Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

292 gasten online

FC Groningen voor zeer lastige opgave na 0-1 thuisverlies tegen FC Twente

FC Groningen heeft zichzelf vanavond in een zeer lastige uitgangspositie voor de play-off return van komende zondag gemanoeuvreerd door in een uiteindelijk toch nog met 11.178 toeschouwers gevulde Euroborg tegen een 0-1 verlies tegen FC Twente aan te lopen. Net als afgelopen zondag tegen ajax was op de inzet van de ploeg van Robert Maaskant helemaal niets aan te merken, maar het zag zich vanavond geconfronteerd met een kwalitatief betere opponent die makkelijker en sneller op het door de stortregen kletsnatte veld kon combineren.

 

Beeldmateriaal Eredivisie Live:

Interview met Robert Maaskant na de wedstrijd

Interview met Alfred Schreuder na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Robert Maaskant vóór de wedstrijd

Interview met Alfred Schreuder vóór de wedstrijd

 

Mooie reportage van frederikfrits kor:

 

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Met name in de eerste helft zetten de Tukkers vroegtijdig druk en kwamen halverwege de eerste helft door een doelpunt van Felipe Gutiérrez op voorsprong. De Chileen werkte een voorzet van Dusan Tadic op subtiele wijze achter Marco Bizot. Bij FC Groningen sloop de angst in de ploeg; de gasten daarentegen kwamen steeds beter in het spel. Kees Kwakman, vanavond bepaald niet in goede doen, vertraagde het spel opvallend en ook Virgil van Dijk leed met zijn soms lakse spel te vaak balverlies en was niet snel genoeg in de opbouw. Hierdoor lukte het maar mondjesmaat om lang genoeg in balbezit te blijven. Marco Bizot behoedde zijn ploeg echter nog vóór de thee met een paar prima reddingen voor een grotere achterstand. 

 

Beide ploegen vlak vóór de aftrap

 

In de tweede helft was er maar één ploeg die ervoor wilde strijden en dat was FC Groningen. De echte overtuiging, effectiviteit en creativiteit ontbraken echter om tot dreigende aanvalsopzetten te komen; de thuisploeg bleef beducht voor de soms snelle tegenstoten van FC Twente. Op basis van strijdlust en balbezit na rust zou een gelijkspel uiteindelijk niet onverdiend zijn geweest, maar nadat Virgil van Dijk als stormram naar voren was gedirigeerd ontsnapten de achterin toen één op één spelende Groningers opnieuw aan een grotere achterstand. Het aanvalsspel van de FC was ook vaak te slordig.

 

Robert Maaskant wisselde in de tweede helft twee keer. In de 67e minuut kwam Filip Kostic voor Rasmus Lindgren in de ploeg (velen hadden verwacht dat de op het randje van rood spelende Maikel Kieftenbeld naar de kant zou worden gehaald, maar eerlijk is eerlijk - Lindgren zat absoluut niet in de wedstrijd), en Alex Christovao mocht het vanaf de 79e minuut ten koste van David Texeira proberen. Filip Kostic startte uitstekend en viel op met een paar formidabele en loepzuivere passes over afstand op Andraz Kirm, maar leed ook een aantal malen balverlies. Hij kon ons vanavond echter zeker bekoren en wij hebben de hoop nog niet opgegeven dat 'het' er komend seizoen alsnog uitkomt. Het aanvalsspel werd er echter niet beter op toen David Texeira werd gewisseld. Weliswaar speelde de Uruguayaan erg onrustig (al zag hij in de 12e minuut ook een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd), maar Alex Christovao viel ongelukkig in.

 

Leandro Bacuna speelde in de eerste helft onopvallend, maar was na rust uitstekend op dreef. Bij Stefano Magnasco ging gaandeweg de tweede helft het licht uit. Erg begrijpelijk: op dit zware veld is het draven langs de zijlijn een slopende aangelegenheid. Maar ook zijn ploeggenoten gingen met name na rust tot het uiterste en gingen leeggestreden van het veld. Aan de linkerkant vonden Lorenzo Burnet en Andraz Kirm elkaar vanavond prima. Burnet kwam vaak goed op, maar verdedigend gezien scoorde hij geen voldoende. In Dusan Tadic had hij een te lastige tegenstander. Al met al vonden we Andraz Kirm vanavond de beste Groninger, maar misschien doen we Marco Bizot daarmee wel tekort. Wij verwachten komend seizoen erg veel van Andraz Kirm. Hij heeft zich dit seizoen steeds beter ontwikkeld en zich ontpopt tot de aanvaller van wie de meeste dreiging uitgaat. En we weten zeker dat we van hem nog niet het beste hebben gezien.

 

Scheidsrechter Pieter Vink viel vanavond andermaal op met een irritante en hautaine wijze van fluiten. Hij wapperde met geel voor Virgil van Dijk (reden onbekend) en Maikel Kieftenbeld (had ook direct rood kunnen zijn), maar liet in de eerste helft na om ook diverse Tukkers op de bon te slingeren. Leroy Fer ontnam na een kwartier spelen Andraz Kirm een veelbelovend vervolg van een aanval, met een charge die hem zeker op geel had moeten staan, en de gele kaart die Fer in de 54e minuut ontving had dus eigenlijk zijn tweede moeten zijn. Aan de andere kant mocht Maikel Kieftenbeld zich niet beklagen dat hij, met geel op zak, niet tegen een tweede gele prent is aangelopen. Een fan van dhr. Vink zullen wij echter nooit worden. En Dusan Tadic, was het nou echt nodig om in de tweede helft zo gênant een strafschop te willen versieren?

 

Het bleef uiteindelijk bij 0-1; FC Groningen reist zondag naar Enschede af in de wetenschap dat een tegendoelpunt dodelijk zal zijn (Groningen zal dan zelf twee maal moeten scoren); er zal bovendien gescoord moeten worden om er minimaal een verlenging uit te slepen. Een fikse kluif. Maar zeg nooit nooit. De bal viel vandaag op het moeilijk bespeelbare veld vaak net verkeerd; het is te hopen dat het beeld zondag wat dat betreft iets anders zal zijn. Wij zijn er zondag gewoon weer bij, en vervoegen ons vol goede moed om 08:30 uur aan de poorten van de Euroborg om de busreis te aanvaarden. Er zal meer dan ooit gestunt moeten worden!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_0010
DSC_0025
DSC_0041
DSC_0053
DSC_0059
DSC_0065
DSC_0075
DSC_0082
DSC_0093
DSC_0100
DSC_0237
DSC_0246
DSC_0278
DSC_0301
DSC_0317
DSC_0320
DSC_0342
DSC_0347
DSC_0520
DSC_0531
DSC_0602
DSC_0604
DSC_0619
DSC_0656
DSC_0662
DSC_0666
DSC_0667
01/27 
start stop bwd fwd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Bizot, Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren (67’ Kostic), Bacuna, Texeira (79’ Christovao), Kirm.
Rest bank: Van der Lei, Kappelhof, Sparv, Schet, Letschert.


Opstelling FC Twente
Boschker, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Braafheid, Fer, Janssen, Gutiérrez, Tadic, Chadli (81’ Hölscher), Castaignos (81’ Zschusschen).
Rest bank: Plattel, Schilder, Breukers, Douglas, Pelupessy.


Toeschouwers: 11.178
Scores: 22’ Gutiérrez (Tadic) 0-1


Scheidsrechter: Vink


Overige officials: Diks, Geutjes, Van den Kerkhof
Gele kaarten: 6’ Van Dijk, 29’ Kieftenbeld, 33’ Bjelland, 54’ Fer, 70’ Braafheid
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.