Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

FC Groningen is vanmiddag ook in de zevende Eredivisiewedstrijd die het in eigen huis mocht afwerken, en die door een fantastische sfeeractie vooraf werd gegaan, ongeslagen gebleven. Na 90 minuten, waarin inzet en strijd de boventoon voerden, stond er een 1-1 gelijkspel op de borden; deze stand was al bij rust bereikt. Michael de Leeuw zette de Euroborg al in de zevende minuut in vuur en vlam toen hij de Friese goalie Nordfeldt met een bekeken schot kansloos liet - zijn achtste goal al! Hierna mochten de bezoekers naar hartelust combineren en opkomen, en dit leidde in de 25e minuut tot de gelijkmaker.

Sfeerreportage van Frits Kor:

 

Martijn van der Laan tegenover RTV Noord over zijn wedstrijd

Beeldmateriaal van FOX Sports:

Samenvatting FC Groningen - sc Heerenveen

1-0 Michael de Leeuw

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Dwight Lodeweges na de wedstrijd

Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd

Interview met Joey van den Berg na de wedstrijd

Interview met Marten de Roon na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Dwight Lodeweges vóór de wedstrijd

Fotoreportage FC Groningen - sc Heerenveen van Wouter Pauwels:

DSC_0003
DSC_0006
DSC_0010
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0017
DSC_0019
DSC_0028
DSC_0032
DSC_0034
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0037
DSC_0042
DSC_0044
DSC_0050
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0054
DSC_0057
DSC_0058
DSC_0061
DSC_0068
DSC_0069
DSC_0071
DSC_0072
DSC_0076
DSC_0079
DSC_0083
DSC_0085
DSC_0088
DSC_0090
DSC_0091
DSC_0092
DSC_0093
DSC_0100
DSC_0101
DSC_0102
DSC_0104
DSC_0105
DSC_0108
DSC_0110
DSC_0115
DSC_0116
DSC_0117
DSC_0119
DSC_0120
01/47 
start stop bwd fwd

Een lucky schot van Luciano Slagveer belandde bij Mark Uth die Sergio Padt kansloos liet. FC Groningen raakte hierna danig van slag, grossierde in balverlies en verloor de slag op het middenveld. De ene na de andere aanval rolde richting Sergio Padt; de Friezen waren over de flanken erg gevaarlijk en snel. De Trots van het Noorden mocht van geluk spreken dat het bij rust niet tegen een achterstand aankeek, ook al omdat arbiter Nijhuis vlak vóór rust een penaltyrijpe overtreding op Slagveer onbestraft liet.

Erwin van de Looi gooide de verdediging in de rust om. Martijn van der Laan, als linksback in de basis gestart omdat Yoëll van Nieff op het allerlaatste moment ziek was afgehaakt, ging als linker centrale verdediger spelen, en Johan Kappelhof werd de nieuwe linksback. De opbouw van FC Groningen functioneerde hierdoor aanmerkelijk beter, en voorin was de afstemming tussen Michael de Leeuw en de vanmiddag in de basis debuterende Jafar Arias, die vóór rust beter gecoacht had moeten worden, eveneens beter verzorgd. Een doelpunt van Johan Kappelhof werd na een uur spelen afgekeurd, aangezien er voor hands en buitenspel was gevlagd.

Edit: Martijn van der Laan verklaarde na de wedstrijd tegenover RTV Noord dat hij in de rust naar de positie van linker centrale verdediger is gezet omdat hij vermoeidheidsklachten had (als linksback maak je veel meters, en hij komt net terug van een blessure), en ook om tactische redenen: de opbouw van achteruit zou dan beter verlopen.

SC Heerenveen kwam er tot een kwartier vóór het einde van de wedstrijd niet meer uit, en als de Friezen al eens richting het doel van Sergio Padt snelden, dan hadden ze in de persoon van Eric Botteghin een onneembare vesting - de Braziliaan heerste opnieuw als een veldmaarschalk.

Erwin van de Looi rook dat er meer inzat dan een punt, en offerde een controleur (Maikel Kieftenbeld) op voor een aanvaller (Mimoun Mahi). Even daarvoor was Nick van der Velden al in de ploeg gekomen voor Jafar Arias.

Het elftal van FC Groningen stond nu zó aanvallend dat sc Heerenveen opeens weer bloed rook, en er in het laatste kwartier vol voor ging. Het mag een wonder heten dat er in het restant van het vermakelijke duel niet meer werd gescoord. Zo zagen we Eric Botteghin uit een hoekschop van de Friezen tegen de paal van zijn eigen doel koppen, Sergio Padt redde bovendien een aantal malen formidabel; op inzetten van Slagveer en Uth. Bovendien ontsprong FC Groningen in de 85e minuut opnieuw de dans. Een vrij lompe ingreep van Martijn van der Laan jegens Joey van den Berg en vooral een charge van Michael de Leeuw seconden daarvóór leken opnieuw rijp voor een strafschop, maar Bas Nijhuis wilde er wederom niets van weten. Dit was het moment voor de trainersstaf van FC Groningen om te gaan voor een punt. Michael de Leeuw ging naar de kant, en Rasmus Lindgren, die zich in allerijl klaar had moeten maken, ging de defensieve gelederen versterken. In de laatste minuten vielen nog een aantal gele kaarten en gewonden, maar gescoord werd er niet meer.

Na 90 minuten mag de conclusie aan de ene kant zijn dat het gat met Heerenveen vier punten in Gronings voordeel is gebleven. Aan de andere kant wisten de Friezen zich meer kansen te creëren doordat ze, vaker dan de thuisploeg, gevaarlijke en scherpe aanvallen op de mat wisten te leggen. De opbouw van FC Groningen was met name vóór rust onder de maat, maar ook na de hervatting, toen FC Groningen een half uur lang de bovenliggende partij was, konden we het aantal kansen aan de vingers van één hand aftellen. Als er al gevaar was, dan stond Tjaronn Chery steevast aan de basis hiervan. Hij is en blijft de beste middenvelder bij de Groningers en één van de weinigen met creativiteit in zijn spel.

Positief was de rentree in de basis van Martijn van der Laan, die het als linksback al verdienstelijk deed maar na rust als centrale verdediger echt in de wedstrijd groeide. Johan Kappelhof is wat dat betreft een veel soberder verdediger, en we vragen ons af of hij mag blijven staan als Lorenzo Burnet weer wedstrijdfit is. Mogelijk moet Hans Hateboer vrezen voor zijn plek. Johan Kappelhof kan nl. ook prima als rechter verdediger spelen.

Jafar Arias liet met name na rust een aantal aardige dingen zien; laat hem de concurrentiestrijd met Dino Islamovic en Arjen Hagenauw maar aangaan! Danny Hoesen is overigens ook zondag nog geschorst.

Volgende week staat er voor FC Groningen opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, en wel tegen Vitesse. Drie dagen later worden we opnieuw in de Groene Hel verwacht, maar dan voor de beker tegen FC Volendam. Mooie tijden!

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van der Laan; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld (76’ Mahi), Chery; De Leeuw (87’ Lindgren), Arias (72’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Bijl, Burnet, Islamovic.

Opstelling sc Heerenveen
Nordfeldt, Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt, De Roon (75’ Schmidt), Sinkgraven, Slagveer, Van den Berg, Uth, Larsson
Rest bank: De Fockert, Thorsby, Dalgaard, Streutker, Raitala, Van Amersfoort.

Toeschouwers: 20.705
Scores: 7’ De Leeuw (Kieftenbeld) 1-0, 25’ Uth (Slagveer) 1-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Overige official: Van de Ven, Schaap en Pérez
Gele kaarten: 41’ Otigba, 52’ Van den Berg, 87’ Hateboer, 92’ Antonia

De sfeeractie 'Clubiconen blijven bestaan' in beeld:


Foto: fcgonline.nl


Foto: Jan Schuil

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.