Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

183 gasten online

FC Groningen heeft vanavond volkomen verdiend gewonnen van Roda JC, dat met een ultraverdedigend concept naar het hoge noorden was afgereisd, voor een luizig puntje of een nog luiziger overwinning was gekomen maar puntloos terug naar Kerkrade mag. De wedstrijd was met name vóór rust zeer vermakelijk, aangezien FC Groningen zich toen diverse kansen creëerde. Erwin van de Looi paste in de rust een merkwaardige wissel toe. Met name het inbrengen van Alexander Sørloth voor de zeker niet tegenvallende Danny Hoesen pakte slecht uit.

Het spel van de FC vervlakte, maar het veldoverwicht bleef. Albert Rusnák brak de ban in de 68e minuut met een van richting veranderd schot, waarna de Slowaak de voorsprong had moeten verdubbelen toen hij vanaf de strafschopstip mocht aanleggen. Rusnák miste echter jammerlijk (FC Groningen benutte slechts drie van de laatste zes strafschoppen), maar gezegd moet worden dat Jesper Drost in de aanval die leidde tot de penalty absoluut had moeten scoren.

Roda JC kreeg nog een paar kansen in de persoon van Poepon, maar een resultaat zou voor de laffe Limburgers wel erg onverdiend zijn geweest.

Door de overwinning kan FC Groningen nog altijd achtste worden, een positie die recht geeft op play-offs om Europees voetbal als de bekerwinnaar bij de eerste zeven eindigt, en die kans is wel erg groot. FC Groningen moet echter wel hopen op misstappen van N.E.C, PEC Zwolle en Vitesse.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.