Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

354 gasten online

FC Groningen wint Stadsderby bij Be Quick 1887: 0-3; hattrick Zeefuik

FC Groningen en Be Quick 1887, de twee Groningse clubs die in hun klasse op het hoogste niveau uitkomen, willen de stadsderby graag nieuw leven inblazen en de banden tussen beide clubs aanhalen. Het is de bedoeling dat dit spektakelstuk vanaf vandaag jaarlijks op de agenda gaat staan; vanavond werd er op de Esserberg voor 1.450 toeschouwers afgetrapt!

 

Reportage van FC Groningen TV:

 

 

Eindstand: 0-3; opstelling FC Groningen, scoreverloop en wedstrijdverslag verderop

Scoreverloop:

51' 0-1 Género Zeefuik (strafschop na overtreding op David Texeira)

65' 0-2 Género Zeefuik (prachtige assist van Rasmus Lindgren over 35 meter)

81' 0-3 Género Zeefuik (zelf opgezet, koel afgerond)

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld (46' Lindgren), Chery (46' Texeira), Ben Moussa; Van der Velden, Zeefuik, Zivkovic

Bankbezetting: Luciano, Johansson, Lindgren, Hateboer, Burnet, Ekong, Texeira, Mennega 

 

Basisopstelling Be Quick 1887 (bron):

Snijders; Ottens, Renken, Adams, Van Dijken; Mak, Modderman, Strengholt; Hoxhaj, Van der Leij, Inge

 

 

 

FC Groningen verscheen, bij afwezigheid van de drie internationals (Adorjan, Kirm en Kostic) en de twee geblesseerden (De Leeuw, wel als toeschouwer aanwezig, en Letschert), toch met een sterke opstelling op de Esserberg. Onder aardig grote publieke belangstelling verrichtte commissaris van de koningin Max van den Berg de aftrap. De Trots van het Noorden nam snel het heft in handen en kon al snel een aantal keren gevaarlijk worden. In de beginfase was het Tjaronn Chery die zich met een aantal goede passes weet te onderscheiden. Met name Género Zeefuik, maar ook Nick van der Velden werd een aantal keer prima bediend door de beweeglijke middenvelder, maar telkens weer vonden zij keeper Hindrik Snijders van Be Quick op hun weg, die met knappe reddingen een doelpunt wist te voorkomen.

Hoewel FC Groningen een duidelijk veldoverwicht had in de eerste helft, bleven de kansen beperkt. Een stug verdedigend Be Quick had niet heel veel moeite om een toch vrij slordig en in een te laag tempo spelend Groningen in bedwang te houden. Wel had de bal nog in de eerste helft op de stip gemoeten na eerst hands en vervolgens ook nog eens een overtreding op Zeefuik binnen het strafschopgebied van Be Quick, het fluitsignaal bleef echter uit. In de aanval mocht Zivkovic voor het eerst 90 minuten naast Zeefuik spelen en hoewel dit naar onze mening wel een uitstekend koppel voor de toekomst is, moeten we voor nu toch voorzichtig de conclusie trekken dat de jonge Zivkovic nog zal moeten groeien in de duels voordat hij aanspraak mag maken op een basisplaats. Wel zien wij voor de toekomst muziek in dit koppel!

Waar Be Quick aan het begin van de tweede helft in de persoon van Frank Harms met een nieuwe keeper onder de lat verscheen, bracht de trainersstaf van FC Groningen Rasmus Lindgren en David Texeira in de ploeg. Zij kwamen voor Kieftenbeld en Chery in de ploeg. Doordat Texeira als rechtsbuiten binnen de lijnen kwam, verhuisde Nick van der Velden naar de positie achter de spitsen, en dat is een positie waar hij toch nog beter tot zijn recht komt.

Al na goed vijf minuten in de tweede helft viel alsnog het eerste doelpunt. Na een overtreding op David Texeira, die na een slechte balaanname maar wat graag tegen de grond ging toen hij licht aangetikt werd, ging de bal op de stip. Género Zeefuik liet deze kans niet onbenut en joeg de bal onberispelijk en hard tegen de touwen. In een mooie tegenaanval was Be Quick wel dicht bij de gelijkmaker, maar Marco Bizot kon zich net lang genoeg maken om de bal over de lat te tikken. Aan de andere kant had Zivkovic de score bijna met een bijzonder fraai schot verdubbeld, maar keeper Harms redde knap.

In de 64ste minuut wisselde Be Quick zeven spelers, en dat kwam het spel van de Topklasser niet ten goede. Rasmus Lindgren bracht vervolgens Género Zeefuik met een geweldige pass over 35 meter in stelling en de spits wist deze assist wel op waarde te schatten. Met een gedecideerd schot wist hij de score te verdubbelen: 0-2.

Een kleine tien minuten voor het einde wist dezelfde Zeefuik, vanavond de beste man van het veld, de score zelfs nog verder uit te bouwen. Een door hem zelf opgezette aanval wist hij vervolgens zelf af te ronden en dus was er sprake van een zuivere hattrick, waarbij hij met iets meer geluk zelfs nog de 0-4 had kunnen scoren.

Na afloop van de wedstrijd mocht de conclusie worden getrokken dat hier sprake was van een zeer nuttige oefenwedstrijd waarin een aantal spelers de kans kreeg de trainersstaf ervan te overtuigen dat zij van toegevoegde waarde kunnen zijn voor deze ploeg. Hierbij denken wij met name aan Ben Moussa (speelde niet heel opvallend, maar viel zeker niet uit de toon) en Zivkovic, waarbij Zivkovic vermoedelijk met steeds langere invalbeurten klaargestoomd zal worden voor het grote werk. 

 

Fotoreportage van Be Quick 1887 - FC Groningen van Wouter:

 

DSC_0002
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0015
DSC_0018
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0039
DSC_0040
DSC_0045
DSC_0049
DSC_0052
DSC_0055
DSC_0058
DSC_0064
DSC_0066
DSC_0071
DSC_0073
DSC_0074
DSC_0078
DSC_0081
DSC_0083
DSC_0086
DSC_0091
DSC_0092
DSC_0094
DSC_0095
DSC_0098
DSC_0104
DSC_0105
DSC_0111
01/41 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = =

 

Eerder vandaag schreven we al:

 

FC Groningen zal het moeten doen zonder de vanwege interlands opgeroepen (en in het geval van Timo Letschert ook alweer geblesseerd afgehaakte) spelers. Trainer Erwin van de Looi kan om die reden geen beroep doen op Andraz Kirm, Krisztian Adorjan en Filip Kostic van het eerste elftal. Michael de Leeuw is net als Timo Letschert geblesseerd. Richairo Zivkovic, die we voor het gemak bij de eerste elftal rekenen, is wél van de partij. FC Groningen schrijft op de clubsite dat de morgen 17 jaar wordende aanvaller zich pas zaterdag hoeft te melden bij de KNVB. Zivkovic speelt maandag met Oranje onder-18 in en tegen Schotland een oefeninterland.

 

Erwin van de Looi, op de clubsite van de FC: "Een leuk affiche. Wij zullen met de best denkbare ploeg aantreden. De weersomstandigheden zijn prima voor het bezoeken van een aantrekkelijke oefenwedstrijd, dus we hopen op veel publiek."

 

In haar 42-jarige historie trof FC Groningen pas één maal in een officieel duel op Be Quick 1887. Op 14 augustus 2001 werd in het kader van het bekertoernooi op de Esserberg een pot afgewerkt; de profs wonnen met 0-5 door doelpunten van Dejan Curovic (3x) en Hans Visser (2x). Met dank aan FCG Stats weten we nog precies in welke opstelling FC Groningen die wedstrijd voor de dag kwam: 

 

Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Melchior Schoenmakers (Paul Janssen), Mohammed Allach, Magnus Johansson, Joey Hardarson (Jordi Hoogstrate), Hugo Alves Velame, Sander van Gessel, Ignacio Tuhuteru, Gabor Torma (Dejan Curovic), Hans Visser

 

Be Quick 1887 speelt dit seizoen voor het eerst in haar 126-jarig bestaan in de Topklasse. De ploeg van trainer Mischa Visser speelde tot nu toe twee wedstrijden, die beiden in een gelijkspel eindigden. Thuis tegen HBS uit Den Haag stond er na afloop een uitslag van 3-3 op de borden (Be Quick 1887 leidde tot de 90e minuut nog met 3-1...); in Noordwijkerhout werd 1-1 gespeeld tegen VVSB.

 

Bij Be Quick 1887 maken diverse spelers met een FC Groningen-verleden deel uit van de selectie van het eerste elftal, zoals Rob van der Leij, Jesse Renken, Brian Inge en Petrit Hoxhaj.

 

Wij zijn blij met het voornemen jaarlijks een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen. Tot vanavond!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.