bron, die vandaag aanwezig was in Nijmegen, hebben wij vernomen dat Gus Poyet, de trainer van Brighton, en Henk-Maarten Chin, de zaakwaarnemer van Virgil, in de rust van de wedstrijd in het spelershome van N.E.C. waren; ze zaten daar aan een tafeltje. Als het concreet over een overgang van Virgil naar Brighton ging, dan gaarne pas na afloop van dit seizoen!

 

Robert Maaskant: "Mitchell Schet krijgt boete voor zijn stomme, schandalige overtreding"

Robert Maaskant gaf na afloop van de wedstrijd voor de camera's van Studio Sport aan dat Mitchell Schet een boete van de club tegemoet kan zien voor de 'stomme, schadalige overtreding' die hem in de slotfase van de wedstrijd op een tweede gele, en dus rode, kaart kwam te staan.

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting N.E.C. - FC Groningen (pas later te zien)

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Alex Pastoor na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Alex Pastoor vóór de wedstrijd

 

Ondanks de bespottelijke omgang bij N.E.C. met fotografen: onderaan het verslag staat fotoreportages van de wedstrijd van Eric en Wouter! Respect, mannen!

Maikel Kieftenbeld liep tegen zijn vijfde gele kaart op en zal volgende week in Alkmaar tegen AZ geschorst zijn; Mitchell Schet incasseerde vanmiddag twee gele kaarten (dat de tweede gele kaart niet een directe rode was mag een wonder heten...) en is er tegen AZ eveneens niet bij. Het niet mogen opstellen van beide spelers maakt het bepalen van het strijdplan voor de wedstrijd tegen AZ alleen maar eenvoudiger. Zowel Kieftenbeld als Schet vielen vanmiddag door de mand, en FC Groningen wist pas in de tweede helft, toen het met twee spitsen in een 4-4-2 concept speelde, aanvallend te overtuigen. Pas toen slaagde de ploeg erin de tegenstander bij vlagen onder druk te zetten en in die ene helft meer kansen te creëren dan in de eerste helft en de gehele vorige wedstrijd tegen FC Utrecht samen.

 

Zolang Richairo Zivkovic niet rijp voor een basisplaats wordt bevonden opteren wij voor een 4-4-2 systeem met Género Zeefuik en David Texeira voorin. Een middenveld met Lindgren, Femi, Kirm en De Leeuw lijkt ons een solide basis om te trachten uit de huidige misère te komen. Er moet snel wat gebeuren, anders staat FC Groningen écht middenin de gevarenzone. Te laat is het nog niet. Het aanvalsspel en het aantal kansen in de tweede helft bieden voldoende houvast. Maar de trainersstaf dient dan wél de moed te hebben om vol voor deze wijziging van spelopvatting te gaan. Er is wat ons betreft geen tijd om een systeem met alleen Zeefuik als diepe spits alsnog te laten renderen. En heeft Robert Maaskant ons voorafgaande aan dit seizoen niet spektakel in de Euroborg beloofd? Borduur voort op de tweede helft van vanmiddag en het spektakel is in no time terug in de Groene Hel, die dan weer door meer dan 20.000 knotsgekke supporters als zijnde attractief om te bezoeken zal worden bevonden. Het publiek mag dan kritisch zijn in het hoge noorden - er is ook maar weinig nodig om de toeschouwers weer fanatiek terug op de banken te krijgen. Maar dan moet er wél iets worden geboden wat op GTPV (Groningen Thuis Pressie Voetbal) lijkt!

 

Uitvak vanaf de N.E.C.-tribune (foto: Jan Hielke van Dijk)

 

Sfeer in het uitvak (foto: fcgonline)

 

 

De spelers van FC Groningen druipen af - weer verloren...


Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Bizot, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Lindgren (79’ Ajilore), Kieftenbeld (62’ Texeira), Bacuna; Schet, Zeefuik, Kirm.
Rest bank: Luciano, Sparv, Bos, Van Nieff, Bakker.

Opstelling NEC
Sinouh; Will (82’ Cmovs), Breuer, Van Eijden, Amieux; Van der Velden (91’ Stutter), Palsson, Koolwijk; Foor (58’ George), Platje, Rieks.
Rest bank: Babos, Van den Meiracker, De Looijer, Disveld.

Toeschouwers: 12.111
Scores: 10’ Van Eijden (Van der Velden) 1-0, 67’ Burnet (-), 80’ Rieks (Van der Velden) 2-1.

Scheidsrechter: Van Sichem
Overige officials: Slot, Hoekstra en Ketting
Rode kaart: 71’ en 89’ Schet (tweemaal geel)
Gele kaarten: 41’ Lindgren, 48’ Kieftenbeld, 54’ Palsson, 73’ Van der Velden

 

Fotoreportage N.E.C. - FC Groningen van Eric Smit:

 

DSC_8074
DSC_8077
DSC_8078
DSC_8082
DSC_8083
DSC_8086
DSC_8092
DSC_8096
DSC_8097
DSC_8098
DSC_8099
DSC_8100
DSC_8102
DSC_8105
DSC_8106
DSC_8107
DSC_8110
DSC_8117
01/18 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage N.E.C. - FC Groningen van Wouter Pauwels:

 

DSC_0003
DSC_0019
DSC_0042
DSC_0043
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0055
DSC_0060
DSC_0062
DSC_0065
DSC_0067
DSC_0068
DSC_0069
DSC_0078
DSC_0082
DSC_0093
DSC_0097
DSC_0101
DSC_0102
DSC_0107
DSC_0115
DSC_0117
DSC_0118
DSC_0126
01/24 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.