Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

Teleurstellend optreden FC Groningen in Eindhoven

FC Groningen is er vanavond niet in geslaagd de reeks van vier opeenvolgende zeges in Eindhoven een passend vervolg te geven. Door een met name in de eerste helft onthutsend zwak optreden mocht de Trots van het Noorden geen enkele aanspraak maken op een resultaat. Naast het elftal van Robert Maaskant kende ook scheidsrechter Ruud Bossen een bijzonder zwakke eerste helft. Eerst kende hij PSV wel erg makkelijke een strafschop toe nadat Dries Mertens als een stervende zwaan naar de grond was gegaan. Later zag hij een overtreding van Matavz op Kieftenbeld over het hoofd waardoor Van Bommel de 4-0 kon scoren.

 

Nadat PSV in de eerste helft al op een 5-0 voorsprong was gekomen, herstelde zich de Trots van het Noorden met een beter optreden in de tweede helft. Michael de Leeuw kon met twee doelpunten iets terug doen en voorkwam hiermee een afgang. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft Groningen ongeacht de resterende uitslagen van dit weekend op de achtste plaats.

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Samenvatting PSV - FC Groningen (pas later te zien)

Interview met scheidsrechter Ruud Bossen na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Dick Advocaat na de wedstrijd

Interview met Mark van Bommel na de wedstrijd 

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd 

Interview met Dick Advocaat vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport: 

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd

Interview met Dick Advocaat na de wedstrijd

Interview met Mark van Bommel na de wedstrijd

 

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Wouter Pauwels toegevoegd!

FC Groningen was vanavond in Eindhoven met een op drie plekken gewijzigd elftal, vergeleken met de wedstrijd van afgelopen weekend tegen ADO Den Haag, aan de aftrap verschenen. Door schorsingen waren noodgedwongen Van Dijk door Letschert en Lindgren door Femi vervangen. Michael de Leeuw mocht, nadat hij juist weer beschikbaar was na zijn recente schorsing, weer op de nummer 10 positie starten.PSV liet vanaf de aftrap zien gebrand te zijn op een goed resultaat. Groningen werd geen enkele ruimte gegeven om te voetballen en al snel stond een 1-0 voorsprong op het scorebord nadat Mertens spits Matavz op maat bediende. Nog geen vijf minuten later profiteerde Mertens van een fout van Magnasco en een cadeautje van scheidsrechter Bossen. Mertens ging na een lichte aanraking met Magnasco in het strafschopgebied neer alsof hij hard was geraakt en Bossen wist niet hoe snel hij naar de stip moest wijzen. Mertens zelf benutte het buitenkansje en zo viel er na 6 minuten al een 2-0 stand te noteren. Toen de Belg ook nog een assist afleverde op Lens die nog binnen het kwartier de 3-0 tegen de touwen werkte, vond trainer Maaskant het welletjes. Hij liet Kieftenbeld warmlopen en paste al na een klein half uur een wissel toe. Met het doel niet langer als kanonnenvoer te dienen wisselde hij aanvaller Texeira voor middenvelder Kieftenbeld.  Dat Texeira het slachtoffer werd van de wissel zal voor de Uruguayaan teleurstellend zijn geweest, maar was wel begrijpelijk gezien de omstandigheden. Zeefuik is meer een aanspeelpunt dat je in een wedstrijd waar je zelf amper aan aanvallen toe komt nodig hebt. Een wissel van Kirm had ervoor gezorgd dat je geen echte flankspeler meer over had gehad en zou derhalve onlogisch zijn geweest.

Toch behaalde de wissel in eerst instantie nog niet het gewenste resultaat. PSV wist de score nog voor rust verder uit te bouwen naar 5-0. Hierbij had het doelpunt van Mark van Bommel, waar een overtreding van Tim Matavz op Michael Kieftenbeld aan vooraf was gegaan, niet mogen tellen. Op slag van rust wist ook Lens nog na een vrije trap uit de rebound te scoren. En dus ging FC Groningen met een wel zeer teleurstellende ruststand de kleedkamer in.

 

 

Na de rust mocht trainer Maaskant niet terug keren op de bank van FC Groningen. Hij had onder andere zijn ergernis laten blijken over het feit dat scheidsrechter Bossen met PSV'er Van Bommel stond te dollen en moest van de scheidsrechter op de tribune plaatsnemen. Dit vertelde Bossen overigens niet zelf aan Maaskant, maar liet hij de vierde official mededelen. Erg zwak!

 

In de tweede helft werd gekozen voor een nog compactere speelwijze en wist Groningen er ook qua inzet een schepje bovenop te gooien. De linies speelden erg dicht op elkaar en Groningen probeerde via snelle uitbraken gevaarlijk te worden. Al na 10 minuten sorteerde de gekozen tactiek effect. Michael de Leeuw wist een voorzet van Andraz Kirm op waarde te schatten en werd bovendien door Marcelo in het geheel niet gedekt: 5-1. Ook al speelde Groningen wel beter in de tweede helft, PSV wekte vooral de indruk al 'klaar' te zijn met de wedstrijd. De Eindhovenaren kregen nog een aantal kansen om de score toch verder uit te bouwen, maar na een paar mislukte counters van Groningen, waarin zowel Kirm als ook Burnet dotten van kansen kregen, was het wederom Michael de Leeuw die het net wist te vinden. Met zijn elfde doelpunt van het seizoen bracht hij de stand een kwartier voor het einde op 5-2, en wederom gebeurde dit op aangeven van Andraz Kirm.


Ondanks deze door de technische staf vermoedelijk al ingecalculeerde nederlaag blijft FC Groningen volop in de race voor de play-offs om een ticket voor Europees Voetbal. Ongeacht de andere uitslagen van dit weekend blijft Groningen op de achtste plek staan. Volgend weekend speelt de ploeg van trainer Maaskant een belangrijke wedstrijd tegen VVV. Een goed resultaat in Venlo zou ervoor kunnen zorgen dat Groningen de wedstrijd tegen ajax in de laatste speelronde rustig tegemoet kan zien.

 

Na de wedstrijd kwam het buiten het Philips stadion ook nog tot een bijzonder tafereel. Waar je zou denken dat de supporters van Eindhoven na de overwinning goed gemutst naar huis zouden gaan, wilden de PSV-supporters de spelersbus van FC Groningen bij het vertrek aanvallen. Zij voelden zich geprovoceerd door keeper Bizot en wilden verhaal gaan halen. Of een en ander met het verleden van Marco Bizot bij ajax (en een mogelijke opmerking over een aanstaand kampioenschap van de club uit Amsterdam) te maken heeft bleef hierbij onduidelijk. Teammanager Bas Roorda stapte uiteindelijk uit de bus om verdere escalatie te voorkomen. De bus kon de terugreis uiteindelijk alsnog aanvaarden.

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels

 

DSC_0004
DSC_0026
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0044
DSC_0053
DSC_0094
DSC_0095
DSC_0099
DSC_0100
DSC_0103
DSC_0111
DSC_0119
DSC_0130
DSC_0151
DSC_0155
DSC_0164
DSC_0166
DSC_0174
DSC_0184
DSC_0188
DSC_0193
DSC_0204
DSC_0207
DSC_0210
DSC_0213
DSC_0217
DSC_0219
DSC_0232
DSC_0248
DSC_0249
DSC_0250
DSC_0255
DSC_0275
DSC_0276
01/35 
start stop bwd fwd

 

De statistieken, met dank aan FC Groningen:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Letschert, Kwakman, Burnet; Bacuna, De Leeuw, Ajilore; Texeira (28’ Kieftenbeld), Zeefuik, Kirm.
Rest bank: Luciano, Kappelhof, Sparv, Kostic, Van Moorsel, Christovao.

Opstelling PSV
Waterman, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems, Van Bommel (86’ Hiljemark), Toivonen, Strootman (58’ Wijnaldum), Lens (69’ Depay), Matavz, Mertens.
Rest bank: Tyton, Pieters, Engelaar, Derijck.

Toeschouwers: 34.000
Scores: 3’ Matavz (Mertens) 1-0, 6’ Mertens (strafschop) 2-0, 13’ Lens (Mertens) 3-0, 41’ Van Bommel (-) 4-0, 45’ Lens (-) 5-0; 56’ De Leeuw (Kirm) 5-1, 75’ De Leeuw (Kirm) 5-2.

Scheidsrechter: Bossen
Overige officials: Schaap, Steegstra, Manschot
Gele kaarten: 44’ Ajilore (overtreding op Mertens), 53’ Burnet, 54’ Kieftenbeld

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.