Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

394 gasten online

FC Groningen verliest slag op middenveld; individuele fouten leiden tot fikse nederlaag tegen verre van imponerend Roda JC

De spelers van FC Groningen, die op de hiernaast afgebeelde foto de trouwe meegereisde aanhang na afloop van de wedstrijd bedanken voor hun support, moeten de videobeelden van de met 4-1 verloren uitwedstrijd bij Roda JC nog maar eens goed gaan terugzien. Wat ons betreft begon de ellende vandaag op het middenveld. Het gemis van de aan zijn hamstring geblesseerde Femi deed zich voelen. Maikel Kieftenbeld was als zijn vervanger aangewezen, maar hij stak net als Rasmus Lindgren in een matige vorm.

 

Bovenop het verre van optimale presteren van de beide controleurs, waardoor er veel druk op de verdediging kwam te liggen, werden door diverse spelers te vele individuele fouten gemaakt. Zo zag Kees Kwakman er bij de eerste drie tegendoelpunten niet goed uit; het vierde Limburgse doelpunt viel uit een counter waarbij Kwakman nog voorin was te vinden; zijn positie achterin was niet goed overgenomen. Ook Virgil van Dijk speelde niet groots. Uiteindelijk stond er na 90 minuten een 4-1 uitslag op de borden, maar een grotere afstraffing bleef FC Groningen bespaard tegen een tegenstander die - hoe paradoxaal dit ook moge klinken - zeker niet indrukwekkend speelde. 

 

Tien jaar Groningen Fanatics, mooi doek (foto)

 

Schandelijke behandeling meegereisde supporters FC Groningen door stewards Roda JC

Zelden zullen de uitsupporters van FC Groningen zó schandelijk ongastvrij zijn onthaald als vandaag in Kerkrade. Vóór de wedstrijd werden door de stewards van Roda JC al vlaggenstokken in beslag genomen die korter waren dan de door de KNVB voorgeschreven maximale lengte; na de wedstrijd moesten de 172 meegereisde supporters als vee in een hok wachten (zie onderstaande foto); de poorten gingen pas geruime tijd later open. Wat ons betreft is een protest van de clubleiding van FC Groningen, gericht aan de Limburgse opperbazen, meer dan op z'n plaats.

 

Sinds 2010 is er nog geen sikkepit veranderd. Zie ons artikel van 28 november 2010:

Roda JC schoffeert supporters FC Groningen

 

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting Roda JC - FC Groningen (pas later te zien)

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Ruud Brood vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Ruud Brood na de wedstrijd

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Wouter Pauwels toegevoegd!

Roda JC had in de personen van Guus Hupperts, Frank Demouge en Sanharib Malki plaaggeesten die de Trots van het Noorden vanmiddag pijn hebben gedaan. Na de 1-0 (Roda JC scoorde alweer voor de vierde maal dit seizoen binnen één minuut - FC Groningen was vooraf gewaarschuwd, maar het ging toch mis) had David Texeira, in de basis gestart omdat Género Zeefuik met griepklachten was afgehaakt, beide ploegen weer met een echte spitsengoal op gelijke hoogte gebracht. Er ging een goede actie van Yoëll van Nieff, een mooi afstandssschot van Michael de Leeuw en een keepersfout van de Pool Filip Kurto aan vooraf.

 

Maar daarna was het alleen nog Roda JC dat het net wist te vinden. De ruststand was 3-1; de eindstand was al na 48 minuten bereikt; FC Groningen ontbeerde het geloof in eigen kunnen om er vervolgens toch nog een overtuigende tweede helft uit te slepen. Johan Kappelhof bleef in de rust in de kleedkamer achter met een blessure; voor hem kwam Stefano Magnasco in de ploeg. De Chileen kan als één van de weinigen terugkijken op een goede pot en verdient wat ons betreft komende vrijdag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda opnieuw een kans. 

 

Debutant Yoëll van Nieff begon goed aan de wedstrijd, maar kreeg gaandeweg de wedstrijd steeds meer te maken met tegenstanders die hem qua snelheid de baas waren. Zo zal Yoëll niet graag terugdenken aan de duels met Guus Hupperts en Mitchell Donald.

 

Als ADO Den Haag vandaag wint van Heracles Alemelo, dan is FC Groningen zes punten verwijderd van de achtste positie, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De voorsprong op Roda JC, dat nog altijd als 16e is geklasseerd, bedraagt echter slechts vier punten. Of we het nu willen of niet - we zullen ook naar onderen moeten kijken...

 

Het ging vandaag helemaal mis in de omschakeling; dit mag het middenveld zich aanrekenen. Een waslijst aan verdedigingsfouten zorgde voor de rest. FC Groningen speelde aanvallender dan anders, zeker in uitwedstrijden, en creëerde zich derhalve ook meer kansen dan normaliter. Een ploeg die zo slordig speelt, zoveel balverlies leidt en zoveel fouten maakt - die wint geen wedstrijden. Er had vandaag zeker meer ingezeten. Zelfs na de 4-1 was de wedstrijd nog niet verloren. De vraag is echter of de spelers dit zelf ook als zodanig hebben ervaren. En zo niet - dan mag van spelers als aanvoerder Kees Kwakman en Rasmus Lindgren - door Maaskant ook als een soort aanvoerder omschreven - worden verwacht dat ze hun jonge, enthousiaste maar onervaren ploeggenoten tijdens de wedstrijd bij de hand nemen. Helaas zakten juist Kwakman en Lindgren vandaag echter door het ijs....

 

Hans Nijland bezoekt het uitvak vóór aanvang van de wedstrijd

 

De vlaggen van de Groningen Fanatics mochten gelukkig wél mee naar binnen

 

Tim Sparv traint na de wedstrijd voor zichzelf in een leeg stadion

(foto's: fcgonline.nl)

 

Tien jaar Groningen Fanatics, mooi doek (foto)

 

Fotoreportage van de wedstrijd tegen Roda JC van Wouter Pauwels

 

DSCN1881
DSCN1886
DSCN1888
DSCN1891
DSCN1893
DSCN1896
DSCN1899
DSCN1910
DSCN1911
DSCN1913
DSCN1916
DSCN1917
DSCN1919
DSCN1922
DSCN1924
DSCN1928
DSCN1929
DSCN1937
DSCN1939
DSCN1943
DSCN1953
DSCN1954
DSCN1955
DSCN1964
DSCN1967
DSCN1978
DSCN1982
DSCN1983
DSCN1987
01/29 
start stop bwd fwd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof (46’ Magnasco), Van Dijk, Kwakman, Van Nieff; Kieftenbeld, De Leeuw (81’ Bos), Lindgren (78’ Ben Moussa); Kirm, Texeira, Bacuna.
Rest bank: Luciano, Bakker, Sparv, Zeefuik
Blessures: Burnet, Schet, Ajilore; afwezig: Johansson, Van Moorsel, Kostic.

Opstelling Roda JC
Kurto, Monteyne, Biemans, Tamata, Danilo, Fledderus (84’ Djoum Sutchuin), Demouge (80’ Lebedynski), Donald, Malki, Hupperts (87’ Paulissen), Bonevacia.
Rest bank: Prus, Hempte, Delorge.

Toeschouwers: 13.112
Scores: 1’ Demouge 1-0, 7’ Texeira (rebound) 1-1, 29’ Hupperts 2-1, 41’ Demouge (Monteyne) 3-1; 48’ Malki (Bonevacia) 4-1.

Scheidsrechter: Van de Velde (België)
Overige officials: Simons, Crotteux, Loeman
Gele kaarten: 12’ Kappelhof (overtreding Fledderus), 23’ De Leeuw (overtreding op Fledderus), 29’ Bonevacia (overtreding op De Leeuw), 69’ Fledderus (overtreding op Kirm)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.