Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

Hartstochtelijk aanvallend FC Groningen doet aan klantenbinding en wint dik en dik verdiend van RKC Waalwijk

De thuisblijvers - vanavond gelukkig minder in aantal dan de laatste thuiswedstrijden - zullen zich nog wel eens achter de oren krabben dat ze de gang naar de Euroborg op deze zaterdag niet hebben gemaakt. Het was nl. genieten geblazen. FC Groningen heeft een even belangrijke als verdiende overwinning geboekt op RKC Waalwijk, dat achterover leunde en loerde op een counter.

 

FC Groningen had vandaag aardig aan het doelsaldo kunnen werken, maar ook de 2-1 zege, een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, komt als geroepen en zal voor nog wat meer vertrouwen zorgen. Wie weet kan de reeks van twee overwinningen op rij volgende week bij de beerput Vitesse, dat het zonder de geschorste Theo Janssen zal moeten doen, worden uitgebouwd, waarna het linker rijtje wellicht al een feit is.

 

Beste spelers aan de kant van FC Groningen kunnen wat ons betreft naast tweevoudige goalgetter en prima aanspeelpunt Género Zeefuik in elke linie worden gevonden: Virgil van Dijk, Rasmus Lindgren (wordt steeds belangrijker met zijn overzicht en geweldige intercepties), Femi (brengt rust in de ploeg, wel één foutje) en Andraz Kirm scoorden ruime voldoendes; Ajilore wordt wellicht zelfs onze fcgonline man-of-the-match. De beide backs, Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof, stelden in de eerste helft zwaar teleur maar herstelden zich na de thee enigszins. Desondanks zouden we ons kunnen voorstellen dat Yoëll van Nieff of Emil Johansson aan de linkerkant eens een kans wordt gegund; Stefano Magnasco moet in sneltreintempo worden omgetoverd tot een rechtsback die ook het verdedigen beheerst.

 

Wij kijken terug op een heerlijke pot voetbal, waarin FC Groningen een formidabele inzet met veel loopwerk toonde, aanvallend en energiek voor de dag kwam en RKC ouderwets onder druk zette. De sfeer zat er vanaf het begin goed in, en zeker na het onrecht dat de ploeg was aangedaan door het schandalig niet toekennen van een doelpunt zaten we op het puntje van onze stoel. De spelers gaven vóór aanvang van de wedstrijd sjaaltjes aan het publiek en liepen na  afloop van de wedstrijd bij de ereronde heel dicht langs de (te weinig achtergebleven) supporters - kortom, aan de interactie tussen spelers en supporters is een goede draai gegeven. Op naar een geweldig restant van de competitie, die ons tot op de Grote Markt kan brengen!

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting FC Groningen - RKC Waalwijk (pas later te zien)

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Erwin Koeman na de wedstrijd

Interview met Ard van Peppen na de wedstrijd

Interview met scheidsrechter Pieter Vink na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Erwin Koeman vóór de wedstrijd

 

 

Prachtige reactie Femi na afloop van de wedstrijd:

"Great atmosphere today! good game,3points very important and special thanks to our fans (FCGRON)Z side for making us 12 on the field.Top.."

 

Inmiddels hebben we onderaan het verslag een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

FC Groningen had aanvankelijk moeite met het defensief ingestelde RKC, dat dit seizxoen geregeld bliksemsnelle counters plaatst. Het spel maken - het gaat de Groningers niet altijd even gemakkelijk af. De Waalwijkers kwamen in de 24e minuut middels een door Braber benutte strafschop op voorsprong. Lorenzo Burnet, in de eerste helft dramatisch spelend waardoor Yoëll van Nieff zich in de rust mocht warmlopen, gleed weg, waarna de snelle Florian Jozefzoon er vandoor snelde. Kees Kwakman maakte hands in het strafschopgebied; Robert Braber voltrok het vonnis vanaf de stip.

 

Acht minuten later bracht Género Zeefuik de ploegen op gelijke hoogte, ook al met een strafschop. Nu was het Frank van Mosselveld die de bal met de handen had aangeraakt nadat Henk Bos, wat ongelukkig aan de wedstrijd begonnen maar gaandeweg de wedstrijd steeds beter spelend (maar moet nog werken aan de finesses bij het afspelen op vrijstaande medespelers), zich weer eens het strafschopgebied had binnengeslalomd. 

 

In de tweede helft kreeg FC Groningen, dat aanval op aanval stapelde, loon naar werken. Invaller Guy Ramos, die pas twee minuten in het veld stond, zag geen andere uitweg dan de doorgebroken Michael de Leeuw tegen de grasmat te werken en kon inrukken. Opnieuw Género Zeefuik nam de strafschop en was wederom trefzeker - hij verdrievoudigde zijn doelpuntenproductie vanavond. De Trots van het Noorden stond verdiend op voorsprong en gaf de zege niet meer uit handen.

 

In tegenstelling tot vorige week was vanavond geen sprake van een hetze, die in Alkmaar veel weg had van een misplaatste kruistocht, tegen alles en iedereen die zijn mond opentrekt. Wij hopen dat deze Zeister oprisping tot het verleden behoort zodat er wat meer energie in de kwaliteit van de arbitrage gestopt kan worden. Het halve stadion zag dat een prachtig genomen vrije trap van Rasmus Lindgren na bijna een uur spelen, bij een 1-1 stand, via de lat achter de doellijn terecht kwam, maar de voor spek en bonen aanwezige grensrechter op Oost ontging het allemaal. Rasmus Lindgren scoorde op z'n Van Bommels wel zijn vierde gele kaart in vier wedstrijden, en staat hiermee op scherp. Overigens zijn ook Andraz Kirm en Virgil van Dijk bij een volgende gele kaart geschorst.

 

Opvallende afwezigen vandaag bij de wisselspelers: Luciano en Stefano Magnasco. Luciano is gisteren met een kuitblessure afgehaakt op de afsluitende training en bleek vanochtend onvoldoende hersteld; hierdoor zat Stefan van der Lei, keeper van de beloftewn, op de bank. In de plaats van Magnasco was Yoëll van Nieff van Jong FC Groningen bij de selectie gehaald. Waarom de Chileen op het laatste moment naar de tribune was verbannen is ons niet bekend.

 

Als we kijken naar de bank vanavond, dan zaten daarop maar liefst vier spelers van Jong FC Groningen: Stefan van der Lei, Yoëll van Nieff, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa. Op de tribune derhalve: eerste elftal-spelers Filip Kostic, Paco van Moorsel, Emil Johansson, Stefano Magnasco, Leandro Bacuna (geschorst) en Mitchell Schet (geblesseerd).

 

Line-up van beide ploegen

 

Lorenzo Burnet gooit sjaals in het publiek

 

Na de wedstrijd bedanken spelers en supporters elkaar

 

Juichen voor de Noord Curve

 

Het shirt van Virgil van Dijk verdwijnt met een grote boog in het publiek

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Ajilore, De Leeuw, Lindgren (88’ Kieftenbeld); Kirm, Zeefuik (87’ Texeira), Bos.
Rest bank: Van der Lei, Sparv, Bakker, Ben Moussa, Van Nieff.

 

Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk; Bandjar, Drost, Van Mosselveld (67’ Ramos; 68’ rood), Van Peppen; Martina, Najah (84’ Sneijder), Braber; Jozefzoon, Chevalier, Lieder (74’ Boukhari).
Rest bank: Van den Kieboom, Zeldenrust, Stans, Barroilhet.

 

Toeschouwers: 22.328
Scores: 24’ Braber (strafschop) 0-1, 32’ Zeefuik (strafschop) 1-1; 69’ (strafschop) Zeefuik 2-1.

 

Scheidsrechter: Vink
Overige officials: Van Dongen, Janson en Dieperink
Rode kaart: 68’ Ramos (vasthouden doorgebroken speler)
Gele kaarten: 31’ Van Mosselveld, 40’ Lindgren, 56’ Najah, 61’ Drost.


Fotoreportage van de wedstrijd FC Groningen - RKC Waalwijk van Eric Smit

 

DSC_8906
DSC_8922
DSC_8929
DSC_8930
DSC_8939
DSC_8945
DSC_8949
DSC_8960
DSC_8969
DSC_8971
DSC_8977
DSC_8983
DSC_8988
DSC_9001
DSC_9045
DSC_9048
DSC_9056
DSC_9067
DSC_9068
DSC_9070
DSC_9075
DSC_9076
DSC_9078
DSC_9099
DSC_9104
DSC_9111
DSC_9117
DSC_9137
DSC_9144
DSC_9147
DSC_9158
DSC_9160
DSC_9173
DSC_9180
DSC_9183
DSC_9187
DSC_9190
DSC_9192
DSC_9193
DSC_9197
DSC_9211
DSC_9232
DSC_9242
DSC_9264
DSC_9272
DSC_9279
DSC_9283
DSC_9284
DSC_9298
DSC_9304
DSC_9305
01/51 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.