Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

176 gasten online

FC Groningen loopt pak rammel op: 0-4 tegen HSV

De ca. 500 meegereisde Duitse Schlachtenbummler zullen hun ogen vanmiddag hebben uitgekeken toen ze zagen met welk gemak hun HSV FC Groningen een zware nederlaag toebracht. De Duitsers wonnen met maar liefst 0-4 en eigenlijk gingen aan alle doelpunten eclatante verdedigingsfouten vooraf. Wat ons betreft viel de gehele achterste linie door de mand, al kan Johan Kappelhof als excuus aanvoeren dat hij in Eljero Elia een bliksemsnelle opponent had die maar door zeer weinigen aan banden is te leggen. Het centrale duo Ivens-Kwakman kon echter niet overtuigen, Burnet liet aanvallend prachtige dingen zien maar had het verdedigend moeilijk en Luciano kon Van Loo bepaald niet doen vergeten. Na een 0-1 ruststand liepen de Hanseaten na rust uit naar 0-4, met drie doelpunten in de minuten 60 t/m 66. Tim Matavz miste in de 31e minuut nog een penalty. FC Groningen maakte het spel en liet mooie combinaties zien, maar was na balverlies te traag en te naïef in de omschakeling, waardoor het keer op keer in het mes van het rustig achteroverleunende HSV liep. Een gevoelige, maar nuttige nederlaag: Pieter Huistra zal voldoende verbeterpunten hebben gezien. Pedersen raakte opnieuw geblesseerd.

 

Inmiddels zijn foto's van de wedstrijd toegevoegd!

 

Bewegende beelden:

Samenvatting FC Groningen - HSV (Eredivisie Live)

Interview met Pieter Huistra (vóór de wedstrijd) (Eredivisie Live)

Interview met Pieter Huistra (ná de wedstrijd) (Eredivisie Live)

 

Reportage van OOG TV:

 

 

Eerste helft

 

Vol verwachting togen we vanmiddag naar de drijfnatte Euroborg, waar het geen seconde droog was en waar zich steeds meer twijfels aan het waarheidsgehalte van de kreet ‘opwarming van de aarde’ meester van ons maakten. Achteraf bleken er 12.000 toeschouwers op het uitverkochte duel afgekomen te zijn, kortom - 10.000 supporters waren thuisgebleven.

 

Het uitvak was met een mannetje of 500 prima gevuld, altijd mooi om te zien hoe graag Duitse supporters hun club achterna reizen.

 

'Rund 300km von Hamburg entfernt kam es zum Testspiel gegen den FC Groningen. Insgesamt

500 HSV-Fans nutzten die Gelegenheit und folgten Ihrem Team zum Ligafünften der Eredivisie

(Saison 2010/2011)' (bron: www.hsv.de)

 

FC Groningen begon in de al verwachte opstelling, nl. de elf die we gisterochtend op de training ook al met hesjes hadden zien samenspelen:

 

Matavz
Tadic - Pedersen - Bacuna
Sparv - Holla
Burnet - Kwakman - Ivens - Kappelhof
Luciano

 

Vanwege de blessures van Andersson, Johansson en Van Dijk en het feit dat Jones nog maar net in Nederland is leek ons dit een logische startformatie.

 

Bij de elf wisselspelers zagen we o.a. Matías Jones, en hij zou later zijn debuut in de Euroborg maken.

 

Dusan Tadic was vanmiddag de aanvoerder, en dit lijkt toch een teken aan de wand: ook in de andere wedstrijden van de voorbereiding droeg hij al een paar maal de aanvoerdersband. Is hij komend seizoen onze nieuwe captain?

 

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd, zette meteen druk en kreeg al in de 1e minuut een corner. Aan de andere kant was het de Zuid-Koreaan Son die Luciano na vier minuten op de proef stelde, maar de Braziliaan had de bal klemvast.

 

FC Groningen probeerde als vanouds geduldig op te bouwen. Het zag er in de beginfase langzaam uit maar de FC verafschuwt het hanteren van de lange bal. Vanaf het begin was duidelijk dat Kappelhof in Elia een wel erg snelle tegenstander had. Maar ook Lorenzo Burnet had moeite met snelle, opkomende opponenten, zoals de nummer twee van HSV er eentje was, hun rechtsback.

 

Na een minuut of tien kreeg de thuisploeg in de persoon van Tim Sparv een mooie kans. Uit een hoekschop van Dusan Tadic kopte hij richting het Hamburgse doel, maar de keeper kon redden.

 

Sparv, Holla en Tadic combineerden leuk vanmiddag en ook Burnet liet aanvallend mooie dingen zien. Hij ging echter in de 13e minuut op kinderlijke wijze in de fout, verspeelde de bal, maar gelukkig schoot een speler van HSV de bal vervolgens hoog over. Tussendoor zagen we nog een ruige tackle van Ivens op Petric, die in een competitieduel ongetwijfeld een diepgele kaart zou hebben betekend, maar scheidsrechter Nijhuis, aan wie de voordeelregel nog maar eens geduldig uitgelegd moet worden, was coulant.

 

Tadic had na een kwartier dé kans op de openingstreffer toen Pedersen, bediend door Holla, hem vrij voor de HSV-goalie (Jaroslav Drobny) had gezet, maar Dusan miste waardoor slechts een corner het resultaat was.

 

We zagen nog een schot van Holla, maar van Matavz was tot dat moment maar weinig te zien. Hij stond erg geïsoleerd in de punt van de aanval.

 

Het veld was overigens prima bespeelbaar, er is weken niet op gespeeld of getraind en dat betaalde zich goed uit.

 

Na een minuut of 20 ging het mis voor de FC. Eerst liep slecht verdedigen, waardoor een voorzet van links zomaar bij een vrijstaande Duitser kon komen, nog met een sisser af, maar in de 21e minuut was het Diekmeier die de 0-1 binnenschoot. De Duitsers konden te gemakkelijk door het centrum opstomen en ook Kwakman, die bijna in zijn eigen doel schoot, kon er niets meer aan doen.

 

Tim Sparv liet vanmiddag zien goed in de dekking aangespeeld te kunnen worden en zijn passing was akelig precies als vanouds. Hij kon echter niet voorkomen dat HSV snel door de linies van FC Groningen heen sneed als de thuisploeg balverlies leed, hieraan moet echt worden gewerkt. De omschakeling moet echt beter, sneller en effectiever.

 

Nicklas Pedersen kon ons in de eerste helft ook wel overtuigen. Hij was actief en scherp, zette mooie aanvallen op en liet zien in fitte doen van grote waarde te kunnen zijn.

 

Na een half uur sneed Burnet na een leuk samenspel met Tadic handig langs twee Hamburgers om vervolgens binnen de zestien neergelegd te worden. Nijhuis floot voor een strafschop, maar Tim Matavz schoot te slecht in - de keeper van HSV kon redden.

 

Diezelfde Matavz scoorde vlak vóór rust wel bijna toen hij na een één-tweetje met Burnet in kon schieten, maar hij vond wederom de vijandelijke keeper op z’n weg.

 

Aan de andere kant was er niet zoveel te zien. Son liet nog een Schwalbe zien, maar Nijhuis stonk er niet in. Voor de rest lieten de achteroverleunende Duitsers ons het spel maken, om bij balverlies van Groningen snel tik-tik richting Luciano op te stomen. De Groningse combinaties waren vaak heel mooi, maar tot veel gevaar in het strafschopgebied leidde het niet vaak genoeg.


Tweede helft

 

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, maar FC Groningen kon het aardige spel van de eerste helft niet doortrekken. Met name Nicklas Pedersen, die vóór de thee ook Holla een aantal malen mooi in stelling had gebracht, liet het meer en meer afweten. Hij lijkt nog steeds niet in staat om 90 minuten te spelen en het is te hopen dat Petter Andersson snel weer fit is, dan kan Pedersen de (nuttige) rol van pinchhitter gaan vervullen. 

 

HSV trapte af voor de tweede helft en bereikte hier meteen een corner mee. Het was de eerste Duitse corner in de hele wedstrijd, daar waar de FC er al legio had gehad. Heiko Westermann kopte net over.

 

Een wisselspeler van HSV gingen warmlopen achter hun keeper, maar werden er door de vierde official op gewezen dat dat in Nederland niet gebruikelijk is: daar wordt langs de zijlijn warm gelopen. De wisselspeler nam de kortste weg en beende, dwars over het veld, richting de dug-out, nam echter een tweede wisselspeler mee en beide heren gingen vervolgens achter het doel van Luciano warmlopen. Een curieuze actie.

 

Vijf minuten na rust was het Matavz die uit een aanval via Kappelhof over kopte, en vervolgens werden Tom Hiariej en Femi uit de dug-out gestuurd en zij mochten gaan warmlopen. Ze deden dat keurig langs de zijlijn ;-)

 

In de 54e minuut zagen we nog een leuke Groningse aanval. Er waren diverse spelers bij betrokken, zoals Pedersen, Matavz en Bacuna, maar tegen de voorlangs vliegende bal kon niemand een teen zetten, anders had het 1-1 gestaan.

 

HSV beperkte zich nog altijd tot counteren maar Luciano hoefde nog altijd niet voor de tweede maal te capituleren. Tim Sparv moest in de 59e kopend redden ten koste van een corner, uit een voorzet van Petric, maar een minuut later ging het mis. HSV speelde de Groningse linies kapot en Son scoorde simpel de 0-2.

 

FC Groningen mocht aftrappen en het ging onmiddellijk weer mis. Ivens leed balverlies door foutief op Pedersen te passen en Petric was er als de kippen bij om 0-3 binnen te werken uit een voorzet van Son.

 

We konden niet anders zeggen dan dat de organisatie van FC Groningen niet goed stond. Opbouwend zag het er aardig uit en bij vlagen heel mooi, maar na balverlies was het steevast billenknijpen.

 

Suk en Jones mochten ook gaan warmlopen, we waren toen 64 minuten onderweg en Nicklas Pedersen gebaarde toen naar de kant dat hij er graag uit wilde. Een minuut later bracht HSV twee verse spelers binnen de lijnen, te weten Jarolim en Jansen, en deze laatste maakte een minuut na zijn invalbeurt het vierde Duitse doelpunt. Bij een voorzet twijfelde Luciano, die de bal had moeten pakken, en de verdedigers vóór hem keken ook uitsluitend toe en voor Jansen was het toen niet moeilijk de pijnlijke 0-4 te maken.

 

Pieter Huistra haalde toen Jonas Ivens en Johan Kappelhof naar de kant en voor hen werden resp. Femi en Tom Hiariej ingebracht. Het moet gezegd, door beide wissels knapte het spel van de FC wel op. Femi viel goed in en Hiariej is natuurlijk een aardige rechtsback.

 

In de 70e minuut gingen de handen van het publiek op elkaar toen ze Matías Jones mochten begroeten. Hij kwam Nicklas Pedersen aflossen, die even later met verzorger Henk Hagenauw de catacomben binnenliep, hetgeen duidt op een blessure bij de Deen. Ook Maikel Kieftenbeld werd binnen de lijnen gebracht, hij nam de positie van Danny Holla in.

 

Dusan Tadic nam de positie ‘op tien’ van Pedersen over, en Jones ging aan de linkerkant spelen. Jones liet meteen goede dingen zien, en Tadic blijkt ook goed op de positie achter de diepe spits te kunnen spelen. Het begon weer te lopen bij Groningen, maar ja - het stond wel 0-4...

 

Een kwartier voor tijd werd Hyun Jun Suk nog ingebracht ten koste van Tim Matavz, van wie we vandaag toch wat meer hadden verwacht. We zagen nog een kans voor Aogo van HSV, een schot voorlangs van Jones en een kopbal van Sparv uit een aanval via Jones en Tadic, waarna Suk er net niet bij kon. Dit had tien minuten vóór het einde bijna de verdiende eretreffer voor FC Groningen betekend.

 

HSV bleef eigenlijk moeiteloos overeind. Kwakman maakte bijna nog een eigen doelpunt, maar verdere schade liep FC Groningen gelukkig niet meer op.

 

Pieter Huistra zal zich gaan focussen op wat er vandaag goed maar ook mis ging. Verliezen tegen HSV is geen schande, duidelijk is wel dat de organisatie bij de FC goed moet staan, anders regent het tegendoelpunten.

 

Woensdag wacht Volendam, we zijn benieuwd of er dan spelers van blessures zijn teruggekeerd!

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof (66’ Hiariej), Ivens (66’ Ajilore), Kwakman, Burnet; Holla (70’ Kieftenbeld), Sparv; Bacuna, Pedersen (70’ Jones), Tadic; Matavz (76’ Suk).
Rest bank: Van Loo, Batbay, Bakker, Bos, Luis Pedro, Ben Moussa.


Toeschouwers: 12.000 (uitverkocht)
Scores: 21’ Diekmeier 0-1, 60’ Son 0-2, 61’ Petric 0-3, 65’ Jansen 0-4.


Scheidsrechter: Nijhuis
Assistant-scheidsrechters: Strijker en Jansen
Vierde official: Bakker

 

Statistieken van www.hsv.de:

 

Opstelling Hamburger SV:

Drobny - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo (82. Sternberg) - Kacar (75. Nagy), Tesche (65. Jarolim) - Töre, Son (74. Besic), Elia - Petric (65. Jansen).

 

Fotoreportage van FC Groningen - HSV van Eric Smit:

 

tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0031 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0045 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0047 (Small)
tn_DSC_0048 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0062 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0069 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0079 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
tn_DSC_0083 (Small)
tn_DSC_0090 (Small)
tn_DSC_0092 (Small)
tn_DSC_0093 (Small)
tn_DSC_0108 (Small)
tn_DSC_0122 (Small)
tn_DSC_0127 (Small)
tn_DSC_0139 (Small)
tn_DSC_0141 (Small)
tn_DSC_0143 (Small)
tn_DSC_0187 (Small)
tn_DSC_0188 (Small)
tn_DSC_0189 (Small)
tn_DSC_0248 (Small)
tn_DSC_0267 (Small)
tn_DSC_0270 (Small)
tn_DSC_0271 (Small)
tn_DSC_0274 (Small)
tn_DSC_0301 (Small)
tn_DSC_0303 (Small)
tn_DSC_0321 (Small)
tn_DSC_0336 (Small)
tn_DSC_0365 (Small)
tn_DSC_0367 (Small)
tn_DSC_0407 (Small)
tn_DSC_0412 (Small)
tn_DSC_0413 (Small)
01/48 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van FC Groningen - HSV van Wouter Pauwels:

 

DSC_0048
DSC_0049
DSC_0050
DSC_0054
DSC_0056
DSC_0058
DSC_0060
DSC_0065
DSC_0077
DSC_0078
DSC_0100
DSC_0146
DSC_0147
01/13 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.