Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

261 gasten online

FC Groningen verslaat SC Genemuiden: 2-3

Ook al leven we in een transfer window die zo onrustig is als een vulkaan, vanavond mocht FC Groningen eindelijk weer aan de bak! In Genemuiden moest het de strijd aanbinden met de plaatselijke Sportclub om een plaats bij de laatste acht in het KNVB Bekertoernooi. De amateurs spraken vooraf over een historische dag. Ze wilden geschiedenis schrijven en schreven op hun site: "Voor Sportclub Genemuiden kan het alleen nog maar mooier worden, men heeft niets te verliezen, maar kan wel heel veel winnen. Na in het bekertoernooi achtereenvolgens FC Hilversum, ACV en Dijkse Boys te hebben uitgeschakeld, wacht nu de mega klus tegen FC Groningen. Wat het gaat worden is afwachten, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een waar voetbalspektakel van te maken. Die de ware voetbal liefhebber ongetwijfeld koude rillingen gaat bezorgen." 

 

FC Groningen won vanavond met 2-3! Kijk verder voor wedstrijdverslag en foto's!

 

 

Aanvulling:

De Supportersvereniging FC Groningen houdt woensdagavond 19 januari 2011 van 19:30 tot 21:00 uur voor leden van de SV een voorverkoop voor de Fan Tour voor de volgende bekerwedstrijd van FC Groningen, die volgende week woensdag 26 januari 2011 in en tegen Utrecht wordt gespeeld.

 

Opstelling FC Groningen: Matavz en Tadic beginnen op de bank:

 

Pedersen (75' Matavz)

Andersson - Garciá - Enevoldsen

Hiariej (75' Femi) - Holla

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld (88' Bacuna)

Luciano

 

Rest bank: Van Loo, Bacuna, Lachman, Metaj, Tadic

 

Opstelling SC Genemuiden (4-4-2):

 

Van der Kolk - Jansen

Riemens

Cornelia - Halfwerk

Kolk (88' Bakker)

Rotman - Boes - Van den Berg (80' Lip) - Netjes

Flier

 

Edit:

Op RTV Noord konden we later lezen waarom Matavz en Tadic buiten de basis waren gelaten:


FC Groningen-trainer Pieter Huistra heeft dinsdagavond Tim Matavz en Dusan Tadic om disciplinaire redenen niet opgesteld in de bekerwedstrijd tegen sc Genemuiden.

Matavz en Tadic waren te laat verschenen bij de wedstrijdbespreking. Daarop besloot Huistra om beide spelers buiten de basis te laten. Matavz viel vlak voor tijd nog wel in voor zijn vervanger Nicklas Pedersen. Tadic bleef de gehele wedstrijd op de bank.

 

Scoreverloop:

 

22' 1-0 Cornelia (tikt knap binnen uit vrije schop Rotman, Luciano zag er niet al te best uit)

Het Haaglandia-scenario dreigt...

Maar:

36' 1-1 Hiariej (keurig in verre hoek, assist Pedersen)

45' 1-2 Enevoldsen (fraai binnengeschoten, vrijstaand voor keeper Flier, assist Stenman)

RUST

63' 1-3 Enevoldsen (vrije schop (toegekend door Gözübüyük nadat Andersson was neergelegd) zeilt over iedereen heen)

Inmiddels lopen Femi en Matavz warm.

73' 2-3 Halfwerk (schiet moeiteloos binnen na voorbereidend werk van Riemens die langs diverse Groningers snelt)

 

Wedstrijdverslag:

 

Eerste helft

FC Groningen begon met een verrassende opstelling aan de wedstrijd in achtste finale van de KNVB-beker. Tadic en Matavz begonnen op de bank; als linker aanvallende middenvelder speelde Petter Andersson; de diepe spits was Nicklas Pedersen.

 

De FC begon moeizaam aan de wedstrijd. Er was nog geen minuut gespeeld of Granqvist speelde akelig kort terug op Luciano; onze keeper kon de bal nog net wegroeien. Pas na een kleine tien minuten kreeg FC Groningen meer grip op de wedstrijd, maar toen hadden we aan de kant van Genemuiden al wel wat offensieve acties gezien. Zo communiceerden Granqvist en Luciano niet goed waarna Jonas Ivens met een sliding een kans van Genemuiden kon voorkomen (ten koste van een corner); even later was het Cornelia die een schotje op het doel van Groningen afvuurde. Meteen daarna schoot Tom Hiariej de bal (hoog) over na goed doorzetten van Thomas Enevoldsen.

 

Ook al was Dusan Tadic vandaag afwezig (op het veld), in Petter Andersson wist Fredrik Stenman een goed maatje om gevaar over links te stichten. Het voordeel van Andersson is wel dat hij niet alleen met name aan de buitenkant voor gevaar kan stichten (Tadic blinkt immers vooral uit bij loepzuivere voorzetten vanaf links, de Serviër heeft dan ook een groot aantal assists op zijn naam staan). Petter gaat ook vaak naar binnen en is dan levensgevaarlijk. Nadeel voor Stenman is dat hij de bal niet meer terugziet als hij hem aan Petter heeft afgespeeld, daar waar Tadic hem geregeld terugspeelt op Stenman. Twee heel verschillende koppeltjes dus.

 

García en Enevoldsen wisten elkaar vanavond goed te vinden en zetten diverse mooie aanvallen op. FC Groningen kwam meer en meer in de wedstrijd en was zo halverwege de eerste helft de dominerende ploeg, en dat was het natuurlijk ook aan z'n stand verplicht. Genemuiden was in de tegenstoot echter wel herhaaldelijk gevaarlijk.

 

Het memoreren waard uit de eerste 20 minuten zijn nog een actie waarbij García Petter Andersson wegstuurde (de Zweed kon net niet bij de bal), een rush van Andreas Granqvist waarna Genemuiden-goalie Flier een doelpunt kon voorkomen en weer een actie van García, die fraai Enevoldsen aanspeelde, maar de Deen koos ervoor om niet met links op het doel te schieten maar om te proberen een medespeler aan te spelen. Aangezien dit mislukte was de kans verkeken.

 

Het doelpunt viel vervolgens toch, maar dan aan de kant van de thuisploeg. Rotman mocht een vrije schop nemen en bereikte Cornelia, die tussen een aantal verdedigers in kon inschieten en de niet jofel uitziende Luciano passeerde: 1-0 na 22 minuten. tegen de verhouding in, dat wel, maar ja, wat koop je daarvoor....

 

Meteen daarna had FC Groningen alweer gelijk kunnen maken, maar Danny Holla joeg de hem toegekende vrije schop over het doel van Flier.

 

Genemuiden speelde - zoals verwacht - fel, en streed vol overgave. Het hield de ruimtes klein en daardoor kon FC Groningen niet het graag geziene langdurige balbezit verkrijgen. Spelers als Garciá, Andersson en Enevoldsen voelden zich echter als een vis in het water in de kleine ruimtes.

 

Het scenario van Haaglandia-uit dreigde: achterstaan tegen een zich ingravende amateurploeg terwijl je als Groningen zijnde een veldoverwicht hebt.

 

In een kort tijdsbestek ging García twee maal neer, de eerste keer stond hij opvallend snel op toen de bal zijn kant oprolde, de tweede keer, na een charge van Kolk, duurde zijn herstel iets langer.

 

Luciano vestigde weer de aandacht op zich, nu met een bal die hij niet lekker kon controleren en in arren moede maar over de zijlijn schoot. Op dat moment speelde hij een niet al te safe wedstrijd (hij had ook al van Granqvist op z'n kop gehad), maar zijn moment zou later nog komen.

 

Genemuiden bleef er kort opzitten, de vraag was hoelang de amateurs dit konden volhouden. Ondanks de slechts centimeters ruimte kon Andersson een mooi schot lanceren, en vlak daarna konden de honderden meegereisde Groningen-supporters uit hun dak: na 36 minuten stond het nl. 1-1! Petter Andersson had Nicklas Pedersen aangespeeld die op Tom Hiariej aflegde, en deze was het die zuiver in de verre hoek schoot en Flier kansloos liet.

 

FC Groningen bleef doordrukken en kreeg nog een corner. Bij afwezigheid van Tadic nam Enevoldsen de corners en uit eentje daarvan werkte Granqvist de bal in de 45e minuut over het doel. Het was in de eerste helft echter nog niet gedaan, wat heet! Stenman bereikte aan de linker kant  Enevoldsen die snel op keeper Flier afliep en deze prachtig passeerde: 1-2 in de slotminuut van de eerste helft! Vlak daarvoor had de thuisploeg nog wel voorlangs geschoten, maar de voorsprong van Groningen bij rust was zeker verdiend.

 

Iedereen dacht dat Genemuiden door het enorm hoge tempo al veel energie verspeeld had en dat FC Groningen normaal gesproken in de tweede helft niet meer in de problemen zou komen. Het kon als de situatie daarom zou vragen zelfs nog mannen als Tadic en Matavz brengen.

 

Nogmaals, mooi om te zien hoe kiplekker in de kleine ruimte Thomas Enevoldsen en met name Gonzalo García en Petter Andersson zich voelen. García strooit met prachtige passjes en Petter flitst soms bliksemsnel langs zijn tegenstander.

 

Tweede helft

Het was meteen de met een strak kapsel spelende Petter Andersson die voor dreiging zorgde, maar hij werd (in onze ogen onterecht) afgefloten. De scheidsrechter leek daarna wederom in de fout te gaan, toen hij Genemuiden een vrije schop toekende (Kieftenbeld leek niets verkeerd te doen), het leidde tot een scrimmage voor het doel van Luciano.

 

Kort daarna leed Ivens balverlies waarna Cornelia volledig vrij op Luciano kan afstormen. Onze keeper tikte het vlammende schot echter miraculeus op de lat en voorkwam hiermee de zeker lijkende gelijkmaker. Genemuiden kreeg een paar corners, bij eentje daarvan werd Cornelia afgefloten die de bal op de lat schoot, geen idee wat daar in de ogen van Gözübüyük niet in de haak was.

 

FC Groningen zette vervolgens diverse mooie combinaties op, het was een genot om te zien hoe vaardig García, Pedersen, Enevoldsen en Andersson voorin zijn. Dat ze zichzelf daarin wel eens verslikten nemen we graag op de koop toe. (Pedersen mocht in de 56e minuut wel van geluk spreken dat hij voor een heuse Schwalbe geen gele prent in zijn zak mocht steken, maar dit terzijde.)

 

Na een uurtje spelen had Nicklas Pedersen eigenlijk moeten scoren toen hij vrij op Flier afliep, maar drie minuten later stond de geruststellende 1-3 alsnog op het (niet actieve) scorebord: Petter Andersson werd neergelegd ten koste van geel voor de dader, waarna Enevoldsen de vrije schop nam. De bal zeilde tot ieders verrassing over iedereen heen, ook over keeper Flier: 1-3!

 

De wedstrijd leek beslist, Genemuiden kwam er niet meer uit, al bleef het fel spelen. Uit een pass van Enevoldsen kwam Hiariej vrij voor de keeper, maar Flier redde. In deze fase controleerde FC Groningen de wedstrijd volkomen.

 

Maar ja, het werd iets meer dan een kwartier voor tijd toch weer onnodig spannend. Riemers flitste langs de zijlijn en passeerde diverse spelers, waarna hij afspeelde op Halfwerk die zeker geen half werk afleverde (excuses voor deze wel erg voor de hand liggende woordspeling) en de 2-3 binnenschoot. Tot overmaat van ramp leek Andreas Granqvist zich ook nog te blesseren, hij kon de wedstrijd wel uitspelen maar bleef wat moeilijk lopen.

 

In de 75e minuut paste Pieter Huistra een dubbele wissel toe. Nicklas Pedersen en Tom Hiariej gingen naar de kant en hun plaatsen werden ingenomen door Tim Matavz en Femi (laatstgenoemde was jarig, net als zijn trainer).

 

Een paar minuutjes later leek de bal de achterlijn niet volledig te zijn overschreden, maar desondanks mocht Genemuiden, dat bloed had geroken, een corner nemen.

 

Bij Groningen was het soevereine er even af, en ach, da's toch ook het mooie van bekervoetbal, al had ik dit zeker niet gezegd als we verloren zouden hebben haha. Kieftenbeld schoot ook al onzuiver terug op Luciano die de bal hard moest wegschieten, en bij de thuisploeg was duidelijk een extra vaatje met energie aangeboord. Het werd nog wat pittiger, er vielen wat gele kaarten (García na een overtreding die Kieftenbeld begaan leek te hebben en Rotman) en het bleef een leuke pot.

 

Matavz (veel meer een echte spits dan Pedersen en vanaf minuut één na zijn invalbeurt dreigend) en García zetten een mooie combinatie op met een corner als resultaat, man wat bleef het spannend want een tegenstoot kon zomaar de gelijkmaker betekenen. In de 86e minuut zagen we weer een mooie combinatie bie Grunn, zoals zo vaak tussen García en Enevoldsen die elkaar heel goed vonden vanavond, maar Holla kreeg toen de bal en kennelijk maakte hij een overtreding.

 

Kieftenbeld ging vervolgens door zijn enkel, zoals hij deze week op de training ook al door zijn enkel gegaan was, en hij moest naar de kant. Leandro Bacuna was zijn vervanger, in de 88e minuut, en wie de trainingen deze week had gevolgd had niet anders verwacht: Bacuna wordt momenteel als rechtsback uitgeprobeerd. Bij Genemuiden kwam Nick bakker in het veld voor Kolk (de tweede wissel bij de thuisploeg dat eerder Lip voor Van den Berg had gebracht). Beide nieuwkomers vestigden meteen de aandacht op zich. Bacuna speelde de bal nl. zo maar in de voeten van Bakker, waarna deze de 3-3 had MOETEN maken. Gelukkig deed hij dit niet.

 

Er brak nog een zenuwslopende blessuretijd van maar liefst vier minuten aan. Bacuna speelde nog een keer heel mooi in op Enevoldsen die al even fraai Andersson bereikte, maar via een been van een verdediger van Genemuiden belandde de bal op de lat. Nadat Matavz nog een keertje voor buitenspel werd afgefloten en Genemuiden in de 93e (!) minuut gevaarlijk werd blies de arbiter voor het laatst. We zijn weer een ronde verder, daar ging het natuurlijk ook om, op naar FC Utrecht! En bekerwedstrijden staan op zichzelf, gelukkig maar, want tegen FC Twente moet je zondag natuurlijk niks weggeven.

 

Foto's, gemaakt door FCG Online bij binnenkomst in het stadion:

 

 

 

 

Fotoreportage van Eric Smit:

 

De VIP-tent bij het stadion; de lichtmasten branden al

 

In Genemuiden hoef je niet te verhongeren; de prijzen zijn schappelijk:

koffie €1,-; patat-met € 1,30; hamburger € 2,-

 

Het stadion zit bomvol; ook de kleuren van de thuisploeg zijn groen-wit

 

Vlaggen van de Groningen Fanatics

 

Vlaggen van de Groningen Fanatics

 

Wat een sfeer bij de spelersopkomst!

 

Spelersopkomst

 

Vlagvertoon bij de spelersopkomst

 

De spelers van FC Groningen spreken zich moed in vlak voordat de wedstrijd begint

 

Scene voor het doel van Luciano

 

Wedstrijdbeeld

 

Luciano

 

Wedstrijdbeeld

 

Gonzalo García, erg gevaarlijk vanavond en keihard werkend

 

Maikel Kieftenbeld is geblesseerd aan zijn enkel en moet naar de kant

 

De spelers bedanken het publiek: de zege is binnen!

 

====================================================

 

Vooraf hadden we al het volgende genoteerd:

 

De wedstrijd op Sportpark de Wetering is met 3.500 toeschouwers, waaronder 500 trouwe fans van FC Groningen, stijf uitverkocht.

 

De fanatieke S-Side van Sportclub Genemuiden zal ook van zich laten horen. Wij lezen in hun bericht het volgende:

 

Dinsdag 18 januari a.s. is het dan eindelijk zover ons Sportclub Genemuiden speelt dan voor de KNVB Beker tegen FC Groningen, deze wedstrijd gaat om een plaats bij de laatste 8 van Nederland en de S-Side wil er deze dag voor zorgen dat het een groot feest wordt. 

 

Dinsdag staat ook de Corteo van de supporters van Genemuiden op het programma. Een Corteo is  een optocht van een grote supporters groep van een bepaalde club, iedereen die Sportclub een warm hart toedraagt is dan ook van harte welkom.

 

Het  verzamelen is om half zes op het Havenplein, vandaar vertrekken wij als groep lopend naar "Sportpark de Wetering". Deze Corteo zal met zoveel mogelijk vlaggen, trommels, vuurwerk, gezang e.d. worden opgeluisterd.

 

Op het sportpark mag echter absoluut GEEN vuurwerk worden ontstoken.

 

Bij deze Corteo  zal ook een cameraploeg van Eredivisie Live aanwezig zijn om dit alles te registreren.

Kom allemaal zoveel mogelijk in het Groen-Wit en laten wij er een groot feest van maken.

 

Voor deze wedstrijd  zijn er nog enkele speciale wedstrijd sjaals te koop, deze zijn voor slechts €10,- te verkrijgen bij Corwin van Dijk.

 

Groeten S-Side Sportclub Genemuiden

 

Het belooft een groot feest te worden vanavond!

 

Straks meer!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.