Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

Tjaronn Chery scoort, maar FC Groningen verliest van Getafe CF: 1-3

Voor FC Groningen stond vanavond opnieuw een serieuze buitenlandse testcase op het programma. In Bad Kreuznach was Mainz 05 nog een paar maatjes te groot; we waren benieuwd hoe de Trots van het Noorden vanavond tegen het Spaanse Getafe CF voor de dag zou komen. De wedstrijd werd in Haren op Sportpark De Koepel gespeeld. Het gisteren door FC Groningen gepresenteerde drietal nieuwe aanwinsten Krisztian Adorjan, Tjaronn Chery en William Ekong zat bij de selectie, die inmiddels uit 25 spelers bestaat.

 

Zondag oefent de ploeg van Erwin van de Looi en Dick Lukkien, die boordevol interessante aanvallende mogelijkheden en verschillende speelwijzen zit, voor het laatst, en wel tegen FC Emmen. Dit duel wordt in Delfzijl bij VV Neptunia gespeeld en begint om 15:00 uur.

 

Eindstand: 1-3; wedstrijdverslag verderop, inclusief fotoreportage van Eric Smit!

 

Nagenieten van het prachtige doelpunt van Tjaronn Chery!

 

Samenvatting van de wedstrijd van OOG Radio en TV:

 

 

Scoreverloop:

 

16' 0-1 Adrián Colunga

26' 1-1 Tjaronn Chery

74' 1-2 Diego Castro

90' 1-3 Medhi Lacen

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Kappelhof, Botteghin, Letschert, Wijnaldum; Kieftenbeld, Lindgren, Chery; De Leeuw, Zeefuik, Kirm

Bank: Luciano, Ekong, Adorjan, Texeira, Ben Moussa, Hiariej, Magnasco, Van Nieff, Zivkovic, Mennega

 

Opstelling Getafe:
Moya, Lopo Garcia, Lafita, Pablo Sarabia, Gavilan, Colunga, Rafa, Escudero, Valera, Michel, Mosquera

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_7233
DSC_7255
DSC_7259
DSC_7270
DSC_7273
DSC_7276
DSC_7277
DSC_7292
DSC_7297
DSC_7301
DSC_7307
DSC_7317
DSC_7324
DSC_7341
DSC_7350
DSC_7359
DSC_7366
DSC_7382
DSC_7383
DSC_7400
DSC_7401
DSC_7411
DSC_7412
DSC_7417
DSC_7438
DSC_7439
DSC_7542
DSC_7554
DSC_7560
01/29 
start stop bwd fwd

 

Verslag eerste helft

De wedstrijd staat onder leiding van Dennis Higler. De KNVB heeft Eric Braamhaar, die het duel oorspronkelijk zou leiden, afgelopen maandag door hem vervangen; de reden hiervan is ons niet bekend.

 

Het eerste kwartier van de wedstrijd is voor FC Groningen, dat zeer gedreven aan de wedstrijd begint. Getafe toont eveneens de nodige inzet, maar dan vooral fysiek. Zo zien we al in de eerste minuut een gestrekt inkomend Spaans been. Eric Botteghin scoort bijna, met een prachtige zweefkopbal, uit een corner van Andraz Kirm.

 

Tjaronn Chery wil zich absoluut laten gelden en vestigt de aandacht op zich. Een schitterend genomen vrije trap, door vervangend arbiter Higler toegekend na een overtreding op Género Zeefuik, vliegt op 23 meter van het doel bijna langs de keeper van Getafe.

 

De eerste corner van Getafe levert ook meteen het eerste gevaar op, en vervolgens komen de Spanjaarden iets beter in de wedstrijd. Dit komt met name door slordigheden aan de kant van FC Groningen.

 

Tegen de verhouding in komt Getafe in de 16e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Adrián Colunga.

 

Aanwezig in Haren is overigens N.E.C.-trainer Alex Pastoor die FC Groningen, zijn eerste tegenstander in de competitie, aan een nader onderzoek wil onderwerpen.

 

Na een overtreding op een Spaanse opponent incasseert Género Zeefuik een gele kaart.

 

Tjaronn Chery neemt opnieuw een vrije trap, en schiet de bal vanaf ca. 25 meter in de handen van de keeper van Getafe. Nadat Marco Bizot met een goede redding de 0-2 voorkomt is het de prima spelende Tjaronn Chery die de stand in evenwicht brengt: 1-1 na 26 minuten! Wat een prachtig doelpunt! Chery's boogbal vanaf de rand van het strafschopgebied vliegt via de onderkant van de lat precies in de kruising!

 

Nummer 24 van Getafe wordt vervolgens op de bon geslingerd na een ordinaire overtreding op Género Zeefuik. Het was een wraakactie na een eerdere botsing tussen beide spelers.


Tjaronn Chery brengt duidelijk Schwung in het elftal! De onderlinge afstemming tussen de spelers van FC Groningen laat echter nog wel te wensen over.

 

Nummer 7 van Getafe ontvangt ook geel, en wel voor het onreglementair afstoppen en natrappen richting Tjaronn Chery.

 

FC Groningen speelt vanavond met de 'echte' rugnummers, maar zonder namen op de shirts. Als FC Groningen in thuisshirts had gespeeld dan hadden we dit begrepen, dan had dit zonder twijfel te maken met de misdrukken van de shirts, waardoor de namen dwars door de groene banen lopen en niet goed meer zichtbaar zijn. FC Groningen speelt vanavond echter in het nieuwe uittenue.

 

Na een corner voor Getafe, op slag van rust, dirigeert Dennis Higler de spelers naar de catacomben - 1-1 na 45 minuten!

 

Verslag tweede helft

 

De wedstrijd wordt onder grote publieke belangstelling gespeeld: we schatten het aantal toeschouwers op 2.500 à 3.000! Hans Nijland bericht later dat er 2.700 toeschouwers op het oefenduel zijn afgekomen.

 

FC Groningen begint ongewijzigd aan de tweede helft. Opvallendste man aan de kant van de FC in de eerste helft was zonder twijfel Tjaronn Chery!

 

In de 51e minuut lijkt Tjaronn Chery zijn tweede doelpunt te scoren, maar zijn afstandsschot van ca. 25 meter belandt op het dak van het doel.

 

FC Groningen wisselt vervolgens drie maal: William Ekong lost Eric Botteghin in de 56e minuut af, en in de 61e minuut komen Krisztian Adorjan en David Texeira voor Rasmus Lindgren en Género Zeefuik in de ploeg. 

 

Getafe komt in de 64e minuut met een dubbele wissel. De wedstrijd is in de tweede helft wat afgevlakt. De Spanjaarden worden sterker maar Krisztian Adorjan laat gelijk een paar mooie dingen zien. Na een mooie aanval via Adorjan en Kirm krijgt Michael de Leeuw de bal, maar De Leeuw heeft het vizier vanavond niet op scherp staan.

 

Het wisselfeest gaat in de 73 minuut door. Stefano Magnasco en Richairo Zivkovic komen voor Johan Kappelhof en Andraz Kirm in de ploeg. Een minuut later komt Getafe op voorsprong. Diego Castro rondt een goed uitgespeelde aanval af waarbij de verdediging van FC Groningen niet goed ingreep. Na 74 minuten staat het 1-2.

 

Getafe wisselt vervolgens ook weer twee maal. We vragen ons af hoe zinvol het in deze fase van de voorbereiding op de nieuwe competitie nog is om zóveel te wisselen. De mutaties komen het spel van FC Groningen niet ten goede.

 

In de 81e minuut komt Hilal Ben Moussa voor Timo Letschert in het veld.

 

In de slotfase schiet Krisztian Adorjan een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied net over het Spaanse doel.

 

Timo Letschert wekt vandaag een wat mindere indruk; we zouden William Ekong graag eens naast Eric Botteghin in het centrum van de verdediging zien.

 

In de slotminuut scoort Getafe ook nog de 1-3 in de persoon van de Algerijn Medhi Lacen (achterin zag het er bij de Groningers niet denderend uit), waarna het duel erop zit.

 

Conclusie van het duel:

We hebben een leuke eerste helft maar een minder aantrekkelijke tweede helft gezien; FC Groningen heeft laten zien achterin kwetsbaar te zijn. Tjaronn Chery heeft een overtuigende eerste indruk achtergelaten! Dit geldt niet voor Timo Letschert en al helemaal niet voor Michael de Leeuw. FC Groningen bleek bovendien erg veel moeite te hebben met het op de counter spelende maar zeer goed in de omschakeling zijnde Getafe. De invalbeurt van Krisztian Adorjan smaakt naar meer: de Hongaar is echt een creatieve aanwinst.

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot, Kappelhof (73’ Magnasco), Botteghin (56’ Ekong), Letschert (81’ Ben Moussa), Wijnaldum, Kieftenbeld, Lindgren (61’ Adorjan), Chery, De Leeuw, Zeefuik (61’ Texeira), Kirm (73’ Zivkovic).
Niet gespeeld: Luciano, Hiariej, Van Nieff (B-kern), Mennega (B-kern).
Niet bij selectie: Kostic (gebit), Bakker (kruisband), Bos (kruisband), Van der Velden (rug), Ivens en Burnet.

 

Opvallende aanwezige: N.E.C.-trainer Alex Pastoor

(zaterdag 3 augustus a.s.: N.E.C. - FC Groningen)

 

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Getafe, de ploeg van trainer José Miguel González Martín del Campo - voetbalnaam Míchel -, eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Primera División, en maakt in de voorbereiding op het komende seizoen bepaald geen vrienden in Nederland. Het weigerde gisteren, tot woede van de Limburgse clubleiding,  aan te treden tegen Roda JC; de ploeg van trainer Ruud Brood oefende daarom tegen KV Mechelen en won met 1-0 door een doelpunt van Guus Hupperts. Bij de Belgen schitterde Thomas Enevoldsen overigens door afwezigheid. 

 

Afgelopen zondag oefende Getafe tegen AZ. De Spanjaarden, die met 3-0 werden afgedroogd (doelpunten: Beerens, Elm, Jóhannsson), gingen woest tekeer en baarden met twee rode kaarten opzien. Miguel Marcos Madera kon met twee gele kaarten inrukken, en de natrappende Pablo Sarabia kreeg van arbiter Jochem Kamphuis direct rood geoffreerd. Hoe strak zal scheidsrechter Eric Braamhaar de teugels vanavond aanhouden?

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

 

Kirm - Zeefuik - De Leeuw

Chery - Lindgren - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

Afwezig: Burnet (voor straf in de hoek), Kostic (verstandskiesingreep), Van der Velden (rug)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.