Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

152 gasten online

FC Groningen scoort opnieuw 15 maal: 0-15 bij Onstwedder Boys

Vanavond werd alweer de tweede wedstrijd van de oefencampagne van FC Groningen gespeeld. De Trots van het Noorden speelde op Sportpark De Boskamp in Onstwedde een oefenwedstrijd tegen Onstwedder Boys. De Onstwedder Boys werden op 25 oktober 1963 opgericht en bestaan dit jaar derhalve 50 jaar. Het eerste elftal kwam afgelopen jaargang uit in de 4e klasse C zaterdag en beëindigde het seizoen op een vierde plaats, met 13 punten achterstand op kampioen SC Angelslo.

 

  

 

Eindstand: 0-15; wedstrijdverslag verderop

 

Doelpunten: De Leeuw (5), Texeira (3), Kostic (2), Ivens, Ekong (of Hateboer), Zivkovic, Letschert, Van der Velden


Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

William Ekong

In wedstrijden met een groot krachtsverschil, zoals vanavond, kunnen met name de aanvallers zich onderscheiden. William Ekong (speelde na rust) deed het echter goed vanavond, al had hij weinig te doen. Van de twee centrale verdedigers was hij de laatste man; Timo Letschert schoof wat vaker in. Wel ging Ekong vanwege zijn lengte bij standaardsituaties mee naar voren. Ook vandaag op de training viel hij weer in positieve zin op, net als gisteren. Wat ons betreft wordt hem een aanbieding voor een contract overhandigd. Hij is een krachtige vent die echt wat uitstraalt. Indrukwekkend voor z'n jonge leeftijd van 19 jaar!


Género Zeefuik

Género Zeefuik heeft afgelopen vrijdag een kuitblessure opgelopen en is ook gisteren eerder van de training vertrokken. Hij speelde vanavond niet mee.

 

David Texeira

Opvallend: David Texeira was vanavond de enige veldspeler die de volle 90 minuten speelde. Hij heeft ongetwijfeld doorgetraind in de vakantie en gaat voor z'n kans!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_3970
DSC_3972
DSC_3978
DSC_3997
DSC_4002
DSC_4007
DSC_4010
DSC_4011
DSC_4023
DSC_4027
DSC_4029
DSC_4041
DSC_4071
DSC_4092
DSC_4100
DSC_4106
DSC_4133
DSC_4153
DSC_4159
DSC_4164
DSC_4185
DSC_4214
DSC_4264
DSC_4265
01/24 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

5' 0-1 David Texeira (eigen actie)

10' 0-2 Michael de Leeuw (assist Rasmus Lindgren)

14' 0-3 David Texeira (assist Andraz Kirm)

16' 0-4 Michael de Leeuw (assist Yoëll van Nieff)

23' 0-5 Jonas Ivens (corner Andraz Kirm)

30' 0-6 David Texeira (assist Michael de Leeuw)

36' 0-7 Michael de Leeuw (assist David Texeira)

37' 0-8 Michael de Leeuw (assist Andraz Kirm)

44' 0-9 Michael de Leeuw (eigen actie)

 

TWEEDE HELFT

52' 0-10 William Ekong (assist Timo Letschert)

60' 0-11 Filip Kostic (assist Maikel Kieftenbeld)

80' 0-12 Filip Kostic

85' 0-13 Richairo Zivkovic (assist David Texeira)

88' 0-14 Timo Letschert (assist David Texeira)

89' 0-15 Nick van der Velden (assist Richairo Zivkovic)

 

Opstelling FC Groningen eerste helft:

Van der Lei; Magnasco, Ivens, Janzen, Wijnaldum; Ben Moussa, Lindgren, Van Nieff; De Leeuw (aanvoerder), Texeira, Kirm

 

Opstelling FC Groningen eerste helft in linies:

 

Kirm - Texeira - De Leeuw

Van Nieff - Lindgren - Ben Moussa

Wijnaldum - Janzen - Ivens - Magnasco

Van der Lei

 

In de tweede helft zullen de volgende spelers wellicht binnen de lijnen komen (niet 11 maar maximaal tien nieuwe namen):

 

Luciano, Van der Velden, Kostic, Zivkovic, Saban, Burnet, Ekong, Letschert, Kieftenbeld, Hateboer

 

Opstelling FC Groningen tweede helft:

Van der Lei, Burnet, Kieftenbeld, Kostic, Letschert, Van der Velden (aanvoerder), Hateboer, Saban, Zivkovic, Ekong, Texeira

 

Opstelling FC Groningen eerste helft in linies:

 

Kostic - Texeira - Zivkovic

Saban - Kieftenbeld - Van der Velden

Burnet - Ekong - Letschert - Hateboer

Van der Lei

 

Hans Nijland en Henk Veldmate, aandachtige toeschouwers

(foto: Onstwedder Boys)

 

Kort verslag eerste helft:

FC Groningen is er in de eerste helft bijna in geslaagd de dubbele cijfers te halen. De eenzijdige wedstrijd werd vooraf gegaan door één minuut stilte vanwege het overlijden van Jan Sterenborg, oprichter van de Onstwedder Boys. Sterenborg overleed op 27 juni jl. op 70-jarige leeftijd.

 

De ca. 1.700 toeschouwers die op Sportpark de Boskamp waren afgekomen zagen een gretige en gedreven spelende David Texeira die drie doelpunten voor zijn rekening nam. Zijn maatje voorin, de als een valse rechtsbuiten spelende Michael de Leeuw (aanvoerder in de eerste helft) scoorde maar liefst vijf maal; ook Jonas Ivens wist te scoren. Uit een corner van Andraz Kirm wist hij raak te koppen. Bij deze actie blesseerde hij zowel zichzelf (bloedneus) als zijn tegenstander, die gewisseld moest worden.

 

Als het lustig combinerende FC Groningen het vizier iets scherper had afgesteld waren de dubbele cijfers al ruimschoots vóór de thee een feit geweest. De afronding liet echter af en toe te wensen over. Ook moet gezegd worden dat de Onstwedder Boys vanuit een goede organisatie spelen en aardig tegenstand bieden.

 

Stefano Magnasco speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Hij verslikt zich te vaak in zijn tegenstander en raakt daardoor de bal kwijt. Hij zal in de tweede helft worden vervangen door Hans Hateboer; William Ekong zal straks centraal in de verdediging gaan spelen.

 

Cult-scheidsrechter Roelof Luinge had (zoals gewoonlijk) weinig moeite de handel in goede banen te leiden. Het was een zeer sportieve eerste helft.

 

Kort verslag tweede helft:

Net als zaterdag in Uithuizen was er ook vanavond een krachtsverschil tussen beide ploegen die FC Groningen in het veld stuurde, al was het verschil tussen team eerste helft en team tweede helft wel kleiner dan in het duel tegen RWE Eemsmond. Erwin van de Looi en Dick Lukkien stuurden na rust negen van de beschikbare tien wisselspelers in het veld; alleen Luciano bleef de bank warmhouden.

 

David Texeira en Stefan van der Lei hebben vanavond als enige spelers van de FC de volle 90 minuten gespeeld.

 

In de tweede helft vielen met name Nick van der Velden (aanvoerder na rust) en Filip Kostic op. Beiden speelden prima; in dit soort wedstrijden tegen amateurs zijn het vaak de aanvallend ingestelde spelers die zich kunnen onderscheiden. Gaandeweg de tweede helft werd het spel steeds minder, maar FC Groningen wist het net in het tweede bedrijf nog wel zes keer te vinden. O.a. Richairo Zivkovic was trefzeker, kort nadat hij de bal eerst nog niet in een leeg doel had weten te schieten. Ook William Ekong scoorde (of gaf Hans Hateboer het laatste zetje nog); zijn collega-centrale verdediger Timo Letschert maakte eveneens een doelpunt. De keeper van Onstwedder Boys voorkwam nog aardig wat verdere schade!

 

De mooiste doelpunten waren de 0-5 van Jonas Ivens (schitterende kopbal), de 0-9 van Michael de Leeuw, vlak voor rust (hij verschalkte met een prachtige actie de keeper van de thuisploeg) en de 0-11 van Filip Kostic, na een uur spelen (een verwoestend schot op aangeven van Maikel Kieftenbeld).

 

Zaterdag wacht in Surhuisterveen, dus net over de grens, de derde opponent in deze oefencampagne, en wel 't Fean 58!

 

1
2
3
4
5
6
7
8
1/8 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = = =

 

Eerder vandaag schreven we al:

 

Aan de kant van FC Groningen zal opnieuw de 19-jarige proefspeler William Ekong in actie komen. Na de wedstrijd zal zijn stage worden geëvalueerd. Giliano Wijnaldum zal zijn eerste wedstrijdminuten voor FC Groningen maken. Eric Botteghin, ziek geweest in zijn vakantie, zal nog niet van de partij zijn.

 

 

Op 22 juli 2003 speelde FC Groningen ook al een oefenwedstrijd tegen Onstwedder Boys, die toen 40 jaar bestonden. FC Groningen won het duel met 0-10, onder meer door drie doelpunten van Paul Matthijs. De overige doelpunten werden gescoord door Martin Drent (2x), Kurt Elshot, Soeris Baidjoe, Raymond Bronkhorst, Regillio Vrede en Arvid Smit.

 

Opstelling FC Groningen 22 juli 2003 (bron: FC Groningen)

1 Beukenkamp; 2 Elshot (46' Hardarson), 3 Vrede, 4 Kruiswijk (46' Van der Linden), 5 Van der Linden (46' Florén); 6 Matthijs (46' Bronkhorst), 10 Hugo, 8C Van Gessel; 7 Baidjoe, 9 Drent (46' Salmon), 11 Tuhuteru (46' Smit).

Niet in actie: Lambers, Schoenmakers, Fränkel, Pinas, Landerl, Krstev, De Witte.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.