Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

Publiek de grote verliezer na saaiste FC Groningen - Feyenoord sinds mensenheugenis; elftal van Erwin van de Looi komt zeer zwak voor de dag

Thuiswedstrijden van FC Groningen tegen Feyenoord stonden in het nog niet zo grijze verleden garant voor spektakel en vaak één of drie punten voor de Trots van het Noorden, maar achteraf beschouwd waren de aanwezigheid van Milko Djurovski en de door de Groningen Fanatics voor hem gemaakte sfeeractie zo'n beetje de enige hoogtepunten van deze zondagmiddag. Zijn bondige speech ('Nice to be here, thanks for everything!') werd met een klaterend applaus begroet, maar de handen konden in het vervolg van de wedstrijd in de buutse van de toeschouwers. Door besluiteloosheid, een eclatant gebrek aan lef, beweging op het middenveld en aanvallend vermogen wist de plichtmatig en zeer slecht spelende equipe van Erwin van de Looi zich amper kansen te creëren.

 

Milko Djurovski - voor eeuwig een fenomeen

 

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting FC Groningen - Feyenoord

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Ronald Koeman na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Dick Lukkien in de rust van de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Ronald Koeman vóór de wedstrijd

 

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Ronald Koeman na de wedstrijd

 

Marco Bizot tegenover RTV Noord: "Niet alle spelers gaven 100%, niet alleen vandaag niet"

 

Onderaan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

De ruststand was 0-1 in het voordeel van de gasten. De slecht verdedigde Ruben Schaken, die uit de rug van Eric Botteghin wegliep, was al na een kwartier trefzeker; FC Groningen, dat nog aardig aan de wedstrijd was begonnen, was in het restant van het eerste bedrijf niet bij machte acceptabele aanvallen op de mat te leggen. De tweede bal was vaak voor de gasten, waardoor het balbezit bij Groningers veelal van korte duur was.

 

Meteen na de hervatting had Richairo Zivkovic, in de ploeg gekomen voor de zwak acterende Tom Hiariej, de gelijkmaker op zijn voet, maar Feyenoord-goalie Erwin Mulder redde formidabel. Toen de bal er kort daarna aan de andere kant wél invloog (Stefan de Vrij wist te profiteren van slecht verdedigen van de Groningers, dat begon bij een merkwaardige trap naar achteren van Filip Kostic) was het geloof in eigen kunnen tot het nulpunt gedaald bij FC Groningen, waardoor het restant van de tweede helft, 40 lange minuten, het aankijken amper waard was.

 

Een ploeg die na de rust zegge en schrijve drie maal op doel schiet (Richairo Zivkovic in de 48e minuut, Krisztian Adorjan (78') en Rasmus Lindgren (91')) kan niet anders dan het deksel op de neus krijgen. Feyenoord, zonder zijn beste man Graziano Pellè niet eens in een puike vorm stekend, bleef simpel overeind, té simpel. Uit niets bleek vanmiddag dat FC Groningen nog fanatiek voor het bereiken van de play-offs wil strijden. Feyenoord was vanmiddag zeker te kloppen geweest, maar dan had er minder lamlendig en met veel meer passie en strijd gespeeld moeten worden.

 

Nick van der Velden stond vanmiddag voor het eerst sinds begin november weer in de basis, maar is nog lang niet terug op zijn oude niveau. Hij gaf na een uur zelf aan gewisseld te moeten worden. We hopen dat hij niet opnieuw last van zijn lies heeft gekregen.

 

Hans Hateboer was na een aantal malen balverlies geleden te hebben door zijn zelfvertrouwen heen, en durfde niet meer met bravoure langs de rechterkant van het veld te denderen. Hij zal van de wedstrijd van vanmiddag geleerd hebben. We kunnen het waarderen dat Erwin van de Looi hem liet staan, en niet hem maar de andere back - Lorenzo Burnet - wisselde in een laatste alles of niets poging om het tij te keren.

 

Veel meer valt er over de wedstrijd van vanmiddag werkelijk niet te vertellen. Van de vechtmachine van afgelopen seizoen is weinig over; FC Groningen doet in thuiswedstrijden absoluut niet aan klantenbinding en dit is voor ons de grootste teleurstelling die ons plaagt: het FC Groningen dat na de winterstop als dood katoen over de velden zwalkt vervreemdt zich van de trouwe fans. Verliezen mag, maar niet op deze manier. Het stadion zat vanmiddag vol - dé kans om de voorverkoop van seizoenkaarten een boost te geven. Dit is vanmiddag faliekant mislukt.

 

Op de Piet Fransen Tribune zullen de toeschouwers zich vanmiddag ronduit onveilig gevoeld hebben. Een groep van ca. 50 op rellen beluste aanhangers van Feyenoord was erin geslaagd kaarten voor de tweede ring te bemachtigen (onbegrijpelijk dat dat kan!), en na afloop van de wedstrijd waren de heren ook al weinig zinnigs van plan. Hoe anders moet het verklaard worden dat ze na het duel de A7 richting Duitse grens innamen, te voet?!? Speaker Wildeman adviseerde de toeschouwers na afloop te blijven zitten vanwege onrust buiten het stadion. De omgekeerde wereld! Hij had beter al tijdens de wedstrijd kunnen omroepen dat ingang twee gesloten zou blijven. Ook dit was ten tijde van het Oosterpark beter geregeld ('De hekken Parkzijde blijven na afloop gesloten').

 

Het is in onze ogen onbegrijpelijk waarom (1) er zo'n grote groep supporters van Feyenoord op de Piet Fransen Tribune kon plaatsnemen en (2) ze aldaar niet geïsoleerd werden, zoals onlangs wel gebeurde toen ze met een vergelijkbare groep bij FC Utrecht in het naast het uitvak gelegen thuisvak hadden plaatsgenomen. Vele fans van FC Groningen kijken terug op een angstige middag. De Feyenoorders konden ongestraft hun provocaties richting de Z-Side slingeren. De Feyenoorders zijn vanmiddag nl. vlak voordat de 0-1 viel begonnen door massaal en provocerend 'Feyenoord Hooligans' en 'Rotterdam Hooligans' te schreeuwen richting de Z-Side.

 

De escalatie was een gevolg van een in onze ogen amateuristische aanpak van de organisatie van dit duel, nota bene ondanks het feit dat er vorig jaar iets soortgelijks op de Koeman Tribune heeft plaatsgevonden, ook al tijdens FC Groningen - Feyenoord.

 

Inmiddels heeft FC Groningen op de clubsite bericht dat het de onrust op de Piet Fransen Tribune gaat onderzoeken.

 

Milko Djurovski bedankt de fanatieke aanhang van FC Groningen

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet (75’ Kirm); Hiariej (46’ Zivkovic), Lindgren, Chery; Van der Velden (62’ Adorjan), Zeefuik, Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Van Nieff, Wijnaldum, Magnasco.

 

Opstelling Feyenoord
Mulder, Van Beek, De Vrij, Mathijsen, Kongolo, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena (86’ Vormer), Schaken, Te Vrede (66’ Boëtius).
Rest bank: Lamprou, Armenteros, Bakkal, Nelom, Goossens.

 

Toeschouwers: 21.674
Scores: 15’ Schaken (Kongolo) 0-1; 49’ De Vrij (Vilhena) 0-2

 

Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Lobbert, Meenhuis en Van den Kerkhof
Gele kaart: 68’ Chery

 

Supporters van FC Groningen voelden zich vanmiddag onveilig in hun eigen stadion

(foto via Wilfred Dijksterhuis)

 

Fotoreportage FC Groningen - Feyenoord van Wouter Pauwels:

 

DSC_0031
DSC_0032
DSC_0038
DSC_0039
DSC_0040
DSC_0041
DSC_0046
DSC_0055
DSC_0058
DSC_0059
DSC_0060
DSC_0061
DSC_0066
DSC_0067
DSC_0068
DSC_0070
DSC_0071
DSC_0073
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0078
DSC_0085
DSC_0086
DSC_0088
DSC_0090
DSC_0091
DSC_0094
DSC_0096
DSC_0099
DSC_0100
DSC_0102
DSC_0104
DSC_0105
DSC_0112
DSC_0124
DSC_0128
DSC_0129
DSC_0130
DSC_0152
DSC_0154
DSC_0156
DSC_0159
DSC_0161
DSC_0162
DSC_0169
DSC_0170
DSC_0171
DSC_0182
DSC_0183
DSC_0186
DSC_0189
DSC_0190
DSC_0191
DSC_0192
DSC_0195
DSC_0196
DSC_0197
DSC_0199
DSC_0209
DSC_0216
DSC_0224
DSC_0225
DSC_0226
DSC_0235
DSC_0236
DSC_0237
DSC_0242
01/67 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.