Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

191 gasten online

Blessuretijd-doelpunt van Michael de Leeuw zet Euroborg in vuur en vlam; FC Groningen nu in linker rijtje

De ontlading die Michael de Leeuw met zijn heerlijke doelpunt in de 93e minuut in de Euroborg teweeg bracht deed terugdenken aan de ruim zes jaar geleden gespeelde thuiswedstrijd tegen Vitesse, toen Luis Suarez, eveneens in blessuretijd, met een heerlijk schot de 4-3 tegen de touwen schoot. Ook vanavond ontplofte de Groene Hel, een sfeervol bolwerk waar het minder koud was dan voorheen gevreesd, toen Leandro Bacuna de bal in de allerlaatste aanval met een ingooi per abuis bij voormalig FC Groningen-speler Darryl Lachman bezorgde, die de bal vriendelijk verlengde en via een andere ex-Groninger, Joost Broerse, bij Michael de Leeuw deponeerde. De topscorer van de Trots van het Noorden, die alweer een tijdje droog stond en de laatste zeven Eredivisiewedstrijden niet had gescoord, bedacht zich niet en nam de bal vol op z'n slof. PEC Zwolle-goalie Diederik Boer heeft de granaatslag, die in het dak van het doel insloeg, alleen maar zien langssuizen, waarna de spelers van FC Groningen zich in het feestgedruis van de Noord Curve stortten.

 

Afgetrapt werd er na het extreem belangrijke doelpunt nog wel, maar onmiddellijk daarna floot scheidsrechter Ed Janssen voor het einde. De spelers van Zwolle zegen ter aarde; de winnende ploeg van Robert Maaskant, die vanavond zijn 150e zege als trainer in het vaderlandse betaalde voetbal boekte, begonnen aan een ereronde die fantastisch aangevoeld moet hebben.

 

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Hoogtepunten FC Groningen - PEC Zwolle (nu al te zien, wat een ontlading!)

Samenvatting FC Groningen - PEC Zwolle (pas later te zien)

Interview met Michael de Leeuw na afloop van de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na afloop van de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant na afloop van de wedstrijd

Interview met Art Langeler na afloop van de wedstrijd

Interview met Art Langeler vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal Studio Sport:

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd

Interview met Joost Broerse na de wedstrijd

Interview met Art Langeler na de wedstrijd

 

Inmiddels hebben we ook twee fotoreportages van Eric Smit toegevoegd!

Het zag er lange tijd niet naar uit dat FC Groningen met de volle winst aan de haal zou gaan. De thuisploeg speelde in de eerste helft in een te laag tempo en bovendien op een bedenkelijk niveau (alleen na een half uur spelen viet er wat te genieten toen Género Zeefuik en Lorenzo Burnet op doel schoten), maar kwam, ongetwijfeld na een donderspeech van Robert Maaskant, na de rust wel goed uit de startblokken en liet eindelijk zien dat het wel degelijk tot pressievoetbal in staat is. Het speelde toen met veel inzet en passie en wist zich diverse kansen te creëren; dit hadden we echter vanaf minuut één verwacht tegen een Zwolle dat bepaald geen wonderploeg is. Vóór de rust grossierden de Groningers in balverlies. Zwolle deed het slim. Het liet de thuisploeg het spel maken, wat in de eerste 45 minuten niet lukte.

 

Fotoreportage van de eerste helft van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_9750
DSC_9752
DSC_9760
DSC_9772
DSC_9773
DSC_9777
DSC_9778
DSC_9791
DSC_9806
DSC_9809
DSC_9819
DSC_9823
DSC_9824
DSC_9827
DSC_9829
DSC_9839
DSC_9854
DSC_9856
DSC_9868
DSC_9879
DSC_9932
DSC_9947
DSC_9959
DSC_9974
DSC_9998
01/25 
start stop bwd fwd

 

Género Zeefuik en Kees Kwakman lieten in de tweede helft dotten van kansen liggen, waarna het initiatief van de thuisploeg langzaam maar zeker als sneeuw voor de zon begon te smelten. PEC Zwolle kwam er meer en meer uit, maar Marco Bizot, voor ons de man van de wedstrijd, stond op zijn post en keepte uitstekend. Een zege voor het bij vlagen op de counter loerende PEC zou ook teveel van het goede zijn geweest.

 

Bij FC Groningen speelden de beide backs een bijzonder povere partij, al speelde Lorenzo Burnet na de thee een stuk beter dan in het eerste bedrijf, toen hij bedroevend speelde. Johan Kappelhof daarentegen speelde van de eerste tot de laatste minuut onder de maat; wat ons betreft wordt Stefano Magnasco zondag in Kerkrade als rechtsback opgesteld. Slechts weinige veldspelers haalden vandaag hun normale niveau. Género Zeefuik deed het als aanspeelpunt goed, maar zijn scorende vermogen liet vanavond te wensen over. De normaliter praktisch foutloos spelende Femi liet vanavond een aantal steken vallen. Rasmus Lindgren had weer een aantal erg belangrijke intercepties en snelle passjes. Leandro Bacuna, die in de 62e minuut voor Henk Bos in de ploeg kwam, viel erg slecht in en deed het minder dan zijn voorganger. Het ontbrak vanavond aan creativiteit; om die reden was Mitchell Schet bij de wedstrijdselectie gevoegd, ten koste van Magnasco. Schet viel echter niet in. Merkwaardig.

 

Daar waar FC Groningen in de uitwedstrijd bij PEC na een achterstand nog vol lef speelde en met een va banque strategie met twee spitsen en één op één over het hele veld een achterstand in een overwinning omboog, daar bleef de tactiek vandaag wat behoudender. Zo werd David Texeira weliswaar in de ploeg gebracht, maar voor hem moest een andere spits, Género Zeefuik, wijken. Pas in de slotfase ging Virgil van Dijk mee naar voren.

 

De roep om over te gaan op 4-4-2 zal de komende tijd ongetwijfeld weer te horen zijn. En terecht. Met één spits wordt er domweg te weinig gescoord.

 

De wedstrijd leek in een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar Michael de Leeuw bewees dat het verschil tussen frustratie en euforie in één schot kan zitten.

 

Wij gaan uitgebreid nagenieten van de overwinning, de derde in vier wedstrijden, die de FC op een negende plaats heeft gebracht (ook al is de FC samen met Willem II de minst scorende ploeg in de Eredivisie met 23 goals in 24 wedstrijden...) - een positie, recht kan geven op deelname aan de zo felbegeerde play-offs! De play-offs wordt gespeeld tussen de nummers zes t/m negen in de eindstand na 34 wedstrijden, als de KNVB-beker gewonnen wordt door een club die in de eindstand na 34 wedstrijden vijfde, zesde, zevende of achtste is geworden; op welke positie de verliezend finalist is geëindigd doet er in dat geval niet toe (bron). De halve finales worden woensdag gespeeld. Het betreft de duels ajax - AZ en PEC Zwolle - PSV.

 

Groen-witte confetti vlak vóór de wedstrijd, verrassing van de club

 

Beide ploegen, vlak vóór de aftrap

 

Volgende week bestaan de Groningen Fanatics tien jaar;

het toegenomen aantal spandoeken valt goed in de smaak!

Keep up the good work!

 

Statistieken, met dank aan www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Bizot, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Ajilore, De Leeuw, Lindgren; Kirm, Zeefuik (77' Texeira), Bos (62' Bacuna).
Rest bank: Luciano, Kieftenbeld, Sparv, Schet, Bakker.


Opstelling PEC Zwolle
Boer, Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh, Pluim, Klich, Gravenbeek (58' Narsingh), Benson, Avdic (91' Drost), Mokhtar (69' Slot).
Rest bank: Wintjens, Van der Werff, Van Hintum, Valpoort.


Toeschouwers: 20.817
Score: 93' De Leeuw (-) 1-0


Scheidsrechter: Janssen
Overige officials: Diks, Kleinjan en Bax
Gele kaart: 84' Kwakman (overtreding op Avdic)

 

Fotoreportage van de tweede helft van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_0004
DSC_0028
DSC_0030
DSC_0040
DSC_0058
DSC_0066
DSC_0075
DSC_0106
DSC_0108
DSC_0109
DSC_0111
DSC_0112
DSC_0114
DSC_0115
DSC_0119
DSC_0121
DSC_0127
DSC_0132
DSC_0135
DSC_0140
DSC_0145
DSC_0146
DSC_0153
DSC_0154
DSC_0156
DSC_0158
DSC_0159
DSC_0161
DSC_0164
DSC_0170
DSC_0173
DSC_0174
DSC_0181
01/33 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.