Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

200 gasten online

Het bekeravontuur startte vanavond voor de Trots van het Noorden met een uitwedstrijd in Barendrecht, waar de strijd met de gelijknamige Topklasser Zaterdag aangebonden moest worden. Het bekertoernooi zat er gisteren voor diverse Eredivisionisten alweer op. Zo was oud-FC Groningen-keeper Agil Etemadi de held van Almere City FC.

In de afsluitende penaltyreeks slaagde ADO Den Haag er nl. vakkundig in welgeteld nul strafschoppen te verzilveren. Een dergelijke blamage bleef FC Groningen, dat zich vanavond gesteund wist door 26 hondstrouwe fans, bespaard. De ploeg speelde goed en won volkomen verdiend met 4-1!


Sportpark De Bongerd - beide ploegen kort vóór de aftrap

KORTE SAMENVATTING BVV BARENDRECHT - FC GRONINGEN

Fotoreportage BVV Barendrecht - FC Groningen van Wouter Pauwels:

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0038
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0048
DSC_0049
DSC_0050
DSC_0061
DSC_0063
DSC_0065
DSC_0069
DSC_0070
DSC_0074
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0080
DSC_0082
DSC_0086
DSC_0097
DSC_0098
DSC_0099
DSC_0100
DSC_0106
DSC_0111
DSC_0115
DSC_0116
DSC_0117
01/37 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:
18' 0-1 Danny Hoesen (assist Tjaronn Chery)
24' 0-2 Michael de Leeuw (assist Yoëll van Nieff)

66' 0-3 Nick van der Velden (assist Danny Hoesen)
73' 0-4
Jarchinio Antonia (assist Tjaronn Chery)
90' 1-4 Daniël Esajas

Opstelling FC Groningen:
Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld (71' Hateboer); Antonia (81' Islamovic), Hoesen, De Leeuw (46' Van der Velden)

Bank: Van der Vlag, Hateboer, Baas, Saban, Van der Velden, Islamovic, Bos

Opstelling BVV Barendrecht:

Van Splunter, Eekman, Stolk (46' Sönmez), Aarts, Monster, Almeida, Jongman (77' Van Katwijk), Van Gastel, Navajas Sánchez, Esajas, Opschoor (64' Van der Pluijm)

Bank: Langstraat, Van Dijk, Van Katwijk, Sönmez, Van der Pluijm, Mourits, Isoufi


Wedstrijdverslag

Eerste helft

We hadden iets meer publiek op Sportpark De Bongerd verwacht. Wellicht speelt het niet al te beste weer een rol. De spelers van FC Groningen oogden tijdens de warming-up bijzonder scherp. Laten we echter niet te vroeg juichen. De ploeg wekte vóór eerdere wedstrijden eveneens een felle en strijdbare indruk...

De beginfase van de FC is echter veelbelovend. De ploeg van Van de Looi gaat fanatiek op jacht naar een snelle voorsprong. Al snel in de wedstrijd krijgt FC Groningen een paar corners, maar vooralsnog leidt dit nog niet voor de gewenste 0-1. Barendrecht komt er in de eerste tien minuten niet aan te pas, maar echte kansen heeft de FC nog niet weten te creëren.

Aan de andere kant is het Jongman met een kleine kans voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen staat het nog altijd 0-0.

Tom Hiariej wordt in de 16e minuut op de bon geslingerd, na een nuttige overtreding op Esajas die er anders vermoedelijk kansrijk vandoor was gegaan. De vrije trap leidt tot niks. Kort daarna is het Danny Hoesen die zijn eerste officiële doelpunt voor FC Groningen scoort! Als we het goed hebben gezien was de assist van Tjaronn Chery.

Erwin van de Looi maant zijn ploeg aan door te gaan met druk zetten. Hij wil het duel snel in het slot gooien. Dit lijkt al in de 24e minuut te gebeuren. Michael de Leeuw verdubbelt de score uit een voorzet van Yoëll van Nieff!! Dit zullen de ca. 1.100 à 1.200 toeschouwers, die er op de wedstrijd zijn afgekomen, niet leuk vinden, de 26 Groningers uitgezonderd.

FC Groningen steekt veel energie in de wedstrijd; het ziet er veel beter uit dan de laatste weken. Nog binnen het halve uur staat de 0-3 ook al bijna op de borden, maar de bal treft slechts de binnenkant van de paal.

Barendrecht moet zich noodgedwongen beperken tot verdedigen. Danny Hoesen kopt de bal in de 31e minuut over het doel; het wachten is op het volgende doelpunt.

Een opvallende rol, in positieve zin, speelt Rasmus Lindgren. Hij legt een sterke partij op de mat, heeft overzicht en brengt rust. Barendrecht komt er af en toe natuurlijk wel uit, maar we zien toch geregeld dat bijna alle spelers van de thuisploeg teruggetrokken zijn.

In de slotfase van de eerste helft neemt FC Groningen wat gas terug; Barendrecht durft wat meer te voetballen. Michael de Leeuw moet nog wel even verzorgd worden omdat hij na een duel aangeslagen bleef liggen, maar al te ernstig zag het er niet uit. De Leeuw gaat wel naar binnen; FC Groningen speelt de eerste helft met tien man uit. Er komen nog twee minuten belessuretijd bij, en dan kan de FC de welverdiende rust in. En dan zit de eerste helft erop! Beste man van het eerste bedrijf: Rasmus Lindgren.

Tweede helft
Nick van der Velden
loopt zich in de rust warm; het zou ons niet verbazen als hij voor Michael de Leeuw in de ploeg gaat komen. De staf zal met De Leeuw geen enkel risico willen nemen.

Ook de thuisploeg heeft in de rust gewisseld: aanvaller Sönmez is voor verdediger Stolk in de ploeg gekomen. Inmiddels weten we dat Michael de Leeuw in de eerste helft bij het duel een scheurtje in zijn oor heeft opgelopen.

FC Groningen begint ook goed aan de tweede helft. Een schot van Jarchinio Antonia wordt gestopt door Barendrecht-keeper Van Splunter. Antonia wachtte te lang en was daardoor teveel naar de zijkant gedreven. Kort daarna komt Barendrecht er goed uit. Het schot van Daniël Esajas gaat echter naast. Dit was een beste kans.

Tom Hiariej en Jarchinio Antonia weten elkaar vanavond wel makkelijk te vinden. Antonia speelt toch duidelijk beter vanaf de rechterkant. In het vervolg van de tweede helft probeert Barendrecht slordigheden van FC Groningen in de counter af te straffen. De Topklasser oogt wat beter georganiseerd dan in de eerste helft.

FC Groningen komt vooralsnog niet in de problemen. De FC wacht wat meer af; Barendrecht komt echter niet tot een offensief. De ploeg bijt meer van zich af, maar dat is niet voldoende om wat met de slordigheden van de Groningers te kunnen doen. Het duel is na 66 minuten helemaal beslist als Nick van der Velden de 0-3 maakt, uit een assist van Danny Hoesen!

Natuurlijk, de wedstrijd zit er officieel nog niet op, maar dit is toch een beste opsteker voor FC Groningen!

Danny Hoesen had de score na een minuut of 70 verder kunnen uitbouwen. Hij loopt alleen op de keeper van Barendrecht af, maar scoort niet. Jarchinio Antonia doet dit twee minuten later, uit een assist van Tjaronn Chery, vrijstaand voor de keeper wel: 0-4! Even eerder was Hans Hateboer voor Maikel Kieftenbeld in het veld gekomen. Tom Hiariej schoof toen door naar het middenveld; Hateboer werd de nieuwe rechtsback.

Danny Hoesen lijkt zijn tweede doelpunt te maken, maar de goal wordt afgekeurd omdat er voor buitenspel was gevlagd. Dat moet dan echt op het randje zijn geweest!

In de 81e minuut wordt de vanavond vliegensvlugge Jarchinio Antonia vervangen door Dino Islamovic. Een paar minuten later krijgt Barendrecht weer eens een kansje - daar hebben wij er niet veel van gezien vanavond aan de kant van de thuisploeg. Toch een verdienste van FC Groningen dat lering heeft getrokken uit twee eerdere zeperds in uitwedstrijden, en met een goede instelling speelt. De ploeg laat de teugels een beetje vieren, maar heeft in de slotfase toch nog een paar beste mogelijkheden in de persoon van Dino Islamovic en Rasmus Lindgren. De doelman van Barendrecht doet echter wat hij kan en behoedt zijn ploeg voor een nog forsere afstraffing.

Vanavond was het eerste halve uur echt goed aan de kant van FC Groningen, en ook het tweede deel van de tweede helft.

BVV Barendrecht redt de spreekwoordelijke eer in de laatste minuut: Daniël Esajas scoort de 1-4. Leuk voor Barendrecht, maar toch jammer van dat tegendoelpunt.

Met de inburgering van Rasmus Lindgren is werkelijk niets mis. De uitblinker van de FC na een zeldzame mindere pass: 'Ahhhhhhh kutzooi'.

Na twee minuten belssuretijd zit de wedstrijd erop. Een prima spelend FC Groningen won volkomen verdiend met 4-1 van BVV Barendrecht, en weet donderdagavond laat wie de volgende tegenstander in het bekertoernooi is!

De eerste foto's:

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
01/11 
start stop bwd fwd

 

Statistieken over eerder gespeelde ontmoetingen tussen het in 1926 opgerichte DETO (Door Eendracht Tot Overwinning), later BVV Barendrecht, en FC Groningen zijn overzichtelijk. Beide verenigingen, hun rechtsvoorgangers (DETO resp. GVAV) incluis, kwamen nl. nimmer in een officieel duel tegen elkaar uit. De historie van onze tegenstander doet vermoeden dat we vanavond met een onderling boerentreffen van doen hebben. Wij citeren uit het stoffige verleden van DETO: Veel geld had de club in die tijd niet, penningmeester Leen Huizer moet het zwaar hebben gehad. Stoomwasserij Holland diende zich aan als de eerste 'sponsor'. Het bedrijf van de Gebroken Meeldijk schonk de doelnetten. Rijwielhandelaar De Boom plaatste als eerste een reclamebord langs het veld aan de Middeldijk. De contributie bedroeg 20 cent per week, voor een pilsje moest in die dagen 15 cent worden neergeteld. "Voor de wedstrijden moesten we met een schop en een kruiwagen eerst de koeiedrollen opruimen," weet toenmalig keeper Arie Boer. Na afloop was er geen douche, de spelers wasten zich met water uit de sloot.


Selectie BVV Barendrecht, seizoen 2014-2015

Barendrecht hoopt vanavond op een stunt. De club schrijft op de clubsite:
BVV Barendrecht speelt woensdagavond voor de negende keer in haar historie een officiële wedstrijd tegen een profclub. Die avond komt FC Groningen voor de tweede ronde van de KNVB-beker naar sportpark De Bongerd. De laatste officiële ontmoeting met een BVO in het bekertoernooi, dateert van 12 jaar geleden. In 2002 was TOP Oss op De Bongerd met 5-0 te sterk voor Barendrecht.

Verrassen tegen de profs lukte Barendrecht in de voorgaande ontmoetingen overigens nooit. PEC Zwolle (0-7), ADO Den Haag (1-3), Sparta Rotterdam (1-3), FC Eindhoven (2-8), Fortuna Sittard (0-6), NAC Breda (1-3) en FC Dordrecht waren ook te sterk voor de rood/witten. Hoewel FC Groningen woensdag de torenhoge favoriet is, hoopt BVV Barendrecht uiteraard dat het ditmaal wel kan stunten tegen de Eredivisionist.

Bekerprogramma tweede ronde:
Uitslagen dinsdag 23 september 2014
Scheveningen - FC Lisse 4-1
Capelle - FC Volendam 0-1
VVSB - Vitesse 1-2
Rijnsburgse Boys - Sparta 0-3
Spakenburg - NAC Breda 3-4
ONS Boso Sneek - FC Dordrecht 0-3
Flevo Boys - DOS `37 1-0
HHC Hardenberg - RKC Waalwijk 1-0
Excelsior Maassluis - FC Emmen 1-4
Deltasport - Willem II 2-1
VVV Venlo - Eindhoven 0-0, VVV-Venlo wint na strafschoppen
Kozakken Boys - Sportlust `46 1-2 na verlenging
Almere City FC - ADO Den Haag 2-2, Almere wint na strafschoppen
Roda JC - Heerenveen 2-1
ajax amateurs - NEC 2-2, NEC wint na strafschoppen

Programma woensdag 24 september 2014:
17.00 uur
HBS - Heracles Almelo 1-2
De Dijk - Fortuna Sittard 4-7 n.v.
AFC - Excelsior 0-2
DOSKO - De Graafschap 0-1

18.30 uur
JOS Watergraafsmeer - ajax 0-9

20.00 uur
PEC Zwolle - FC Oss 3-2
Barendrecht - FC Groningen 1-4
JVC Cuijk - GVVV 1-2
De Treffers - Telstar 2-1 n.v.
FC Den Bosch - SC Cambuur 0-4
Urk - UNA 2-1
ASWH - WKE 2-3
EVV - AZ 0-1
MVV - Helmond Sport 4-3 n.v.

20.45 uur
Go Ahead Eagles - Feyenoord 2-0

Programma donderdag 25 september 2014
18.30 uur
Achillles `29 - FC Twente 1-3

20.45 uur
PSV - FC Utrecht 2-0

Opzet en speeldata KNVB-bekertoernooi, seizoen 2014-2015 (bron: KNVB):
In totaal komen 85 teams uit in het KNVB bekertoernooi. Tijdens de loting zijn de betaaldvoetbalorganisaties, Achilles’29, de kampioenen van de Topklassen en de (plaatsvervangend) periodekampioenen van de Topklassen vrijgesteld van de eerste speelronde. Zij stromen in de tweede speelronde in.

1e ronde woensdag 27 augustus 2014:
42 deelnemers (amateurverenigingen)
21 wedstrijden (zoveel als mogelijk zaterdag- tegen zondagverenigingen)

2e ronde dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 september 2014:
64 deelnemers (21 winnaars 1e ronde + vrijgestelde en vrijgelote clubs)
32 wedstrijden (Europees spelende clubs komen niet tegen elkaar uit)

3e ronde dinsdag 28, woensdag 29 oktober en donderdag 30 oktober 2014:
32 deelnemers (32 winnaars 2e ronde)
16 wedstrijden (Europees spelende clubs komen niet tegen elkaar uit)

1/8e finales dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 december 2014:
8 wedstrijden (16 winnaars 3e ronde)

1/4e finales dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 januari 2015:
4 wedstrijden (8 winnaars 1/8e finales)

1/2e finales dinsdag 7, woensdag 8 of donderdag 9 april 2015:
2 wedstrijden (4 winnaars 1/4e finales)

Finale zondag 3 mei 2015, 18.00 uur:
Winnaar van eerst gelote halve finalewedstrijd wordt als thuisspelend team in de finale aangemerkt.


Sportpark De Bongerd, thuishaven van BVV Barendrecht
(De foto is ietwat gedateerd. Het complex is nl. iets veranderd in de loop van de tijd. Er staat een veel grotere tribune en er wordt op kunstgras gespeeld, aldus Voetbalrotterdam.nl)

Basisopstelling FC Groningen:

De Leeuw - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Bankbezetting:

Van der Vlag, Hateboer, Baas, Van der Velden, Saban, Islamovic, Bos

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.