Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

Knokkend FC Groningen boekt ruime overwinning op N.E.C. en is in ieder geval tot morgen koploper

Zo snel kan het gaan! Waar veel supporters voor de wedstrijd tegen N.E.C. nog sceptisch waren over de mogelijkheden van FC Groningen, zijn de reacties na de wedstrijd euforisch. FC Groningen heeft vanavond een voor velen toch wel verrassend ruime overwinning op N.E.C. geboekt en bij vlagen ook nog eens uitstekend voetbal laten zien. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2008/2009 dat FC Groningen de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen winnend wist af te sluiten. Toen werd in Arnhem met 4-0 van Vitesse gewonnen.

 

FC Groningen, de trotse koploper na de eerste speelronde

 

(Glimlachend lezen we nog even onze tweet van vrijdag 2 augustus 2013 door: "Aannemende dat PSV en RKC nipte zeges boeken bij resp. ADO en FC Twente volstaat voor FC Groningen een 1-4 zege bij NEC voor de koppositie". Toegegeven, RKC heeft niet gewonnen, maar voor de rest klopt het aardig. We zullen ons hoofd buigen over een passende voorspelling voor komend weekeinde.)

 

 

Overig beeldmateriaal Fox Sports:

Samenvatting N.E.C. - FC Groningen

Interview met Tjaronn Chery na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Alex Pastoor na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Alex Pastoor na de wedstrijd

Interview met Tjaronn Chery na de wedstrijd

 

Onderaan het wedstrijdverslag hebben we een fotoreportage van Wouter toegevoegd!

Eerste helft

Nadat de eerste vijf minuten in het voordeel van N.E.C. waren, namen de Groningers het heft steeds nadrukkelijker in handen. Na tien minuten was het David Texeira die de bal vanaf de achterlijn goed wist terug te leggen op Filip Kostic. Het schot van de Serviër raakte keeper Johnsson op zijn knie en viel voor de voeten van Chery die attent was meegelopen en wel raad wist met dit buitenkansje: 0-1!

 

N.E.C. kwam er in het vervolg van de eerste helft vrijwel niet meer aan te pas. Groningen controleerde de wedstrijd steeds beter en kon de score nog binnen het half uur verdubbelen. Ook aan dit doelpunt had Chery, in de eerste helft de uitblinker, zijn aandeel. Met een schitterende steekpass zette hij Kirm in uitstekende scoringspositie en ook de Sloveen rondde deze keer koelbloedig af: 0-2!

 

Ook in het restant van de eerst helft was het smullen voor de meegereisde supporters en de kijkers op televisie. Bij vlagen mooie combinaties en een Chery die overal op het veld terug te vinden was. Hij liet zien nu al een belangrijke speler voor de Trots van het Noorden te zijn. Zijn samenwerking met Kirm en Kostic verliep bovendien uitstekend. Als dit drietal nog beter op elkaar ingespeeld raakt zou dit weleens een zeer fraai seizoen kunnen worden voor wat betreft het spektakel dat Groningen de toeschouwers wil bieden.

 

N.E.C. kon niet gevaarlijk worden, op één moment na - en dat leverde de Nijmegenaren ook gelijk een doelpunt op. In de laatste minuut van de eerste helft wist Wijnaldum de voorzet van zijn tegenstander niet eruit te halen en liet bovendien Lindgren zijn directe tegenstander Foor lopen. Zowel Wijnaldum als ook Lindgren speelden verder overigens een prima wedstrijd. Aangezien ook de rest van de verdediging niet attent reageerde, kon Foor onhoudbaar voor keeper Bizot inkoppen: 1-2. En onnodig tegendoelpunt op een zeer ongelukkig moment, want even later floot de vandaag prima leidende scheidsrechter Braamhaar voor de rust.

 

Tweede helft

N.E.C. kwam iets scherper uit de kleedkamer en wist in de beginfase van de tweede helft het spel te maken. Dit echter zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. De Groningers wisten dat een derde doelpunt de weerstand van N.E.C. vermoedelijk zou breken. De spelers knokten voor elkaar en deden er alles aan om toch zo snel mogelijk de derde treffer af te dwingen. Deze viel in de 54ste minuut toen Filip Kostic, de uitblinker van de tweede helft, een afgemeten voorzet gaf op David Texeira. Texeira hoefde de bal alleen maar in het doel te lopen: 1-3!

 

In het restant van de tweede helft mochten de supporters van FC Groningen genieten. Het plezier spatte er bij de spelers vanaf en de bal ging in een prima tempo van voet naar voet. Het mocht een wonder heten dat tot de laatste minuut geen doelpunten meer vielen. Uiteindelijk was het invaller Richairo Zivkovic, nog maar vijf minuten in het veld, die zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal van FC Groningen wist te scoren. Deze keer was Andraz Kirm de aangever met een uitstekende voorzet precies op maat. Zivkovic kopte de bal onberispelijk achter keeper Johnsson. Hiermee is Zivkovic de jongste doelpuntenmaker ooit van het eerste elftal van FC Groningen.

 

Hiermee was de eindstand van 1-4 bereikt en kon er uitgebreid feest worden gevierd in het uitvak. Hierbij kwamen de spelers zelfs nog een keer terug uit de kleedkamer om verder te feesten met de trouwe aanhang.

 

In ieder geval tot morgen is de Trots van het Noorden koploper in de Eredivisie. Toch weten we pas volgende week waar de ploeg echt staat. N.E.C. ontpopte zich vanavond als een wel erg zwakke tegenstander. Duidelijk is wel dat deze ploeg, vergeleken met vorig seizoen, aanvallend gezien veel meer in z'n mars heeft. Chery was de uitblinker van de eerste helft, Kostic speelde een ijzersterke tweede helft. Ook David Texeira speelde vanavond een prima wedstrijd. En zo was er uiteindelijk geen enkele speler die een onvoldoende haalde. Kappelhof en Van der Velden speelden een mindere eerste helft, maar waren in het tweede bedrijf prima op dreef. Van der Velden speelde in de tweede helft iets centraler op het middenveld en dat kwam zijn spel duidelijk ten goede. Lindgren was op het middenveld weer ouderwets onopvallend maar oh zo belangrijk en Botteghin beet zich lekker vast in de vooraf zo gevreesde spits Higdon, waar uiteindelijk weinig van werd gezien. En er mag ook een compliment aan de trainer worden gegeven. Bij een 3-1 voorsprong bracht hij een spits voor een spits (Zivkovic voor Texeira) in het veld in plaats van verdedigend te wisselen.

 

En zo mogen de supporters even zweven en dromen voordat de beide benen weer op de grond moeten. Deze eerste wedstrijd heeft de supporters van FC Groningen al meer vermaak geboden dan heel veel wedstrijden van afgelopen seizoen met elkaar. Als de spelers en trainers deze lijn kunnen doortrekken, zal de doelstelling van dit seizoen - het publiek vermaken met meer spektakel - makkelijk worden gehaald!

 

N.E.C.-aanhang reageren woede af op auto's supporters FC Groningen

Bij terugkeer van de supporters bij hun auto's en de bus van de fantour wachtte de trouwe aanhang een vervelende verrassing. Al voor het laatste fluitsignaal hadden 'supporters' van N.E.C. de Goffert verlaten en gooiden vanaf de helling (deze is te zien op de zesde foto) bierflessen en stenen op de auto's van de Groningse supporters. Hierbij werd minstens één auto beschadigd (veiligheidsmensen nemen de schade op de vijfde foto op). Dit was vanuit het uitvak overigens te horen, waardoor de emoties aldaar even hoog opliepen. Ook werden er bij het wegrijden, ondanks de inzet van ME, deuken in auto's getrapt. Erg sneu dat de frustraties over het ondermaats presteren van het eigen elftal op de supporters van de tegenstander moeten worden afgereageerd. We hopen dat de opgelopen materiële schade in ieder geval vergoed zal worden!

 

030820132688_1
030820132690_1
030820132694_1
030820132696_1
030820132697_1
030820132699_1
stand
1/7 
start stop bwd fwd

 

De statistieken, met dank aan FC Groningen:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Van der Velden, Lindgren, Chery; Kirm, Texeira (85’ Zivkovic), Kostic (91’ Adorjan).
Rest bank: Van der Lei, Magnasco, Troost-Ekong, Burnet, Kieftenbeld.

 

Opstelling N.E.C.
Johnsson, Bovenberg, Van Eijden, Cmovs, Conboy, Palsson, Foor, Loen (66’ Diarra), Hemlein (85’ Tutuarima), Higdon, Celik (46’ Jahanbakhsh).
Rest bank: Gentenaar, Roorda, Disveld, Bergsson.

 

Toeschouwers: 10.197
Scores: 10’ Chery (-) 0-1, 27’ Kirm (Chery) 0-2, 45’ Foor (Hemlein) 1-2, 54’ Texeira (Kostic) 1-3, 90’ Zivkovic (Kirm) 1-4.

Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Lobbert, Brink en Boot
Gele kaart: 16’ Botteghin (overtreding op Hemlein), 58’ Texeira (overtreding op Cmovs), 62’ Bovenberg (overtreding op Kostic) 

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels van N.E.C. - FC Groningen:

 

DSC_0008
DSC_0009
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0026
DSC_0031
DSC_0046
DSC_0047
DSC_0048
DSC_0050
DSC_0052
DSC_0058
DSC_0059
DSC_0064
DSC_0078
DSC_0089
DSC_0092
DSC_0095
DSC_0096
DSC_0097
DSC_0104
DSC_0109
DSC_0119
DSC_0126
DSC_0128
DSC_0137
DSC_0142
DSC_0167
DSC_0169
DSC_0171
DSC_0181
DSC_0184
DSC_0185
01/35 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.