Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

432 gasten online

FC Groningen is voor de vierde opeenvolgende maal tegen een troosteloze nederlaag in een uitwedstrijd aangelopen; in al deze wedstrijden scoorde de ploeg geen enkele keer. De timide manier waarop de equipe van Erwin van de Looi zich in De Kuip met onsamenhangend spel naar de slachtbank liet leiden, doet denken aan de tweede, bezielingsloze seizoenshelft van het tweede seizoen van Pieter Huistra - één van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van FC Groningen.

Slechts het feit dat de Eredivisie inmiddels van een abominabel niveau is, houdt de hoop in stand dat de verbleekte Trots van het Noorden her en der nog wel wat punten zal pakken, maar ook vanmiddag was het werkelijk niet best wat de FC liet zien - de 4-0 eindstand was een magere afspiegeling van het krachtsverschil in een wedstrijd waarin FC Groningen welgeteld tot nul schoten op doel kwam, futloos speelde en alleen bezig was met tegenhouden. Na rust speelde de ploeg even met twee spitsen (maar niet met twee spitsen die zich daarvoor lenen), en speelde tot de rode kaart voor Johan Kappelhof iets beter dan vóór de rust, maar getraind is er op die manier in de aanloop naar dit duel niet - hiervoor zijn meer trainingsuren nodig.

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting Feyenoord - FC Groningen
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Fred Rutten na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd
Interview met Fred Rutten vóór de wedstrijd

Beeldmateriaal NOS Sport:
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Fred Rutten na de wedstrijd

Maikel Kieftenbeld mist teamgevoel bij FC Groningen

Een ontgoochelde Maikel Kieftenbeld heeft na afloop van de wedstrijd voor de camera's van RTV Noord aangegeven op dit moment het echte teamgevoel bij FC Groningen te missen. "We moeten weer snel een team worden met elkaar", zo sprak hij. Hij mist de beleving, de manier waarop de spelers met elkaar omgaan en de teamuitstraling. Het interview is hier aan de rechterkant van het artikel terug te luisteren.

Het moge duidelijk zijn dat er de komende weken veel werk door de staf verzet zal moeten worden om de neuzen weer in de goede richting te krijgen. Kieftenbelds woorden zetten wel aan tot nadenken. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Vandaag was het de defensie die collectief door de mand viel, niemand uitgezonderd. Roland Baas maakte zijn de buut in een officiële wedstrijd van FC Groningen, en de A-junior zal over twee weken tegen Excelsior ongetwijfeld zijn tweede duel op het hoogste niveau maken. Erwin van de Looi kan dan nl. geen beroep doen op Johan Kappelhof, die in de 56e minuut, met geel op zak, aan de noodrem moest trekken om een fout van Yoëll van Nieff te herstellen, zijn tweede gele kaart toucheerde en dus kon inrukken. 

Beide backs, Yoëll van Nieff en Hans Hateboer, werden kinderlijk eenvoudig voorbij gelopen, en ook Johan Kappelhof speelde onder de maat, maar wat Eric Botteghin vanmiddag liet zien was al helemaal de Braziliaan-onwaardig. Laten we hopen dat het een eenmalige off-day betrof.

In de opbouw en dus voorin lukte ook helemaal niets. Beide vleugelaanvallers, Nick van der Velden en Jarchinio Antonia, werden vroegtijdig naar de kant gehaald, maar Dino Islamovic, die we graag in de buurt van eilandbewoner Danny Hoesen hadden gezien, mocht 90 minuten lang de bank warmhouden.

Feyenoord boekte vanmiddag nota bene de eerste overwinning in eigen huis, en viel bepaald niet op met een imponerend team en evenmin met imponerend veldspel. Het verweer van FC Groningen was echter zó slap dat ook een matig Feyenoord probleemloos won. Passie en strijd, bezieling, de wil om te winnen - bij het huidige FC Groningen zijn deze eigenschappen volstrekt afwezig. Voor een volksclub als FC Groningen een schande. Hoe bekocht moeten de 240 supporters, die de moeite hadden genomen de FC achterna te reizen, zich wel niet voelen?

Wijziging systeem: hoogste tijd!

De grote vraag is waar dit seizoen gaat eindigen, nu andermaal duidelijk is geworden dat Erwin van de Looi en Dick Lukkien de ploeg niet van een minimaal vereiste dosis zelfvertrouwen kunnen voorzien. Het is wat ons betreft de allerhoogste tijd om aan de strategie te gaan schaven. FC Groningen heeft maar liefst vijf centrumspitsen. Het wekelijks twee daarvan opstellen kan onmogelijk slechter werken dan het behoudende positiespel dat dit seizoen met name buiten de Euroborg, maar ook thuis, wordt geëtaleerd. De competitie ligt een week stil. Trainersstaf, grijp die kans! Het systeem moet aan het materiaal worden aangepast, en niet omgekeerd. Pas dan krijgt een ploeg vertrouwen.

Erwin van de Looi gaf na afloop voor de camera's van FOX aan na de rust met twee spitsen te hebben gespeeld, en dat het er toen wat beter uitzag. Inderdaad speelde Nick van der Velden toen meer in de punt van aanval. Van der Velden is echter geen centrumspits. De op de bank zittende Dino Islamovic is dat wel. Waarom Islamovic is aangekocht, maar structureel geen kans krijgt, is ons werkelijk een raadsel. Datgene dat hij op het trainingsveld laat zien rechtvaardigt veel meer speeltijd dan dat wat hij nu krijgt. En waarom een helft lang geforceerd wordt vastgehouden aan iets wat nu al wekenlang niet werkt begrijpen wij ook al niet. Zonder twee inzetbare flankaanvallers zijn twee controleurs er eentje teveel! Er zijn geen vastigheden meer na het vertrek van Kostic en Zivkovic. Gooi de handel dan eens om, structureel! Ook dan zul je wel eens verliezen, maar dan heb je tenminste wel gespeeld om te winnen. Nu wordt er alleen maar gespeeld om niet te verliezen. In het algemeen verlies je juist dan echter, en jaag je bovendien je supporters, sponsoren en goodwill weg.


De hondstrouwe meegereisde aanhang van FC Groningen

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof (56’ rood), Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Antonia (46’ Bos), Hoesen, Van der Velden (60’ Baas).
Rest bank: Van der Vlag, De Leeuw, Islamovic, Saban, Bijl.

Opstelling Feyenoord
Vermeer, Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom, El Ahmadi (83’ Vilhena), Immers, Clasie, Toornstra, Kazim (71’ Te Vrede), Manu (77’ Boëtius).
Rest bank: Mulder, Mathijsen, Basacikoglu, Karsdorp.

Toeschouwers: 44.000
Scores: 24’ Kazim (Immers) 1-0; 58’ Immers (El Ahmadi) 2-0, 84’ Boëtius (rebound) 3-0, 89’ Te Vrede (Immers) 4-0.

Scheidsrechter: Van Sichem
Overige officials: Siebert, Janson, Van de Graaf
Rode kaart (2x geel): 14’ & 56’ Kappelhof
Gele kaarten: 47’ Botteghin, 67’ Kieftenbeld

Fotoreportage Feyenoord - FC Groningen tot begin wedstrijd van Wouter Pauwels:

Fotoreportage Feyenoord - FC Groningen vanaf begin wedstrijd van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.