Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

FC Groningen boekt derde overwinning op rij en mag dromen van Europees Voetbal

FC Groningen heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Heracles Almelo door doelpunten van David Texeira en Leandro Bacuna (penalty) met 0-2 gewonnen. In een matig duel was de Trots van het Noorden uiterst effectief en toonde het vooral een zeer sterke collectieve prestatie waarbij Timo Letschert een waardige vervanger voor de geschorste Virgil van Dijk was. Met deze derde overwinning op rij heeft FC Groningen een zeer grote stap in de richting van de play-offs voor Europees Voetbal gezet. Enige smet op de avond waren de gele kaarten voor De Leeuw en Schet die hierdoor de wedstrijd tegen ADO Den Haag vanaf de tribune moeten aanschouwen. 

 

Doordat de ook de uitslagen op de andere velden in het voordeel van FC Groningen uitvielen, staat de ploeg van Robert Maaskant in ieder geval tot morgen op een zevende plaats in de Eredivisie en kan het niet verder zakken dan de achtste plaats!

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting Heracles Almelo - FC Groningen (pas later te zien)

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Peter Bosz na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Timo Letschert na de wedstrijd 

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Peter Bosz vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal Studio Sport:

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Peter Bosz na de wedstrijd

Interview met Timo Letschert na de wedstrijd

 

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Wouter Pauwels toegevoegd!

Eerste helft

De eerste helft bood weinig vertier voor de toeschouwer. Heracles had verreweg het meeste balbezit maar kon geen gevaar voor het doel van de vanavond zeer goed keepende Bizot stichten. Dit was naast Bizot ook aan Kees Kwakman en Timo Letschert toe te schrijven. Het drietal heerste in de verdediging. Aanvallend moest Groningen het van snelle uitbraken hebben. Dit lukte een aantal keren prima via de zijkanten waar veel ruimte lag maar had tot veel meer gevaar kunnen leiden als Mitchell Schet beter in de wedstrijd had gezeten. Toch kon David Texeira twee keer gevaarlijk voor het doel van Potveer opduiken en waren hiermee de beste kansen van de eerste helft voor Noorderlingen. Zo schoot ook Rasmus Lindgren nog een vrije trap snoeihard op de lat. Vlak voor tijd zorgde Everton nog voor het enige echte gevaar van de Tukkers in de eerste helft maar de bal was een makkelijke prooi voor Bizot.

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Wouter Pauwels

 

DSC_0016
DSC_0025
DSC_0029
DSC_0035
DSC_0040
DSC_0041
DSC_0043
DSC_0045
DSC_0047
DSC_0050
DSC_0055
DSC_0057
DSC_0074
DSC_0079
DSC_0090
DSC_0092
DSC_0136
DSC_0140
DSC_0144
DSC_0150
DSC_0152
DSC_0154
DSC_0156
DSC_0166
DSC_0168
DSC_0169
DSC_0181
DSC_0183
DSC_0187
DSC_0194
01/30 
start stop bwd fwd

 

Tweede helft

Heracles kwam scherp uit de kleedkamer en wist bijna meteen het net te vinden. Gelukkig was Bizot wel scherp uit de rust gekomen en redde hij knap op een schot van Schenkeveld. In de rebound schoot Everton ver naast. Heracles nam het heft nadrukkelijk in handen maar kon de goede openingsfase van de tweede helft geen dreigend vervolg geven. Schet solliciteerde, met geel op zak, met domme verdedigende overtredingen nadrukkelijk naar een rode kaart en werd na een klein uur naar de kant gehaald. Waar Robert Maaskant nog weleens een minder aanvallende wissel wil toepassen, koos hij vandaag voor een aanvallende wissel om de ruimte die Heracles bood goed te kunnen benutten. Hij bracht Zeefuik in het veld en liet zijn ploeg in een 4-4-2 concept spelen.

 

De wissel pakte uitstekend uit. David Texeira schatte een verre uittrap van Marco Bizot op waarde en was er als de kippen bij toen de bal slecht door de verdediging van Heracles werd weggewerkt. Hij scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied met een geplaatst schot de 0-1!

 

Een kwartier later was het wederom Bizot die met een snelle spelhervatting een medespeler in stelling bracht. De Groningers kregen een cadeautje van scheidsrechter Vink toen Andraz Kirm in een snelle uitbraak net buiten het strafschopgebied werd aangetikt door Bruns. Vink wees gedecideerd naar de stip en gaf de Groningers de kans de voorsprong te verdubbelen. Género Zeefuik vond dat hij de aangewezen man was om de penalty te benutten maar Leandro Bacuna en aanvoerder Kees Kwakman dachten hier duidelijk anders over. Bacuna won de strijd en benutte het buitenkansje koeltjes: 0-2.

 

Deze klap kwam Heracles niet meer te boven en dus kon Groningen de wedstrijd professioneel uitspelen. Vlak voor tijd moest Letschert nog met kramp worden gewisseld maar de jonge verdediger mag terugkijken op een uitstekend debuut. Het was mede zijn verdienste dat Heracles voor het eerst dit seizoen geen doelpunt in een thuiswedstrijd wist te scoren.

 

Met de zesde overwinning in een uitwedstrijd dit seizoen en de derde overwinning op rij, vindt de Trots van het Noorden zich vanavond terug op een zevende plaats op de ranglijst. Afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd die Heerenveen en Willem II morgen spelen, kan FC Groningen maximaal één plek op de ranglijst zakken.

 

Volgende week zaterdagavond staat de volgende wedstrijd tegen een directe concurrent op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal op de agenda. ADO Den Haag komt dan op bezoek in de Euroborg. Robert Maaskant zal zijn ploeg op minimaal twee plekken moeten wijzigen voor deze wedstrijd. De Leeuw en Schet zijn door hun gele kaarten geschorst. Hier staat overigens een schorsing van Danny Holla aan de kant van ADO Den Haag tegenover. De middenvelder ontving een rode kaart (2x geel) in de wedstrijd tegen FC Twente.

 

130420132299_1
130420132300_1
130420132301_1
130420132302_1
130420132309_1
130420132310_1
130420132311_1
1/7 
start stop bwd fwd

 

De statistieken, met dank aan www.fcgroningen.nl

 

Opstelling FC Groningen
Bizot, Magnasco, Letschert (86’ Kieftenbeld), Kwakman, Burnet, Bacuna, De Leeuw (77’ Ajilore), Lindgren, Schet (55’ Zeefuik), Texeira, Kirm.
Rest bank: Luciano, Sparv, Bos, Van Nieff.

 

Opstelling Heracles Almelo
Pasveer, Schenkeveld (85’ Te Wierik), Rienstra, Koenders, Dorda, Quansah, Bruns (80’ Belterman), Vejinovic (73’ Navratil), Paljic, Castillion, Everton.
Rest bank: Van Loo, Veldmate, Gouriye, Schamp.

 

Toeschouwers: 8.480


Scores: 62’ Texeira (-) 0-1, 76’ Bacuna (strafschop) 0-2

 

Scheidsrechter: Vink
Gele kaarten: 34’ De Leeuw, 50’ Schet, 75’ Bruns

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.