Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

FC Groningen plaatst zich met zakelijke zege op AFC voor 3e bekerronde

Onze vuisten begonnen steeds meer te jeuken. Volgens RTV Noord-Holland was het duel AFC - FC Groningen als risicoduel aangemerkt, met als gevolg dat de kassa's van Sportpark Goed Genoeg vanmiddag gesloten bleven. Althans, dat werd vooraf gecommuniceerd. Bij aankomst bij het sportpark bleken ze echter gewoon open.

 

Wat een ridicuul ontmoedingsbeleid van de foute Eberhard van der Laan, die wél de mond vol heeft van het onrecht dat ajax-supporters met betrekking tot de uitwedstrijd bij PSV in zijn hypocriete ogen is aangedaan.

 

Wij waren vanavond in Amsterdam present en vanaf het vertrek van de Fan Tour berichtten we live op Twitter over het duel; ons wedstrijdverslag staat hieronder!

 

Beide ploegen kort vóór de aftrap

 

Eindstand: 0-2; wedstrijdverslag staat hieronder!

 

Onderaan het artikel staan interviews die RTV Noord na de wedstrijd met Erwin van de Looi en Maikel Kieftenbeld heeft gehouden.

 

Samenvatting AFC - FC Groningen (Fox Sports)

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

27' 0-1 Filip Kostic (assist Tom Hiariej)

 

TWEEDE HELFT

60' Género Zeefuik 0-2 (mooie stift; assist Tjaronn Chery)

 

Kort wedstrijdverslag eerste helft:

FC Groningen was in het eerste bedrijf de betere ploeg, maar moest oppassen voor de gevaarlijke counters van AFC, dat in de persoon van keeper El Abdallaoui één van zijn beste spelers had. De goalie had zich in het Topklasse-duel tegen Be Quick 1887 ook al met diverse goede reddingen onderscheiden, en was ook vandaag goed op dreef.

 

AFC liet het initiatief zoals verwacht veelal aan FC Groningen in de hoop er in de omschakeling snel uit te kunnen komen. Het eerste schot op doel was van Tjaronn Chery, maar zijn doelpoging was een prooi voor de keeper. Aan de andere kant moest Eric Botteghin ingrijpen bij een plotseling voor Marco Bizot opdoemende Amsterdammer. AFC probeerde met kleine overtredingen om FC Groningen niet in het spel te laten komen. Vervolgens kreeg AFC nog een paar kansen, o.a. na balverlies van Tjaronn Chery. In het eerste kwartier wist de FC nog weinig uitgespeelde kansen te creëren, maar in de 27e minuut was het raak. Filip Kostic rondde een prima voorzet van Tom Hiariej doeltreffend af: 0-1! De aanval was opgezet door de goed opstomende Giliano Wijnaldum.

 

Nick van der Velden kreeg vóór de rust nog een paar mooie kansen. De keeper van AFC redde op een goede vrije trap van hem. Beide ploegen gingen met een 0-1 stand in het voordeel van de Groningers de kleedkamers in.

 

Kort wedstrijdverslag tweede helft:

FC Groningen kwam goed uit de kleedkamers; AFC begon opnieuw met kleine overtredingen. De Trots van het Noorden bleef een veldoverwicht houden, maar creëerde te weinig kansen. De marge bleef derhalve slechts één doelpunt; een linke zaak. AFC dacht het tij te kunnen keren met twee wissels kort na elkaar (o.a. Pepijn Kluin, oud-Groninger, kwam in de ploeg), maar wij kunnen altijd terugvallen op Género Zeefuik, die helemaal los is. In de 60e minuut was hij voor de zevende (!) wedstrijd op rij trefzeker: met een fraai stiftje verschalkte hij de keeper van AFC. De assist kwam overigens op naam van Tjaronn Chery, die vanmiddag echter niet sterk speelde en met zijn nonchalante spel herhaaldeijk balverlies leed. Wel liet hij zien over een uitstekende vrije trap te beschikken. Hij moest zijn meerdere echter in de doelman van AFC erkennen.

 

Kort na zijn doelpunt werd Zeefuik gewisseld. Michael de Leeuw verving hem en ging 'op tien' spelen; Nick van der Velden schoof door naar de positie van diepe spits.

 

Van der Velden lanceerde nog een mooi schot, en even later ging de wat aangeslagen ogende Filip Kostic naar de kant. Andraz Kirm verving hem. Zowel De Leeuw als Kirm kunnen echter niet terugkijken op een goede invalbeurt. Tom Hiariej was vandaag wél één van de betere spelers, en ook de viermans verdediging (Burnet - Wijnaldum - Botteghin - Kappelhof) functioneerde uitstekend.

 

Door de voorsprong van FC Groningen kreeg de ploeg ook wat meer ruimte. De wedstrijd werd om die reden iets aantrekkelijker. Weer Nick van der Velden probeerde het met een schot. De bal vloog echter net naast.

 

Richairo Zivkovic mocht acht minuten vóór het einde ook nog wat minuten maken; hij kwam voor Nick van der Velden in de ploeg. Met zijn eerste balcontact was Zivkovic meteen gevaarlijk; zijn schot ging echter net naast.

 

Het bleef uiteindelijk bij 0-2. FC Groningen speelde bij vlagen aardig, maar de overwinning kan eerder als zakelijk dan als sprankelend omschreven worden. Bij bekerduels tegen op papier mindere tegenstanders gaat het echter maar om één ding: een ronde verderkomen. Dit is vandaag gelukt - FC Groningen zit donderdag in de pot voor de derde ronde!

 

Erg sympathiek: na de wedstrijd maakt Marco Bizot een praatje met de

meegereisde supporters van FC Groningen

 

= = = = = = = = = =

 

Eerder vandaag schreven we al:

 

Er zijn ca. 800 kaarten verkocht; als de wedstrijd als normaal bekerpotje zou zijn aangemerkt, dan zouden er op de thuisvakken enkele honderden supporters extra op het duel zijn afgekomen, en ook het uitvak zou gezellig druk zijn geweest.

 

De plaatselijke autoriteiten prefereren echter een crematoriumambiance, en wat ons betreft hoort hierbij een zakelijke overwinning van de Trots van het Noorden. Het voorbeeld van SC Cambuur verdient navolging. De Leeuwarders, die zondag gehakt van de dorpelingen uit Heerenveen gaan maken, moesten net als de fans van FC Groningen met een verplichte buscombi reizen. In Katwijk werd gisteren vervolgens eenvoudig gewonnen; de Katwijkse burgemeester kan weer rustig gaan slapen. Zaterdag is het gewoon weer Capelle-uit. Geen gedoe.

 

Opstelling FC Groningen:

Zeefuik (63' De Leeuw)

Kostic (73' Kirm) -  Chery - Van der Velden (83' Zivkovic)

Hiariej - Kieftenbeld

Burnet - Wijnaldum - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

Bankbezetting FC Groningen:

Luciano, Magnasco, Ekong, Ben Moussa, Kirm, De Leeuw, Zivkovic


Niet bij de selectie:

Timo Letschert (geschorst), Krisztian Adorjan, Nick Bakker, Henk Bos, Rasmus Lindgren en David Texeira (allen geblesseerd), Emil Johansson (gepasseerd)

 

Opstelling AFC:
El Abdallaoui, Willemsen, Galata, Moelee, Samsom, Theuns, Van Moll (51' Kluin), Jens (57' Hey), Jansen, Patrick (73' Meulemans), Wulffraat

 

 

20 supporters van FC Groningen reizen met deze bus naar Amsterdam;

ze kregen van de club allemaal een lunchpakket aangeboden!

 

Fotoreportage van alle vandaag tot nu toe gemaakte foto's:

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
13-5
14
15
16
01/17 
start stop bwd fwd

 

 

Interview met Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd (RTV Noord):

 

 

Interview met Maikel Kieftenbeld na afloop van de wedstrijd (RTV Noord):

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.