Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

147 gasten online

 

 

FC Groningen delft het onderspit in boeiende bekerwedstrijd tegen Utrecht

 

 

Het is FC Groningen vanavond niet gelukt om een plek in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi af te dwingen. In een boeiende en zeker voor de neutrale toeschouwer vermakelijke wedstrijd kwam FC Groningen twee keer terug na een achterstand, maar bleef het uiteindelijk op een 3-2 voor de thuisploeg steken. Met een geweldig doelpunt heeft Tim Matavz ook vanavond weer laten zien een geweldige spits te zijn!

Inmiddels hebben wij een mooie fotoreportage van Eric Smit toegevoegd, zie onderaan ons artikel!

(Eric moest gebruik maken van een tweede toestel, omdat zijn eerste werd geweigerd: de lens zou groter zou zijn dan de toegestane grootte, hetgeen lariekoek is. "Kneuzen", zo reageerde Eric op de bespottelijke beslissing.)

 

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Na wat mogelijkheden in de eerste minuten door Asare en Mertens, gaf Groningen na 12 minuten onnodig een corner weg. Bij de hoekschop, getrapt door Mertens, werd onder meer Wuytens veel te veel ruimte gegeven, waardoor hij de bal makkelijk achter Luciano in het doel kon koppen. De na de riante overwinning van zondag tegen ajax toch al van zelfvertrouwen blakende thuisploeg leek even ontketend, terwijl de Groningers onzeker leken. Een goed schot van Matavz, na ongeveer een kwartier, was het startsein voor Groningen om het heft zelf in handen te nemen. De spelers herpakten zich, gooiden het tempo omhoog, en zo kwam de FC al gauw op gelijke hoogte. Na een mooie pass van Hiariej was het Tim Matavz die de bal heel beheerst in de korte hoek plaatste: 1-1!

 

In de daaropvolgende fase was het een vrij gelijkopgaande wedstrijd, met bij vlagen heel behoorlijk combinatiespel. Echte kansen konden echter niet afgedwongen worden. Na ruim een half uur kwam er toch verandering in de score. Na een duel waarin Andreas Granqvist probeerde voor zijn directe tegenstander (Demouge) te komen, weest scheidsrechter Kuipers tot ongeloof van vooral Granqvist zelf resoluut naar de stip. Het had er verdacht veel van weg dat Demouge, die zelf nogal graag ellebogen uitdeelt, in deze situatie juist zelf de elleboog van Granqvist opzocht om een strafschop te versieren. Dries Mertens wist bij afwezigheid van Ricky van Wolfswinkel wel raad met dit buitenkansje: 2-1. In een van Utrechtse kant sterke slotfase van de eerste helft had diezelfde Mertens de wedstrijd al min of meer op slot kunnen gooien. Nadat hij zijn directe tegenstander Kieftenbeld weer eens te snel en te slim af was, krulde hij de bal maar net naast het doel van Luciano.

 

Pieter Huistra veranderde de ploeg in de tweede helft op twee posities. Jonas Ivens en Gonzalo Garcia bleven na de thee achter in de kleedkamer. Ivens werd centraal achterin vervangen door Tim Sparv, die aan de linker kant ging voetballen. Niklas Pedersen mocht op de nummer 10 positie gaan voetballen

 

Al snel in de tweede helft kreeg FC Groningen een strafschop mee. Tom Hiariej dook na een actie van Matavz het strafschopgebied in en liet zich handig vallen over het been van Wuytens. Kuipers twijfelde even, maar wees alsnog naar de stip. Andreas Granqvist wist wel raad met deze "Wiedergutmachungspenal" en schoot de bal beheerst en onhoudbaar in de rechter hoek: 2-2! Zo vlak na de rust de gelijkmaker te scoren is een enorme opsteker en had voor de Groningers eigenlijk het startsein moeten zijn om de wedstrijd meer naar zich toe te trekken, maar dit lukte jammer genoeg niet. Zes minuten later lag de bal alweer achter Luciano in het doel. Tim Sparv werd verrast door Asare en kon zijn fout niet meer herstellen: 3-2.

 

Dit was het startsein voor een niet altijd even goed, maar toch boeiend gevecht om de plek in de halve finale. De beste kansen vielen daarbij aan de kant van de ploeg van Ton du Chatinier te noteren. Terwijl Groningen de aanval zocht, loerde Utrecht op de counter. Met de watervlugge Mertens en Asare leidde dit tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van Luciano, die zich met een aantal goede reddingen kon onderscheiden. Aan de andere kant was de beste kans voor Tim Matavz na ruim een uur spelen. Na een mooie aanval schoot hij de bal echter recht in de handen van keeper Vorm.

 

Nadat ook Petter Andersson nog in de ploeg gekomen was, hij verving Thomas Enevoldsen, probeerde FC Groningen in het laatste kwartier nog aan te zetten voor een slotoffensief. Utrecht zette hier echter veel strijd tegenover, waardoor het Groningen maar niet lukte om vloeiende aanvallen op te zetten en het gevaar voor het Utrechtse doel dus ook beperkt bleef. Tim Sparv was met een afstandsschot vlak voor tijd nog redelijk dicht bij de gelijkmaker, maar de bal verdween net naast het doel van Vorm.

 

Zo kwam er in Utrecht een einde aan de droom van veel supporters van FC Groningen, die vurig gehoopt hadden om dit seizoen eindelijk ook eens richting de Kuip te mogen vertrekken om hun ploeg aan te moedigen in de bekerfinale. De conclusie voor vandaag moge duidelijk zijn. Een middenveld met Hiariej, Holla en Garcia komt op dit niveau tekort. Tegen een fel strijdende ploeg als Utrecht win je de slag op het middenveld met deze spelers niet. Waarom Huistra ervoor gekozen heeft om Tim Sparv buiten de basis te houden weten we niet, maar de keuze heeft in ieder geval niet goed uitgepakt. Onbegrijpelijk ook dat na de wedstrijd tegen Twente van afgelopen zondag wederom Gonzalo Garcia de voorkeur kreeg op de nummer 10 positie. Tegen Twente is al gebleken dat Garcia tegen een fysiek sterke tegenstander weinig inbreng heeft. Dit beeld werd vandaag alleen maar bevestigd. Ook de keuze voor Pedersen als vervanger van Garcia mag op z'n minst opmerkelijk genoemd worden. Met Petter Andersson heeft FC Groningen een type speler in de gelederen, die met z'n strijdlust en acties iets kan forceren in een dergelijke wedstrijd. Al met al overheerst onbegrip voor een aantal keuzes van Huistra, maar bovenal een zeer, zeer grote teleurstelling dat het bekeravontuur vanavond een onnodig einde gevonden heeft.

 

Opstellingen
FC Groningen: Luciano da Silva; Maikel Kieftenbeld, Andreas Granqvist, Jonas Ivens (46' Tim Sparv), Fredrik Stenman; Thomas Enevoldsen (67' Petter Andersson), Tom Hiariej, Danny Holla, Gonzalo Garcia (46' Nicklas Pedersen), Dusan Tadic; Tim Matavz.

FC Utrecht: Michel Vorm; Tim Cornelisse (72' Mark van der Maarel), Alje Schut, Jan Wuytens, Mihai Nesu; Kevin Strootman, Nana Asare, Michael Silberbauer (65' Gianluca Nijholt); Edouard Duplan, Frank Demouge (87' Atilla Yildirim), Dries Mertens.

Scoreverloop: 12' 1-0 Wuytens, 18' 1-1 Matavz, 31' 2-1 Mertens (strafschop), 48' 2-2 Granqvist (strafschop), 54' 3-2 Assare.

 

Fotoreportage van Eric Smit

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.