Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

358 gasten online

 
Tjaronn Chery - wat mag FC Groningen blij zijn met een speler met de verantwoordelijkheid en drive als de smaakmaker van FC Groningen. Tjaronn besliste de wedstrijd tegen FC Dordrecht met een doelpunt in de blessuretijd, waarna hij overmand werd door tranen en emoties. Na afloop van de wedstrijd droeg hij een shirt met de tekst Rust zacht Rico - een ode aan zijn goede vriend die een ernstig auto-ongeluk niet heeft overleefd. Groots en massaal was na afloop van het povere duel de steun van het publiek aan het adres van Tjaronn Chery, die we heel veel sterkte wensen. Kop d'r veur, Tjaronn!


 

Aan het verslag hebben we een samenvatting en interviews van FOX en een fotoreportage toegevoegd!

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Maikel Kieftenbeld vatte het gebeuren na afloop voor de camera's van FOX Sports bondig samen: "Het was een draak van een wedstrijd. Met dit spel gaan we niet vaak meer winnen." Het door angst geregeerde FC Groningen won vanmiddag wel, maar miste vorm, scherpte en vooral zelfvertrouwen; door de 2-0 zege stijgt de Trots van het Noorden naar plek acht op de ranglijst, een plaats die aan het einde van de competitie eventueel recht geeft op play-offs. Kort vóór rust had Albert Rusnák aan de leiding geschoten; de Slowaak was ook verantwoordelijk voor de assist op de uiteindelijke 2-0 die Tjaronn Chery in de 91e minuut op de borden schoot.

Eerste helft
FC Groningen begon vanmiddag in de op grond van de afsluitende training van zaterdagochtend al verwachte opstelling, dus met Lorenzo Burnet in plaats van de aan zijn kuit geblesseerde Desevio Payne. Verder ontbrak Johan Kappelhof bij de wedstrijdselectie. Zijn plaats op de bank werd ingenomen door Roland Baas.

De keuze voor Burnet pakte prima uit. Al na twee minuten bracht hij Mimoun Mahi met een prachtige pass in stelling. Mahi's voorzet op Tjaronn Chery was eveneens op maat; Tjaronns schot vloog net naast het doel van keeper Filip Kurto. In de tiende minuut was het opnieuw Lorenzo Burnet die Tjaronn Chery bediende; weer was Kurto het eindstation.

Het publiek vond het nodig al na 13 minuten het eerste fluitconcert richting de eigen ploeg te lanceren, dit nadat FC Groningen balverlies had geleden, waarna Mart Lieder namens de gasten naast schoot.

In het vervolg van de eerste helft ging de thuisploeg steeds meer grossieren in balverlies en een onnauwkeurige passing. Het verschil met de wedstrijd van vorige week tegen ADO was echter wel dat FC Groningen zich meer grote kansen creëerde. Eens te meer werd vanmiddag duidelijk dat FC Groningen een koelbloedige, effectief scorende spits mist. Mimoun Mahi stond na 17 minuten volledig vrij voor de vijandelijke keeper, een grote kans via Nick van der Velden, Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld leidde even later ook al niet tot de openingstreffer, en dat gold ook voor twee doelpogingen van opnieuw Mimoun Mahi.

De stand bleef derhalve 0-0, en het was dat Sergio Padt in de 37e minuut alert reageerde, anders had Lieder de gasten aan de leiding gebracht. Het doelpunt zou Maikel Kieftenbeld aan te rekenen zijn geweest. De captain van de FC had vrij dom en gevaarlijk balverlies geleden.

In de 44e minuut was het de tot dat moment vrij onzichtbare Albert Rusnák die op een wel heel belangrijk moment verantwoordelijk was voor de verlossende voorsprong van FC Groningen. Hij rondde een aanval, waarbij Lorenzo Burnet en Nick van der Velden betrokken waren, doeltreffend af.

Meteen werd Yoëll van Nieff uit de dug-out gestuurd om zich warm te lopen, en bij het begin van de tweede helft zagen we Simon Tibbling niet meer terug. In zijn plaats speelde Van Nieff.

Tweede helft
FC Groningen begon erg matig aan het tweede bedrijf. Er zat weinig lijn in het spel van de equipe van Erwin van de Looi, en eigenlijk werd deze lijn tot ca. de 80e minuut voortgezet. FC Dordrecht speelde tot dat moment veel op de helft van de tegenstander, maar leek met engelengeduld te loeren op een tegentreffer. Het tempo van Dordrecht was nl. extreem laag; de bezoekers rekten tijd waar ze konden, terwijl ze toch wel degelijk achter kwamen te staan. Het dwalende en zwalkende arbitrale trio paste zich overigens moeiteloos aan aan het niveau van het duel. Voor de heren is de buitenspelregel een onontgonnen terrein; arbiter Ed Janssen ontpopte zich bovendien opnieuw tot een pietlut eerste klas.

Dordt-trainer De Nooijer paste in de 75e minuut een dubbele wissel toe, en Mart Lieder, ook al geen toonbeeld van effectiviteit, kreeg kort daarna een enorme kans. Zijn schot vloog naast het doel van Sergio Padt, opnieuw prima keepend vandaag.

Hans Hateboer en invaller Juninho Bacuna kregen nog een paar kansen, maar de opleving as van bijzonder korte duur. De angst was vandaag niet uit de ploeg te krijgen; het publiek had het bij het rechte eind dat het de ploeg maande te gaan voetballen. Er zat vanmiddag nl. veel te weinig voetbal in de ploeg. FC Dordrecht was vandaag echter te slecht om hiervan te kunnen profiteren, zoals ADO vorige week wél in de slotfase toesloeg.

Het slot van de wedstrijd was prachtig. Een pass van Albert Rusnák richting Tjaronn Chery werd door laatstgenoemde feilloos binnengeschoten, waarna de emotionele ontlading groot en indrukwekkend was. Massaal en langdurig werd de naam van Chery gescandeerd. Heel mooi.

De trainersstaf zal zich zorgen moeten maken over het vervolg van de competitie. Het is te hopen dat er vertrouwen geput wordt uit de overwinning, maar er zal echt het nodige moeten verbeteren, anders zullen er weinig punten meer worden bijgeschreven en wordt ook de bekermissie een heikele affaire. Werk aan de winkel! De punten tellen echter - de grootste winst van vanmiddag.

Statistieken van clubsite FC Groningen:

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet; Rusnak, Tibbling (46’ Van Nieff), Kieftenbeld, Mahi (83’ Bacuna); Chery, Van der Velden (63’ Islamovic)
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Baas, Hoesen

Opstelling FC Dordrecht
Kurto; Van Deelen (58’ Goossens), Haddad, Lima (75’ Ten Voorde), Gosens; Van Overeem, Steenvoorden, Fortes; Klaiber, Lieder, Korte (76’ Biekman)
Rest bank: Te Loeke, Ekong, Alisic, Van Haaren

Toeschouwers: 21.017
Scores: 43’ Rusnak (Van der Velden) 1-0; 91’ Chery (Rusnak) 2-0

Scheidsrechter: Janssen
Overige official: Strijker, Dobre, Dieperink
Gele kaarten: 11’ Tibbling, 59’ Rusnak, 71’ Lima

Beeldmateriaal FOX Sports:
Samenvatting FC Groningen - FC Dordrecht
Interview met Tjaronn Chery na de wedstrijd
1-0 Albert Rusnák
2-0 Tjaronn Chery
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Gérard de Nooijer na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Dick Lukkien in de rust
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd
Interview met Gérard de Nooijer vóór de wedstrijd

Fotoreportage FC Groningen - FC Dordrecht van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.