Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

83 gasten online

Fantastische strijdlust FC Groningen blijft onbeloond; rampzalige arbitrage nekt FC opnieuw

Zelden zal FC Groningen zó ongelukkig en onterecht hebben verloren als vanmiddag tegen FC Twente. Al in de eerste helft waren de Groningers de betere ploeg; het had in de persoon van Lorenzo Burnet kunnen scoren. Na een één-tweetje met Andraz Kirm ging zijn schot voorlangs. Als Género Zeefuik vandaag fitter zou zijn geweest, dan had hij de bal wellicht nog in het doel van de Tukkers kunnen schieten. Zeefuik is de hele week al niet helemaal fit. Daar waar Kees Kwakman in de warming-up noodgedwongen afhaakte en zich door Nick Bakker moest laten vervangen (Timo Letschert maakte hierdoor zijn opwachting bij de wedstrijdselectie, het was het debuut bij 'de achttien' van de middenvelder annex rechter CV van Jong FC Groningen), daar kon Zeefuik nog wel aan het duel beginnen.

 

De echte scherpte ontbrak echter bij hem, maar hij vocht voor wat hij waard was. Leeggestreden ging hij in de 65e minuut naar de kant en werd hij vervangen door David Texeira, die wel opviel met een enorme drive en een formidabele inzet, maar helaas ook met een onthutsend slechte balaanname en een chronisch gebrek aan scorend vermogen.

 

Dat FC Groningen met een 0-1 achterstand de catacomben inging was geheel in strijd met het wedstrijdbeeld. Illustratief voor het dramatische optreden van de grensrechters (de heren Langkamp en Goossens gaven andermaal blijk van de chronische verborgen werkloosheid aan de kant van de KNVB, dat het met volstrekte nietsnutten op de loonlijst moet stellen) en gaandeweg de partij ook van scheidsrechter Kevin Blom was het feit dat het naar de grond drukken van Michael de Leeuw door Edson Braafheid wel door het gehele stadion werd waargenomen, maar niet door de heren die betaald worden om een wedstrijd in goede banen te leiden. Het doelpunt dat Leroy Fer op slag van rust scoorde had dan ook niet toegekend mogen worden.

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting FC Groningen - FC Twente (pas later te zien)

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Alfred Schreuder na de wedstrijd

Interview met Kevin Blom na de wedstrijd

Interview met Virgil van Dijk na de wedstrijd

Interview met Dusan Tadic na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal Studio Sport:

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Alfred Schreuder na de wedstrijd

Interview met Marco Bizot na de wedstrijd

Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd

 

Onderaan het verslag hebben we een fotoreportage van de wedstrijd van Eric toegevoegd!

FC Groningen begon met een inzet, passie en strijd aan de tweede helft zoals we al in geen jaren hebben meegemaakt. De toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel bij het formidabele pressievoetbal van de thuisclub. Kansen op de meer dan verdiende gelijkmaker waren er voldoende, maar het was Kevin Blom himself die het duel voor de Groningers verpestte. In de 80e minuut zocht Luc Castaignos in één van de schaarse Twentse uitbraken opzichtig Marco Bizot op. Bizot raakte Castaignos wel ofschoon hij inhield, en over de strafschop doen we dan ook niet al te moeilijk. Dat Marco Bizot er echter met een rode kaart vanaf moest is ronduit schandalig. Dusan Tadic, die in het Dagblad van het Noorden nog huichelachtig blijk gaf van dankbaarheid richting FC Groningen, had geen enkele moeite de penalty zelf te nemen, en hij passeerde Luciano, die voor Lorenzo Burnet in het veld was gekomen. Had de strafschop dan door een ander laten nemen als je écht nog wat met FC Groningen hebt, Tadic! Hypocriet. 


(Na het terugzien van de beelden blijkt dat ook de 0-2 net als de 0-1 geen terechte goal was. Castaignos liet zich nl. vallen en kwam toen pas in aanraking met Bizot. Bedrog! De rode kaart zal wel weer worden geseponeerd, maar wat koop je ervoor?)

 

Het duel was toen nog niet gespeeld, maar toen Blom aan de andere kant weigerde voor een strafschop te fluiten (de tegenstander van David Texeira maakte in het strafschopgebied hands, volgens de spelregelboekjes staat hierop maar één straf: een strafschop), toen gingen de koppen van de Groningers naar beneden: tegen zoveel onrecht valt niet te strijden. De 0-3 die Luc Castaignos in de 87e minuut scoorde is vooral van statistische waarde, en natuurlijk ook van invloed op het inmiddels twijfelachtig slechte doelsaldo van FC Groningen.

 

Filip Kostic viel vandaag wederom in, en Robert Maaskant las de wedstrijd in de 74e minuut goed en wisselde aanvallend. Tim Sparv ging nl. naar de kant.

 

We kijken terug op een wedstrijd waarin FC Groningen met hart en ziel speelde en met een heerlijke strijdwijze over het veld joeg en FC Twente achterover drukte. Het chronisch gebrek aan scorend vermogen (de Trots van het Noorden vond het net slechts 25 maal in 27 wedstrijden) zorgt er echter voor dat de ploeg zich geen enkel tegendoelpunt kan veroorloven, aangezien dit vrijwel altijd dodelijk is.

 

Dissonanten kende de ploeg van Robert Maaskant vandaag niet. Stefano Magnasco elimineerde Dusan Tadic bijna volledig (de vrijwel enige keer dat hij hem uit het oog was verloren leidde echter tot een corner waaruit de 0-1 viel) en viel net als vorige week op met een aanstekelijk opkomen langs de lijn, Nick Bakker speelde sober maar zeer betrouwbaar als centrale verdediger, Virgil van Dijk strooide een paar maal met mooie verre passes en was zelfs voorin gevaarlijk, op het middenveld probeerde Tim Sparv offensief te spelen waar hij kon (het feit dat hij met zijn rechterbeen echter werkelijk niets kan zorgt toch voor te veel passes naar achteren), Maikel Kieftenbeld en Michael de Leeuw renden zich de longen uit het lijf, het koppeltje op links (Burnet-Kirm) functioneerde naar behoren en uit alles bleek dat Leandro Bacuna met de allerbeste instelling aan de wedstrijd was begonnen en zijn stinkende best deed al het mogelijke voor de ploeg te doen.

 

De spelers van FC Groningen hebben vandaag geknokt voor wat ze waard zijn, en de zege van FC Twente kan ronduit gestolen worden genoemd. Een blik op de stand leert dat het gat naar de nummer acht, N.E.C., zes punten is (eigenlijk zeven als we het slechte doeldsaldo van de FC in de rekensom betrekken), en naar de nummer 16, Roda JC, slechts vijf punten. Kortom, het vizier zal meer naar beneden dan naar boven gericht moeten worden. Langzaam maar zeker verdwijnen de play-offs voor Europees voetbal uit het zicht.


Er had vandaag meer ingezeten. De geweldige strijdlust van de ploeg, de stuk voor stuk goede wissels van de trainersstaf die de FC bovendien een heerlijke portie passie en strijd had meegeven en het fanatiek meelevende publiek zorgden er echter voor dat er wel degelijk muziek en toekomst zit in dit FC Groningen.

 

Nog zeven wedstrijden, nog zeven finales met als tegenstanders o.a. Heerenveen, PSV en ajax. Definitief verloren is er nog niets, maar FC Groningen had zichzelf een hele goede dienst kunnen bewijzen door met een driepunter, die verdiend geweest zou zijn, de aansluiting naar boven te vinden. Het mocht helaas niet zo zijn...

 

Maikel Kieftenbeld kreeg door Willem Janssen nog een gele kaart aangesmeerd; ook de gele kaart die Nick Bakker kreeg was op zeer discutabel. Eens te meer een bewijs van het hoge prutsgehalte en de ronduit partijdigheid van de arbitrage.

 

Kevin, bedankt!

 

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot (78’ rood); Magnasco, Van Dijk, Bakker, Burnet (79’ Luciano); Kieftenbeld, De Leeuw, Sparv (73’ Kostic); Bacuna, Zeefuik (65’ Texeira), Kirm.
Rest bank: Luciano, Kappelhof, Texeira, Kostic, Schet, Letschert, Van Nieff.

 

Opstelling FC Twente
Mihaylov, Breukers, Douglas, Braafheid, Schilder, Fer, Pelupessy (71’ Chadli), Janssen, Hölscher, Bulykin (63’ Castaignos), Tadic (88’ Cabral).
Rest bank: Plattel, Bjelland, Wisgerhof, Gutiérrez.

 

Toeschouwers: 21.000
Scores: 45+1’ Fer (Tadic) 0-1; 80’ Tadic (strafschop) 0-2, 87’ Castaignos (Tadic) 0-3.

 

Scheidsrechter: Blom
Officials: Langkamp, Goossens, Dieperink
Rode kaart: 78’ Bizot (overtreding op Castaignos)
Gele kaarten: 69’ Bakker, 76’ Kieftenbeld, 81’ Breukers

 

Fotoreportage van FC Groningen - FC Twente van Eric Smit:

 

DSC_1319
DSC_1337
DSC_1340
DSC_1358
DSC_1375
DSC_1381
DSC_1399
DSC_1414
DSC_1470
DSC_1529
DSC_1553
DSC_1631
DSC_1672
DSC_1693
DSC_1701
DSC_1711
DSC_1747
DSC_1754
DSC_1759
DSC_1763
DSC_1771
DSC_1772
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.