Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

143 gasten online

FC Groningen doet zichzelf tekort tegen FC Midtjylland: 2-3 nederlaag

Nadat FC Groningen in twee oefenwedstrijden tegen amateurclubs de mooie doelcijfers van 22-0 kan laten zien, stond er vanmiddag een pittige confrontatie op het programma. Het Deense FC Midtjylland, de vroegere club van Femi, kwam langs in Haren. De Denen speelden eerder in hun voorbereiding al met 1-1 gelijk tegen Maccabi Tel Aviv en versloegen SAS Liga-genoot Esbjerg fB met 3-2. Maar ook de Denen verwachtten vooraf een pittige tegenstander ('grote opgave'), zo blijkt uit hun site: Og der venter ulvene en stor opgave, når det hollandske mandskab FC Groningen byder op til dans. Na een boeiende confrontatie trok FC Groningen met 2-3 aan het kortste eind en kwam er daarmee bekaaid af: de Trots van het Noorden was de betere ploeg. Namens de FC scoorden Dusan Tadic vóór rust en Tim Keurntjes na de (ijs?)thee.

 

Wedstrijdverslag:

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd tegen Midtjylland. Na twee minuten had Dusan Tadic de bal alweer met veel gevoel achter de Deense Keeper Lössl weten te plaatsen. Tadic heeft met dit doelpunt laten zien waarom Hans Nijland bij de presentatie van de speler zo enthousiast was. De bal met links aannemen, vervolgens voor de rechter voet leggen en prachtig raakschieten - het ziet er zo simpel uit als een speler van het kaliber Tadic dat doet. Ook na het doelpunt was het de Trots van het Noorden die bepaalde wat er op het veld gebeurde. Dit resulteerde ook in een aantal fraaie kansen. Zo schoot Bacuna een vrije trap nét over (11'), en had Pedersen twee dikke kansen (26' en 28'). Na een half uur spelen werd Midtjylland wat sterker. In de 30ste minuut kon de Groningse verdediging de bal niet goed wegwerken uit het strafschopgebied, en de bal landde ongelukkig voor de voeten van Ken Ilsø Larsen, die wel raad wist met deze kans: 1-1. De Groningers leken even van slag, maar herpakten zich gauw. Na een prachtige lange pass van Sparv bracht Pedersen Bacuna met een gevoelvolle pass in kansrijke positie, maar keeper Lössl was Bacuna net voor. Vlak voor rust kreeg Pedersen nog een grote kans na een fraaie voorbereidende actie van Tadic. Met een 1-1 tussenstand mochten de spelers de welverdiende rust in. In positieve zin viel de eerste helft naast Tadic ook het koppel Femi/Sparv op. De balafpakker Femi, die veel verdedigend werk verzet, naast de aanvallend denkende Sparv, die vandaag een aantal mooie (lange) passes liet zien, lijkt een sterk duo voor de linie net voor de verdediging.

 

Dusan Tadic - foto: RTV Noord / Jane Wessels, www.actafotografie.nl

 

Pieter Huistra koos er ook vandaag voor om het complete elftal in de rust te vervangen door een nieuw elftal. Voordeel van deze strategie is, dat spelers van tevoren al weten waar zij aan toe zijn. Zij moeten 45 minuten spelen en in deze drie kwartier alles geven. Hierdoor krijg je zelf onder deze tropische omstandigheden nog een prima wedstrijd te zien die op een aardig hoog tempo gespeeld wordt. Waarschijnlijk mede doordat Midtjylland ervoor koos om met hetzelfde elftal aan de tweede helft te beginnen, hadden ook de Groningse "reserves" aan het begin van de tweede helft geen enkele moeite met de Deense opponent. Na twee grote kansen van Menting, was García met een geweldig schot op de lat dichtbij een doelpunt. García was vandaag weliswaar minder nadrukkelijk aanwezig dan afgelopen donderdag in de wedstrijd tegen HZVV, maar lijkt zich voorgenomen te hebben onder Pieter Huistra nog een keer alles te geven om alsnog te slagen bij FC Groningen. García verdedigde zelfs mee tot in eigen strafschopgebied en dat mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden

 

Nadat Michael Jansen al vroeg in de tweede helft met een liesblessure vervangen moest worden, kwam Bacuna terug in het veld. Hij vormde samen met Maikel Kieftenbeld een enthousiast ogend en fel spelend duo van verdedigende middenvelders. Na een mooie voorzet van Kieftenbeld was het Tim Keurntjes die Groningen met een hard schot weer op voorsprong zette. Na een klein half uur in de tweede helft vond ook de Deense coach Kuhn het welletjes voor in ieder geval een aantal van zijn spelers en begon ook hij spelers te wisselen. Het verse bloed wierp al gauw zijn vruchten af, al leek de vrije trap, waaruit Rasmus Christensen in de 77e minuut knap scoorde, onterecht door scheidsrechter Ben Haverkort gegeven. Uit een snelle aanval, opgezet na balverlies op het middenveld, wisten de Denen zelfs nog de 2-3 te scoren. Vlak voor het einde van de wedstrijd was rechtsback Kunst nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging net voorlangs.

 

Na 90 minuten stond er dus een 2-3 eindstand op het scorebord, en daarmee had FC Groningen zichzelf tekort gedaan. Toch mogen de Groningers met een goed gevoel op deze wedstrijd terugkijken. Er had zeker meer ingezeten vanmiddag, en aangezien FC Groningen hiervoor alleen nog maar twee wedstrijden tegen amateurploegen had gespeeld, mogen de spelers zeker tevreden zijn met het vertoonde spel.

 

Tim Keurntjes - foto: RTV Noord / Jane Wessels, www.actafotografie.nl

 

FC Groningen speelde in de eerste helft in de volgende opstelling (4-2-3-1):

Nienhuis; Hiariej, Ivens, Granqvist, Stenman; Femi, Sparv; Van de Laak, Bacuna, Tadic; Pedersen

 

Na rust elf andere spelers, wel weer 4-2-3-1:

Bakker; Kunst, Lachman, Veldmate, Jansen; Kieftenbeld, Metaj; Rijsdijk, García, Keurntjes; Menting

 

Scoreverloop 1e helft:

 

2' 1-0 Dusan Tadic

30' 1-1 Ken Ilsø Larsen

(bal kon niet goed uit het strafschopgebied weggewerkt worden en viel voor zijn voeten, het betekent de eerste tegentreffer voor de FC in deze oefencampagne, overigens een geheel onnodige tegengoal)

 

Er werden na ruim een kwartier en na ruim een half uur drinkpauzes ingelast, overigens ook in de tweede helft.

 

Scoreverloop 2e helft:

 

67' 2-1 Tim Keurntjes (eigen actie)

77' 2-2 Jesper Juelsgård (vrije trap, leek ten onrechte gegeven)

83' 2-3 Sylvester Igboun

 

In linies speelde de Trots van het Noorden in de eerste helft als volgt:

 

pedersen

tadic - bacuna - van de laak

sparv - femi

stenman - granqvist - ivens - hiariej

nienhuis

 

Het is dezelfde opstelling als eergisteren in Hoogeveen, met dien verstande dat Femi in de basis is opgerukt ten koste van Maikel Kieftenbeld. Het moge duidelijk zijn: Kieftenbeld wordt door FC Groningen niet als basis-rechtsback gezien. Immers, uiterlijk vandaag, met de meeste spelers terug en een tegenstander van niveau, had Maikel op die positie uitgetest moeten worden om enigszins beslagen ten ijs te komen bij de start van de competitie, al op 8 augustus a.s. tegen ajax, als men de jongeling echt als rechtsachter had willen brengen.

 

Na de rust een compleet ander team:

 

menting

keurntjes - garcía - rijsdijk

metaj - kieftenbeld

jansen - veldmate - lachman - kunst

bakker

 

Het betekende de rentree van Jeffrey Rijsdijk die er lang uit is geweest vanwege een knieblessure.

 

Nadat Michael Jansen het veld in de tweede helft geblesseerd moest verlaten kwam Leandro Bacuna terug in het veld en ging de FC als volgt spelen: 

 

menting

keurntjes - garcía - rijsdijk

bacuna - kieftenbeld

metaj - veldmate - lachman - kunst

bakker

 

De opstelling van de Denen (4-4-2) is als volgt:

 

Jonas Lössl – Kristian Ipsa, Winston Reid, Martin Albrechtsen, Jesper Juelsgård – Danny Olsen, Mads Albæk, Mikkel Thygesen, Jonas Borring – Ken Ilsø, Frank Kristensen

Bank: Kasper Jensen, Erik Sviatchenko, Brian Priske, Izunna Uzochukwu, Adigun Salami, Sylvester Igboun, Jude Nworuh

 

De dappere Denen wisselen zelfs in de rust niet! Later kwam wel Igboun in het veld, en een kwartier voor tijd werden nog eens drie verse spelers ingebracht bij Midtjylland: ene Priske, Salami en Borring; later werden bij de Denen ook nog Jude Ikechukwu Nworuh en Erik Sviatchenko ingebracht. Ook in de tweede helft werden weer drinkpauzes ingelast.

 

Van Loo is in het verzengend hete Haren bezig met de fysiotherapeut, Brian zal vast snel weer bij de selectie aansluiten. De publieke belangstelling valt wat tegen, dit zal ongetwijfeld met de tropische weersomstandigheden te maken hebben. De hitte heeft een groepje Deense supporters er overigens niet van weerhouden naar haren af te reizen!

 

FC Groningen speelt in de eerste helft in elk geval tot de 1-1 goed en is veel sterker dan de tegenstander.

 

In de tweede helft moet Michael Jansen het veld geblesseerd verlaten, het lijkt op een liesblessure. Op deze manier zal hij niet worden verhuurd... Metaj neemt zijn plek linksachter over, en Bacuna komt terug in het veld.

 

FC Groningen komt wederom op voorsprong maar krijgt een paar onnodige tegendoelpunten om de oren. Het heeft het betere van het spel maar staat wel met 2-3 achter. Hier bleef het helaas ook bij...

 

FC Groningen ligt op haar site nog het volgende toe over de tegenstander van vanmiddag:

 

FC Midtjylland is een Deense voetbalclub uit Herning. De club kwam in 1999 tot stand na een fusie tussen Herning Fremad en Ikast FS. Herning Fremad werd in 1918 opgericht, maar was geen hoogvlieger in de Deense voetbalgeschiedenis. Tussen 1983 en 1985 speelde de club op het hoogste niveau, maar daarna kwam de club slechts uit in de tweede klasse. Ikast FS werd in 1935 opgericht en speelde in 1979 voor het eerst in de hoogste klasse. In 1989 verloor de club de bekerfinale van Brøndby IF, maar ging wel Europa in en speelde tegen FC Groningen, eveneens verliezend bekerfinalist in 1989. FC Groningen won de thuiswedstrijd met 1-0 en won vervolgens in Ikast met 1-2.

In 1999 werden de eerste eltallen van deze beide verenigingen samengevoegd en gingen verder onder de naam FC Midtjylland (Midden-Jutland). De club ontwikkelde zich tot een subtopper in de hoogste klasse. De lagere elftallen van de clubs bleven onder de oude naam in de verschillende competities spelen. FC Midtjylland werd kampioen van de tweede klasse in 2000 en bereikte in 2003, 2005 en 2010 de bekerfinale

 

Femi in het shirt van FC Midtjylland
(was hij daar keeper? )

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.