Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

395 gasten online

FC Utrecht steelt in Euroborg punt tegen oppermachtig Groningen: 0-0

FC Groningen is er vanmiddag niet in geslaagd tegen een zwaar tegenvallend FC Utrecht de volle buit binnen te halen. Na een relatief aarzelende start gingen met name in de tweede helft alle remmen los bij de thuisploeg en was het één grote stormloop op het doel van de als vanouds tijdrekkende Utrechtse keeper Vorm, maar 100% kansen voor Van de Laak en met name Nordstrand (twee stuks maar liefst) werden niet benut. De Groningers bleven derhalve op 0-0 steken. De ploeg van Du Chatinier kreeg wat het wilde: een punt, en de Groningers stortten teleurgesteld tegen de grasmat. Zondag wacht Twente, de ploeg uit Enschede kan de borst natmaken als onze FC de lijn van de tweede helft van vanmiddag kan doortrekken.


Nadat vaste FC-chauffeur Jan Vijfschaft uit handen van Hans Nijland de sleutels voor de eerste op autogas rijdende bus kreeg aangereikt (laatstgenoemde had ze op zijn beurt van Commissaris van de Koningin voor de provincie Groningen, Max van den Berg, aangeboden gekregen, deze man roemde de FC als groenste club van de competitie - maar dat wisten we natuurlijk al) en de Groningen Fanatics bij de spelersopkomst een mooi eerbetoon aan de langdurig uitgerangeerden Petter Andersson en Ondrej Svejdik brachten met een fraai spandoek met daarop de woorden Petter & Ondrej: kop d'r veur [of beiden het Gronings machtig zijn zoeken we nog uit] kon de wedstrijd beginnen.

 

Petter en Ondrej, kop d'r veur!

bron: www.trotsvanhetnoorden.nl

 

FC Groningen startte met een soort 4-2-3-1 opstelling, bedoeld was wellicht een 4-4-2 met een ruit op het middenveld en een tweemans voorhoede bestaande uit Nicklas Pedersen en Koen van de Laak, maar omdat Koen geen echte spits is liet hij zich van nature vaak terugzakken en was veelvuldig op het middenveld te bewonderen.

 

Vanaf het begin was duidelijk dat Utrecht kwam voor een punt. Met name keeper Vorm maakte er een show van de noppen van zijn voetbalschoenen bijkans kapot te hakken tegen de aluminium doelpalen, uiteraard uitsluitend op de momenten als hij een doelschop moest nemen. Scheidsrechter Liesveld stond erbij en keek ernaar. Pas na ruim 75 minuten spelen maande hij de Utrechtse goalie tot enige actie maar de kaarten bleven achterwege. Voor Vorm dan, welteverstaan. Van de Laak kreeg geel voor een vermeende schwalbe [als er iemand is die wars is van schwalbes dan is het Koen wel, de kaart was dan ook volkomen onterecht] en Sankoh kreeg meteen geel toen hij een protesterend wegwerpgebaar lanceerde richting de gewraakte scheids die we te Euroborg nimmer meer hopen te zien. Wat een pietlut en lag het aan uw groen-witte verslaggever of was hij gewoon opzichtig op de hand van Utrecht? Hoe dan ook, in mijn voorbeschouwing had ik hem nog het voordeel van de twijfel gegund door hem niet op voorhand doormidden te zagen maar deze keuze bleek achteraf een weinig geslaagde.

 

(NB Van de Laak gaf later eerlijk aan zich wel degelijk te hebben laten vallen, niet weer doen Koen :-) Dit betrof echter de actie in de 1e helft. Zijn val waarvoor hij met een gele prent werd beloond leek allesbehalve gespeeld. Het optreden van scheidsrechter Liesveld kan dan ook belabberd en pietluttig genoemd worden, al zal hij morgen in de krant wel geroemd worden en een ruime voldoende scoren)

 

Inderdaad had trainer Ron Jans Tom Hiariej de voorkeur gegeven rechts achterin boven Sepp de Roover, maar Tom kon nimmer laten zien dat hij op die positie beter uit de voeten kan dan onze Belgische vriend. Of hij door een hardnekkige bloedneus liters bloed is kwijtgeraakt en daardoor niet echt uit verf kwam zullen we nooit weten, maar de samenwerking met de steevast door de Domstedelingen volledig vrijgelaten Enevoldsen liep moeizaam. Hiariej (maar dat gold ook voor sommige medespelers) zagen vaak niet hoe vrij onze Deense topper vaak stond. En dat terwijl er alle reden was om Thomas zo vaak als maar mogelijk is in het spel te betrekken. De man heeft een ongelofelijke drive in de benen, staat aan de voet van menige aanval en corners zijn ook eindelijk weer eens gevaarlijk.

 

 

De eerste helft begon wat aarzelend aan Groningse kant, de combinaties liepen stroef. In de 14e minuut werd een eerste speldenprik uitgedeeld. Koen van de Laak stond opeens volledig vrij voor de Utrechtse keeper maar hij schoof de bal jammerlijk naast. Was het een schot of een pass op een medespeler waarvan hij had verwacht dat die mee zou zijn opgekomen? Wij weten het niet.

 

Utrecht leunde zoals gezegd, zoals wij al hadden verwacht en gevreesd (zie de voorbeschouwing), erg op de verdediging en op een bevlieging van de snelle aanvallers Mertens en Van Wolfswinkel. Met name Van Wolfswinkel was niet te vertrouwen, zijn noodgedwongen uitvallen na dik een half uur zal dan ook geen enkele groen-witte fan hebben gespeten.

 

De rust werd ingegaan met een 0-0 stand. Meteen bij het begin van de 2e helft bracht Jans een mutatie aan in zijn opstelling: de ongelukkig spelende Danny Holla bleef achter in de kleedkamer ten faveure van Morten Nordstrand. Mogelijk speelde ook mee dat Danny al geel op zak had en tegen zichzelf in bescherming genomen werd. Het is al lastig met het spelen van 11 tegen 12, laat staan met slechts 10 tegen 12...

 

Met deze derde Deen in de ploeg noemen we meteen de speler die de wedstrijd had kunnen en zelfs moeten beslissen. Twee 100% kansen liet hij onbenut daar waar hij gisteren op de training nog uit alle hoeken en standen raak schoot.

 

De ploeg streed de gehele tweede helft vol overgave voor de zege. Pedersen speelde een dijk van een partij en het middenveld stond goed. Femi had nog wel eens ruzie met de bal maar speelde rustig en als een prima controleur. García werd na een minuut of 80 spelen nog in de ploeg gebracht ten koste van de hardwerkende Goran Lovre, maar de behoorlijk dik in de baard zittende Gonzalo leverde geen beste invalbeurt af. Samen met Hiariej was hij weer eens een bewijs van de stelling dat goed spelen bij de beloften geen garantie is voor een goed optreden in de hoofdmacht. Vlak voor tijd viel Zonneveld nog in voor de moegestreden Koen van de Laak.

 

Hoe de FC ook zwoegde, sleurde en mooie combinaties liet zien (natuurlijk, er ging ook wel eens iets mis, maar de inzet was hartverwarmend) - de bal wilde er vandaag gewoon niet in. Soms heb je van die wedstrijden dat er achteraf niks te verwijten valt omdat je er alles aan hebt gedaan en handenvol kansen hebt afgedwongen maar dat je uiteindelijk niet met drie punten op zak staat na te hijgen. Vandaag was zo'n dag. Wat te zeggen van Pedersens sublieme schot, buitenkant voet? Dat had toch een veel beter lot verdiend. Maar helaas, het mocht niet baten.

 

Het spel van de tweede helft nemen we mee naar Enschede, misschien kunnen we daar de huidige koploper eens pootje lichten. Waarom niet, zou ik zeggen! Na tien speelrondes staan we op een 14e plaats, veel te laag natuurlijk voor onze stand. Op naar de linker rijtje! Laten we in Enschede weer vol voor de winst gaan, hopelijk gesteund door een fanatiek meelevend en vol uitvak.

 

Ik sluit af met een persoonlijke noot, om het gevoel van vandaag een beetje te relativeren. Op 22 augustus van dit jaar, nog geen twee maanden geleden, overleed na een heftige, slopende ziekte de vader van de ook erg actief op deze site zijnde en medeoprichter van ons digitale pronkjewail Florén. Vandaag zou hij 78 jaar zijn geworden. Moge deze lieve, beminnelijke man rusten in vrede. En Florén: kop d'r veur!


Forza Grunn!

 

 


Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.