Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

Lange tijd waren de supporters van FC Groningen tegen wil en dank getuige van de volgende episode in het Ronddolend Circus Van de Looi. In een vlaag van verstandsverbijstering was Jarchinio Antonia een basisplaats gegund, en pas in de 67e minuut zag de hoofdtrainer van FC Groningen het licht door de wanpresterende en luie Antonia uit zijn lijden te verlossen en te vervangen door de drie klassen beter zijnde Oussama Idrissi, die ook nog eens meer inzet aan de dag legt. Even daarvoor was Jesper Drost naar de kant gehaald, en deze miskoop pur sang had net als Antonia buitensporig veel speeltijd gekregen - onbegrijpelijk.Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Hoe dan ook - na de wissels boog de Trots van het Noorden de 1-1 tussenstand om in een 3-1 eindstand, waarna de FC de drie punten niet meer uit handen gaf. FC Groningen, dat voor het laatst op 2 februari jl. vaker dan één keer had gescoord (Cambuur werd toen met 2-0 verslagen) had echter in de eerste helft zomaar tegen drie, vier tegendoelpunten kunnen aanlopen, want het startte dramatisch. Balverlies van Hedwiges Maduro vormde in de negende minuut de directe inleiding voor de ontluisterende 1-0 van de bezoekers (al werd doelpuntenmaker Cas Peters wel erg genereus een vrije doortocht gegund en ook Sergio Padt zag er niet al te goed uit bij de uithaal van Peters), waarna de thuisploeg het spoor volledig bijster was.

Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Antonia, die na ruim een half uur spelen hard naast schoot maar verder grossierde in allerbelabberdst spel. Rasmus Lindgren scoorde vervolgens net als vorige week bij ADO op magistrale wijze uit een directe vrije schop, waarna de 1-1 ruststand een feit was. Wat zullen wij Lindgren komend seizoen missen.

FC Groningen toonde na de thee wat meer aanvallende inspiraties, al was de echte vorm om het povere De Graafschap op een ruime achterstand te zetten ver te zoeken.

Hedwiges Maduro (schitterende kopbal) en Oussama Idrissi (fraai schot na een prima opkomende actie) braken de ban, waarna spelers en fans wisten dat de buit binnen was. Drie zeer belangrijke punten, maar voorzichtigheid blijft geboden in de wetenschap dat zaterdagavond Feyenoord-uit de volgende tegenstander is en Erwin van de Looi met droge ogen blijft volharden in het opstellen van de verkeerde spelers.

Statistieken clubsite FC Groningen:

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Drost (61’ Sorloth), Tibbling; Antonia (67’ Idrissi), De Leeuw, Rusnak (78’ Bacuna).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, Hoesen.

Opstelling De Graafschap
Jurjus, Will, Pröpper, Van de Pavert, Tesselaar, Tarfi, Diemers, El Jebli (72’ Koolhof), Driver, Vermeij (61’ Parzyszek), Peters (75’ Kabasele).
Rest bank: Verstappen, Vida, Cicek, Straalman.

Toeschouwers: 22.425 (uitverkocht)
Scores: 8’ Peters (Tesselaar) 0-1, 37’ Lindgren (vrije trap) 1-1; 76’ Jurjus (eigen doel), 80’ Idrissi (Sorloth) 3-1.

Scheidsrechter: Manschot
Overige officials: Balder, Kleinjan en Oostrom
Gele kaarten: 26’ Pröpper, 83’ Will, 87’ Burnet

De eerste foto's:

Fotoreportage FC Groningen - De Graafschap van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.