Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

384 gasten online

FC Groningen draait duel na rust om en boekt belangrijke zege bij Willem II

Niemand gaf in de rust nog een stuiver voor de kansen van FC Groningen. Willem II was met een dik en dik verdiende 1-0 voorsprong de catacomben ingegaan. Niemand legde de heren Joachim, Misidjan en Van Buuren een strobreed in de weg waarna Robbie Haemhouts in de 26e minuut de 1-0 kon binnenschieten.

 

Als Willem II iets efficiënter met de kansen was omgesprongen, dan was de achterstand voor de in het eerste bedrijf lamlendig en angstig spelende Trots van het Noorden schier onoverbrugbaar geweest. FC Groningen had zich nl. alleen in de persoon van Andraz Kirm een fatsoenlijke mogelijkheid weten te creëren, maar de Sloveen benutte de 100% kans, tot stand gekomen uit een mooie één-twee tussen Kees Kwakman en Lorenzo Burnet, niet. Verder vuurde Stefano Magnasco nog een mooi schot af op Willem II-keeper David Meul.

 

De niet voor mogelijk gehouden ommekeer kwam in de tweede helft.

 

Grote ontlading in het uitvak na afloop van de wedstrijd

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting Willem II - FC Groningen (pas later te zien)

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Jurgen Streppel na de wedstrijd

Interview met Virgil van Dijk na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Jurgen Streppel vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport: 

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Jurgen Streppel na de wedstrijd

 

 

Inmiddels hebben we onderaan het wedstrijdverslag ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Robert Maaskant had in de rust een onvervalste donderspeech voor zijn mannen paraat, en nadat de FC wat timide aan de tweede helft was begonnen, wierp het eindelijk de schroom van zich af. De ommekeer kwam eigenlijk toen Leandro Bacuna vanaf de 58e minuut als middenvelder met een vrijere rol mocht gaan spelen, en die rol uitstekend en energiek invulde. Mitchell Schet kwam toen nl. in de ploeg voor Maikel Kieftenbeld, die even daarvóór tegen zijn zevende gele kaart in het lopende seizoen was aangelopen en zondag tegen sc Heerenveen geschorst moet toekijken.

 

Schet nam de positie van Bacuna in aan de rechterkant en Leandro verhuisde wat meer naar het centrum, en kwam daar beter tot z'n recht. FC Groningen kwam in de 66e minuut op gelijke hoogte uit een door Leandro Bacuna benutte strafschop. De penalty was door scheidsrechter Richard Liesveld toegekend omdat de Luxemburger Aurélien Joachim hands maakte.

 

De wedstrijd kantelde vervolgens volledig. Daar waar FC Groningen er in de gehele eerste helft bij stond, afwachtte, geen duels won, passief, zonder strijd en zonder overtuiging maar met een behoorlijke dosis angst speelde, daar begon het in de tweede helft opeens wél duels te winnen, er werd verder van het doel van de uitstekend keepende Marco Bizot afgespeeld en het tempo leek weer op dat wat een Eredivisieploeg op de mat dient te brengen. Het duurde nog geen tien minuten of FC Groningen was op een voorsprong gekomen. Het was David Texeira die met een prachtige kopbal een echte spitsengoal produceerde; de assist was afkomstig van Leandro Bacuna die een prachtige voorzet op maat had afgeleverd. Wat een doelpunt met een spits die met maar weinig vertrouwen speelt bleek toen - de Uruguayaan leefde helemaal op, zwoegde en sjorde en was een plaag voor de Brabantse verdedigers.

 

De wedstrijd was toen geheel gedraaid - iets wat we na pakweg een uur spelen niet voor mogelijk hadden gehouden. Willem II drong alleen in de slotfase nog wat aan, en Marco Bizot voorkwam in de 95e (!) minuut met een geweldige redding dat Marc Höcher (aanvankelijk een lastig te bespelen opponent voor Stefano Magnasco, maar de Chileen groeide in de wedstrijd) uit een gevaarlijke vrije schop de ploegen alsnog op gelijke hoogte zou hebben gebracht.

 

FC Groningen kan weer omhoog kijken, maar vraag niet hoe de zege tot stand is gekomen. De eerste helft was van een onthutsend slecht niveau. David Texeira stond volledig op een eiland, en eens temeer werd duidelijk dat hij net als Género Zeefuik geen spits is voor een 4-3-3 of 4-5-1 systeem. We vragen ons af hoe het huidige, maar ook het vorige, seizoen, zouden zijn verlopen als we voorin met twee spitsen zouden hebben gespeeld. We zullen het nooit weten. Hopelijk heeft de volgende trainer wél een zwak voor 442.

 

In de eerste helft was het tempo te laag, er werd geen fatsoenlijke aanval opgezet en het in de ploeg houden van de bal was aan dovemansoren gericht. In de tweede helft bleek de ploeg opeens wél met passie en strijd te kunnen spelen. Het is ons een raadsel waarom er gedurende ca. 60 minuten tegen de bedenkelijke selectie die de drager van de rode lantaarn heeft zó passief en angstig werd gespeeld.

 

Hans Nijland en Henk Veldmate, aanwezig in het uitvak

 

Zondag zal er tegen sc Heerenveen vanaf het begin uit het vaatje van het laatste halve uur van vanavond getapt moeten worden. Als de trainersstaf de ploeg zó scherp krijgt dat het vanaf minuut één strijdbaar op het veld staat, dan kan het seizoen alsnog in iets moois gaan eindigen. De kloof naar beneden is nl. vergroot, maar het gat naar de ploegen die zich uiteindelijk gaan plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal is niet groter geworden en wordt bij puntverlies van concurrenten zelfs kleiner.

 

Het was een wedstrijd met twee volstrekt verschillende gezichten. Als de tweede helft een kopie geweest zou zijn van de eerste, dan zou Robert Maaskant na vanavond geen hoofdtrainer meer zijn geweest, zo is onze stellige verwachting. Nu kwam er alsnog een ommekeer, waarna Hans Nijland, vanavond met o.a. Henk Veldmate aanwezig in het uitvak, na de wedstrijd (op de melodie van het liedje dat mannelijke supporters zingen als er een mooie vrouw langsloopt) het volgende zong: "Hier wordt beleid gevoerd." Humor heeft Hans Nijland zeker ;-)

 

De ca. 200 meegereisde supporters maken zich opgetogen op voor de terugreis

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_2445
DSC_2455
DSC_2460
DSC_2463
DSC_2480
DSC_2502
DSC_2515
DSC_2522
DSC_2550
DSC_2556
DSC_2569
DSC_2612
DSC_2638
DSC_2663
DSC_2726
DSC_2759
DSC_2776
DSC_2819
DSC_2867
DSC_2868
DSC_2870
DSC_2919
DSC_2927
DSC_3054
DSC_3063
DSC_3078
DSC_3083
DSC_3085
DSC_3094
01/29 
start stop bwd fwd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Bizot, Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Kieftenbeld (58’ Schet), De Leeuw (89’ Sparv), Lindgren, Bacuna, Texeira (92’ Bakker), Kirm.
Rest bank: Luciano, Kappelhof, Van Moorsel, Bos.


Opstelling Willem II
Meul, Van Buuren, Haastrup (91’ Akouili), Peters, Cornelisse, Haemhouts, Guijt, Ippel (79’ Brands), Misidjan (69’ Snijders), Joachim, Höcher.
Bank: Christianen, Piqué, El Harouchi.


Toeschouwers: 11.450
Score: 26’ Haemhouts (Van Buuren) 1-0; 66’ Bacuna (strafschop) 1-1, 72’ Texeira (Bacuna) 1-2


Scheidsrechter: Liesveld
Overige officials: Lobbert, Kleinjan en Manschot
Gele kaart: 12’ Ippel (overtreding op Bacuna), 49’ Kieftenbeld (overtreding op Haemhouts), 89’ Schet (spelbederf), 90’ Sparv (overtreding op Haastrup)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.