Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

94 gasten online


FC Groningen is vanmiddag de ongeslagen thuisstatus op niet mis te verstane wijze kwijtgeraakt. FC Utrecht mocht grote delen van het duel doen wat het wilde en won uiteindelijk volkomen verdiend met 4-1. Namens de gastheren scoorde Alexander Sørloth, die in de 27e minuut de stand vanuit het niets met een echte spitsengoal op 1-1 bracht. Onthutsend en tot nadenken stemmend was de situatie in de 56e minuut, en de minuten daarna.Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Erwin van de Looi paste een aanvallende wissel toe door Desevio Payne, als linksback in de basis begonnen vanwege blessures van Lorenzo Burnet en Abel Tamata, naar de kant te halen ten faveure van Jesper Drost. De tactische gevolgen van deze mutatie waren vóór het duel kennelijk niet uit en te na doorgesproken, dan wel begrepen, want de spelers keken elkaar vragend aan en wisten zich met de nieuwe situatie geen raad. FC Utrecht profiteerde dankbaar van deze organisatorische chaos en scoorde binnen vijf minuten twee maal, waarna de wedstrijd op slag gespeeld was.

Ook de tweede spelerswisseling zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Rasmus Lindgren loste Simon Tibbling af, waarna Hedwiges Maduro een linie naar voren schoof. De vraag waarom Lindgren niet gewoon voor Maduro in het veld was gekomen bleef onbeantwoord. Even later ging ook Maduro naar de kant...

FC Groningen wist zich vanmiddag vanwege een schrikbarend gebrek aan aanvallende stootkracht praktsich niets te creëeren, en achterin was de defensie de zeef die het ook vóór de winterstop was. Pijnlijk: gaandeweg het duel werden de zo gehate tikkies terug richting uitblinker Sergio Padt met cynisch hoongelach begroet. De kloof tussen spelersgroep en supporters, die weinig meer willen zien dan erin kleunende spelers en aanvallend voetbal, lijkt bepaald niet verkleind te zijn in vergelijking met de eerste seizoenshelft. Er is nog altijd veel werk aan de winkel, en dat terwijl het trainingskamp net achter de rug is...

Statistieken clubsite FC Groningen:

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro (81’ Hoesen), Payne (56’ Drost); Kappelhof, De Leeuw, Tibbling (66’ Lindgren); Rusnák, Sørloth, Linssen.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Bacuna, Idrissi.

Opstelling FC Utrecht
Ruiter; Leeuwin, Van der Maarel (c), Letschert, Kum, Ayoub, Strieder, Ramselaar (89’ Nganioni), Joosten (82’ Amrabat), Ludwig, Haller.

Rest bank: Bednarek, Boymans, Kallon, Rosheuvel, Troupee. 

Toeschouwers: 20.545
Scores: 16’ Ramselaar (Kum) 0-1, 27’ Sorloth (Kappelhof) 1-1; 48’ Letschert (vrije trap) 1-2, 59’ Kum (Ayoub) 1-3, 61’ Ludwig (Haller) 1-4. 

Scheidsrechter: Kuipers
Overige officials: Van Roekel, Zeinstra en Gerrets
Rode kaart (2x geel): 56’ en  76’ Ludwig
Gele kaart: 88’ De Leeuw

Fotoreportage FC Groningen - FC Utrecht van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.