Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

375 gasten online

FC Groningen op inzet, hartstocht en strijd langs PSV; kolkende Euroborg weer onneembare vesting

Tegenstanders komen weer met knikkende knieën naar de Euroborg, zoveel is na het zinderende spektakelstuk van vanmiddag duidelijk. In een met name na rust kolkende Euroborg knokte de voor elke centimeter strijdende Trots van het Noorden zich langs PSV, en besliste de strijd door een doelpunt van Filip Kostic. De Serviër was goed in de loop aangespeeld door Tjaronn Chery, die de bal van Nick van der Velden had gekregen uit een snel genomen vrije schop.

 

De zege was echter niet tot stand gekomen als Marco Bizot niet zo formidabel zou hebben gekeept. De doelman was vanmiddag niet te kloppen en speelde volgens één van onze lezers 'als een Van Leeuwen' - een groter compliment is voor een keeper van FC Groningen niet denkbaar.

 

Zó zag de schitterende sfeeractie eruit vanuit de Stoker-woontoren

 

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting FC Groningen - PSV

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Phillip Cocu na de wedstrijd (extreem slechte verliezer!!!)

Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd

Interview met Marco Bizot na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Phillip Cocu vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport: 

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Phillip Cocu na de wedstrijd

Interview met Marco Bizot na de wedstrijd

Portret met Filip Kostic en Richairo Zivkovic

 

Prachtige reportage van Frits Kor:

 

 

Inmiddels hebben we ook een mooie fotoreportage van Wouter Pauwels toegevoegd!

Met het noemen van een aantal spelers doen we de overigen echter tekort. Het collectief stond vanmiddag als een huis, was bereid voor elkaar door het vuur te gaan en had de echte wil om te winnen. De centrale verdediging (met name Eric Botteghin heerste als vanouds en haalde onvoorstelbaar veel weg) stond vanmiddag prima en kan wat ons betreft de komende weken blijven staan, en ook de beide backs deden wat ze konden om de heren Depay en Bakkali uit te schakelen. Zowel Stefano Magnasco als Giliano Wijnaldum, die een wel erg offensieve Filip Kostic voor zich had die maar weinig meeverdedigde, knapten veel vuil werk op. En als het even wat minder liep, dan kon de ploeg altijd nog terugvallen op de twaalfde man die fanatiek meeleefde en de fans met toetende oren huis- of kroegwaarts deed keren. 

 

De irritatieprijs van de dag gaat overigens naar Zakaria Bakkali, die het bloed onder de nagels van spelers en fans van FC Groningen haalde door bij elke minieme aanraking als een stervende zwaan tegen de grond te gaan. De onverlaat heeft in Ola Toivonen een goede leermeester gehad. De Zweed eindigde in genoemd klassement overigens als tweede: ook zijn bloedzuigende vaardigheden zijn onvolprezen.

 

Na de krachtsinspanning van vanmiddag is FC Groningen op een gedeelde vijfde plaats terug te vinden met een achterstand van twee schamele puntjes op koploper FC Twente. Wat gaat dit seizoen ons nog brengen? Op naar Arnhem - Vitesse kan de borst natmaken!

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels

 

DSC_0028
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0038
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0045
DSC_0048
DSC_0054
DSC_0055
DSC_0057
DSC_0066
DSC_0072
DSC_0078
DSC_0080
DSC_0090
DSC_0132
DSC_0168
DSC_0199
DSC_0200
DSC_0201
DSC_0203
DSC_0215
DSC_0218
DSC_0238
DSC_0242
DSC_0258
DSC_0264
DSC_0265
DSC_0266
DSC_0270
DSC_0275
DSC_0288
DSC_0289
DSC_0295
DSC_0297
DSC_0298
DSC_0299
DSC_0307
DSC_0314
DSC_0316
DSC_0321
01/42 
start stop bwd fwd

 

 

Eerste helft

De wedstrijd begon nadat een imposant doek vanaf de Noord Tribune was gerold, wát een prachtige sfeeractie! Género Zeefuik zat vanmiddag niet bij de selectie; als reservespits kreeg Richairo Zivkovic de voorkeur.

 

Vanaf minuut één was duidelijk dat FC Groningen met de al verwachte intenties aan het duel was begonnen: vroegtijdig druk zetten, en de Brabanders, die een broertje dood hebben aan fysiek doortastende tegenstanders, niet in het spel laten komen. Deze strategie kan een ploeg natuurlijk niet 90 minuten lang volhouden, en daardoor was het logisch dat de noorderlingen de teugels na een kwartier wat lieten vieren, om ze na een half uur weer strakker aan te trekken.

 

Het spel golfde in de eerste helft op en neer, en we zagen kansen aan beide kanten. Een paar maal kon Krisztian Adorjan net niet bij de bal uit een voorzet van Filip Kostic; Marco Bizot moest handelend optreden bij inzetten van Memphis Depay.

 

Bruma werd al binnen het eerste kwartier door Kevin Blom op de bon geslingerd omdat hij Kostic vloerde; in de tweede helft ontsnapte hij aan een tweede gele kaart. Voor een overtreding op de opgekomen Giliano Wijnaldum werd toen echter niet gefloten.

 

FC Groningen begon zoals gezegd onstuimig aan het duel, maar de iets betere kansen waren voor PSV. De FC pikte de draad na een half uurtje weer op. Een kopbal van Eric Botteghin, uit een hoekschop van Nick van der Velden, kon maar net van de lijn worden gehaald, en tot de rust was FC Groningen weer de bovenliggende partij. De spelers van PSV bewezen opnieuw slecht met druk zetten te kunnen omgaan: de bal werd herhaaldelijk uitgeschoten. De ruststand had echter zomaar 0-1 kunnen zijn, maar wie anders dan Marco Bizot redde geweldig op een inzet van Ola Toivonen.

 

Met een welverdiend applaus werden de spelers van FC Groningen bij het rustsignaal naar de kleedkamers begeleid.

 

Tweede helft

Het tweede bedrijf zal de supporters nog lang heugen - wat een geweldige drie kwartier, met spanning tot de laatste minuut, kregen ze voorgeschoteld!

 

Al in de beginfase kregen beide ploegen weer wat kansen, met beide keepers in de hoofdrol. PSV-keeper Tyton verwekte een vrije schop van Tjaronn Chery (prima spelend na rust) tot corner, en Marco Bizot - het wordt eentonig - redde prima bij een schot van Depay.

 

In de 50e minuut kon het publiek uit z'n dak gaan. Filip Kostic scoorde, en de verdiende voorsprong voor de FC was een feit. Net als vóór rust was het eerste kwartier fantastisch, en de voorsprong van FC Groningen was loon naar werken. Het spel van de ploeg van Erwin van de Looi verslapte echter niet meer. Phillip Cocu probeerde het tij nog te keren met een drietal wissels (Tim Matavz, onzichtbaar vanmiddag, ging in de 67e minuut naar de kant en zijn naam werd ook door de Groningse fans gescandeerd), maar de voorsprong bleef tot het einde op de borden staan. Door een wonder werd er nl. niet meer gescoord.

 

FC Groningen kreeg meer ruimte door de voorsprong (Richairo Zivkovic werd meteen na de 1-0 uit de dug-out gestuurd en viel in de 61e minuut in voor Krisztian Adorjan), en Zivkovic had de 2-0 op z'n schoen, maar mikte uit een pass van de weer uitstekend spelende Nick van der Velden net naast het doel van Tyton.

 

PSV leek na de 1-0 de overtuiging te missen om de Groningse verdediging te slechten, en de thuisploeg bleef tot het einde als leeuwen vechten. De laatste minuten, waaronder maar liefst vier minuten blessuretijd, waren zenuwslopend, maar toen Blom voor het laatst floot steeg er een orkaan van geluid op uit de toch al fanatiek meelevende Euroborg. De ereronde van de spelers was prachtig, de hele middag was geweldig. Op deze manier winnen, strijdend voor elke grasspriet - dat is wat de mensen hier in Groningen willen zien! En nu: nagenieten!

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl: 

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (76’ Lindgren), Kieftenbeld, Chery (85’ De Leeuw); Adorjan (62’ Zivkovic), Van der Velden, Kostic.
Rest bank: Luciano, Burnet, De Leeuw, Letschert, Kirm, Lindgren en Zivkovic.

 

Opstelling PSV
Tyton, Brenet, Bruma, Hendrix, Willems, Maher, Schaars (61’ Hiljemark), Toivonen, Bakkali (75’ Jozefzoon), Matavz (67’ Locadia), Depay.
Rest bank: Bertrams, Zanka, Arias, Van Ooijen

 

Toeschouwers: 19.776
Scores: 50’ Kostic (Chery) 1-0

 

Scheidsrechter: Blom
Overige officials: Langkamp, Steegstra en Sanders
Gele kaarten: 13’ Bruma, 54’ Kieftenbeld, 79’ Lindgren, 91’ Jozefzoon, 93’ Zivkovic.

 

C1-junioren VV Appingedam wapperen voor FC Groningen (foto via Hans Scholten)

 

Geweldige sfeeractie op Noord vóór aanvang van het duel (deze en volgende foto's: fcgonline.nl)

 

Weer een duidelijk en terecht statement tegen FOX 

 

Ruud Vreeman: geen geliefde burgemeester van Groningen (lees 1 en 2)

 

Spelers en fans na afloop in extase

 

 

Ga mee naar Arnhem!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.