Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

161 gasten online

FC Groningen blijft bovenin meedraaien na 2-0 overwinning tegen FC Utrecht

FC Groningen staat na twee wedstrijden nog altijd op een 100% score. Tegen FC Utrecht werd een 2-0 overwinning geboekt, en de Trots van het Noorden is op een prachtige tweede stek terug te vinden. De doelpunten werden vanmiddag in de met 19.075 toeschouwers prima gevulde Euroborg gescoord door Nick van der Velden en Richairo Zivkovic. Nick van der Velden benutte al in de tweede minuut een strafschop, toegekend door Dennis Higler nadat Utrecht-verdediger Mark van der Maarel vrij ongelukkig de plotseling voor hem opdoemende David Texeira tegen de grond werkte.

 

Invaller Richairo Zivkovic scoorde in de 71e minuut de bevrijdende 2-0 uit de rebound na een schot van Van der Velden, die fraai was ingespeeld door Filip Kostic, één van de uitblinkers vanmiddag en een plaag voor Van der Maarel. Het was echter aan een aantal knappe reddingen van Marco Bizot te danken dat de volle buit in Groningen achterbleef. Richairo Zivkovic is na twee wedstrijden met twee doelpunten onze clubtopscorer, en de 16-jarige aanvaller had in totaal slechts 33 minuten nodig om het net twee keer te vinden. Topper!

 

Rasmus Lindgren, na de wedstrijd op Twitter: "Weer 3 punten vandaag, lekker! Complimenten aan de supporters, jullie waren echt onze 12e man vandaag!"

 

Beeldmateriaal Fox Sports:

Samenvatting FC Groningen - FC Utrecht

Interview met Richairo Zivkovic na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Jan Wouters vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Richairo Zivkovic na de wedstrijd

Interview met Jan Wouters na de wedstrijd

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Met name in het tweede gedeelte van de eerste helft en in de tweede helft tot de 2-0 werd het spel van FC Groningen gekenmerkt door slordigheden en balverlies, met af en toe gevaarlijke tegenstoten voor de gasten als logisch gevolg. 

 

Het was bij vlagen echter ook genieten vanmiddag, en eens temeer bleek dat er weinig meer dan hartstocht en aanvallende intenties aan de kant van de thuisploeg nodig zijn om het publiek in de Euroborg op de banken te krijgen. Het uitspreken van het bieden van vermaak en spektakel als doelstelling lijkt een schot in de roos! Op naar ongetwijfeld kolkende stadions in Leeuwarden en Deventer, waarna ajax op zondag 1 september a.s. in de eigen Groene Hel naar de slachtbank geleid kan worden!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_0008
DSC_0035
DSC_0052
DSC_0066
DSC_0067
DSC_0071
DSC_0095
DSC_0098
DSC_0099
DSC_0105
DSC_0195
DSC_0292
DSC_0462
DSC_0476
DSC_0516
DSC_0555
DSC_0592
DSC_0605
DSC_0647
DSC_0649
DSC_0655
DSC_0664
DSC_0666
01/23 
start stop bwd fwd

 

Eerste helft

Vandaag was aan Richairo Zivkovic de voorkeur gegeven boven Género Zeefuik waar het gaat om de positie van reserve-spits, en dat mag opvallend worden genoemd. Zeefuik is immers weer wedstrijdfit, zo gaf trainer Erwin van de Looi vrijdag tijdens het perspraatje aan. Hij lijkt in de pikorde echter voorbijgestreefd te zijn door beloften-aanvaller Zivkovic. Wie beide spelers ziet spelen zal deze beslissing niet onlogisch vinden.


Timo Letschert bleek uiteindelijk toch aan de wedstrijd te kunnen beginnen, maar kennelijk waren er aan der kant van de medische staf toch twijfels over zijn inzetbaarheid, want bij de warming-up liep een extra veldspeler warm, te weten Krisztian Adorjan. We nemen aan dat hij bij een plotseling afhaken van Letschert, nog vóór de wedstrijd, aan de wisselspelers zou zijn toegevoegd en dat William Ekong in de basis zou zijn gestart. Zover kwam het echter niet. Timo Letschert stond om half drie aan de aftrap en verstuurde in de eerste helft een aantal prachtige verre passes op Filip Kostic, die aan de linkerkant zeeën van ruimte had.

 

Omdat Tjaronn Chery in de eerste helft echter onopvallend meevoetbalde en niet voor de creatieve impulsen kon zorgen (mede door zijn opgave om Jens Toornstra niet aan voetballen te laten toekomen), wist de thuisploeg de aanvallende overmacht niet goed uit te buiten. De rechterflank liep bovendien niet naar behoren, omdat Johan Kappelhof te weinig dreiging naar voren had, en Andraz Kirm te spaarzaam van bruikbare ballen voorzag.

 

Na de vroege openingsgoal legde FC Groningen tot ca. halverwege de eerste helft nog een aantal mooie aanvallen op de mat, waarna het spel echter vervlakte. Er slopen onnauwkeurigheden in de ploeg en te vaak werd balverlies geleden. Hierdoor werd FC Utrecht in het zadel geholpen, daar waar de gasten al eerder op een onoverbrugbare achterstand gezet hadden moeten worden.

 

In de 15e minuut had FC Groningen de score moeten verdubbelen. Uit een prachtige aanval via Nick van der Velden en Filip Kostic had David Texeira de trekker moeten overhalen, maar hij strandde op Utrecht-keeper Robbin Ruiter.

 

Na 23 minuten herdachten de Groningen Fanatics de op 23-jarige leeftijd overleden Raymon Poelman met een indrukwekkende minuut stilte en een mooi spandoek, waarna ze voor Raymon massaal 'Farmer till I die' aanhieven. Een erg mooi eerbetoon.

 

In de 43e minuut voorkwam Marco Bizot met een geweldige redding de gelijkmaker van Dave Bulthuis. De 1-1 hing al geruime tijd nadrukkelijk in de lucht, maar gelukkig kwam FC Groningen het restant van de eerste helft schadevrij door.
 

 

Tweede helft

Giliano Wijnaldum bleef noodgedwongen in de kleedkamer achter. Hij was in de eerste helft geblesseerd geraakt, maar kon het eerste bedrijf uitspelen na door Henk Hagenauw verzorgd te zijn. In de rust werd hij echter vervangen, en dit pakte goed uit, want van zijn vervanger, Lorenzo Burnet, ging meer aanvallende dreiging uit.

 

Na 50 minuten had de 1-1 maar zo op het scorebord kunnen staan, maar Jacob Mulenga presteerde het om de bal voor een bijna leeg doel naast te schieten. Er was nonchalant ingrijpen van Timo Letschert aan vooraf gegaan.

 

Ook de tweede wissel, die van Richairo Zivkovic voor David Texeira in de 63e minuut, pakte goed uit. Het duurde niet lang of de 2-0 stond op de borden. Weer had de vanmiddag zeer gedreven spelende Nick van der Velden een belangrijke inbreng.

 

De Schwung was na de bevrijdende 2-0 terug in het team van Erwin van de Looi en Dick Lukkien, en toen ook duidelijk werd dat ajax bij AZ op achterstand was gekomen was de stemming helemaal terug in het stadion. Daarvóór hadden de fans de ploeg al meerdere malen over een dood punt heengeholpen. Top!

 

Het bleef uiteindelijk bij 2-0, mede door een nuttige overtreding van Johan Kappelhof waarmee hij, ten koste van geel, een belangrijke aanval van FC Utrecht onderbrak, en een rakelings door Jens Toornstra naast geschoten vrije schop. Waarom Higler in het opspringen van captain Rasmus Lindgren een overtreding zag zal overigens wel nooit duidelijk worden.

 

Ook Michael de Leeuw smaakte het genoegen van een invalbeurt, al zal hij, nu hij weer fit is, zeker op een basisplaats azen. Het is nu echter lastig voor bankzitters om zich in een winnend elftal te knokken. De Leeuw kwam in de 76e minuut overigens voor Nick van der Velden in de ploeg. Van der Velden ging onder een staande ovatie naar de kant.

 

Eric Botteghin haalde met name na rust van alles weg achterin, en deed dit met een rust die op dat moment nodig was. Hij is niet de centrale verdediger met flair en opkomen zoals Virgil van Dijk dat was, maar hij ontpopt zich inmiddels tot een betrouwbare schakel in het hart van de verdediging.

 

Na afloop was het feest in de Euroborg. De spelers liepen een ereronde en schoten en passant een groot aantal ballen het publiek in, en spelers en supporters genoten met volle teugen van de overwinning en het met elkaar vieren daarvan.

 

Het zal aan Erwin van de Looi en Dick Lukkien zijn om de komende week ook te wijzen op de verbeterpunten in het spel van de FC. Het lijkt nl. niet aannemelijk dat ploegen als SC Cambuur en Go Ahead Eagles net als FC Utrecht zullen weigeren te profiteren van de mogelijkheden die hen worden geboden.

 

Wij gaan wederom nagenieten van een overwinning, en van het goede gevoel dat momenteel heerst in Stad en Ommeland. Er gaat niets boven Groningen! 

 

Martin Koeman, 75 jaar oud en 50 jaar bij de club - een echt clubicoon

 

De in het zwart gestoken Groningen Fanatics herdenken Raymon Poelman

 

Kritiek op Fox, dat in de ogen van velen voor lege stadions zorgt

 

De spelers juichen voor de Noord Curve met de supporters - drei punten!

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof, Botteghin, Letschert, Wijnaldum (46’ Burnet); Van der Velden (77’ De Leeuw), Lindgren, Chery; Kirm, Texeira (64’ Zivkovic), Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Ekong, Kieftenbeld, Magnasco.

 

Opstelling FC Utrecht
Ruiter; Van der Maarel, Derijck, Heerings, Bulthuis; Takagi (74’ Schepers), Mårtensson (82’ Ayoub), Toornstra, Oar (81’ Diemers); Mulenga, De Ridder.
Rest bank: Verhoeven, De Kogel, Markiet, Bjelica.

 

Toeschouwers: 19.076
Scores: 2’ Van der Velden (strafschop) 1-0, 71’ Zivkovic (rebound) 2-0.

 

Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Jansen, Brondijk en Martens
Gele kaarten: 40’ Oar, 81’ Kappelhof

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.