Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

FC Groningen verslaat Beerschot AC met 3-1

Voor FC Groningen stond vanmiddag op het Sportpark Schouwerzijlsterweg in Winsum de derde oefenwedstrijd op het programma. In de thuishaven van de CVV Viboa (Voetballen Is Bij Ons Aangenaam) moest de Trots van het Noorden zien af te rekenen met het Belgische Beerschot AC, de vroegere club van Luciano, die toen overigens nog onder de naam Germinal Beerschot Antwerpen door het leven ging. Op de Belgische clubsite staat dat trainer Jacky Mathijssen gisteravond al met een groep van 20 "mannekes" is "afgezakt" naar Groningen.

 

FCG Online deed live op de site verslag van de wedstrijd, kijk verderop!

 

Ook toegevoegd: fotoreportages van Eric Smit en Jannes Veenstra!
 

 

Fotoreportage van Eric Smit

 

tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0031 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0086 (Small)
tn_DSC_0087 (Small)
tn_DSC_0098 (Small)
tn_DSC_0102 (Small)
tn_DSC_0105 (Small)
tn_DSC_0114 (Small)
tn_DSC_0119 (Small)
tn_DSC_0120 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0144 (Small)
tn_DSC_0145 (Small)
tn_DSC_0151 (Small)
tn_DSC_0160 (Small)
tn_DSC_0167 (Small)
tn_DSC_0188 (Small)
01/36 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van Jannes Veenstra

 

Afbeelding 004 (Small)
Afbeelding 014 (Small)
Afbeelding 015 (Small)
Afbeelding 023 (Small)
Afbeelding 029 (Small)
Afbeelding 035 (Small)
Afbeelding 069 (Small)
Afbeelding 079 (Small)
Afbeelding 081 (Small)
Afbeelding 093 (Small)
Afbeelding 101 (Small)
Afbeelding 111 (Small)
Afbeelding 132 (Small)
Afbeelding 137 (Small)
Afbeelding 144 (Small)
Afbeelding 159 (Small)
Afbeelding 172 (Small)
Afbeelding 190 (Small)
Afbeelding 239 (Small)
Afbeelding 255 (Small)
Afbeelding 272 (Small)
Afbeelding 287 (Small)
Afbeelding 292 (Small)
Afbeelding 296 (Small)
Afbeelding 301 (Small)
Afbeelding 304 (Small)
Afbeelding 343 (Small)
Afbeelding 370 (Small)
Afbeelding 383 (Small)
Afbeelding 402 (Small)
Afbeelding 419 (Small)
Afbeelding 424 (Small)
Afbeelding 427 (Small)
Afbeelding 445 (Small)
Afbeelding 491 (Small)
Afbeelding 518 (Small)
Afbeelding 526 (Small)
Afbeelding 548 (Small)
Afbeelding 557 (Small)
Afbeelding 572 (Small)
Afbeelding 576 (Small)
Afbeelding 597 (Small)
Afbeelding 653 (Small)
Afbeelding 658 (Small)
Afbeelding 680 (Small)
Afbeelding 687 (Small)
Afbeelding 711 (Small)
Afbeelding 747 (Small)
Afbeelding 786 (Small)
Afbeelding 806 (Small)
Afbeelding 812 (Small)
Afbeelding 859 (Small)
Afbeelding 891 (Small)
Afbeelding 893 (Small)
Afbeelding 903 (Small)
Afbeelding 910 (Small)
Afbeelding 911 (Small)
Afbeelding 919 (Small)
01/58 
start stop bwd fwd

 

LIVE verslag FC Groningen - Beerschot AC

 

Het is gezellig druk op het sportpark van CVV Viboa. Onder toeziend oog van onder andere Nijland, Veldmate, Bacuna en Ivens heeft scheidsrechter Liesveld zojuist voor het begin van de wedstrijd gefloten. FC Groningen speelt in het nieuwe uit-tenue. Volgens de officiële opgave zijn er 1750 toeschouwers. OOG TV heeft zich boven op het clubgebouw gevestigd.

 

Groningen begint scherp aan de wedstrijd en krijgt gelijk twee goede kansen waarbij de bal twee keer van de lijn wordt gehaald! Kwakman kopt vervolgens over.

 

De eerste de beste keer dat Beerschot over de middenlijn komt, is het gelijk raak. Kees Kwakman levert de bal zomaar in bij de tegenstander, en Cheryl Mac Donald weet zich wel raad met dit buitenkansje: 0-1 (5' minuut)

 

Even later alweer de gelijkmaker: Uit een corner schijnt Van Dijk de bal hard achter de keeper van Beerschot: 1-1 (6'minuut)!

 

Het duo Burnet - Tadic loopt prima, wordt steeds gevaarlijk. Tadic is weer onnavolgbaar met zijn acties. Van Dijk scoort bijna zijn tweede doelpunt uit een volgende corner.

 

Petter Andersson, die vandaag onze aanvoerder is, speelt ook een goede wedstrijd tot nu toe. FC Groningen dringt Beerschot ver terug. Overigens spelen beide keepers met rugnummer 26.

 

Batbay krijgt het publiek enthousiast met een fraaie passeeractie. Ook het controlerende duo Holla - Kieftenbeld speelt goed. Ze zijn beiden heel fel en niet te beroerd om slidings in te zetten. Beerschot is erg zwak (of is FC Groningen zo goed?)!

 

Na een kleine 25 minuten is het bijna weer raak. Andersson schiet na heerlijk voorbereidend werk van Burnet vanaf een meter of 20 op doel, maar zijn schot gaat net naast. Beerschot kan in de counter gevaarlijk worden, maar Groningen neemt gelijk weer het initiatief. Holla scoort bijna met een fraaie stift, de keeper van Beerschot weet net redding te brengen. Uit de hierop volgende corner kopt Matavz in de handen van de keeper. In tegenstelling tot wat de Trots van het Noorden tijdens de vorige oefenwedstrijd tegen Helmond Sport liet zien, zijn de spelers vandaag wel erg gedreven bezig - precies zoals we dit op de trainingen hebben kunnen zien.

 

Kappelhof heeft vandaag een moeilijk te bespelen directe tegenstander, die erg snel is. Hierdoor kan Beerschot een volgende kans afdwingen. In de laatste minuten van deze aantrekkelijke wedstrijd laten de Belgen iets meer zien.

 

Virgil Van Dijk weet ook vandaag weer te overtuigen, hij wint werkelijk elk kopduel! Tadic, die ook wel eens met Batbay van positie wisselt, neemt alle corners. Na ruim een half uur kopt Kappelhof uit een corner over.

 

Penalty Matavz na hands van iemand van Beerschot in het strafschopgebied: 2-1! Tim schiet de bal hard in de rechter hoek en laat de keeper hiermee kansloos.

 

FC Groningen speelt de wedstrijd tot nu toe in het hoog tempo en laat een zeer goed niveau zien. De voorsprong is dan ook zeer verdiend. Opvallend ook hoe goed Groningen presteert terwijl er bepalende spelers als Sparv op de bank zitten. Suk loopt inmiddels warm, hij zal Matavz, die deze week pas met de training is begonnen, vermoedelijk in de tweede helft vervangen.

 

 

Beerschot is met zo'n 200 supporters en stewards naar Winsum 'afgedaald'. Er is geen sprake van gescheiden vakken, zo kan het dus ook! Aan het begin van de wedstrijd hadden deze supporters nog een ludieke actie in petto: net achter het doel van Luciano, waar ook al een spandoek van de club was opgehangen, werd een rookboom afgestoken.

 

De tweede helft is inmiddels begonnen! Suk is in het veld gekomen voor Tim Matavz.

 

Groningen wordt gelijk weer gevaarlijk met een lange bal van Van Dijk op Tadic, die de voorzet geeft op Suk, die mist de voorzet echter net.

 

Weer mag Tadic een aantal corner achter elkaar nemen. Groningen blijft ook aan het begin van de tweede helft gevaarlijk! Uit de derde corner kan Van Dijk bijna raak koppen, maar de keeper van Beerschot brengt redding.

 

Het is wachten op de 3-1, Groningen is oppermachtig. Net als vorig seizoen komt veel gevaar vanaf Tadic, als hij vanaf de linker kant speelt. Beerschot probeert het af een toe met een tegenstootje, maar kan niet echt gevaarlijk worden.

 

Groningen had een tweede penalty moeten krijgen, nadat Suk in het strafschopgebied werd neergetrokken. Helaas blijft het fluitsignaal van scheidsrechter Liesveld uit.

 

Van Dijk kan ons vandaag meer overtuigen dan Kwakman, hij speelt heel dominant en gedreven. Het zal nog een hele klus worden voor Kwakman en Ivens om Virgil uit de basis te houden.

 

Pieter Huistra begint nu echt te wisselen. Na een uur spelen komen voor het laatste half uur Johansson, Pedersen, Hiariej, Sparv, Femi, Luis Pedro, Bos en Bakker in het veld. Alleen Luciano, Tadic en Suk blijven staan. Ook Beerschot heeft drie wissels toegepast.

 

Femi en Bakker zijn nu onze centrale verdedigers. Tim Sparv heeft de aanvoerdersband van Andersson overgenomen. Beerschot met een kansje, maar het schot gaat over.

 

Suk scoort de 3-1, nadat hij goed door ging op een verre bal van Nick Bakker. Angst is onze Koreaanse vriend duidelijk vreemd, hij ging namelijk vol voor de bal, waardoor hij tegen de uitkomende keeper van Beerschot botste.

 

Beerschot gooit er weer twee wissels tegenaan. Groningen blijft de betere ploeg, maar speelt met het elftal dat na de wissels op het veld staat een stuk minder dominant. Tadic is de beste man van het veld en zorgt met een heerlijke assist wederom voor gevaar. Suk vliegt net langs de bal.

 

Beerschot blijft wisselen. De vele wissels komen de wedstrijd niet ten goede. Als Beerschot opkomt, speelt het veel te slordig.

 

Nu zijn de rollen eens omgedraaid: Tadic scoort bijna uit een assist van Suk.

 

Aan de rechter kant speelt nu het jonge duo Luis Pedro - Henk Bos. Zij houden zich prima staande. Ook Suk laat vandaag weer zien een sterke speler te zijn. Op inzet verdient hij een vrije schop. Deze wordt genomen door Tadic. Femi kan er net niet bij.

 

Nu aan beide kanten nog een kans. Luciano redt op een schot van een speler van Beerschot, terwijl de keeper van de Belgen redding kan brengen als Suk vrij voor hem opduikt.

 

Andersson of Pedersen op de nummer 10 positie blijkt een wereld van verschil te zijn. Petter verricht veel werk op het middenveld en is ook niet te beroerd om de ballen achterin op te halen. Ook blijkt Andersson fysiek veel sterker te zijn.

 

De wedstrijd is afgelopen! De aanwezige toeschouwers trakteren de spelers op een warm applaus. Eindelijk mogen de kinderen het veld bestormen om handtekeningen van hun helden te verzamelen. Dinsdag staat alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma. In Norg is dan het Griekse PAOK de tegenstander. Ook van deze wedstrijd zullen we weer live berichten!

 

Scoreverloop:

 

5' 0-1 Mac Donald

6' 1-1 Van Dijk (assist: Matavz)

37' 2-1 Matavz (penalty)

rust

65' 3-1 Suk (Bakker)

 

Opstelling FC Groningen:

Luciano - Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet - Kieftenbeld, Holla - Batbay, Andersson (A), Tadic, Matavz;

Op de bank: Van Loo, Johansson, Sparv, Pedersen, Femi, Suk, Bos, Hiariej, Luis Pedro en Bakker;

Geblesseerd: Ivens en Van de Laak;

Afwezig: Bacuna, Enevoldsen, Jones, Metaj, Keurntjes, Ben Moussa, Fij, Nienhuis.

Scheidsrechter: Liesveld 

 

Opstelling Beerschot AC (bron: clubsite Beerschot AC):

Kaminski, Van der Heyden (59’ Sbaa), Fjoluson, Kagelmacher, Wuytens (59’ Smet), Dayan (72’ Diouck), Losada (72’ Ntamo), De Decker, François (78’ Laerenbergh), Mac Donald (59’ Diowo) en Sidibé (59’ Omolo)

 

 

Eerder vandaag plaatsten wij de volgende voorbeschouwing op de wedstrijd:

 

We keken vanmorgen eerst even in het Dagblad van het Noorden om wat interessante info's over deze oefenwedstrijd tot ons te nemen. Maar ... we kwamen van een koude kermis thuis. Wel een groot stuk over de voorbereiding van ajax, maar afgezien van een mini-vermelding in de sportagenda geen woord over de vanmiddag in Winsum te spelen wedstrijd...

 

Beerschot heeft de oefenwedstrijd tegen FC Groningen als volgt voorbeschouwd:

 

BEERSCHOT OP WEG NAAR GRONINGEN

Net voor de afreis naar Groningen stonden er vandaag voor de spelers van Beerschot AC twee trainingen op het programma. In de voormiddag lag de focus op krachttraining. Nadien laste de technische staf een 2 ½ uur durende veldtraining in. De spelers werden daarbij in drie groepen ingedeeld. Een eerste groep werkte vooral op tactisch vlak. De 2 overige groepen speelden in wedstrijdvorm 4 tegen 4.


Trainer Jacky Mathijssen zakt al vanavond af richting Groningen met een groep van 20 spelers. Enkele spelers die vorige woensdag niet in actie kwamen tegen de Israëlische eersteklasser Maccabi Tel Aviv, behoren nu wel tot de selectie. De overige spelers blijven in Antwerpen voor revalidatie of training. Sive Phikezela dient te revalideren na een trap tegen de rug. Mikulic moet het enkele dagen rustig aan doen wegens een trap tegen zijn enkel.

De volgende 20 spelers stapten na de training op de bus richting Groningen: Kaminski, Maes, Dayan, De Decker, Diouck, Diowo, Fjoluson, François, Omoloh, Kagelmacher, Laerenbergh, Losada, Mac Donald, Nyoni, Ntamo, Sbaa, Sidibé, Smet, Van der Heyden en Wuytens.


De oefenwedstrijd tegen FC Groningen, de club van onze ex-doelman Luciano da Silva, wordt morgen afgetrapt om 15 uur op het veld van amateurclub Viboa in Winsum. Inkomtickets zijn in Nederland voor deze wedstrijd niet meer verkrijgbaar.

 

Het zal voor Luciano een speciale wedstrijd worden. Bij GBA was hij de onbetwiste publiekslieveling en blonk regelmatig uit in de doelmond. We vonden een wedstrijdverslag van de wedstrijd Germinal Beerschot - FC Brussels (18 februari 2007, uitslag 3-0) en citeren: "... de pogingen van Culek en Bruno werden door Luciano telkens opnieuw op magistrale wijze gepareerd".

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Luciano in actie tijdens de voorronde van de UEFA-cup van 2005 in Antwerpen

(foto: Dagblad van het Noorden)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Dagblad van het Noorden berichtte op 6 juni 2007 ook al op indrukwekkende wijze over de unieke status die de keeper in België had. Onder de kop 'Luciano volksheld bij aanhang Germinal Beerschot' schreef de krant:

 

Luciano da Silva. Spreek deze naam uit in de wijk De Kiel in Antwerpen en de mensen ontsteken in puur enthousiasme. De Kiel is de wijk waar de club Germinal Beerschot zetelt. De Braziliaans doelman is een cultheld bij zijn club en in de wijk.

 

Vanaf het moment dat de geruchten de kop opstaken dat hij Germinal zou verlaten en verruilen voor FC Groningen, werden de gezangen tijdens de wedstrijden heviger en emotioneler en nam het aantal spandoeken toe. ’Luciano, forever in our heart’ en ’Luciano, blijf ons trouw!’ Vorig jaar werd Luciano uitgeroepen tot ’Gouden Rat’, een prijs die wordt toegekend door supporters voor de beste clubspeler van het seizoen.

 

Toen Luciano op 16 maart van dit jaar zijn 27ste verjaardag vierde, werd hij toegezongen door de tienduizend fans in het stadion en werden tweehonderd Braziliaanse vlaggen gezwaaid. Waarna de populaire Braziliaan overmand door emoties in huilen uitbarstte.

 

Waar komt die grenzeloze populariteit vandaan? ”Dat komt omdat Luciano een echte publieksspeler is”, zegt Luck de Ranter, die voor de Gazet van Antwerpen ondermeer Germinal Beerschot volgt. ”Hij is heel open en buitengewoon sympathiek en zal nooit vergeten zich tot de supporters te wenden. Daarbij spreekt hij prima Vlaams.” En over de kwaliteiten van de doelman: ”Hij is niet erg groot, maar zeer atletisch en hij heeft een enorme sprongkracht. Daarnaast blinkt hij uit in het meevoetballen. Dat hij weg gaat is een klap voor de aanhang van Germinal.”

 

Zelf zegt Luciano zich bijzonder te verheugen op zijn komst naar Groningen. ”Ik vind het een geweldige club. Ik volg alle voetbal in Nederland via de Nederlandse televisie. Het Nederlandse voetbal is kwalitatief veel hoger dan het Belgische. Dat is de reden dat ik graag naar FC Groningen kom. Het is een bewuste stap in mijn loopbaan. Daarbij weet ik dat het geweldig is om in de Euroborg te spelen, het publiek in Groningen is fantastisch. Ik zie wel eens beelden uit dat stadion en dan hoor je het lawaai en zie je al dat fanatieke publiek.

 

Wij hopen dat Luciano deze vorm snel mag terugvinden en wensen iedereen, maar de sympathieke Braziliaan in het bijzonder, een fijne wedstrijd toe!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.