Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

387 gasten online

FC Groningen is er donderdagavond in een (op het volle en luidruchtige uitvak na!) matig bezet stadion van Sporting Braga niet in geslaagd een tastbaar resultaat uit het Portugese vuur te slepen. Na fouten van achtereenvolgens Albert Rusnák en Etiënne Reijnen stonden de Groningers al na vijf minuten op een 1-0 achterstand, waarna de ploeg van Erwin van de Looi aan alle kanten werd overlopen en rijp leek voor de slacht. 

Al na een half uur werd Albert Rusnák, ongetwijfeld tot zijn eigen frustratie en woede, geslachtofferd en naar de kant gehaald. Kasper Larsen kwam de defensie versterken, en de Deen viel uitstekend in.

Wij hopen dat hij op korte termijn een centraal verdedigersduo met Rasmus Lindgren zal vormen, want Etiënne Reijnen is onthutsend veel slechter dan zijn voorganger, Eric Botteghin, en verdere ontwikkeling moet bovendien worden uitgesloten. Door een mirakel was de ruststand echter nog altijd 1-0. Na rust probeerde de FC wat meer het vijandelijke doel te zoeken, maar de aanvallende stootkracht bleek schrikbarend zwak. Het was uiteindelijk invaller Jarchinio Antonia die diep in blessuretijd met een strakke verdedigende actie de 2-0 voor Braga voorkwam bij een tegenstoot die volgde op een aanval waarbij ook Sergio Padt naar voren was gesneld.

De wedstrijd snel beschouwend moeten we concluderen dat FC Groningen tegen een weliswaar beter, maar zeker niet onoverwinnelijk Braga veel te weinig 'pit in de donder' aan de dag heeft gelegd en bovendien verre van meedogenloos heeft verdedigd. Van het viertal Hateboer - Reijnen - Kappelhof - Tamata wist niemand te overtuigen en het eerstgenoemde trio viel eigenlijk volledig door de mand. Het vertrek van Eric Botteghin, Maikel Kieftenbeld (tenminste een mannetjesputter) en Tjaronn Chery is niet adequaat opgevangen, dat kunnen we nu wel concluderen. Etiënne Reijnen is een beperkte verdediger die bovendien aan zijn plafond zit, en Jesper Drost zit wekelijks slechts voor de vorm bij de selectie. Albert Rusnák mag dan weliswaar uit vorm zijn, maar het wekelijks vroegtijdig naar de kant halen van de Slowaak zal zeker niet bijdragen aan zijn presteren. Het zou ons niet verbazen als het vroeg of laat tot een fikse ruzie tussen Van de Looi en Rusnák, één van de weinige creatieve spelers in de selectie, gaat komen. Of dit in dat geval tot een breuk leidt die niet meer gelijmd kan worden, kan niet worden uitgesloten. Wij hopen dat hij na Género Zeefuik niet opnieuw een pijnlijk voorbeeld van kapitaalvernietiging wordt.

Voorin is het armoe troef wat het afdwingen van kansen betreft, en het tempo dat aan de dag werd gelegd was bij vlagen te traag. Kortom, het overwinteren in Europa, of het tenminste meedoen om plaats twee, is verder weg dan ooit.

Zondag wacht Vitesse-uit. Opnieuw een pittige kluif!

(Vrijdag na terugkomst uit Braga meer)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.