Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

221 gasten online

FC Groningen heeft vanavond op de Esserberg met 2-2 gelijkgespeeld tegen Hoofdklasser Be Quick 1887. De gasten leidden bij rust met 2-0 door doelpunten van Danny Hoesen en Michael de Leeuw; de voorsprong was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na rust stond er een op negen posities gewijzigd elftal, dat aanmerkelijk minder dominant was.

Be Quick slaagde er door doelpunten van Daan Driever en Thomas van Marle zelfs in op gelijke hoogte te komen. Al met al verzuimde FC Groningen echter om de derby met een ruime overwinning in zijn voordeel te beslissen. Zeker vóór rust had er een veel grotere voorsprong op de boren moeten staan. Positief is wel dat er meer dan voldoende werd gecreëerd.

Reactie Martijn van der Laan na zijn geslaagde rentree (bron: Groninger Gezinsbode):
Van der Laan vond het zelf ook wel lekker gaan, vertelde hij na afloop. "Maar ik had na een kwartier al last van mijn onderrug. Het veld van Be Quick is keihard, zonder demping. Ook niet erg bevorderlijk voor je liezen. Ik had ook niet meer dan een helft kunnen spelen"

Martijn van der Laan en Lorenzo Burnet maakten na lang blessureleed hun rentree. Burnet, die de laatste 20 minuten in actie kwam, speelde wat onopvallend, maar met name Van der Laan, die de gehele eerste helft op het veld stond, speelde uitstekend. Als linker centrale verdediger gaf hij blijk van zijn overzicht, en hij zorgde voor een snelle opbouw. Hij heeft een formidabele verre pass in huis; met één daarvan stelde hij Jarchinio Antonia in staat op de beslissende assist op Danny Hoesen te geven, waarna de openingstreffer een feit was. 

FC Groningen speelde vóór rust bij fasen sterk. De spelers waren constant in beweging en hadden een sterk naar voren gerichte drang. Na rust stonden er nog maar vier eerste elftalspelers in het veld, en twee A-junioren, en dit gaf Be Quick de kans langszij te komen. De stootkracht voorin viel toch wat tegen; van Jafar Arias en Arjen Hagenauw hadden we iets meer verwacht.

Fotoreportage Be Quick 1887 - FC Groningen van Wouter Pauwels:

Scoreverloop:

EERSTE HELFT:
8' 0-1 Danny Hoesen (assist Jarchinio Antonia)
33' 0-2 Michael de Leeuw (assist Mimoun Mahi)

TWEEDE HELFT:
55' 1-2 Daan Driever
86' 2-2 Thomas van Marle

Opstelling FC Groningen eerste helft (4-4-2):

De Leeuw - Hoesen
Mahi - Lindgren - Hiariej - Antonia
Van Nieff - Van der Laan  -Botteghin - Kappelhof
Padt

Opstelling FC Groningen tweede helft (4-3-3):

Mahi (69' Oldenburger) - Arias - Hagenauw
Kieftenbeld - Chery - Saban
Payne - Baas - Kappelhof (69' Burnet) - Bijl
Sietsma

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.