Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

349 gasten online

FC Groningen boekte vandaag in competitieverband de zesde thuisoverwinning op rij (de laatste drie in het afgelopen seizoen en de eerste drie in dit nog prille seizoen werden gewonnen) en is terug in het linker rijtje, maar slechts weinigen zullen deze florissante statistieken bij het verlaten van de Euroborg op het netvlies gehad hebben. FC Groningen legde vanmiddag tegen Willem II nl. en teleurstellende partij voetbal op de mat, en verloor Tom Hiariej bovendien met een hamstringblessure.

Sfeerreportage FC Groningen - Willem II van Frits Kor:

Beeldmateriaal FOX Sports:
Samenvatting FC Groningen - Willem II
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Jurgen Streppel na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd
Interview met Jurgen Streppel vóór de wedstrijd

De equipe van Erwin van de Looi mocht uiteindelijk blij zijn dat het aan de ontmoeting, waarin FC Groningen absoluut niet aan klantenbinding deed, de volle buit heeft overgehouden. De 1-0 van Michael de Leeuw, in de 31e minuut vanaf de strafschopstip geproduceerd, bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten, maar het niveau daalde in de tweede helft tot ver onder de ondergrens.

De minste problemen kent de Trots van het Noorden defensief, maar in opbouwend, aanvallend en doeltreffend opzicht kwamen vanmiddag behoorlijke tekortkomingen aan het licht; de ploeg leek in de tweede helft bol te staan van de angst en onmachtig in het slechten van de Tilburgse linies. De ploeg grossierde in balverlies, het tijdens doordeweekse trainingen langdurig oefenen op direct en snel aanspelen ten spijt. In de vorm van vanmiddag wacht de FC komende week in De Kuip een loodzware opgave.

Wedstrijdverslag
Of het aan het warme nazomerweer lag zal wel nooit worden opgehelderd, maar FC Groningen legde vandaag een tempo aan de dag dat onvoldoende was om het tot de 1-0 compact spelende Willem II pijn te doen. De promovendus van coach Streppel had de zaakjes organisatorisch goed voor elkaar, en FC Groningen had grote problemen om door de dicht op elkaar staande linies van Willem II heen te breken.

Als er een verbod op het terugspelen op Sergio Padt en op 'tikkies breed' van kracht zou zijn geweest hadden we een geheel andere wedstrijd gezien, maar vanmiddag was de blik teveel naar achteren gericht. Met name Yoëll van Nieff en Johan Kappelhof leken bang om er eens goed uit te breken en gaven vaak de voorkeur aan risicoloze balletjes breed of terug. Als de FC al eens de lange bal hanteerde, dat betekende dit meestal subiet balverlies.

Het publiek uitte zijn ontevredenheid over het gebodene in de eerste helft voorzichtig, maar na een half uur spelen kwam er wat meer leven in de brouwerij. Yoëll van Nieff leek in de 28e minuut penaltyrijp naar de grond gewerkt te worden, maar scheidsrechter Nijhuis wuifde het weg. Drie minuten later floot Nijhuis, die een hardnekkige vrije trappen-spray van huis had meegenomen dat minutenlang zichtbaar bleef, wel voor een strafschop. Danny Hoesen werd in de mangel genomen, waarna Yoëll van Nieff de vrije schop tegen de hand van een in het strafschopgebied staande opponent schoot. Michael de Leeuw ontfermde zich over de bal en schoot prima raak: 1-0.

Na een fysiek boeiende fase van een aantal minuten, waarin Nijhuis ondanks allerlei slidings en harde duels goed liet doorspelen, werd duidelijk dat Willem II wat meer moest komen. Met name over de linkerkant kwamen de gasten meer op, maar tot grote kansen leidde dit vóór de thee nog niet. FC Groningen had juist te weinig opkomende backs; na rust liet Hans Hateboer, die de geblesseerd geraakte Tom Hiariej na een uur spelen kwam aflossen, wat dat betreft wel wat meer zien.

Over de tweede helft kunnen we vrij kort zijn. Dino Islamovic liep van de 47e tot en met de 80e minuut warm, waarna hij de ook vandaag hardwerkende maar kleurloze en ongelukkig spelende Danny Hoesen verving. Hoesen ging net als Hiariej geblesseerd van het veld. Islamovic deelde echter in de malaise, gezien de 100% kans die hij in de 87e minuut verkwanselde.

Na de rust kreeg FC Groningen veel meer ruimte, omdat Willem II offensiever moest spelen en de compacte stellingen meer en meer moest verlaten, maar de thuisploeg bleek schrikbarend onmachtig in het omgaan met deze nieuwe situatie. Balbezit was schaars, het tempo veel en veel te laag en Willem II deelde steeds meer speldenprikken uit. Sergio Padt stond vanmiddag prima te keepen, en bovendien toonden de Tilburgse aanvallers zich niet van hun effectiefste kant, anders was het fluitconcert dat het thuispubliek na afloop van de wedstrijd liet horen een stuk striemender geweest.

Nick van der Velden kwam in de 73e minuut voor Michael de Leeuw in de ploeg, en de supporters waren niet blij met het feit dat De Leeuw naar de kant ging. Van der Velden werd wel toegejuicht toen hij erin kwam, maar het legioen had De Leeuw graag langer aan het werk gezien.

Edit: Erwin van de Looi gaf na de wedstrijd voor de camera's van FOX Sports aan dat Michael de Leeuw zelf had aangegeven gewisseld te willen worden.

Toen ook Jarchinio Antonia een steile lijn naar beneden ging inzetten was het wachten eigenlijk op de 1-1. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet, en de drie punten bleven in Groningen, maar het was een wedstrijd om snel te vergeten ... ware het niet dat de aan de dag gelegde tekortkomingen helaas tot nadenken stemmen, en weinig hoop geven op de verwachting dat een volgende zeperd buitenshuis ver van ons af staat.

De eerste foto's, met o.a. de nieuwe look van de deuren van de Euroborg:

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

Opstelling FC Groningen
Padt; Hiariej (61’ Hateboer), Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Antonia, Hoesen (80’ Islamovic), De Leeuw (73’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Bos, Saban, Baas.

Opstelling Willem II
Lamprou, Van der Struijk, Wuytens, Peters, Dijks, Haemhouts, Braber (64’ Messaoud), Wuytens, Cabral (80’ Andrade), Armenteros, Sahar (59’ Ondaan).
Rest bank: Meul, Heerkens, Ippel, Heymans.

Toeschouwers: 18.811
Score: 31’ De Leeuw (strafschop) 1-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Overige officials: Van de Ven, Schaap en Otto
Gele kaart: 61’ Van der Struijk, 92’ Ondaan

Fotoreportage FC Groningen - Willem II tot aanvang duel van Wouter Pauwels:

Fotoreportage FC Groningen - Willem II vanaf aanvang duel van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.