Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

88 gasten online

 
FC Groningen is vanmiddag voor de 12e opeenvolgende maal in een thuiswedstrijd ongeslagen gebleven, en voor de vierde keer op rij werden de punten gedeeld. Na afloop van de spannende wedstrijd tegen FC Utrecht, een duel dat in een hoog tempo werd gespeeld en met name na rust enorm boeide aangezien beide ploegen toen volop voor de winst streden, stond er een 2-2 eindstand op de borden. Het was de eerste keer sinds 31 augustus jl. dat de Trots van het Noorden in het eigen bolwerk vaker dan één keer wist te scoren. Namens FC Groningen scoorden Tjaronn Chery en Michael de Leeuw, de spelers die ook al verantwoordelijk waren voor de zeven vorige Eredivisiegoals van de FC.
 

Lorenzo Burnet viel vanmiddag uit met een enkelblessure. Morgen wordt meer duidelijk over de ernst hiervan.

 

Aan het verslag hebben we een samenvatting en interviews van FOX en foto's toegevoegd.
 

FC Groningen had in de eerste helft een strafschop moeten hebben toen er in het strafschopgebied van FC Utrecht hands werd gemaakt; aan de 1-1 van Edouard Duplan ging hands vooraf. Danny Hoesen werd in de rust voor de teleurstellend spelende Jarchinio Antonia in de ploeg gebracht en speelde uitstekend; wij gaan er zonder meer vanuit dat Hoesen en De Leeuw woensdag tegen Vitesse in de punt van de aanval worden geposteerd. Beiden voelen elkaar goed aan en Danny Hoesen lijkt zich bovendien als een vis in het water te voelen met goede voetballers als Simon Tibbling, Albert Rusnák, Tjaronn Chery en (later) Mimoun Mahi in zijn buurt.

Van de beide nieuwe aanwinsten, die beiden hun debuut in de Euroborg maakten, viel met name Simon Tibbling op. Achterin heerste Eric Botteghin als vanouds. Hij speelde op het randje maar zijn soevereine en niemand ontziende acties leidden uiteindelijk niet tot een strafschop voor FC Utrecht.

Lorenzo Burnet viel al na een kwartier geblesseerd uit. Hij ging nogal onbezonnen af op Sergio Padt die de bal voor het oprapen had; de kleine Amsterdammer blesseerde zich hierbij. De ernst van de onnodig opgelopen blessure is nog niet bekend.

Doordat FC Groningen opnieuw niet wist te winnen kijkt het inmiddels wel tegen een achterstand van drie punten op zevende plaats aan die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Kort wedstrijdverslag
De wedstrijd werd voorafgegaan door het afscheid van Reint Delies, de oud-vrijwilliger van FC Groningen die onlangs op 88-jarige leeftijd is overleden.

Het duurde niet lang of Willem Janssen kreeg een grote kans voor FC Utrecht, uit een aanval via Yassin Ayoub en Kristoffer Peterson. Het schot van de aanvoerder vloog over het doel van Sergio Padt. De equipe van trainer Rob Alflen verstopte zich zoals vooraf al verwacht niet, en zette vrij hoog druk.

Nadat Albert Rusnák een aantal malen had laten zien over een prachtige verre pass te beschikken en Simon Tibbling meteen opviel met zijn snelheid, behendigheid en zijn van nature naar voren gerichtheid, was het Lorenzo Burnet die zichzelf met de hierboven al beschreven bedenkelijke en niet al te snugger ogende actie blesseerde. Yoëll van Nieff kwam voor hem in de ploeg, en dit betekende dat er meteen een streep kon door een offensieve wisselmogelijkheid: Mimoun Mahi, Nick van der Velden en Danny Hoesen zouden nu niet meer alle drie ingebracht kunnen worden.

Vlak voordat Burnet gewisseld werd was ook de eerste grote kans voor FC Groningen was een feit. Tjaronn Chery schoot hoog over het doel van Robbin Ruiter, uit een aanval over de schijven Lorenzo Burnet (zijn laatste actie) en Albert Rusnák.

FC Groningen moest beducht zijn voor snelle uitbraken van FC Utrecht; de thuisploeg verzuimde in de fases van balbezit van FC Utrecht om er 'bovenop' te zitten: FC Utrecht kreeg geregeld teveel ruimte.

Na een fase met diverse schoten die over de doelen vlogen (Kieftenbeld, Ayoub) had de bal in de 19e minuut op de stip gemoeten, toen bij een aanval via Rusnák en Chery door een speler van Utrèg hands werd gemaakt. Arbiter Edwin van de Graaf wuifde het voorval echter weg.

Simon Tibbling bleef gretig spelen en was altijd aanspeelbaar; net als vorige week hebben we van de kleine Zweed genoten.

Na een half uur spelen kwam FC Groningen op voorsprong. We zagen Hans Hateboer over het veld glijden: terwijl er helemaal geen bal in de buurt was kreeg hij een 'petetter' van Timo Letschert, de oerdomme voormalige speler van FC Groningen die bij elk balcontact door het thuispubliek werd uitgefloten. Tjaronn Chery nam de vrije schop en schoot die onhoudbaar voor doelman Ruiter in de rechter hoek.

Lang kon FC Groningen niet van de voorsprong genieten. Johan Kappelhof gaf met een wel erg nonchalante actie een corner weg, waarna Edouard Duplan, na hands gemaakt te hebben, de 1-1 liet aantekenen.

Tot de rust golfde het spel op en neer; de wedstrijd voltrok zich in een hoog tempo. Aan Jarchinio Antonia was het allemaal niet besteed. Hij werkte hard, maar speelde zeer ongelukkig, en bleef na rust dan ook terecht in de catacomben achter.

Met Danny Hoesen op de plek van Antonia speelde FC Groningen stukken beter. De FC begon erg goed aan de tweede helft, en nadat Michael de Leeuw eerst nog een kans onbenut liet (als hij op de voorzet van de door Tjaronn Chery bediende Danny Hoesen zou zijn ingegleden was er een grote kans opeen doelpunt geweest) scoorde hij even later wel, met zijn specialiteit: koppend, uit een afgemeten voorzet van Hans Hateboer.

Of dit het laatste doelpunt van Michael de Leeuw in dienst van FC Groningen is geweest zullen de komende dagen uitwijzen; feit is dat FC Groningen eindelijk weer eens twee keer in één wedstrijd had gescoord.

Opnieuw duurde het niet lang of FC Utrecht trok de stand gelijk. FC Groningen kreeg de bal achterin niet weg, waarna Yassin Ayoub uiteindelijk raak schoot.

In het vervolg van de wedstrijd zaten de toeschouwers op het puntje van hun stoel - er gebeurde van alles; het tempo was hoog. Zuinig omgaan met balbezit was belangrijk, want de tegenstoten van FC Utrecht waren soms vlijmscherp en levensgevaarlijk.

Kansen waren er nog voor o.a. Danny Hoesen, uit een voorzet van de voor Tjaronn Chery in de ploeg gebrachte Mimoun Mahi (durfde Erwin van de Looi een iets offensievere wissel Mahi voor Kieftenbeld niet aan?), en voor Edouard Duplan. In de 88e minuut was het in het strafschopgebied van FC Groningen een spervuur aan schoten en gevaarlijke acties; door een mirakel kwam FC Utrecht niet verder dan een schot op de lat en een corner.

Het publiek schreeuwde in de slotfase om 'alles of niets', en de spelers van FC Groningen streden tot het einde voor de drie punten, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan 2-2. Het publiek was vanmiddag echter de grote winnaar; het spelen om niet te verliezen is vervangen door spelen om te winnen. Er zit muziek in dit FC Groningen; de driepunters zullen - als het aanvallender spel ook tot het creëren van meer kansen gaat leiden - snel komen!


Kom woensdag allemaal naar FC Groningen - Vitesse!

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

Opstelling FC Groningen
Padt, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet (15’ Van Nieff); Chery (65’ Mahi), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Antonia (46’ Hoesen), De Leeuw.
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Van der Velden, Lindgren.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld (84’ Markiet), Janssen, Kali, Ayoub, Duplan, Haller (65’ Rubin), Peterson (76’ Barazite).
Rest bank: Verhoeven, Heerings, Diemers, Kallon.

Toeschouwers: 19.561

Scores: 32’ Chery (vrije trap) 1-0, Duplan (Ayoub) 1-1; 51’ De Leeuw (Hateboer) 2-1, 56’ Ayoub (-) 2-2.

Scheidsrechter: Van de Graaf
Overige officials: Geutjes, Brondijk en Pérez
Gele kaarten: 62’ Leeuwin, 75’ Mahi, 85’ Kali

Beeldmateriaal FOX Sports:
Samenvatting FC Groningen - FC Utrecht
1-0 Tjaronn Chery
2-1 Michael de Leeuw
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Rob Alflen na de wedstrijd
Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Willem Janssen na de wedstrijd
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd
Interview met Rob Alflen vóór de wedstrijd

Fotoreportage FC Groningen - FC Utrecht van Wouter Pauwels:

Sfeerreportage Frits Kor:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.