Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

Vanmiddag: 1e oefenduel: FC Groningen - RWE Eemsmond --> uitslag: 13-0

Net als de beide vorige seizoenen opent FC Groningen de oefensessie op het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen RWE Eemsmond. De Trots van het Noorden won op 30 juni 2009 met 13-0 van de amateurcombinatie van de zeven ploegen uit de gemeente Eemsmond (KRC, Usquert, Noordpool UFC, Warffum, ZEC, De Heracliden en Corenos), en klopte de amateurs vorig jaar op 3 juli 2010 met 9-0. In die debuutwedstrijd van Dusan Tadic scoorde de Serviër twee maal. Vanmiddag staat hij wederom op het veld.

 

Wij zijn erg benieuwd of onze positieve indrukken van de eerste trainingsweek in de eerste oefenpot worden bevestigd! Wij zijn er bij en brengen op deze plaats live info's over de wedstrijd, die bij ZEC in Zandeweer (Molenhorn 12 Veilingweg 14-16) wordt gespeeld! Na de wedstrijd volgen uitgebreide fotoreportages van wellicht ons gehele arsenaal aan topfotografen!

 

Eindstand: 13-0; kijk verderop voor opstellingen en wedstrijdverslag.

 

Twee fotoreportages, te weten van Eric Smit en Jannes Veenstra, zijn toegevoegd!


Reportage over de wedstrijd van RTV Noord:

 

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

12' Danny Holla 1-0 (strafschop)

16' Leandro Bacuna 2-0 (assist Tim Keurntjes)

19' Leandro Bacuna 3-0 (Danny Holla)

27' Danny Holla 4-0 (eigen actie)

35' Petter Andersson 5-0 (eigen actie)

36' Henk Bos 6-0 (Johan Kappelhof)

41' Tom Hiariej 7-0 (Holla)

45' Kees Kwakman 8-0 (Tim Keurntjes)

 

TWEEDE HELFT

54' Leandro Bacuna 9-0 (Suk)

77' Tim Keurntjes 10-0 (Suk)

82' Leandro Bacuna 11-0 (?)

84' Hyun Jun Suk 12-0 (Batbay)

85' Atilay Batbay 13-0 (eigen actie)

 

RUST

 

Opstelling FC Groningen eerste helft:

26 Luciano, 3 Ivens (aanvoerder), 4 Kwakman, 6 Holla, 7 Bacuna, 16 Kappelhof, 18 Burnet, 20 Anderson, 23 Bos, 24 Hiariej, 25 Keurntjes

 

In linies:

 

Andersson

Keurntjes - Bacuna - Bos

Holla - Hiariej

Burnet - Kwakman - Ivens - Kappelhof

Luciano

 

Opstelling FC Groningen tweede helft:

1 Van Loo (aanvoerder), 2 Kieftenbeld, 7 Bacuna, 13 Bakker, 15 Femi, 17 Suk, 18 Burnet, 19 Luis Pedro, 21 Van Dijk, 22 Batbay, 25 Keurntjes

 

In linies:

 

Suk

Keurntjes - Bacuna - Batbay

Femi - Kieftenbeld

Burnet - Bakker - Van Dijk - Luis Pedro

Van Loo

 

Afwezig wegens ziekte: Tadic

 

Afwezig wegens blessures: Johansson, Pedersen, Van de Laak, Ben Moussa, Broerse

 

Scheidsrechter: Winter

 

De door de FC gepubliceerde rugnummerlijst klopt. Vandaag wijkt dit wat af, zo speelt Henk Bos met nummer 23, het rugnummer van Thomas Enevoldsen, maar de door de club gepubliceerde lijst is de definitieve. De lijst is als volgt:

1 Van Loo, 2 Kieftenbeld, 3 Ivens, 4 Kwakman, 5 Johansson, 6 Holla, 7 Bacuna, 8 Sparv, 10 Tadic, 11 Matavz, 12 Jones, 13 Van de Laak, 14 Pedersen, 15 Ajilore, 16 Kappelhof, 17 Suk, 18 Burnet, 19 Metaj, 20 Andersson, 21 Van Dijk, 23 Enevoldsen, 24 Hiariej, 26 Luciano.

 

Wedstrijdverslag

Rond 15:50 uur zit de warming-up erop, de wedstrijd zal zo beginnen. De publieke belangstelling valt wat tegen: er zijn slechts 500 à 600 toeschouwers.

 

15:57 uur De spelers komen het veld op!

16:01 uur FC Groningen trapt af!


EERSTE HELFT

 

In de eerste vijf minuten heeft FC Groningen in de persoon van Leandro Bacuna, die een zeer sterke beginfase speelt, twee grote kansen. Het eerste schot gaat net naast, de tweede doelpoging wordt gepareerd door de keeper van RWE Eemsmond. De keeper van RWE moet nu behandeld worden omdat hij de laatste bal van Bacuna met z'n gezicht heeft gestopt.

 

11' Strafschop voor FC Groningen! Danny Holla schiet goed, strak in de hoek binnen: 1-0! De penalty werd toegekend nadat uit een vrije schop (gegeven na overtreding op Bacuna) van Henk Bos omdat iemand van RWE hands maakte in het strafschopgebied.

 

16' Leandro Bacuna scoort 2-0 uit een assist van Tim Keurntjes!

 

19' Leandro Bacuna schiet ook de 3-0 binnen, assist Danny Holla! FC Groningen speelt goed, lekker fel, RWE komt er niet aan te pas. Het tempo van de Trots van het Noorden ligt vrij hoog, precies zoals we op de trainingen deze week al zagen! Leandro Bacuna is tot nu toe de man van de wedstrijd.

 

26' Danny Holla scoort de 4-0 uit een eigen actie: heel mooi schot vanaf een meter of 16. Meteen daarna gebeurt er ook iets aan de andere kant: Luciano brengt redding bij een vrije schop van RWE die vanaf de rand van het strafschopgebied wordt genomen.

 

35' Onze cultheld Petter Andersson scoort 5-0! Een mooi schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

 

Een minuut later ligt de bal alweer achter de geplaagde keeper van RWE. Uit een assist van Johan Kappelhof maakt Henk Bos de 6-0!

 

Na 41 minuten scoort Tom Hiariej de 7-0 alweer, uit een assist (in de vorm van een prachtige stift) van Danny Holla. Wat zal de eindscore worden? Het is nog niet eens rust :-)

 

Johan Kappelhof lijkt zeker een aanwinst te zijn. Over zijn verdedigende kwaliteiten kunnen we nu gezien het grote krachtsverschil weinig zeggen, maar hij heeft een goede aanvallende inbreng, zoals we deze week op de training ook al hebben kunnen zien.

 

De slotactie van de eerste helft is de 8-0 van Kees Kwakman, die in de 45e minuut met een hakje met de rug naar het doel de bal binnenschiet, uit een corner van Tim Keurntjes!

 

TWEEDE HELFT

 

Om 17:01 uur gaat de tweede helft van start. Hoe hoog zal de score oplopen?

Er staat nu een ander elftal (op Bacuna, Burnet en Keurntjes na wordt iedereen vervangen). Maikel Kieftenbeld speelt als controleur, dus hij lijkt inderdaad rechtsback-af: op die positie speelt nu Luis Pedro. We zijn erg benieuwd hoe deze kanjer het doet, vóór zijn blessure speelde dit megatalent groots.

 

Bacuna schiet in de beginfase van de tweede helft meteen op de paal. In de rebound schiet Suk, vrijstaand voor de keeper, tegen diezelfde keeper aan...

 

Lorenzo Burnet is aanvallend gezien ook een interessante speler.

 

Na 54 minuten schiet Leandro Bacuna de 9-0 binnen. Na schitterend vioorbereidend werk van Suk slalomde hij het strafschopgebied binnen en rondde af. Zijn derde doelpunt alweer! Het is sowieso een erg leuke wedstrijd om naar te kijken! FC Groningen probeert om goed, verzorgd voetbal te spelen, en dat lukt heel aardig. Ook de inzet is goed. Burnet is een ijverig baasje, en erg snel! Femi kan iets minder bekoren.

 

Het team van de eerste helft was wel beter dan dat van de tweede helft (gemeten na een kwartier spelen in de tweede helft), maar in het elftal van vóór de thee zaten ook meer eerste elftal-spelers, dus dat is niet onlogisch.

 

De keeper van RWE (een andere dan vóór rust) heeft met meerdere reddingen de dubbele cijfers tot nu toe weten te voorkomen.

 

Atilay Batbay is ook een leuke speler. Hij trapt de corners vanaf links, dat doet hij prima.

 

Na een minuut of 69 wordt een doelpunt van RWE afgekeurd omdat Brian van Loo werd gehinderd.

 

Het spel van FC Groningen wordt nu wel wat minder, er gaat best veel mis. Maar als je kijkt wie er nu in het veld staan dan hoeft dat geen verbazing te wekken. Aan de andere kant kunnen we stellen dat Luis Pedro zomaar twee keer had kunnen scoren, maar beide malen moest hij in de prima keeper (die de uittrappen echter aan een verdediger overlaat :-) ) zijn meerdere erkennen die met mooie reddingen doelpunten voorkwam. Batbay doet het ook goed. Bacuna en Keurntjes, die de eerste helft ook speelden, beginnen echter moe te worden en dan valt er teveel felheid weg. 

 

Gelukkig, er wordt weer gescoord! Uit een assist van (wederom) Hyun Jun Suk scoort Tim Keurntjes in de 77e minuut de 10-0.

 

Even later in het Leandro Bacuna die zijn vierde en FC Groningens 11e doelpunt laat aantekenen: 11-0 na 82 minuten. En dat terwijl Leandro er behoorlijk doorheen zit, geen wonder!

 

Twee minuten later: Hyun Jun Suk maakt de 12-0, uit een assist van Atilay Batbay, die een minuut later zelf de 13-0 maakt! De jonge Duitser wordt steeds sterker. Dagelijks trainen met het eerste betaalt zich uit!

 

Na 90 minuten blaast scheidsrechter Winter voor het einde. We hebben een leuke pot gezien met een FC waarin zeer veel potentie schuilt. We zijn pas een week aan het trainen maar er staat een fris elftal, terwijl Matavz, Sparv, Enevoldsen en Jones nog niet eens zijn aangesloten en Johansson en Tadic vandaag niet hebben meegedaan.

 

Slotwoord over Jonas Ivens: hij speelde goed en coachte hoorbaar. Hij lijkt op te bloeien nu Andreas Granqvist is vertrokken en de schroom van zich afgegooid te hebben. In Ivens schuilt nl. wel degelijk een leider van de verdediging, zo ia hij ook binnengehaald, en dit zal nu beter dan vorig seizoen tot uitdrukking komen. Overigens houdt ook Kees Kwakman zijn mond niet. Mooi duo centraal achterin!

 

Forza Grunn!

 

selectie RWE Eemsmond 2011

 

Overigens wordt er na vandaag uitsluitend tegen profclubs geoefend: Pieter Huistra ziet weinig of niets in het oefenen tegen amateurs, zo schrijft Wim Masker deze week in de Groninger Gezinsbode. Om te beginnen wel leuk, maar in het vervolg van de voorbereiding hebben duels tegen amateurploegen in de ogen van onze trainer weinig zin, aldus Masker. De amateurs zijn in de zomer vaak minder goed getraind en bovendien van veel minder kwaliteit dan de ploegen die FC Groningen straks in de competitie tegenkomt.

 

Fotoreportage van FC Groningen - RWE Eemsmond van Jannes Veenstra:

 

Afbeelding 001 (Small)
Afbeelding 004 (Small)
Afbeelding 006 (Small)
Afbeelding 008 (Small)
Afbeelding 012 (Small)
Afbeelding 019 (Small)
Afbeelding 023 (Small)
Afbeelding 027 (Small)
Afbeelding 047 (Small)
Afbeelding 062 (Small)
Afbeelding 086 (Small)
Afbeelding 112 (Small)
Afbeelding 128 (Small)
Afbeelding 142 (Small)
Afbeelding 174 (Small)
Afbeelding 179 (Small)
Afbeelding 180 (Small)
Afbeelding 181 (Small)
Afbeelding 182 (Small)
Afbeelding 203 (Small)
Afbeelding 217 (Small)
Afbeelding 219 (Small)
Afbeelding 229 (Small)
Afbeelding 261 (Small)
Afbeelding 262 (Small)
Afbeelding 345 (Small)
Afbeelding 350 (Small)
Afbeelding 355 (Small)
Afbeelding 400 (Small)
Afbeelding 434 (Small)
Afbeelding 443 (Small)
Afbeelding 446 (Small)
Afbeelding 458 (Small)
Afbeelding 464 (Small)
Afbeelding 466 (Small)
Afbeelding 481 (Small)
Afbeelding 504 (Small)
Afbeelding 506 (Small)
Afbeelding 563 (Small)
Afbeelding 572 (Small)
Afbeelding 575 (Small)
Afbeelding 578 (Small)
Afbeelding 596 (Small)
Afbeelding 601 (Small)
Afbeelding 611 (Small)
Afbeelding 615 (Small)
Afbeelding 623 (Small)
Afbeelding 632 (Small)
Afbeelding 633 (Small)
Afbeelding 638 (Small)
Afbeelding 639 (Small)
Afbeelding 645 (Small)
Afbeelding 647 (Small)
Afbeelding 648 (Small)
Afbeelding 649 (Small)
Afbeelding 651 (Small)
01/56 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van FC Groningen - RWE Eemsmond van Eric Smit:

 

tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0031 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0058 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0068 (Small)
tn_DSC_0079 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0093 (Small)
tn_DSC_0118 (Small)
tn_DSC_0142 (Small)
tn_DSC_0147 (Small)
tn_DSC_0158 (Small)
tn_DSC_0175 (Small)
tn_DSC_0177 (Small)
tn_DSC_0183 (Small)
tn_DSC_0187 (Small)
tn_DSC_0192 (Small)
tn_DSC_0206 (Small)
tn_DSC_0214 (Small)
tn_DSC_0219 (Small)
01/37 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.