Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

148 gasten online

Onthutsend en onverklaarbaar slecht begin wordt FC Groningen opnieuw fataal - beschamende vertoning tegen Heerenveen

Vanmiddag is op een manier, die bij de supporters van FC Groningen nog lang zal nadreunen, duidelijk geworden dat de beleving van spelers hoe je een wedstrijd moet beginnen in de verste verte niet aansluit bij de verwachtingen van de fans. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Wie verwacht had dat FC Groningen scherp aan de wedstrijd zou beginnen en de ultieme wil om te winnen zou etaleren, die kwam bedrogen uit. Onbegrijpelijk, in de wetenschap dat er een beladen pot tegen Heerenveen op het programma stond die na twee nederlagen op rij gewonnen moest en zou worden.

 

De Groningers startten extreem passief aan het duel, verloren elke bal en hadden geen weerwoord op de Friezen, die hoog druk zetten en wél wisten wat er in dit soort wedstrijden verwacht wordt. Ook Nick van der Velden zou dit overigens wel geweten hebben, daarvan zijn wij overtuigd.

 

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting FC Groningen - sc Heerenveen 

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Marco van Basten na de wedstrijd

Interview met Yoëll van Nieff na de wedstrijd

Interview met Dick Lukkien in de rust
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Marco van Basten vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Marco van Basten na de wedstrijd

Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd

 

Sfeerreportage van Frits Kor:

 

 

Onderaan het wedstrijdverslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Natuurlijk, het allemaal anders kunnen lopen als Bas Nijhuis - zelden hebben we hem en zijn collega-prutsers langs de zijlijn zó dramatisch zien fluiten en vlaggen, maar dit verklaart de groen-witte nederlaag niet! - in de 24e minuut voor een strafschop had gefloten toen er een overtreding op Michael de Leeuw werd gemaakt, maar het zou van elke realiteitszin gespeend zijn om de 1-3 nederlaag die FC Groningen vanmiddag leed hiermee in een ander daglicht te stellen. De schuld van de nederlaag moet FC Groningen bij zichzelf zoeken. 

 

Dom balverlies van de zwak op dreef zijnde Johan Kappelhof leidde in de 33e minuut tot de 0-1 van Van la Parra, en de faliekant verkeerd timende en ook verder zeer slecht spelende Lorenzo Burnet stond aan de basis van de 0-2, luttele minuten later. Toen Maikel Kieftenbeld in de 38e minuut met rood werd weggestuurd (op een metertje afstand kreeg hij de bal tegen zijn arm aangeschoten) en Finnbogason de strafschop benutte die Nijhuis tot overmaat van ramp ook nog toekende, toen was de strijd alweer lang en breed gestreden voordat die goed en wel was losgebarsten. De 1-3 van Michael de Leeuw in de 86e minuut, uit een strafschop, was slechts van statistische waarde, evenals de rode kaart die Otigba in de 72e minuut kreeg toen hij Michael de Leeuw een doorgang naar het doel belette.

 

Net als tegen AZ en ajax startte FC Groningen onverklaarbaar slecht aan de wedstrijd, en deze start duurde vanmiddag de volledige eerste helft, een minuut of vijf daargelaten waarin FC Groningen wél van zins leek om de tegenstander op te jagen en het nog schaars aanwezige gras op te vreten. FC Groningen begon met twee verse krachten aan de tweede helft (Hans Hateboer voor Lorenzo Burnet en Rasmus Lindgren voor Filip Kostic, die een blessure had opgelopen), maar de thuisploeg ontbeerde het geloof in eigen kunnen, en Heerenveen hoefde niet zo nodig. Feitelijk was de wedstrijd qua speelbeeld een kopie van AZ  - FC Groningen. Hoe zat het ook weer, met die ezel en die steen?

 

De hervatting van de competitie mag met één schamel puntje uit vier duels als volslagen mislukt beschouwd worden, en de verkeerde play-offs zijn opeens in het zicht gekomen. Veel tijd om na te treuren is er niet: woensdag wacht FC Twente alweer, opnieuw op onze eigen onbespeelbare akker.

 

Tactische bespiegelingen  - leuk en aardig, maar belangrijker is of de spelers in hun hoofd een omslag kunnen maken. Dit is hard nodig om nog iets uit dit seizoen te kunnen halen. Natuurlijk, de verschillen zijn klein, maar FC Groningen begaat nu al drie keer op rij dezelfde fout - het begint te slap, tam en timide aan een wedstrijd. Drie maal leidde dit tot een nederlaag, en ook FC Twente en zelfs Go Ahead Eagles zullen woensdag en zondag raad weten met een zich slap verwerend FC Groningen. Werk aan de winkel, technische staf en spelers! Het merkwaardige is dat Erwin van de Looi drommels goed weet dat het aspect 'hoe zit het in het hoofd' van doorslaggevend belang is voor het resultaat - dit ventileert hij wekelijks. Kennelijk is er echter meer nodig om deze boodschap bij zijn spelers te doen laten landen. Verontrustend!

 

Het blijft ons overigens een raadsel waarom Tjaronn Chery opnieuw zo nodig uitgefloten moest worden. Als er één speler is die wekelijks wél zijn longen uit het lijf loopt, dan is hij het. Natuurlijk, lang niet al zijn acties lukten vanmiddag, maar dit is voor een creatieve speler wél voor een deel aan het schandalig slechte veld te wijten, en verder stond hij dit seizoen aan de basis van menig gevaarlijke aanval. En dan nog. Van uitfluiten zijn maar weinig spelers beter gaan voetballen... 

 

Prachtige sfeeractie van de Groningen Fanatics voorafgaande aan de wedstrijd

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Burnet (46’ Hateboer), Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Chery, Kieftenbeld (38’ rood), Van Nieff (78’ Zeefuik); Kostic (46’ Lindgren), De Leeuw, Kirm.
Rest bank: Van der Lei, Hiariej, Adorjan, Zivkovic.

 

Opstelling sc Heerenveen
Nordfeldt, Marzo, Otigba (72’ rood), Kum, Van Anholt, Van Roon, Ziyech, Van den Berg (64’ Sinkgraven), Van La Parra (86’ Slagveer), Finnbogason, Basacikoglu (67’ Lurling).
Rest bank: Vandenbussche, De Kamps, Warmolts, Van Aken.

 

Toeschouwers: 20.193
Scores: 33’ Van La Parra (Finnbogason) 0-1, 36’ Ziyech (-) 0-2, 40’ Finnbogason (strafschop) 0-3; 86’ De Leeuw (strafschop) 1-3.

 

Scheidsrechter: Nijhuis
Overige official: Van de Ven, Schaap en Mulder
Rode kaarten: 38’ Kieftenbeld (hands), 72’ Otigba (overtreding op doorgebroken speler)
Gele kaarten: 20’ Kieftenbeld, 70’ Hateboer, 85’ Marzo, 88’ Lurling

 

Fotoreportage van Wouter van FC Groningen - sc Heerenveen:

 

DSC_0004
DSC_0006
DSC_0009
DSC_0011
DSC_0015
DSC_0017
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0022
DSC_0024
DSC_0026
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0037
DSC_0039
DSC_0041
DSC_0048
DSC_0054
DSC_0061
DSC_0064
DSC_0065
DSC_0076
DSC_0090
DSC_0091
DSC_0093
DSC_0094
DSC_0099
DSC_0100
DSC_0106
DSC_0112
DSC_0114
DSC_0125
DSC_0154
DSC_0157
DSC_0172
DSC_0174
DSC_0195
DSC_0202
DSC_0204
DSC_0205
DSC_0207
01/45 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.