Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

Quo vadis, FC Groningen?

Een aanvallend te verzwakt FC Groningen is er vanavond tegen FC Utrecht niet in geslaagd om het tij te keren. In een vooral in de eerste helft zeer zwakke wedstrijd van beide kanten, kon FC Groningen aanvallend geen vuist maken en moest het toezien hoe uitgerekend invaller Frank Demouge uit een corner van Mertens raak kopte en de wedstrijd in het voordeel van de domstedelingen besliste. Op de inzet van de spelers was vanavond niets aan te merken. Door compact te spelen probeerde de Trots van het Noorden in ieder geval een gelijkspel af te dwingen, maar na 90 minuten was de vierde nederlaag op rij een feit.

 

Onderaan het wedstrijdverslag staat nu een aantal foto's van de dag van gisteren.

 

Eerste helft

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Het spel was van beide kanten niet om aan te zien en kansen waren er vrijwel niet. Als er al kansen waren, dan waren ze voor FC Utrecht dat veel meer balbezit had. Doordat Luciano vrijwel alleen maar de lange bal hanteerde, had de kopsterke Utrechtse verdediging makkelijk spel. Toch zat het bij FC Groningen verdedigend vrij goed in elkaar en werden er weinig kansen weggegeven. Op de momenten dat een speler de bal een keer wist te veroveren, werd dezelfde bal meestal door foute passes weer ingeleverd. Doordat Leandro Bacuna, vandaag onze diepe spits, zich ook nog eens tot op de eigen helft liet terugzakken, was hij niet in staat om ook maar enig gevaar te stichten. Assistent Van de Looi bekritiseerde Bacuna in de rust dan ook voor zijn veel te verdedigend ingestelde spel, maar had beter de hand in eigen boezem kunnen steken. Leandro Bacuna is een talentvolle middenvelder, maar zeker geen spits. Als je als trainers vervolgens de enige spits die bij de selectie zit op de bank posteert, vraag je om deze problemen.

 

Tweede helft

De FC kwam goed uit de kleedkamer. Enkele minuten na de rust schoot Bacuna na een goede pass van Hiariej op de lat. Helaas leek Bacuna hiermee echter ook FC Utrecht wakker geschoten te hebben, ineens voerde FC Utrecht het tempo wel op en was het een behoorlijk op en neer golvende wedstrijd. Na een klein uur paste trainer Ton Du Chatinier een eerste wissel toe. Daar waar de bank van FC Groningen met jonge, behoorlijk onervaren spelers bezet was, kon de trainer van FC Utrecht Frank Demouge in zijn ploeg brengen. Groningen en Demouge is nog nooit een gelukkige combinatie geweest, en dat werd vandaag al na drie minuten bewezen: Stenman verlengde een corner van Mertens wat ongelukkig bij de eerste paal, en wel precies op het hoofd van Demouge, die de bal makkelijk achter Luciano kon koppen: 1-0.

 

Zoals te vaak de laatste tijd waren de spelers van de FC na het tegendoelpunt de kluts helemaal kwijt. Met een goede redding op een schot van Strootman hield de verder erg onrustig keepende Luciano zijn ploeg in deze fase in de wedstrijd. Pieter Huistra paste na ruim 70 minuten zijn eerste wissel toe: spits Mamedov, die wij op basis van de training van gisteren en bij afwezigheid van de zoals zo vaak alweer geblesseerde Pedersen al in het basiselftal verwacht hadden, mocht invallen. Voor hem maakte Danny Holla plaats, die door zijn vijfde gele kaart volgende week in de uitwedstrijd tegen NAC Breda geschorst zal zijn. Bacuna keerde door deze wissel terug op zijn vertrouwde nummer 10-positie.

 

Groningen had zich nu duidelijk herpakt en probeerde met veel inzet in ieder geval een gelijkspel af te dwingen. Bacuna was hierbij nog het dichtst bij een doelpunt, maar kon de bal niet overtuigend genoeg op doel schieten, en zo bleef het bij de 1-0 voor FC Utrecht. Zo'n tien minuten voor tijd ontsnapte Luciano nog aan een rode kaart, nadat hij zijn vuist in de maag van Ricky van Wolfswinkel had geplaatst. De verder voor zijn doen goed fluitende scheidsrechter Bossen ontging deze actie van de Groninger keeper, maar we verwachten diverse herhalingen in de sportuitzendingen van dit weekend, waardoor de tuchtcommissie van de KNVB maandag vermoedelijk een schikkingsvoorstel van pak 'm beet 4 wedstrijden op de fax zal zetten.

 

Ondanks deze vierde nederlaag op rij, zien wij toch enige lichtpunten in deze wedstrijd. Het feit dat met Matavz, Andersson, Pedersen, Garcia en Van de Laak een groot deel van de aanvallend ingestelde spelers van de eerste selectie geblesseerd is, is grote pech. Dat Pieter Huistra gezien de lijst aan geblesseerde aanvallend ingestelde spelers kiest voor een compacte speelstijl, is zeker na drie forse nederlagen op rij niet meer dan begrijpelijk. Gelukkig hebben we vandaag ook weer een ploeg gezien, die wou vechten voor een goed resultaat. Bacuna had hierbij kunnen en eigenlijk wel moeten scoren, en dan was iedereen tevreden geweest. Maar er is ook onbegrip, en wel voor de tactische keuze van Huistra om Mamedov niet in de startelf te laten beginnen. Uiteraard mag je van de jonge spits geen wonderen verwachten, maar hij is wel een spits en zal zich minder makkelijk op de eigen helft terug laten zakken dan middenvelder Bacuna. Iets wat je Bacuna niet kwalijk kan nemen, maar wat Mamedov vermoedelijk wel anders had gedaan.

 

Volgende week tegen het na de winterstop eveneens in zwaar weer verkerende NAC, moet FC Groningen een resultaat boeken om niet in de vrije val te belanden. De Trots van het Noorden staat vanavond nog op een vijfde plaats, maar van de tegen elkaar spelende AZ en Roda JC (laatstgenoemde op basis van het doelsaldo en wel alleen maar bij winst) gaat bij winst één van beiden over FC Groningen heen. Bovendien heeft FC Utrecht de achterstand op de FC teruggebracht tot drie punten. Laten we hopen dat Pieter Huistra volgende week in ieder geval wel over een deel van de nu nog geblesseerden kan beschikken!

 

De statistieken:

 

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman; Hiariej, Sparv, Holla (72’ Mamedov); Enevoldsen, Bacuna (86’ Post), Tadic.
Rest bank: Van Loo, Metaj, Veldmate, Rijsdijk, Lachman, Post, Mamedov.

 

Opstelling FC Utrecht
Vorm; Cornelisse, Vorstermans, Wuytens, Nesu (88’ Lensky), Duplan, Silberbauer, Van Wolfswinkel, Strootman, Mertens, De Kogel (57’ Demouge).
Rest bank: Sinouh, Van der Maarel, Zullo, Nijholt, Sarota.

 

Toeschouwers: 20.090
Scores: 60’ Demouge (-) 1-0

Scheidsrechter: Bossen

Gele kaarten: 9’ Hiariej (overtreding op Vorstermans), 29’ Van Wolfswinkel (overtreding op Kieftenbeld), 33’ Holla (overtreding op Nesu).

 

Foto's van de wedstrijddag van Eric en Martin:

 

1a (Small)
1b (Small)
1c (Small)
2 (Small)
3 (Small)
4 (Small)
7 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0064tn_100_7513 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0075 (Small)
tn_DSC_0115 (Small)
tn_DSC_0119 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0159 (Small)
tn_DSC_0202 (Small)
tn_DSC_0208 (Small)
tn_DSC_0260 (Small)
tn_DSC_0282 (Small)
tn_DSC_0317 (Small)
tn_DSC_0324 (Small)
tn_DSC_0333 (Small)
tn_DSC_0338 (Small)
tn_DSC_0343 (Small)
01/27 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek!