Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

FC Groningen door fanatiek SC Cambuur op fikse nederlaag getrakteerd

FC Groningen is vanavond van een koude kermis thuisgekomen. De spelers togen vol vertrouwen naar de Friese hoofdstad, en ook de aanhang van de Trots van het Noorden had er zin in. De voorpret was geweldig, maar de wedstrijd was koud begonnen of trainers, spelers, en supporters konden zich voor de eerste maal achter de oren krabben. Het was Michiel Hemmen, voor het eerst dit seizoen in de basis geposteerd, die al in de tweede minuut de vanavond rammelende Groningse defensie klopte.

 

Beeldmateriaal Fox Sports:

Samenvatting SC Cambuur - FC Groningen

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Dwight Lodeweges na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd

Interview met Michiel Hemmen na de wedstrijd

Interview met Dick Lukkien in de rust

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport: 

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Dwight Lodeweges na de wedstrijd


Inmiddels hebben we een fotoreportage van de wedstrijd van Eric toegevoegd!

Halverwege de eerste helft verdubbelde Erik Bakker de voorsprong, tot afgrijzen van een ieder die FC Groningen een warm hart toedraagt.

 

Op de voorsprong was niets af te dingen. SC Cambuur was furieus aan de wedstrijd begonnen, knokte voor elke meter en overklaste de opponent met name op inzet en de echte wil om te winnen. Elke afvallende bal was voor de Friezen, en de Groningers lieten zich de kaas compleet van het brood eten. Van het op de training nog gepraktizeerde vroege storen en druk zetten was niets te zien.

 

De trainersstaf greep snel in. Het was David Texeira die al in de 35e minuut naar de kant werd gehaald ten faveure van Michael de Leeuw. De Uruguayaan kwam in het stuk niet voor, raakte amper een bal goed en was bovendien te passief. Wij konden de wissel goed begrijpen.

 

Ook tactisch werd het elftal iets anders neergezet. Nick van der Velden ging meer naar voren spelen, en de opstelling kreeg meer contouren van een 4-4-2 concept.

 

FC Groningen leek de eerste helft zonder verdere schade door te komen, maar de 3-0 van Ramon Leeuwin viel nog vóór het rustsignaal van de vanavond irritant leidende Bas Nijhuis. Het doelpunt kwam als een mokerslag aan, maar desondanks slaagde de FC erin de rug te rechten. De ploeg kwam met een volledig andere wedstrijdinstelling uit de kleedkamers, streed opeens zoals we dat vanaf de eerste minuut hadden verwacht en creëerde zich onmiddellijk een aantal kansen. Toen Michael de Leeuw in de 50e minuut de 3-1 liet aantekenen leek er toch weer wat mogelijk in het kolkende Cambuur Stadion. De Leeuw scoorde bijna zijn tweede doelpunt en het uitvak leefde weer hartstochtelijk mee.

 

De Groningse opleving duurde tot de 69e minuut. Wout Droste scoorde uit een snelle tegenstoot de 4-1, waarna de wedstrijd op slag beslist was. Het was aan goed keeperswerk van Marco Bizot te danken dat de schade voor de ploeg van Erwin van de Looi en Dick Lukkien niet nog groter werd.

 

Het bleef uiteindelijk bij 4-1, en op deze score valt weinig af te dingen. Wie zó aan een wedstrijd begint zoals FC Groningen dat deed, en je tegen een toch, hoe je het wendt of keert, relatief beperkte ploeg laat afbluffen op het gebied van inzet en strijd. die verdient het niet een resultaat te halen. Maar ook tactisch viel er wel het nodige op het strijdplan aan te merken. Tjaronn Chery was, net als in het thuisduel tegen FC Utrecht, te vaak achterin het middenveld te vinden. Op zijn inzet was weinig aan te merken, maar hij moet niet de speler zijn die de bal vlak vóór de verdediging moet halen. Hij is een creatieve schakel tussen verdediging en aanval die voor de aanvoer naar voren moet zorgen, en dat lukt minder goed als hij zich massief laat terugzakken.

 

Ook hadden we Krisztian Adorjan graag eens aan het werk gezien. Tegen N.E.C. viel hij pas in blessuretijd in, en tegen FC Utrecht zat hij niet eens bij de selectie. Vanavond liep hij in de tweede helft wel een poosje warm, maar een invalbeurt werd hem niet gegund. Wellicht dat de trainersstaf van mening was dat er bij een 4-1 achterstand voor hem geen eer meer was te behalen, maar het kunstgras van Cambuur, dat van tevoren overdadig was besproeid en een snelle ondergrond was, leende zich bij uitstek om de Hongaar eens langer aan het werk te zien. Helaas, het mocht niet zo zijn.

 

Vlak vóór de 4-1 was Richairo Zivkovic nog in de ploeg gekomen voor de vanavond tegenvallende Andraz Kirm, die wellicht toch nog de naweeën voelde van een volledige midweekse interland die hij speelde met twee daaraan gekoppelde vliegreizen. Zivkovic kon zich vanavond echter helaas niet onderscheiden.

 

FC Groningen zal snel lering moeten trekken uit de wedstrijd van vanavond. Ook volgende week zondag wacht een energieke tegenstander die ongetwijfeld van plan is de Groningse tegenstander met veel power tegemoet te treden. Een opnieuw passief begin van het duel zal opnieuw meedogenloos worden afgestraft. FC Groningen zal aan de wedstrijd moeten beginnen zoals het vanavond na rust uit de kleedkamers kwam, anders is de tweede uitnederlaag op rij een feit. Werk aan de winkel, met name werken aan het uiten van de vereiste wil om te winnen en een over-mijn-lijk mentaliteit!

 

De terugreis was voor de Groningse fans, die met een verplichte buscombi dienden te reizen, roerig. Tijdens de wedstrijd hadden de fanatieke supporters van beide clubs, die in het Cambuur Stadion erg dicht bij elkaar staan, het verbaal op elkaar voorzien; na de wedstrijd heerste chaos en anarchie op de Leeuwarder straten. 'Fans' van Cambuur hadden het gemunt op zowel politie als supportersbussen van FC Groningen, en van één bus sneuvelde zelfs een ruit. De overdadig opgetrommelde politie kon niet voorkomen dat er na de wedstrijd sprake was van wild-west in de Friese hoofdstad. Een deel van het Cambuur-legioen lijkt steken te zijn gebleven in de roerige jaren 80 en 90, beetje jammer.

 

Fotoreportage SC Cambuur - FC Groningen van Eric Smit:

 

DSC_0001
DSC_0005
DSC_0008
DSC_0016
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0024
DSC_0027
DSC_0039
DSC_0040
DSC_0046
DSC_0053
DSC_0055
DSC_0057
DSC_0065
DSC_0073
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0078
DSC_0079
DSC_0090
DSC_0101
DSC_0106
DSC_0121
DSC_0138
DSC_0149
DSC_0159
DSC_0197
DSC_0198
DSC_0199
DSC_0204
DSC_0251
DSC_0306
DSC_0308
DSC_0311
DSC_0327
DSC_0341
DSC_0342
DSC_0345
DSC_0346
DSC_0347
DSC_0358
DSC_0360
DSC_0383
DSC_0415
DSC_0417
DSC_0427
DSC_0428
DSC_0449
DSC_0452
DSC_0473
DSC_0525
DSC_0532
DSC_0546
01/54 
start stop bwd fwd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Van der Velden, Lindgren, Chery; Kirm (67’ Zivkovic), Texeira (35 De Leeuw), Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Magnasco, Ekong, Kieftenbeld, Adorjan.

 

Opstelling SC Cambuur
Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; El Makrini, Bakker (75’ Dijkstra), Ritzmaier; Lukoki, Hemmen (55’ Barto), Schokker (68’ Feldballe).
Rest bank: Zeinstra, Pereira, Brands, Van Moorsel.

 

Toeschouwers: 9.820
Scores: 2’ Hemmen (rebound) 1-0, 21’ Bakker (Hemmen) 2-0, 30’ Leeuwin (Schokker) 3-0; 50’ De Leeuw (Van der Velden) 3-1, 69’ Droste (Bakker) 4-1

 

Scheidsrechter: Nijhuis
Overige officials: Van de Ven, Schaap en Mulder
Gele kaarten: 27’ Letschert (overtreding op Hemmen), 53’ Lindgren (aanmerkingen op de leiding), 62’ Wijnaldum (aanmerkingen op de leiding), 76’ Bijker (overtreding op Van der Velden)

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.