Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

 
We kunnen niet anders zeggen dan dat we een frustrerend gevoel hebben overgehouden aan het duel tegen FC Twente, waarin FC Groningen twee punten heeft weggegeven. Na afloop stond er een 2-2 eindstand op de borden, maar de Trots van het Noorden schiet maar weinig op met de puntendeling, alweer het elfde in deze competitie. Bijna het halve elftal van de bezoekers pakte geel, maar Kevin Blom was hiermee nog bijzonder coulant. In de 35e minuut verzuimde hij de gruwelijk irritante Hakim Ziyech voor een belachelijke karatetrap tegen de knie van Lorenzo Burnet op een directe rode kaart te trakteren. Slechts een gele kaart was 's mans deel, en hoe Ziyech in het restant van het eerste bedrijf ook solliciteerde naar een tweede gele kaart - Blom, kennelijk een groot liefhebber van spelers die zich als een bloedzuiger over de velden bewegen, zag alles door de vingers en liet het elftal Tukkers intact. Hij benadeelde FC Groningen hiermee op een wel erg opzichtige wijze. We hadden het nog wel eens willen zien als FC Twente het vanaf het einde van de eerste helft met tien man had moeten zien te rooien.

 

Liesblessure Albert Rusnák


Albert Rusnák moest vandaag nog vóór de rust worden gewisseld, nadat hij na een duel verkeerd was neergekomen en zijn lies had verrekt. De Slowaak is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden van Slowakije Onder 21, die volgende week tegen Noorwegen en Oekraïne op het programma staan, maar zoals het nu lijkt blijft Rusnák in Groningen, aldus Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd.

Aan het verslag hebben we een samenvatting en interviews van FOX en een fotoreportage toegevoegd!

Kort na rust klemde Cuco Martina, de captain van FC Twente, de bal onreglementair in het strafschopgebied, maar de vrije trap ging naar de gasten. Een dramatische beslissing. Tenslotte ging Simon Tibbling in het strafschopgebied van FC Twente neer, en er was absoluut contact met de verdediger van de Tukkers. Niemand had iets kunnen zeggen als Blom de bal op de stip had gelegd. De blonde knaap deed het niet.

FC Groningen was vanmiddag de enige ploeg die er iets van probeerde te maken. Zowel in de eerste helft als na rust begon de equipe van Erwin van de Looi goed, maar in beide gevallen leidde de eerste de beste tegenaanval onmiddellijk tot een tegentreffer. Bij de 0-1 werd er door het middenveld van FC Groningen niet meedogenloos genoeg ingegrepen, waardoor Renato Tapia een half veld mocht oversteken om vervolgens doeltreffend uit te halen; bij de 1-2 werd er maar halfbakken verdedigd, waarna Joachim Andersen zomaar kon scoren - met dank aan Eric Botteghin, die zo vriendelijk was om te bukken.

FC Groningen liep daardoor grote delen van het duel achter de feiten aan. Het kwam twee keer op gelijke hoogte, eerst door een schot van Lorenzo Burnet en na de thee door een heerlijk afstandsschot van Mimoun Mahi, maar het miste de creativiteit en het scorende vermogen om de wedstrijd in Gronings voordeel te beslissen. Het was het vanmiddag allemaal net niet. Met de inzet was het in orde, maar het creëren van kansen blijft een probleem, en Danny Hoesen is en blijft een speler die wel in dienst van het elftal kan spelen maar volstrekt geen koele afmaker is. Hij liep er 90 minuten lang verloren bij.

Het is veelzeggend dat Sergio Padt vandaag één redding kon verrichten en twee keer het antwoord schuldig moest blijven op inzetten van FC Twente, dat wel een erg effectief potje voetbal op de mat heeft gelegd vandaag. Een potje voetbal waar de honden geen brood van lusten, maar dit terzijde.

FC Groningen is na de 2-2 van vanmiddag op een elfde stek terug te vinden. Het staat drie punten achter op de nummer acht, nota bene Willem II dat echter een beter doelsaldo heeft dan de Groningers. Het gat met de nummer zeven is gegroeid naar acht punten (en een extra punt voor het matige doelsaldo van de FC), kortom - de beker ontpopt zich van week tot week meer tot de enige reddingsboei voor FC Groningen, in plaats van dat we het bekertoernooi als een bonus kunnen zien.

FC Groningen had in de eerste helft in Lorenzo Burnet en Albert Rusnák haar smaakmakers; het was geen toeval dat de meeste dreiging toen vanaf de linkerkant kwam. Rusnák moest zich echter nog vóór de rust door Nick van der Velden laten vervangen; we nemen aan dat zijn vrijdag op de training opgelopen voetblessure weer opspeelde. Burnet en Rusnák voelden elkaar prima aan, maar nadat het koppeltje noodgedwongen was ontbonden, was het met de dreiging over links ook een stuk minder. Rechts is Johan Kappelhof van nature een stuk soberder dan Lorenzo Burnet links; de rechterflank kwam daardoor een stuk minder uit de verf vandaag. Centraal voorin werkte Danny Hoesen zoals gezegd hard, maar het rendement was nihil. Deels lag dan aan zijn teamgenoten, die hem bijna nooit goed aanspeelden, deels moet een spits ook uit mindere situaties meer kunnen halen dan Danny Hoesen vanmiddag deed.

Al met al had een iets minder stroef draaiend FC Groningen vandaag gehakt gemaakt van FC Twente - vooraf vooral voetballend geroemd, maar juist op dat vlak vandaag onthutsend slecht. Nick Marsman, één van de slechtste keepers in de Eredivisie, stond bij de Tukkers in het doel, maar de Groningers verzuimden hem met goed geplaatste schoten onder vuur te nemen. Toen Mimoun Mahi wél een keer tussen de palen schoot was het meteen raak. Ook in dit opzicht vanmiddag een gemiste kans.

De competitie ligt vanwege interlands nu een week stil. Over twee weken wacht met Vitesse opnieuw een op papier goed voetballende opponent. En daarna draait alles om de KNVB-beker! Twee overwinningen in het bekertoernooi maken het seizoen in één klap geslaagd, maar voetballend zijn er nog heel wat stappen te maken...

De eerste foto's:

Statistieken van clubsite FC Groningen:

Opstelling FC Groningen
Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Mahi, Tibbling (70’ Bacuna), Kieftenbeld, Rusnak (40’ Van der Velden); Chery, Hoesen.
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Islamovic, Van Nieff, Hateboer

Opstelling FC Twente
Marsman, Ter Avest (63’ Børven), Martina, Andersen, Schilder, Mokotjo, Tapia, Ebecilio (84’ Koppers), Ziyech, Corona (79’ Eghan), Mokhtar
Rest bank: Drommel, Ould-Chikh, Van der Heide, Kusk

Toeschouwers: 20.171
Scores: 12’ Tapia (-) 0-1, 23’ Burnet (Rusnak) 1-1; 58’ Andersen (Ziyech) 1-2, 80’ Mahi (Kieftenbeld) 2-2.

Scheidsrechter: Blom
Overige officials: Langkamp, De Vries en Lindhout
Gele kaarten: 35’ Ziyech, 65’ Tapia, 69’ Mokhtar, 74’ Bacuna, 77’ Mokotjo, 82’ Ebecilio.

Beeldmateriaal FOX Sports:
Samenvatting FC Groningen - FC Twente
1-1 Lorenzo Burnet
2-2 Mimoun Mahi
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Alfred Schreuder na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Mimoun Mahi na de wedstrijd
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd
Interview met Alfred Schreuder vóór de wedstrijd

Fotoreportage FC Groningen - FC Twente van Wouter Pauwels:

Sfeerreportage FC Groningen - FC Twente van Frits Kor:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.