Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

377 gasten online

FC Groningen knokt zich na rust naar 0-3 zege bij Heracles en voorlopige 3e plaats in Eredivisie; meegereisde supporters zorgen voor fantastische sfeer

FC Groningen heeft vanavond door doelpunten van Filip Kostic (2x) en Richairo Zivkovic zijn 400e overwinning in de Eredivisie behaald. Maar belangrijker dan deze statistiek is het gegeven dat de FC er vanavond in is geslaagd verdiend drie punten op vreemde bodem te behalen en de meegereisde fanatieke aanhang een geweldige avond te bezorgen.

 

De Trots van het Noorden staat na de 0-3 overwinning op Heracles Almelo op een prachtige, voorlopige derde plaats en kan rustig afwachten welke concurrenten zondag tegen puntverlies zullen aanlopen. FC Groningen zal als de ploeg in vorm beginnen aan de volgende wedstrijd, de op voorhand beladen en interessante thuiswedstrijd tegen het verbazend sterk aan de competitie begonnen PEC Zwolle. Grunn deed vanavond door de goede teamprestatie andermaal aan klantenbinding en mag zich verheugen op een volle Euroborg tegen de equipe van Ron Jans!

 

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting Heracles Almelo - FC Groningen

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Jan de Jonge na de wedstrijd

Interview met Richairo Zivkovic na de wedstrijd

Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Jan de Jonge vóór de wedstrijd

 

Inmiddels hebben we een fotoreportage van Wouter toegevoegd!

FC Groningen begon vanavond in de opstelling die zich vanaf medio deze week op het trainingsveld al aftekende, dus met Andraz Kirm op de plek van de geblesseerde Nick van der Velden, en met Richairo Zivkovic opnieuw in de punt van de aanval. Nick van der Velden, Género Zeefuik en Hilal Ben Moussa bevonden zich in de eerste helft van het duel, tot groot plezier van de ruim 400-koppige meegereisde aanhang, in het uitvak - het tekent de prachtige wisselwerking tussen spelers en fans.

 

Vóór de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-Heracles- en GVAV-coach Ron Dellow (99).

 

Scheidsrechter Richard Liesveld had al na vier minuten naar de stip kunnen wijzen, omdat Eric Botteghin binnen de beruchte lijnen contact had met Mark Uth. Liesveld floot wel, maar gaf tot opluchting van iedereen met groen-wit bloed een vrije trap aan FC Groningen, en verstrekte Uth bovendien een gele kaart voor een Schwalbe. Uth kreeg in het verloop van de eerste helft nog een grote kans, maar het was toch vooral FC Groningen dat het beste van het spel had. De ploeg van Erwin van de Looi stond goed georganiseerd, had in de persoon van Eric Botteghin weer een echte leider in de verdediging, Tom Hiariej speelde sterk op het middenveld en voorin werden de vleugels gezocht waar maar mogelijk.

 

De FC moest wel oppassen voor de snelle uitbraken van de Heraclieden. Het leed nl. teveel balverlies. Als FC Groningen het vizier echter iets scherper had afgesteld, dan was het met een voorsprong de rust ingegaan. Omdat met name Richairo Zivkovic fraaie kansen echter onbenut liet stond er na 45 minuten nog altijd een 0-0 op de borden.

 

Het uitvak begeleidde FC Groningen met applaus richting de catacomben, omdat het de strijdlust en aanvallende intenties absoluut kon waarderen, maar met name Dick Lukkien uitte zich voor de camera’s van FOX verre van lovend over het gebodene.

 

Wie verwacht had dat FC Groningen flitsend uit de startblokken zou schieten om vanaf de allereerste minuut van de tweede helft de lakens uit te delen, die vergiste zich. De spelers van de trainer Van de Looi begonnen slap aan het tweede bedrijf, en zagen Heracles het initiatief overnemen. Gelukkig verzuimde Bryan Linssen een goede kans te benutten, anders hadden de Groningers zelfs een achterstand ongedaan moeten maken.

 

Lang duurde het slappe verweer van de Groningers niet. Het spelbeeld van de eerste helft (een goede organisatie met voldoende dreiging naar voren) kwam weer meer en meer bij FC Groningen tot bloei, en de gasten kwamen na een uur spelen zelfs op voorsprong. Richairo Zivkovic liet met een knap schot zijn vijfde doelpunt in deze competitie aantekenen, en het uitvak, dat vanavond geen minuut stil was en zelfs buitenshuis een echte twaalfde man was, explodeerde.

 

Met Heracles was het op slag gedaan, en het duel was feitelijk gezien zes minuten later al beslist toen Filip Kostic de 0-2 binnenschoot. De bal werd door een speler van Heracles van richting veranderd, maar dat mocht de pret niet drukken. Kostic snelde onmiddellijk naar Erwin van de Looi en vloog zijn trainer in de armen - hij is blij met het in hem gestelde vertrouwen.

 

De Almeloërs waren geknakt, en het wachten was op het definitieve genadeschot. Dat kwam er in de 85e minuut. Richairo Zivkovic, in de tweede helft zeer scherp spelend en voor het eerst de volle 90 minuten binnen de lijnen, loste een prachtig schot op de vandaag - in tegenstelling to de weer in een puike vorm stekende Marco Bizot - verre van betrouwbaar ogende Remko Pasveer. De keeper van Heracles pareerde de prima doelpoging nog wel, maar vanuit een moeilijke hoek was Filip Kostic er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten.

 

Met het derde doelpunt van de Groningers was de eindstand bereikt, en het grote feesten in het uitvak kon nu echt beginnen. De fans bleven tot ver na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Liesveld in het uitvak zingen en springen, en het feit dat ons wedstrijdverslag het levenslicht pas ver na twaalven ziet kan hiermee worden verklaard.

 

De spelers vierden de overwinning uitgebreid met de fans - het was vanavond echt genieten geblazen voor wie live ter plaatse was.

 

Waar gaat FC Groningen dit seizoen eindigen? Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat de ploeg van Erwin van de Looi voorin bijzonder productief is (28 doelpunten in 13 duels, tegen vorig seizoen 36 goals ... in een heel seizoen!), en achterin een steeds solidere defensie heeft. De ploeg oogt van week tot week meer ingespeeld, en het zal voor spelers als Timo Letschert, Michael de Leeuw en - nota bene captain - Rasmus Lindgren een hele toer worden om zich weer in de basis te knokken.

 

De doelstelling ’spektakel bieden’ wordt vooralsnog thuis én uit met vlag en wimpel gehaald, en FC Groningen is bovendien inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen - een beter antwoord op de zeperd bij FC Twente was niet denkbaar!

 

Foto's vanuit het uitvak:

 

091120132944_1
091120132947_1
091120132948_1
091120132955_1
091120132956_1
091120132957_1
091120132958_1
10
1/8 
start stop bwd fwd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Kirm (62’ De Leeuw), Zivkovic, Kostic (88’ Lindgren).
Rest bank: Van der Lei, Ekong, Burnet, Adorjan, Lindgren, Hateboer

 

Opstelling Heracles Almelo
Pasveer; Van Dijk, Streutker, Veldmate (80’ Schenkeveld), Davidson; Rienstra (64’ Bel Hassani), Quansah, Bruns; Rosheuvel, Uth (71’ Amoah), Linssen.
Rest bank: Telgenkamp, Dorda, Tannane, Belterman

 

Toeschouwers: 8.480
Scores: 61’ Zivkovic (Chery) 0-1, 67’ Kostic (Chery) 0-2, 85’ Kostic (rebound) 0-3.

 

Scheidsrechter: Liesveld
Overige officials: De Vries, Lapar en Mulder
Gele kaarten: 3’ Uth (fopduik), 45’ Hiariej (overtreding op Bruns), 82’ Van Dijk (overtreding op Chery)

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels rond het duel:

 

DSC_0001
DSC_0009
DSC_0011
DSC_0025
DSC_0027
DSC_0029
DSC_0032
DSC_0034
DSC_0036
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0043
DSC_0053
DSC_0057
DSC_0062
DSC_0066
DSC_0069
DSC_0080
DSC_0087
DSC_0088
DSC_0090
DSC_0093
DSC_0098
DSC_0104
DSC_0122
DSC_0126
DSC_0150
DSC_0162
DSC_0173
DSC_0174
DSC_0175
DSC_0217
DSC_0223
DSC_0224
DSC_0226
DSC_0228
DSC_0238
01/37 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.