Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

320 gasten online

FC Groningen door agressief ADO Den Haag van het veld geblazen

FC Groningen kan zich opmaken voor een helse kluif. Het ging vanavond met 5-1 volledig kopje onder in Den Haag en zal komende zondag met 4-0 moeten winnen om alsnog het heilige Europese ticket in de wacht te slepen. Na afloop verklaarde Granqvist in dit huzarenstukje nog te geloven en de zeperd van vanavond voor de eigen supporters te willen rechtzetten, maar wie de FC vanavond zag spelen, passief, zonder duels te winnen, voorin te weinig druk zettend en zeer zwak verdedigend en keepend, die kan in een wonder niet geloven. Om met Tim Sparv, die node werd gemist, te spreken: That was shit. Shit game. Shit result. Shit.

 

Laatste bericht m.b.t. FC Groningen - ADO Den Haag: Kaartverkoop voor zondag (VIA INTERNET) gestaakt

FC Groningen zal hebben gemerkt dat fans van ADO zich massaal op de 3.000 nog resterende kaarten voor de return van komende zondag wilden storten, want de FC schrijft op de clubsite: "FC Groningen heeft helaas uit veiligheidsoverwegingen moeten besluiten de kaartverkoop voor FC Groningen-ADO Den Haag stop te zetten.

Reeds gekochte kaarten blijven uiteraard gewoon geldig en zijn af te halen bij de Supportersbalie (vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur). De kassa's blijven zondagmiddag gesloten. Euroborg opent om 11.00 uur. De wedstrijd vangt aan om 12.30 uur."

 

Wij sluiten niet uit dat er zondag veel fans van ADO zonder kaart, dus op de bonnefooi, naar Groningen zullen reizen in de hoop kaarten van Groningers te kunnen overnemen. Beroerde herinneringen aan de kampioenswedstrijd van Feyenoord van 31 mei 1993 komen bovendrijven. FC Groningen - Feyenoord, 0-5, in een stadion halfvol Rotterdammers. Een bizarre ervaring die we niet nogmaals willen meemaken...

 

AANVULLING HIEROP VAN HANS NIJLAND: Kaartverkoop bij Supportersbalie op basis van legitimatie


Beste FC-supporters,

 

Gisteravond hebben we bij ADO den Haag een desastreuze nederlaag geleden van 5-1. Zeker bij onze trouwe supporters doet dit pijn en komt deze nederlaag keihard aan. Voor de wedstrijd van aanstaande zondag gold, net als heel veel wedstrijden afgelopen seizoen, een vrije verkoop. Met andere woorden geen clubcard of legitimatieverplichting.

 

Op dit moment hebben wij nog circa 3.000 kaarten voor de losse verkoop. Het is logisch dat de ADO den Haag supporters proberen zoveel mogelijk in bezit van toegangskaarten te komen. Op zich is daar niets mis mee en is het volstrekt logisch dat wanneer het zo goed gaat met je club, je je elftal achterna wilt reizen.

 

Echter, we lopen een risico dat in geval we de kaartverkoop op deze wijze doorzetten, de ADO den Haag supporters in willekeurige vakken, dus ook waar onze eigen supporters zitten, een ticket bemachtigen. Dit is een niet gewenste situatie. Vandaar dat wij hebben besloten alleen nog kaartverkoop te doen bij de supportersbalie in stadion Euroborg op basis van legitimatie. Per legitimatiebewijs kan er 1 kaart worden gekocht.

 

Wij hebben de directie van ADO den Haag correct over bovenstaande geïnformeerd en hopen op begrip van een ieder.

 

Hans Nijland

 

Eerste helft 

 

Na dit seizoen in drie onderlinge ontmoetingen met ADO Den Haag evenzovele malen gewonnen te hebben, toog FC Groningen vandaag vol goede moed naar de residentie. Het kwam echter van een wel erg koude kermis thuis...

 

De weersomstandigehden waren verre van optimaal bij aanvang van de wedstrijd en dat zinde ons wel. Immers, werd Roda JC in de eerste ronde van de play-offs niet door een stormachtig beginnend ADO verpletterd en keek het na 23 minuten niet al tegen een 3-0 achterstand aan? Hoe beroerder het weer, hoe slechter ADO in z’n spel zou kunnen komen. Dachten we. Maar dat dachten we verkeerd...

 

Toen Pieter Vink om 20 uur voor het begin van de wedstrijd floot waaide het erg hard. Het ging vervolgens keihard regenen en het werd nog donker ook. Al na 9 minuten 9 seconden blies Vink voor een voorlopig einde, want de lichtmasten functioneerden wegens een stroomstoring niet. De tijdelijke onderbreking kwam Pieter Huistra vermoedelijk goed uit, want FC Groningen was slecht aan de wedstrijd begonnen. Al na twee minuten stond Kubik veel te vrij, Maikel Kieftenbeld had absoluut geen vat op hem. Luciano kon toen nog redding brengen.

 

ADO begon van meet af aan met druk zetten naar voren en met het agressief ingaan van de duels. Dit hadden we kunnen weten maar de FC kon er vanavond niet mee omgaan. Vlak vóór de onderbreking had Thomas Enevoldsen nog een grote kans uit een voorzet van Dusan Tadic, maar voor de rest was het tot de onderbreking ADO wat de klok sloeg.

 

Toen de lichtmasten ook na een verzoek hiertoe van vierde official Gözübüyük niet aangingen floot Vink af, en pas een kwartier later kon de wedstrijd worden vervolgd. Eventjes leek het erop dat FC Groningen lering had getrokken uit de openingsfase, maar al snel was de wedstrijd weer een kopie van de eerste negen minuten.

 

We gaan alle kansen van ADO hier niet benoemen, maar het was éénrichtingsverkeer wat we in de eerste helft voorgeschoteld kregen, en dan wel op het doel van Luciano. Het mag een wonder heten dat de ruststand slechts 1-0 was. Het enige doelpunt vóór de thee werd in de 21e minuut gemaakt door Jens Toornstra, die aan buitenspel was ontsnapt en fraai met een steekpass was bediend door Radosavljevic. Het doelpunt was de bekroning van een mooie aanval van ADO, en de voorsprong was helaas zeer terecht. Op dat moment hadden we in de persoon van Thomas Enevoldsen nog een grote kans gehad (voorzet Hiariej), maar dat was het dan ook voor wat betreft de eerste helft, veel te weinig als je Europa in wilt.

 

FC Groningen kwam nimmer in z’n spel. Het won geen duels, was fysiek de mindere en werd niet alleen overlopen door de gevaarlijke voorhoede Kubik-Immers-Verhoek, maar ook door de lopende middenvelders (met name Toornstra was een plaaggeest), waar met name Femi geen vat op had. Eigenlijk was het in de vorige uitwedstrijd van de FC niet anders. Toen speelde Heracles met een gevaarlijke voorhoede en een snel middenveld, en mocht de FC de handen dichtknijpen dat de schade tot 3-2 beperkt bleef. Dat zat er vanavond echter domweg niet in.

 

Erwin van de Looi gaf in de rust aan dat FC Groningen moeite had met de lopende mensen en met de agressiviteit van de tegenstander, en het paste bij het begin van de tweede helft meteen een wissel toe: de arme Maikel Kieftenbeld werd vervangen door Virgil van Dijk.

 

Tweede helft

 

FC Groningen begon goed aan de tweede helft, en twee minuten na de rust schoot Leandro Bacuna op de paal, na een mooie aanval via Tadic en Enevoldsen. Bacuna had deze kans rustig mogen maken, het was echt een dot van een gelegenheid.

 

Tim Matavz begon zich al warm te lopen, en omdat ADO slordiger begon te spelen en de FC juist feller, begonnen we een wat beter gevoel te krijgen. Dit goede gevoel werd in de 53e minuut echter de grond in gestampt toen Luciano een foute uittrap in petto had. De bal kwam bij Immers terecht die op het doel schoot, en omdat Luciano deze doelpoging verkeerd verwerkte kreeg Toornstra de bal en die had geen moeite zijn tweede doelpunt te maken: 2-0.

 

Het was subiet gebeurd met de goede intenties van FC Groningen en wat we in het vervolg van de tweede helft door de ploeg van Pieter Huistra kregen voorgeschoteld was van een bedroevend niveau. FC Groningen kwam in de 64e minuut nog wel op 2-1 (Jonas Ivens kopte goed in uit een corner van Dusan Tadic, op dat moment een zeer belangrijk tegendoelpunt, want bij deze stand zou een 1-0 overwinning in de eigen Euroborg voldoende zijn), maar al drie minuten later stond de 3-1 op het scorebord. Lex Immers schoot de bal geplaatst in de verre hoek en liet Luciano kansloos. Bij deze aanval werden Ivens, Van Dijk en Stenman alledrie afgetroefd door hun tegenstander - symptomatisch voor de hele wedstrijd.

 

Huistra bracht Tim Matavz voor Petter Andersson, wiens voet geprakt was doordat Verhoek er bovenop was gaan staan, maar het spel van FC Groningen werd van kwaad tot erger. Na gepruts achterin (Granqvist verloor knullig een duel van Immers) was het weer Toornstra die na 72 minuten de 4-1 binnenwerkte. Wat een sof.

 

ADO bleef feller spelen, en FC Groningen kon geen enkele fatsoenlijke aanval meer opzetten. De overvraagde Femi werd in de 80e minuut nog vervangen door Metaj, maar er had wel een handvol andere spelers gewisseld kunnen worden. Ook Luciano, Granqvist en Ivens hadden het vanavond niet.

 

Het werd ook nog 5-1 en net als bij de 2-0 ging Luciano gruwelijk in de fout. Hij sloeg een schot van Leeuwin hard in het doel, tot afgrijzen van zijn ploeggenoten die wisten dat de Europese ambities van FC Groningen door dit doelpunt vermoedelijk definitief begraven kunnen worden.

 

Luciano was nu elk greintje zelfvertrouwen kwijt en greep mis bij elke voorzet of schot. Wat zal de Braziliaan zich schuldig voelen... Maar het is te goedkoop om de oorzaak voor het pak slaag alleen bij de Braziliaan neer te leggen. Het gehele elftal van Huistra was niet fel, niet scherp genoeg, en dan roep je het onheil over jezelf af.

 

Het verschil in fitheid werd prangend duidelijk toen ADO pas in de 90e minuut de eerste wissel toepaste, en het was nog een publiekswissel ook: Kubik ging naar de kant, het was vanavond zijn laatste thuiswedstrijd: hij vertrekt naar Rusland.

 

Na nog wat laatste minuten waarin de FC het helemaal kwijt was en geen duel won blies Vink af - de kwelling zat erop, maar de frustratie blijft - wat waren we graag Europa ingegaan! Natuurlijk, het kan nog, maar dan moet je zondag wel met 4-0 winnen, en ene Bulykin is er dan ook weer bij aan de kant van ADO...

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Luciano; Kieftenbeld (46’ Van Dijk), Ivens, Granqvist, Stenman; Hiariej, Ajilore (81’ Metaj); Enevoldsen, Bacuna, Tadic, Andersson (70’ Matavz).
Rest bank: Van Loo, Metaj, Veldmate, Lachman, Mamedov.


Opstelling ADO Den Haag
Coutinho, Ammi, Kum, Derijck, Piqué, Leewin, Radosavljevic, Toornstra (93’ Van Duinen), Verhoek, Immers, Kubik (90’ Visser).
Rest bank: Zwinkels, Bosschaart, Supusepa, Gielisse, Brouwer.


Toeschouwers: 12.564
Scores: 21’ Toornstra (Radosavljevic) 1-0; 53’ Toornstra (rebound) 2-0, 64’ Ivens (Tadic) 2-1, 67’ Immers (-) 3-1, 72’ Toornstra (Immers) 4-1, 84’ Leeuwin (-) 5-1.


Scheidsrechter: Vink
Grensrechters: Ten Hoove en Geutjens
Vierde official: Gözübüyük
Gele kaarten: 19’ Kum, 19’ Ajilore, 57’ Van Dijk

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.