Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Arbitrage en onbegrijpelijk wisselbeleid Robert Maaskant nekken FC Groningen: gelijkspel voelt aan als nederlaag

Over de wedstrijd van vanavond zal nog lang worden nagepraat. Zoals zich op de afsluitende training voorafgaand aan het duel tegen NAC Breda al aftekende begon FC Groningen met zeer aanvallende en pressiegerichte intenties aan de wedstrijd. Gedurende de eerste helft joeg de Trots van het Noorden in een hoog tempo over het veld, en had de ploeg het verdiend om met een voorsprong de rust in te gaan.

 

Het vanavond zeer fanatiek meelevende publiek waardeerde de strijdlust van de ploeg echter en begeleidde de thuisploeg - de enige ploeg die vanavond wilde voetballen - met applaus richting de kleedkamers. Ook aan het begin van het tweede bedrijf zaten we op het puntje van onze stoel. Toen Maikel Kieftenbeld de score in de 48e minuut met een verwoestend afstandsschot opende explodeerde de Euroborg, maar groot was onze ontzetting toen scheidsrechter Pol van Boekel twee minuten later voor een strafschop voor de bezoekers floot. De penalty werd wel heel gemakkelijk gegeven bij een onschuldig uitziend duel tussen Lorenzo Burnet en invaller Elson Hooi; soortgelijke situaties en waarbij met name Género Zeefuik het slachtoffer was bleven in een eerder stadium onbeslist. Van Boekel leidde in de eerste helft nog acceptabel en liet veel doorgaan, maar floot in de tweede helft op een gênante wijze in het voordeel van NAC Breda. Jordy Buijs benutte het cadeautje waarna de stand weer in evenwicht was en FC Groningen opnieuw moest beginnen om de strijd in Grunns voordeel te beslechten.


De fanatieke strijdwijze, waarbij continu in een hoog tempo werd gespeeld en fel op de spelers van NAC werd gejaagd, begon gaandeweg de tweede helft echter z'n tol te eisen - logisch. Met stijgende verbazing constateerden we echter dat Robert Maaskant geen aanstalten maakte om te wisselen, terwijl de energievretende strijdwijze werkelijk schreeuwde om vers bloed binnen de gelederen te brengen.

 

Opzienbarend: Maaskant en Kwakman duiden reacties publiek FC Groningen verkeerd

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd


Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd (met zijn heerlijke goal)

Interview met NAC-trainer Nebosja Gudelj na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Hans Nijland vóór de wedstrijd

 

Beelden rond de wedstrijd van gisteravond, waarbij de sfeeractie van de Groningen Fanatics prachtig in beeld wordt gebracht:

 

 

Kijk verderop voor twee fotoreportages van Eric Smit met uitgebreid aandacht voor de prachtige sfeeractie van de Groningen Fanatics!

Toen Filip Kostic pas in de 87e minuut binnen de ploeg werd gebracht (de Serviër kwam onder luid applaus binnen de lijnen) waren de rapen gaar, want Andraz Kirm, nota bene een aanvallend ingestelde speler, ging naar de kant, daar waar een aanvallende wissel op zijn plaats was geweest. Toen vervolgens in de slotminuut een spits voor een spits werd gewisseld gaf het publiek vrij massaal blijk van zijn onvrede richting de laffe keuzes van Robert Maaskant. Veel meer voor de hand had het gelegen om Filip Kostic, die vanavond zijn debuut in de Euroborg maakte en goed inviel, voor één van de twee controleurs in de ploeg te brengen en om David Texeira voor Leandro Bacuna, duidelijk de mindere van de twee buitenspelers, in te brengen. Met Género Zeefuik (vanavond een fantastisch aanspeelpunt) en David Texeira voorin, Filip Kostic op links en Andraz Kirm op rechts, en één controleur (Rasmus Lindgren of Maikel Kieftenbeld) daarachter hadden we het tij nog wel in Gronings voordeel gekeerd zien worden, zeker als beide wissels een stuk eerder waren doorgevoerd. 

 

Zowel Kirm als Zeefuik gingen onder luid gefluit naar de kant. De reactie gold niet hen persoonlijk maar Robert Maaskant. Zowel Kostic als Zeefuik konden op luide bijval rekenen.

 

In de stand veranderde niets meer, mede door formidabel keeperswerk van Jelle ten Rouwelaar. Toen Van Boekel voor het einde floot werd er massaal gefloten. Opnieuw gold het fluitconcert niet de spelers van FC Groningen maar de trainersstaf die naar de mening van de supporters veel te laat en niet aanvallend genoeg had gewisseld. Robert Maaskant haalde zich vervolgens de woede van de aanhang van FC Groningen op de hals door wel erg cynisch richting de Noord Curve te applaudisseren en vervolgens de catacomben in te benen.

 

En zo eindigde een avond, die met een geweldige serie doeken van de jubilerende Groningen Fanatics zo indrukwekkend en sfeervol was begonnen, alsnog in mineur.

 

Er was vanavond maar één ploeg die het recht had op een overwinning, en dat was FC Groningen. Het heeft er vanavond alles aan gedaan om de drie punten te veroveren. De basisplaats van de onophoudelijk langs de zijlijn denderende Stefano Magnasco - een verademing in vergelijking met de sobere Johan Kappelhof - smaakt naar meer, Lorenzo Burnet speelde aan de andere kant een vrij goede partij en het middenveld zorgde voor een goede aanvoer naar voren. Dat er vanavond nog te veel misging en dat het elftal moeite had om openingen te vinden zij de ploeg vergeven - de formidabele inzet en het aanvallende strijdplan maakt wat ons betreft alles goed.

 

Er had echter veel meer ingezeten vanavond. Als Van Boekel de tweede helft niet kapot gefloten zou hebben, en als de verse krachten aan de kant van FC Groningen bv. halverwege de tweede helft in de ploeg waren gebracht, dan hadden we de wedstrijd vanavond ongetwijfeld gewonnen. Het mocht niet zo zijn. De achtste plaats begint langzaam uit het zicht te geraken; het seizoen dreigt in mineur te eindigen. Het zal nog lang roerig zijn in Groningen...

 

Fotoreportage van de geweldige sfeeractie van Groningen Fanatics van Eric Smit

De volgende doeken rolden uit een soort Polaroid-camera:
Sinds 2003 - Vriendschap - Tegenslagen - Uitwedstrijden - Beleving

 

DSC_0821
DSC_0832
DSC_0836
DSC_0840
DSC_0841
DSC_0846
DSC_0847
DSC_0852
DSC_0854
DSC_1030
DSC_1031
DSC_1032
DSC_1033
01/13 
start stop bwd fwd

 

Reactie Robert Maaskant na afloop van de wedstrijd

Robert Maaskant gaf na de wedstrijd aan dat er niet eerder gewisseld kon worden omdat er een aantal spelers aangeslagen aan de wedstrijd was begonnen en dat het maar de vraag was hoe eerdere wissels zouden uitpakken. Andraz Kirm, de speler die als eerste naar de kant ging, was echter juist één van de spelers die geen last van een belssure heeft gehad, en aan het gedreven spel van Género Zeefuik viel niet af te lezen dat hij het niet ook nog tot en met de (overigens met twee minuten veel te korte) blessuretijd volgehouden zou hebben. Wij begrijpen nog steeds niet waarom Bacuna en Kieftenbeld/ Lindgren niet eerder gewisseld hadden kunnen worden, voor Kostic en Texeira. Wat heeft dit met de recente blessuregevallen te maken? Je houdt dan nog één wissel achter de hand om een speler die op z'n tenen loopt te vervangen (als derde wissel, vlak vóór tijd.)

 

Robert Maaskant dacht eveneens dat het fluitconcert na afloop de eigen spelers gold. Dit is echter pertinent niet waar, getuige het applaus dat de spelers bij hun 'ereronde' wel degelijk kregen, en terecht.

 

Tenslotte vinden we dat de trainer van FC Groningen zich veel te kritisch uitlaat over de supporters van FC Groningen, en hen bovendien verwijt geen kennis van zaken te hebben. Dit gaat ons veel te ver.

 

Rasmus Lindgren ontving vanavond zijn vijfde gele kaart en is voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Twente geschorst.

 

Fotoreportage van de wedstrijd FC Groningen - NAC Breda van Eric Smit

 

DSC_0755
DSC_0758
DSC_0777
DSC_0778
DSC_0780
DSC_0793
DSC_0806
DSC_0812
DSC_0821
DSC_0822
DSC_0832
DSC_0834
DSC_0836
DSC_0849
DSC_0854
DSC_0903
DSC_0947
DSC_0970
DSC_0995
DSC_1022
DSC_1025
DSC_1030
DSC_1031
DSC_1032
DSC_1033
DSC_1040
DSC_1050
DSC_1051
DSC_1052
DSC_1061
DSC_1063
DSC_1076
DSC_1103
DSC_1104
DSC_1113
DSC_1154
DSC_1167
DSC_1173
DSC_1182
DSC_1203
DSC_1211
DSC_1214
DSC_1221
DSC_1228
DSC_1229
01/45 
start stop bwd fwd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Zeefuik (90’ Texeira), Kirm (87’ Kostic).
Rest bank: Luciano, Bakker, Kappelhof, Sparv, Ben Moussa.

 

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar; Janse, Luijckx, Botteghin, Van der Weg; Buijs, Gilissen, Gudelj; Hadouir (46’ Hooi), Lurling (91’ Seuntjens), Verbeek (79’ Ten Voorde).
Rest bank: Coremans, De Roover, Looms, Leugers.

 

Toeschouwers: 21.064
Scores: 48’ Kieftenbeld (-) 1-0, 50’ Buijs (strafschop) 1-1

 

Scheidsrechter: Van Boekel
Overige officials: Geutjes, Brondijk en Honig
Gele kaarten: 39’ Hadouir, 49’ Burnet (vasthouden), 82’ Lindgren (hands), 90’ Lurling

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.