Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

FC Groningen verzuimt om verzwakt ajax echt pijn te doen: 1-1 in uitverkochte Euroborg

In een wedstrijd die eigenlijk pas het laatste kwartier tot ontbranding kwam, heeft FC Groningen nagelaten om de door de transfer van Christian Eriksen duidelijk verzwakte bezoekers uit Amsterdam op een nederlaag te trakteren. De FC vocht wel, maar speelde bij vlagen in een te laag tempo, ging onzorgvuldig met balbezit om, was ongelukkig in de eindpass en maakte te weinig gebruik van het feit dat het vanmiddag fysiek de meerdere was. Vroegtijdig scoren en druk zetten leverde onmiddellijk balverlies op bij ajax, maar FC Groningen gooide deze hulpmiddelen te weinig in de strijd.

 

Beeldmateriaal Fox Sports: 

Samenvatting FC Groningen - ajax

Doelpunt Género Zeefuik

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Frank de Boer na de wedstrijd

Interview met Género Zeefuik na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Arjen Robben in de rust

Interview met Dick Lukkien in de rust

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Frank de Boer vóór de wedstrijd

De historische linksbuitens van FC Groningen

 

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Frank de Boer na de wedstrijd

De bezoekers, die de wedstrijd startten met vroegtijdig storen waardoor de opbouw van FC Groningen gefrustreerd werd, kwamen in de 18e minuut op voorsprong door een afstandsschot van de door Rasmus Lindgren veel te vrijgelaten Lasse Schöne, en het duurde tot de 75e minuut dat de gelijkmaker genoteerd kon worden, in een fase dat een eerder bemachtigd initiatief was uitgedoofd en we eigenlijk vreesden tegen de 0-2 aan te lopen. Het was andermaal Género Zeefuik, die net als vorige week in Deventer als invaller scoorde. Er ging een krachtige kopbal van Eric Botteghin (onze man van de wedstrijd) aan vooraf. Kenneth Vermeer kon onvoldoende redding brengen op de inzet van de Braziliaan, waarna Género Zeefuik de rebound kon binnenschieten. Filip Kostic had zich in de laatste minuut van de blessuretijd onsterfelijk kunnen maken als hij het vizier iets scherper had afgesteld. Uit een mooie aanval via Nick van der Velden en Richairo Zivkovic, beiden goed spelend vandaag, schoot Kostic slechts op de buitenkant van de paal; het thuispubliek kon het amper geloven dat zijn schot niet tegen het net van het lege doel was ingeslagen.

 

De wedstrijd ontvlamde na de 1-1 van Género Zeefuik volledig, omdat FC Groningen toen met overtuiging voor de winst streed en door de grotere ruimtes ook aan de ajacieden mogelijkheden moest toestaan. Een kwartier vol overgave op jacht gaan naar drie punten is echter te weinig om onomstreden aanspraak op de zege te mogen maken.

 

Spelers en supporters bedanken elkaar na afloop van de wedstrijd

 

Eerlijk is eerlijk, een overwinning voor FC Groningen zou iets teveel van het goede zijn geweest. Daarvoor was het spel te besluiteloos, te machteloos en te krachteloos. Jammer, want dit ajax was vandaag zeker te kloppen en in deze samenstelling en vorm absoluut niet de kampioenskiandidaat nummer één.

 

Man of the match is voor ons Eric Botteghin. Achterin heeft de centrale verdediger erg veel weggehaald, en bij standaardsituaties was hij met zijn kopballen levensgevaarlijk en door Kolbeinn Sightorsson niet te verdedigen.

 

Centraal achterin stond het met het duo Johan Kappelhof (linker CV) - Eric Botteghin (rechter CV) beter dan voorheen met Botteghin als linker CV en Timo Letschert als rechter CV; Stefano Magnasco zien we bovendien erg graag als rechtsback. Kortom - het zou ons niet verbazen als er aan deze verdediging niet getornd wordt als de uitwedstrijd tegen Heerenveen op het programma staat, of er moet al kritisch naar de positie van linksback gekeken worden. Giliano Wijnaldum speelde nl. niet best vanmiddag. Dit geldt ook voor Andraz Kirm, in de rust terecht vervangen door Género Zeefuik. Net als vorige week bij de Eagles konden we ons erg vinden in het wisselbeleid van de trainersstaf. De drie wissels pakten vorige week goed uit, en dat gold ook voor die van vandaag. Er werd opnieuw aanvallend gewisseld, want Richairo Zivkovic kwam in de 69e minuut voor Rasmus Lindgren in de ploeg.

 

Vorig seizoen was geen enkele invaller van FC Groningen in staat om te scoren, en het is Género Zeefuik nu al twee weken achtereen gelukt, en eerder deze competitie Richairo Zivkovic (2x) en Michael de Leeuw ook al!

 

Tjaronn Chery zat opnieuw niet echt in de wedstrijd; er ging te weinig aanvallende dreiging van hem uit. Hij werd kort voor tijd gewisseld voor Tom Hiariej, die dit seizoen net als Hilal Ben Moussa voor het eerst bij de selectie zat. Maar als Erwin van de Looi over Krisztian Adorjan beschikt zou hebben, dan zou Chery wellicht al eerder naar de kant zijn gehaald.

 

Hans Hateboer maakte zijn debuut bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. De 19-jarige verdediger van Jong FC Groningen, die als rechtsback en als centrale verdediger kan spelen, traint al zeer regelmatig mee met het eerste elftal en doet het erg goed. Hij speelt op amateurbasis in Groningen, maar ontwikkelt zich erg goed.

 

Niet bij de selectie vandaag zaten David Texeira en Emil Johansson. Gistermiddag gaf Erwin van de Looi voor FCG Radio al aan dat hij in plaats van Texeira voor een middenvelder zou kiezen; uiteindelijk bleken er twee middenvelders op de bank te zitten, te weten Tom Hiariej en Hilal Ben Moussa.

 

Vóór de wedstrijd werd officieel afscheid genomen van Leandro Bacuna, die het bij Aston Villa uitstekend doet. Hij stond al twee keer in de basis en werd na de wedstrijd Aston Villa - Liverpool tot man of the match gekroond. Geweldig!

 

Sfeeractie van de Groningen Fanatics: Welkom in de stad die geen tijd kent,

met het Centraal Station en het Peerd van Ome Loeks

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Lindgren (69’ Zivkovic), Chery (85’ Hiariej); Kirm (46’ Zeefuik), Van der Velden, Kostic.
Rest bank: Luciano, Ekong, Hateboer, Ben Moussa.

 

Opstelling Ajax
Vermeer; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen; Schöne, Poulsen, Serero; Sana (81’ Fischer), Sigthorsson (69’ Hoesen), Krkic (82’ Andersen).
Rest bank: Cillessen, Van der Hoorn, Klaassen, Ligeon.

 

Toeschouwers: 21.670
Scores: 18’ Schöne (Krkic) 1-0; 76’ Zeefuik (rebound) 1-1.

 

Scheidsrechter: Gözübüyük
Overige officials: Schaap, Steegstra en Koekoek
Gele kaarten: 79’ Chery, 84’ Fischer, 93‘ Van der Velden en Boilesen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.